Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2017: Tutovky a megahity


ikona
Mr. Hlad
léto 2017marvelpirati z karibiku 5pixarspider-manstrazci galaxie 2téma
Obří naštvaní roboti, animované jistoty, pirátské návraty, comisové týmovky i sólovky a všechny velké filmy, které se pokusí v létě ovládnout pokladny kin. 

Pro většinu lidí začíná léto v červenci, pro filmové fandy už v květnu, kdy se do kin začnou stěhovat ty největší, nejdražší a nejambicióznější filmy. Letos tomu pochopitelně nebude jinak a v následujících týdnech a měsících nás čeká hned několik filmů, díky kterým v kinech několikanásobně stoupne prodej popcornu. 

 

Těžko říct, které z následujících blockbusterů budeme na konci roku cpát do žebříčku největších pecek, ale to je teď vcelku jedno. Filmy, o kterých si budete moci přečíst na následujících řádcích, mají především ambice bavit, být vidět a stát se velkou letní filmovou událostí, o které se bude pár měsíců mluvit. Tak jdeme na to. 

Strážci Galaxie Vol. 2 (CZ premiéra: 4. května 2017 :: US premiéra: 5. května 2017)
Parta okolo Star-Lorda je k triumfu stvořena. Už superoblíbený první díl vydělal ohromující peníze a hlavně se skoro všem líbil, jako uvolněná sci-fi popcornovka totiž báječně fungoval i bez toho, aby byla comicsová předloha  vyloženě masově milovaným čtivem. Hláškující mýval, mlčenlivý Groot, přidrzlý Star-Lord, sexy zelenkavá Gamora a zavalitý svalouš Drax vytvořili tým, jakému musíte držet palce a těšit se na další jejich eskapády. 

 

Tón dobrodružného vyprávění se ani napodruhé nezmění, v sequelovém stylu „všeho víc“ ale uvidíme epičtější akci, větší porci dialogového humoru i víc postav v týmu – což mě trochu zneklidňuje, protože to může narušit tu skvěle funkční chemii a z plátna na mě v trailerech občas zamrkal takový ten klasický přepálený digibordel. Snad ale tvůrce jedničky James Gunn pozná ideální míru a tenhle svěží comicsový zázrak se neutopí ve snaze překonat první díl. Minimálně tržbami se mu to nicméně povede stoprocentně, tohle bude zase velká rodinná hitovka… a proto už se taky čile kutí trojka! (Cival)

Index natěšenosti: 7/10

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (CZ premiéra: 25. května 2017 :: US premiéra: 26. května 2017)
Jack Sparrow už svou pověst celkem rozfofroval. Nejoblíbenější postava, král komiků a vlastně i sexy stylový pirát byl miláčkem davů po parádní jedničce. Jenže přebujelé sequely, kde se stal parodií na sebe sama, z něj udělaly v očích mnoha otravného šášulu. Ten pověstný „obyčejný divák“ ale ještě není jeho eskapádami úplně přejeden, a tak nelze pochybovat o tom, že rodinky zase vezmou v houfech kina útokem, když se přivalí pátý díl. 

 

A že rozhodně bude na co koukat: Trailery naznačují, že nás po suché čtyřce čeká mnohem epičtější podívaná a že norská dvojka Joachim Rønning - Espen Sandberg, zodpovědná mj. za povedenou filmovou mořeplavbu v dramatu Kon-Tiki, hodlá z monstrózního rozpočtu vymačkat maximum digitálních kouzel i fantasy atrakcí. Kromě Deppa se vrátí i Geoffrey Rush a Orlando Bloom, zápletku okolo mladých posil (zatím dost nevýrazných… že by měli charisma jen padesátníci?) pak bude katalyzovat záporák Salazar v podání znovu zavilého Javiera Bardema. Držme si palce, ať se na vlnách neunudíme k smrti! (Cival)

Index natěšenosti: 6/10

Auta 3 (CZ premiéra: 15. června 2017 :: US premiéra: 16. června 2017)
Mně ti Pixaři prostě už trochu lezou krkem. Chápu, že je to především firma a firma musí vydělávat, ale chybí mi doby, kdy byl každý jejich film událostí, mohl jsem se na něj těšit o obvykle jsem nebyl zklamaný. Teď už to bohužel platí tak o každém druhém a dá se říct, že bez všech sequelů bych se obešel. Druhé Příšerky i Hledá se Dory byly fajn filmy, ale svět by byl o dost hezčí místo, kdyby místo nich vzniklo něco originálního. Zvlášť, když všichni víme, že Pixar to umí. Jeho Auta 2 jsou obecně považována za nejslabší z celovečeráků a rozhodně nejzbytečnější. Blesk McQueen a jeho parta jsou však hrdinové, které děcka milují, a tak nafasujeme trojku. Protože vydělá. 

 

Tentokrát už bude bývalý závoďák jedním kolem v důchodu, přesto se rozhodne zúčastnit extrémního závodu, kde se bude muset poprat nejenom s náročnou tratí, ale i s konkurencí v podobě mladších a zatraceně dravých modelů. Nezní to extra zajímavě, ale můžeme až do premiéry doufat, že nás Pixar překvapí a z téhle kvalitativně přesluhující značky zvládne vymáčknout víc, než kolik čekáme. Brian Fee jako režisér debutuje, tak možná v to překvapení můžeme doufat. Ale obávám se, že ve výsledku to bude stejné jako dvojka. Hezké, svižné, ale úplně zbytečné. A taky úspěšné a o to v tomhle případě jde bohužel nejvíc. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 5/10

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace