Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Logan: Wolverine: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek

Gorecki

Mám dojem, že už se motáme trochu v kruhu.

Logan tam nepřímo naznačí, že ho zabíjí adamantium. Jak jsem ale zdůvodnil dříve, tohle nemusí znamenat vůbec nic.

K postoji společnosti - jim to přece v ničem nevadí. Dá se předpokládat, že jimi vypěstovaní mutanti jsou pod přísnou kontrolou, takže se k závadným výrobkům z kukuřice vůbec nedostanou - a pokud, tak jen zcela výjimečně, nebudou tomu vlivu vystaveni dlouhodobě.

O absenci mutantů se tu mluví několikrát - mám dojem, že to zmiňuje Charles nebo Caliban (v duchu, že jich zbývá už jen strašně málo), stejně tak doktor ošetřující Logana poznamená, že už je to dlouho co nějakého (mutanta) potkal.

Naopak co se týče Charlesova incidentu, zde je přímo řečeno, že u toho zemřelo 7 lidí - takže pravděpodobně jádro X-Men ve škole, ale význam na celosvětovou populaci žádný.


Ano, ta teorie je dost vykonstruovaná, má svoje slabá místa a nemáme kde vzít nějaká jednoznačná potvrzení. V kontextu ladění filmu mi ale dává smysl a na rozdíl od jiných tu nejsou ty zásadní konflikty. Naopak mi přijde trochu omezené lpět na tom, že kukuřice způsobuje pouze a jenom blokaci mutantích genů u nově narozený kvůli tomu, že ve filmu explicitně nezaznělo nic dalšího.

Celý ten film se nese v duchu zklamání a zmaru. Životní pouť Logana, nenaplněné poslání Charlese, tíživá atmosféra společnosti v rukou velkých korporací, deziluze při odhalení "Edenu", samotný konec obou hlavních hrdinů, ... Není to moc příjemné koukání, ale film prostě takový je. Takže mi do toho ani tematicky moc nepasuje ta zmiňovaná pointa, že Logana zabilo právě to, co bylo jeho podstatou - je to příliš elegantní a "noble".
375630
Mám dojem, že už se motáme trochu v kruhu. [spoiler]Logan tam nepřímo naznačí, že ho zabíjí adamantium. Jak jsem ale zdůvodnil dříve, tohle nemusí znamenat vůbec nic. K postoji společnosti - jim to přece v ničem nevadí. Dá se předpokládat, že jimi vypěstovaní mutanti jsou pod přísnou kontrolou, takže se k závadným výrobkům z kukuřice vůbec nedostanou - a pokud, tak jen zcela výjimečně, nebudou tomu vlivu vystaveni dlouhodobě. O absenci mutantů se tu mluví několikrát - mám dojem, že to zmiňuje Charles nebo Caliban (v duchu, že jich zbývá už jen strašně málo), stejně tak doktor ošetřující Logana poznamená, že už je to dlouho co nějakého (mutanta) potkal. Naopak co se týče Charlesova incidentu, zde je přímo řečeno, že u toho zemřelo 7 lidí - takže pravděpodobně jádro X-Men ve škole, ale význam na celosvětovou populaci žádný. Ano, ta teorie je dost vykonstruovaná, má svoje slabá místa a nemáme kde vzít nějaká jednoznačná potvrzení. V kontextu ladění filmu mi ale dává smysl a na rozdíl od jiných tu nejsou ty zásadní konflikty. Naopak mi přijde trochu omezené lpět na tom, že kukuřice způsobuje pouze a jenom blokaci mutantích genů u nově narozený kvůli tomu, že ve filmu explicitně nezaznělo nic dalšího. Celý ten film se nese v duchu zklamání a zmaru. Životní pouť Logana, nenaplněné poslání Charlese, tíživá atmosféra společnosti v rukou velkých korporací, deziluze při odhalení "Edenu", samotný konec obou hlavních hrdinů, ... Není to moc příjemné koukání, ale film prostě takový je. Takže mi do toho ani tematicky moc nepasuje ta zmiňovaná pointa, že Logana zabilo právě to, co bylo jeho podstatou - je to příliš elegantní a "noble".[/spoiler]
Gorecki
0 0
reagovat
Oprava, vo filme je povedane, ze posledny mutant sa narodil pred cca 25 rokmi, takze minimalne tak dlho aj posobi ta kukurica.
375611
Oprava, vo filme je povedane, ze posledny mutant sa narodil pred cca 25 rokmi, takze minimalne tak dlho aj posobi ta kukurica.
0 0
reagovat

TrDLo

Ale ono nie je potrebne sa opierat len o info z komixov, to spominam len ako podporu argumentu, ze film nestavia na nicom novom, ale na tom, co je vacsine fanusikov dobre zname.
A ono to v tom filme navyse je jasne naznacene a myslim ze aj nepriamo doslovne povedane, ze ho zabija adamantium. Ine vysvetlenie, ze by to mala napr. sposobovat ta kukurica, v tom filme nie je ani len naznacene a vsetko su to v podstate len tvoje konstrukty. Ktore ti samozrejme neberiem.

Len som sa pozastavil nad tym, ze od prveho nasadenia tej kukurice ubehlo minimalne desat rokov a to je dost casu na to, aby taka spolocnost zbadala, ze ma iny, pre ich vzacne a drahe produkty tak katastroficky neziaduci efekt. A ze by to evidentne malo efekt aj na inych mutantov, napr. Charlesa alebo Calibana a ovela silnejsi, kedze oni nemaju regeneracne schopnosti.

Co sa tyka casoveho ramca, bolo povedane, ze tento film tak povediac funguje viac sam o sebe a v inej casovej rovine, bez nutnej navaznosti na predchadzajuce filmy a ich timeline. Tu hladat argumentacnu podporu pre to, ze mutanti nie su - ergo ich musela killovat kukurica je strasne nasilne.

Ako vies, ze mutanti absentuju? Vidime velmi uzky vysek z hladiska pribehu aj postav. Je povedane len to, ze sa novi mutanti nerodia, nie ze su Charles, Logan a Caliban posledni mutanti na svete.

Vacsinu tych hlavnych mutantov z rangu X-men vyhladil Charles. Takze to dava logiku a ten film s tym vedomim funguje.
375608
Ale ono nie je potrebne sa opierat len o info z komixov, to spominam len ako podporu argumentu, ze film nestavia na nicom novom, ale na tom, co je vacsine fanusikov dobre zname. A ono to v tom filme navyse je jasne naznacene a myslim ze aj nepriamo doslovne povedane, ze ho zabija adamantium. Ine vysvetlenie, ze by to mala napr. sposobovat ta kukurica, v tom filme nie je ani len naznacene a vsetko su to v podstate len tvoje konstrukty. Ktore ti samozrejme neberiem. Len som sa pozastavil nad tym, ze od prveho nasadenia tej kukurice ubehlo minimalne desat rokov a to je dost casu na to, aby taka spolocnost zbadala, ze ma iny, pre ich vzacne a drahe produkty tak katastroficky neziaduci efekt. A ze by to evidentne malo efekt aj na inych mutantov, napr. Charlesa alebo Calibana a ovela silnejsi, kedze oni nemaju regeneracne schopnosti. Co sa tyka casoveho ramca, bolo povedane, ze tento film tak povediac funguje viac sam o sebe a v inej casovej rovine, bez nutnej navaznosti na predchadzajuce filmy a ich timeline. Tu hladat argumentacnu podporu pre to, ze mutanti nie su - ergo ich musela killovat kukurica je strasne nasilne. Ako vies, ze mutanti absentuju? Vidime velmi uzky vysek z hladiska pribehu aj postav. Je povedane len to, ze sa novi mutanti nerodia, nie ze su Charles, Logan a Caliban posledni mutanti na svete. Vacsinu tych hlavnych mutantov z rangu X-men vyhladil Charles. Takze to dava logiku a ten film s tym vedomim funguje.
TrDLo
0 0
reagovat

Gorecki

Ještě pohled z jiného úhlu.

Jak už jsi zmínil, celé to podle mě stojí na tom časovém zařazení, roli Charlese a kontuniutě s ostatními filmy. Tohle si podle mě vynucuje jiné vysvětlení, než to komiksové, protože jinak je tu ten očividný problém s absencí mutantů o desítky let mladších než je Charles.

Můžeme se rozhodnout tyhle věci ignorovat se zdůvodněním, že se jedná o samostatný film, časová kontinuita se neřeší a Charles je tam vlastně jenom jako cameo. To nám pak z filmu ale skoro nic nezbyde.
375605
Ještě pohled z jiného úhlu. Jak už jsi zmínil, celé to podle mě stojí na tom časovém zařazení, roli Charlese a kontuniutě s ostatními filmy. Tohle si podle mě vynucuje jiné vysvětlení, než to komiksové, protože jinak je tu ten očividný problém s absencí mutantů o desítky let mladších než je Charles. Můžeme se rozhodnout tyhle věci ignorovat se zdůvodněním, že se jedná o samostatný film, časová kontinuita se neřeší a Charles je tam vlastně jenom jako cameo. To nám pak z filmu ale skoro nic nezbyde.
Gorecki
0 0
reagovat

Gorecki

Tady se asi holt rozcházíme. Já komiksy neznám, takže vycházím pouze z toho, co je řečeno ve filmech. Navíc je potvrzeno, že se filmy od komiksů ve více zásadních věcech liší, takže v tom z principu nevidím problém.

V rámci filmového vesmíru mi vysvětlení s Transigenem smysl dává, a naopak mi přijde násilné sem cpát něco z komiksů bez příslušného kontextu - důvody jsem už rozepisoval.

Je to jen můj pohled na věc, každý nechť s ním naloží podle svého.
375604
Tady se asi holt rozcházíme. Já komiksy neznám, takže vycházím pouze z toho, co je řečeno ve filmech. Navíc je potvrzeno, že se filmy od komiksů ve více zásadních věcech liší, takže v tom z principu nevidím problém. V rámci filmového vesmíru mi vysvětlení s Transigenem smysl dává, a naopak mi přijde násilné sem cpát něco z komiksů bez příslušného kontextu - důvody jsem už rozepisoval. Je to jen můj pohled na věc, každý nechť s ním naloží podle svého.
Gorecki
0 0
reagovat
Iste, len je to cele take nasilne. V ramci komixov je ten dovod celkom detailne vysvetleny, preto nevidim dovod, preco by to vo filme malo byt inak a memnej uspokojivo vysvetlene, resp. nijak. A stratilo by to ten tragicko-ironicky touch, ze ho vastne zabilo to, co ho robilo vynimocnym.
Ze ho adamantium otravuje je skratka vseobecne akceptovany kanon, ktory k nemu patri rovnako, ako to, ze ma regeneracne schopnosti a s ktorym sa dlhodobo pracovalo. Ked adamantium nemal, jeho regeneracne schopnosti vzrastli, ked na istu dobu stratil regeneracnu schopnost, musel brat specialne lieky na zastavenie posobenia adamantia a pod.
375598
Iste, len je to cele take nasilne. V ramci komixov je ten dovod celkom detailne vysvetleny, preto nevidim dovod, preco by to vo filme malo byt inak a memnej uspokojivo vysvetlene, resp. nijak. A stratilo by to ten tragicko-ironicky touch, ze ho vastne zabilo to, co ho robilo vynimocnym. Ze ho adamantium otravuje je skratka vseobecne akceptovany kanon, ktory k nemu patri rovnako, ako to, ze ma regeneracne schopnosti a s ktorym sa dlhodobo pracovalo. Ked adamantium nemal, jeho regeneracne schopnosti vzrastli, ked na istu dobu stratil regeneracnu schopnost, musel brat specialne lieky na zastavenie posobenia adamantia a pod.
0 0
reagovat

Gorecki

..............(odsunutí spoileru)...............

Tak ta společnost vyráběla a masově nasazovala látku primárně kvůli tomu, aby se noví mutanti nerodili. Že to zároveň mělo v dlouhodobém časovém horizontu vliv i na ty stávající je nestálo žádné úsilí navíc, nemusel to být ani záměr, jen vedlejší efekt (ale v důsledku vyhovující).
375599
..............(odsunutí spoileru)............... [spoiler]Tak ta společnost vyráběla a masově nasazovala látku primárně kvůli tomu, aby se noví mutanti nerodili. Že to zároveň mělo v dlouhodobém časovém horizontu vliv i na ty stávající je nestálo žádné úsilí navíc, nemusel to být ani záměr, jen vedlejší efekt (ale v důsledku vyhovující).[/spoiler]
Gorecki
0 0
reagovat
Najma nechapem, preco sa za tym jeho starnutim/oslabovanim hlada silou mocou nejaky iny dovod. Wolverine predsa nie je nesmrtelny, jedneho dna zacne aj on starnut a jeho regeneracne schopnosti slabnut. Ludi matie len to, ze sa to deje podla ich predstav priskoro a davaju si to do kontinutity predchadzajucich filmov. Rozhodli sa pre tento datum, pretoze vacsia buducnost by uz vylucovala pritomnost Xaviera a mala to byt aj jeho rozlucka.
Navyse, aj samotny komiks Old Man Logan so starnucim Wolviem sa odohrava v relativne blizkej buducnosti, kde je Hawkeye senior.
375597
Najma nechapem, preco sa za tym jeho starnutim/oslabovanim hlada silou mocou nejaky iny dovod. Wolverine predsa nie je nesmrtelny, jedneho dna zacne aj on starnut a jeho regeneracne schopnosti slabnut. Ludi matie len to, ze sa to deje podla ich predstav priskoro a davaju si to do kontinutity predchadzajucich filmov. Rozhodli sa pre tento datum, pretoze vacsia buducnost by uz vylucovala pritomnost Xaviera a mala to byt aj jeho rozlucka. Navyse, aj samotny komiks Old Man Logan so starnucim Wolviem sa odohrava v relativne blizkej buducnosti, kde je Hawkeye senior.
0 0
reagovat

TrDLo

Nedava mi to zmysel. Preco by spolocnost, ktora chce, aby sa nerodili novi mutanti, ale aby si ich mohla pestovat u seba "doma" vyrabala a masovo nasadzovala latku, ktora ich schopnosti oslabuje?
375596
Nedava mi to zmysel. Preco by spolocnost, ktora chce, aby sa nerodili novi mutanti, ale aby si ich mohla pestovat u seba "doma" vyrabala a masovo nasadzovala latku, ktora ich schopnosti oslabuje?
TrDLo
0 0
reagovat

rocketking

Poukazuješ na drobné detaily, pro které jde při troše vůle najít jednoduchá vysvětlení. Na té vlastní myšlence to ale moc nemění.

Charlesova schopnost "zmrazit" lidi kolem sebe dříve nevyžadovala žádné extra soustředění nebo energii (viz třeba letiště na konci Wolverina), oslabení mutace se klidně mohlo projevit pouhou destabilizací téhle části jeho schopností. Nic ale nevíme o tom, v jaké kondici byla jeho mutace v oblastech, kde už i dříve vyžadovala dost soustředění a energie. Zvládnul uklidnit pár koní, což ale není moc průkazné.


375595
Poukazuješ na drobné detaily, pro které jde při troše vůle najít jednoduchá vysvětlení. Na té vlastní myšlence to ale moc nemění. [spoiler]Charlesova schopnost "zmrazit" lidi kolem sebe dříve nevyžadovala žádné extra soustředění nebo energii (viz třeba letiště na konci Wolverina), oslabení mutace se klidně mohlo projevit pouhou destabilizací téhle části jeho schopností. Nic ale nevíme o tom, v jaké kondici byla jeho mutace v oblastech, kde už i dříve vyžadovala dost soustředění a energie. Zvládnul uklidnit pár koní, což ale není moc průkazné.[/spoiler]
rocketking
0 0
reagovat
Daleko víc by mi sedělo vysvětlení, že za Wolverinovo oslabení schopností může nějaký zlom. Nějaká náhlá změna a ne postupná degenerace. Ta moje teorie s tím, že sám sebe poškodil, protože se chtěl zabít, je sice pitomá, ale líbí se mi.
375591
[spoiler]Daleko víc by mi sedělo vysvětlení, že za Wolverinovo oslabení schopností může nějaký zlom. Nějaká náhlá změna a ne postupná degenerace. Ta moje teorie s tím, že sám sebe poškodil, protože se chtěl zabít, je sice pitomá, ale líbí se mi.[/spoiler]
0 0
reagovat

TrDLo

Nevím, to mi přijde podivné. Mluví se o tom, že se 25 let nerodí mutanti, takže ta „pančovaná“ kukuřice se musela míchat do jídla a pití skoro 30 let - pár let to asi trvalo, než to zabralo a mutanti se přestali rodit. Tak nechápu, proč by to 20 let nemělo na Wolverina žádný účinek a pak najednou během cca 6 let to z něj udělalo trosku. Navíc Xavierovi schopnosti to neoslabilo. Pořád byl schopný vyřadit naráz 400 lidí. Byl jenom nestabilní, protože mu bylo 90. A Logan ho navíc tlumil práškama. Možná to tak autoři mysleli. Ale v tom případě, má jejich vysvětlení mezery.
375590
[spoiler]Nevím, to mi přijde podivné. Mluví se o tom, že se 25 let nerodí mutanti, takže ta „pančovaná“ kukuřice se musela míchat do jídla a pití skoro 30 let - pár let to asi trvalo, než to zabralo a mutanti se přestali rodit. Tak nechápu, proč by to 20 let nemělo na Wolverina žádný účinek a pak najednou během cca 6 let to z něj udělalo trosku. Navíc Xavierovi schopnosti to neoslabilo. Pořád byl schopný vyřadit naráz 400 lidí. Byl jenom nestabilní, protože mu bylo 90. A Logan ho navíc tlumil práškama. Možná to tak autoři mysleli. Ale v tom případě, má jejich vysvětlení mezery.[/spoiler]
TrDLo
0 0
reagovat
Pročetl jsem různé články a teorie na netu, a vidím to zhruba následovně:

Nesouhlasím s výkladem, že Logana oslabovalo adamantium. Možná je to tak v komiksech, ale stejně jako v jiných věcech (viz Westchester) si film může jít vlastní cestou a nevzpomínám si, že by ve filmech byly nějaké náznaky toho, že by adamantium mělo být toxické. Logan sám sice nepřímo naznačuje, že ho zabíjí právě adamantium, ale to ještě neznamená, že to tak skutečně je - může se prostě mýlit.

Naopak se přikláním k názoru, že za všechno může kukuřice. Ano, film se sice zmiňuje pouze o přenosu mutantího genu na další generace, tím se ale přece nevylučují nějaké další nevyřčené účinky. A přijde mi celkem přirozené, že by taková látka mutantí geny nejen zcela potlačovala u nově narozených, ale i ovlivňovala u stávajících jedinců. Vždyť tohle je téma, které prostupuje téměř každým dosavadním filmem z X-Men univerza.

Je třeba brát v potaz, že pokud se DoFP odehrává v roce 2023 a Logan v 2029, je zde pouze 6 let. To je dost krátká doba na to, aby se tak extrémně snížila mutantí populace a z Logana a Charlese se staly takové trosky (v porovnání s happy-endem z DoFP, kde všichni vypadali naprosto v pohodě).

Pokud akceptujeme vliv kukuřice od Transigenu, spousta věcí najednou začne dávat smysl. Látka oslabuje mutantí geny, takže noví mutanti se nerodí a ti stávající slábnou. Tohle mohlo probíhat plíživě už nějakou dobu, Transigen musel na pozadí operovat už před 2023 (vzhledem k věku Laury a spol.), jenom to zkrátka ještě nebylo moc vidět.

Kukuřice přitom nefunguje jako "lék", že by pouze oslabovala zvláštní schopnosti, ale má destruktivní účinky na celkové zdraví mutanta zejména v oblasti, která s jeho mutací souvisí. A právě proto je na tom Charles špatně především mentálně, zatímco Logan ztrácí fyzickou kondici. Ostatně je ve filmu i několik narážek na to, že Calibanovy schopnosti také selhávají.

Najednou to do sebe všechno začne zapadat. Takto oslabení mutanti asi nedokázali moc úspěšně odolávat ozbrojeným nájezdům, o kterých je ve filmu řeč. Řada z nich mohla přitom zemřít už jenom v důsledku selhávajících schopností, pokud měla jejich mutace podobně jako u Charlese trochu více destruktivní povahu. Když potom Charles při jednom z prvních záchvatů zlikvidoval jádro X-Menů, věci už nabraly rychlý spád a během pouhých 6 let jsme se opravdu mohli posunout do takové temné budoucnosti, jak ji ve filmu vidíme.

Myšlenka na závěr: Z čehože se to vyrábí většina americké whiskey, kterou Logan pije po litrech?
375589
Pročetl jsem různé články a teorie na netu, a vidím to zhruba následovně: [spoiler]Nesouhlasím s výkladem, že Logana oslabovalo adamantium. Možná je to tak v komiksech, ale stejně jako v jiných věcech (viz Westchester) si film může jít vlastní cestou a nevzpomínám si, že by ve filmech byly nějaké náznaky toho, že by adamantium mělo být toxické. Logan sám sice nepřímo naznačuje, že ho zabíjí právě adamantium, ale to ještě neznamená, že to tak skutečně je - může se prostě mýlit. Naopak se přikláním k názoru, že za všechno může kukuřice. Ano, film se sice zmiňuje pouze o přenosu mutantího genu na další generace, tím se ale přece nevylučují nějaké další nevyřčené účinky. A přijde mi celkem přirozené, že by taková látka mutantí geny nejen zcela potlačovala u nově narozených, ale i ovlivňovala u stávajících jedinců. Vždyť tohle je téma, které prostupuje téměř každým dosavadním filmem z X-Men univerza. Je třeba brát v potaz, že pokud se DoFP odehrává v roce 2023 a Logan v 2029, je zde pouze 6 let. To je dost krátká doba na to, aby se tak extrémně snížila mutantí populace a z Logana a Charlese se staly takové trosky (v porovnání s happy-endem z DoFP, kde všichni vypadali naprosto v pohodě). Pokud akceptujeme vliv kukuřice od Transigenu, spousta věcí najednou začne dávat smysl. Látka oslabuje mutantí geny, takže noví mutanti se nerodí a ti stávající slábnou. Tohle mohlo probíhat plíživě už nějakou dobu, Transigen musel na pozadí operovat už před 2023 (vzhledem k věku Laury a spol.), jenom to zkrátka ještě nebylo moc vidět. Kukuřice přitom nefunguje jako "lék", že by pouze oslabovala zvláštní schopnosti, ale má destruktivní účinky na celkové zdraví mutanta zejména v oblasti, která s jeho mutací souvisí. A právě proto je na tom Charles špatně především mentálně, zatímco Logan ztrácí fyzickou kondici. Ostatně je ve filmu i několik narážek na to, že Calibanovy schopnosti také selhávají. Najednou to do sebe všechno začne zapadat. Takto oslabení mutanti asi nedokázali moc úspěšně odolávat ozbrojeným nájezdům, o kterých je ve filmu řeč. Řada z nich mohla přitom zemřít už jenom v důsledku selhávajících schopností, pokud měla jejich mutace podobně jako u Charlese trochu více destruktivní povahu. Když potom Charles při jednom z prvních záchvatů zlikvidoval jádro X-Menů, věci už nabraly rychlý spád a během pouhých 6 let jsme se opravdu mohli posunout do takové temné budoucnosti, jak ji ve filmu vidíme. Myšlenka na závěr: Z čehože se to vyrábí většina americké whiskey, kterou Logan pije po litrech?[/spoiler]
0 0
reagovat
A to s tím, že něco sypali do jídla a do pití bylo úplně jasné. Mělo to způsobit jen to, že se nebudou rodit další mutanti - nic víc. Žádnou sterilitu mutantů nebo jejich otrávení. Prostě u nově narozených dětí už nepřeskočí žádný gen, kam nemá.
Že by to nefungovalo v Evropě a jinde ve světě? Já nevím, mám pocit, že Coca Cola (a další mrtě světově rozšířených značek) se pije úplně všude, ne?
375577
[spoiler]A to s tím, že něco sypali do jídla a do pití bylo úplně jasné. Mělo to způsobit jen to, že se nebudou rodit další mutanti - nic víc. Žádnou sterilitu mutantů nebo jejich otrávení. Prostě u nově narozených dětí už nepřeskočí žádný gen, kam nemá. Že by to nefungovalo v Evropě a jinde ve světě? Já nevím, mám pocit, že Coca Cola (a další mrtě světově rozšířených značek) se pije úplně všude, ne?[/spoiler]
0 0
reagovat
Viděno dneska odpoledne. Parádní věc. Je to hodně depresivní a smutný film. Atmosféra těží hlavně z toho, že Wolverina i Profesora známe a takový konec jsme jim nikdy nepřáli. Hraje se i na to, že se mluví o tom, co potkalo ostatní mutanty a člověku při té představě není úplně dobře...

Jak tady v diskuzi zaznělo...

Motivace hlavního záporáka si myslím, že je víc než jasná. Určitě pracuje pro společnost, ale má taky umělou ruku. Kdo mu ji asi usekl? Navíc i někteří další muži z jednotky měli umělé končetiny. X-23 se s nimi při útěku asi nemazlila.

Ta věc s tím, co způsobovalo Wolverinovo stárnutí. Mám jednu teorii, která je asi pitomá, ale mě se líbí. Podle mě to bylo adamantium, ale ne tak, jak si myslíme. Nebyly to jeho drápy nebo vylepšená kostra. Prostě nemůžu pochopit, proč by byl s adamantiem 30 let kompatibilní a najednou takovej sešup dolů. X-23 má taky drápy a nějak si nedokážu představit, že by do ní nacpali adamantium a počítali s její životností tak do 40 let. Já to pochopil tak, že albín spolupracoval se společností (to bylo řečeno), našli Xaviera, donutili/zmanipulovali ho, aby zabil ostatní mutanty - Wolverine pochopitelně vyvázl. Wolverine byl ztrápenej, že ostatní umřeli, tak ho trochu nalomili a kde nic tu nic se u něj objevila zbraň s adamantiovou kulkou - nebo si ji sám sehnal. Ale byly tam kulky dvě - nějak bych nevěřil tomu, že si nechal vyrobit jen jednu. Přece si nemohl být jistý, že ho to zabije, když se ze všeho uzdravil. Tak se prostě střelí do hlavy, do srdce, čert ví kam, ale nezabije se. Poškodí sám sebe - zestárne a už se neuzdravuje tak lehce. Začne se starat o Xaviera, i když ho nenávidí za to, co udělal, ale chrání ostatní před profesorovými záchvaty nebo má pocit, že mu dluží za to, že se ho profesor ujal. Ostatní ví (ví to albín, profesor i společnost, která mu tu zbraň podstrčila?), proč stárne a neuzdravuje se, ale Wolverine o tom nechce mluvit a trochu to popírá. Jak bylo ve scéně, kdy mu doktor řekne, že by měl jít do nemocnice - musel by si přiznat, že se chtěl zabít. Asi je to pitomost, ale nějak mi ta myšlenka probleskla hlavou, když se tam bavili o té kulce.


Brutality je tam dost (ačkoli to nejde do krajnosti - dalo by se i přitlačit) a ani mi to nepřišlo zase tak samoúčelné - stejně jsou to většinou jen letmé záběry. Ale říkal jsem si, že mohla být choreografie trochu vynalézavější - Wolverine mohl se svými drápy dělat zajímavější kousky. Zajímavé ale bylo, jak mi celá ta část na farmě připomněla prvního Univerzálního vojáka s Van Dammem...

Píchnutí posilňujícího koktejlu, nabodnutí protivníka na zemědělský stroj, celý ten koncept s dokonalým vojákem a jak proti sobě stojí dva vylepšení protivníci.

375575
Viděno dneska odpoledne. Parádní věc. Je to hodně depresivní a smutný film. Atmosféra těží hlavně z toho, že Wolverina i Profesora známe a takový konec jsme jim nikdy nepřáli. Hraje se i na to, že se mluví o tom, co potkalo ostatní mutanty a člověku při té představě není úplně dobře... Jak tady v diskuzi zaznělo... [spoiler]Motivace hlavního záporáka si myslím, že je víc než jasná. Určitě pracuje pro společnost, ale má taky umělou ruku. Kdo mu ji asi usekl? Navíc i někteří další muži z jednotky měli umělé končetiny. X-23 se s nimi při útěku asi nemazlila. Ta věc s tím, co způsobovalo Wolverinovo stárnutí. Mám jednu teorii, která je asi pitomá, ale mě se líbí. Podle mě to bylo adamantium, ale ne tak, jak si myslíme. Nebyly to jeho drápy nebo vylepšená kostra. Prostě nemůžu pochopit, proč by byl s adamantiem 30 let kompatibilní a najednou takovej sešup dolů. X-23 má taky drápy a nějak si nedokážu představit, že by do ní nacpali adamantium a počítali s její životností tak do 40 let. Já to pochopil tak, že albín spolupracoval se společností (to bylo řečeno), našli Xaviera, donutili/zmanipulovali ho, aby zabil ostatní mutanty - Wolverine pochopitelně vyvázl. Wolverine byl ztrápenej, že ostatní umřeli, tak ho trochu nalomili a kde nic tu nic se u něj objevila zbraň s adamantiovou kulkou - nebo si ji sám sehnal. Ale byly tam kulky dvě - nějak bych nevěřil tomu, že si nechal vyrobit jen jednu. Přece si nemohl být jistý, že ho to zabije, když se ze všeho uzdravil. Tak se prostě střelí do hlavy, do srdce, čert ví kam, ale nezabije se. Poškodí sám sebe - zestárne a už se neuzdravuje tak lehce. Začne se starat o Xaviera, i když ho nenávidí za to, co udělal, ale chrání ostatní před profesorovými záchvaty nebo má pocit, že mu dluží za to, že se ho profesor ujal. Ostatní ví (ví to albín, profesor i společnost, která mu tu zbraň podstrčila?), proč stárne a neuzdravuje se, ale Wolverine o tom nechce mluvit a trochu to popírá. Jak bylo ve scéně, kdy mu doktor řekne, že by měl jít do nemocnice - musel by si přiznat, že se chtěl zabít. Asi je to pitomost, ale nějak mi ta myšlenka probleskla hlavou, když se tam bavili o té kulce.[/spoiler] Brutality je tam dost (ačkoli to nejde do krajnosti - dalo by se i přitlačit) a ani mi to nepřišlo zase tak samoúčelné - stejně jsou to většinou jen letmé záběry. Ale říkal jsem si, že mohla být choreografie trochu vynalézavější - Wolverine mohl se svými drápy dělat zajímavější kousky. Zajímavé ale bylo, jak mi celá ta část na farmě připomněla prvního Univerzálního vojáka s Van Dammem... [spoiler]Píchnutí posilňujícího koktejlu, nabodnutí protivníka na zemědělský stroj, celý ten koncept s dokonalým vojákem a jak proti sobě stojí dva vylepšení protivníci.[/spoiler]
0 0
reagovat

departed

A History of Violence
RED
Road to Perdition
Ghost World

:))
375567
A History of Violence RED Road to Perdition Ghost World *:))*
departed
0 0
reagovat
Úplně jiný přístup k látce snad ve všech směrech. Mangold se ze svýho posledního sračkoidního Wolvieho poučil víc než bych čekal a vzal to z úplně jiného konce, kde sloučil vše ze svých předešlých filmů a vytvořil nejlepší rozlučkovou párty pro ikonickýho mutanta, který tu s námi byl sedmnáct let. Je to pojato jinak než ostatní komiksovky, víc civilněji, kde se klade důraz na postavy a emoce.

Syrový, cáká tam krev, má to westernovou atmosféru, nejlepšího Jackmana v životní roli a nádhernej konec, kde se musím přiznat skoro až slza ukápla. Vůbec nečekejte nějaký super obří mutantí souboje jako v předešlých dílech. Tohle je sólovka a tak je to taky pojatý. Vše, co uvidíte budou Loganovo drápy, kulhání, pokašlávání, nadávání a obecně stárnutí.

Civilnější komiksovku si buďto nepamatuju nebo neexistuje. :+
375564
Úplně jiný přístup k látce snad ve všech směrech. Mangold se ze svýho posledního sračkoidního Wolvieho poučil víc než bych čekal a vzal to z úplně jiného konce, kde sloučil vše ze svých předešlých filmů a vytvořil nejlepší rozlučkovou párty pro ikonickýho mutanta, který tu s námi byl sedmnáct let. Je to pojato jinak než ostatní komiksovky, víc civilněji, kde se klade důraz na postavy a emoce. Syrový, cáká tam krev, má to westernovou atmosféru, nejlepšího Jackmana v životní roli a nádhernej konec, kde se musím přiznat skoro až slza ukápla. Vůbec nečekejte nějaký super obří mutantí souboje jako v předešlých dílech. Tohle je sólovka a tak je to taky pojatý. Vše, co uvidíte budou Loganovo drápy, kulhání, pokašlávání, nadávání a obecně stárnutí. Civilnější komiksovku si buďto nepamatuju nebo neexistuje. *:+*
0 0
reagovat

do_Od

Přesně na to narážím :)
375469
Přesně na to narážím :)
do_Od
0 0
reagovat
Ehm, co se Japonska týče, jsem jediný, kdo si všiml samurajského meče u Logana ve skrýši v Mexiku? Přitom nevisel jen tak někde vzadu na záběru, vyloženě na něj byl prostřih.
375467
Ehm, co se Japonska týče, jsem jediný, kdo si všiml samurajského meče u Logana ve skrýši v Mexiku? Přitom nevisel jen tak někde vzadu na záběru, vyloženě na něj byl prostřih.
0 0
reagovat

Bobby6killer

Beru zpět. Nechal jsem si to srovnat v hlavě a uvědomil jsem si, že vlastně o žádné jednoznačné chyby nejde.

Logan si totiž jako jediný události z původní časové linie pamatuje, takže na ně ve svých prupovídkách klidně odkazovat může, ačkoliv se v aktuální realitě nestaly (viz narážka na Sochu Svobody, tj. film X-Men). A třeba Japonsko se mohlo v určité variaci odehrát i v nové realitě, není tam žádný zásadní konflikt, proč by nemělo.
375461
Beru zpět. Nechal jsem si to srovnat v hlavě a uvědomil jsem si, že vlastně o žádné jednoznačné chyby nejde. [spoiler]Logan si totiž jako jediný události z původní časové linie pamatuje, takže na ně ve svých prupovídkách klidně odkazovat může, ačkoliv se v aktuální realitě nestaly (viz narážka na Sochu Svobody, tj. film X-Men). A třeba Japonsko se mohlo v určité variaci odehrát i v nové realitě, není tam žádný zásadní konflikt, proč by nemělo.[/spoiler]
Bobby6killer
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se