Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Logan: Wolverine: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

9/10

Vybornej film. Jen...ma nejaky opodstatneni, ze tam jezdi navesy bez tahacu? :D 
Nejsem super fanda X-man a videl jsem jen 1,2,3 a Budouci minulost, protoze mi to nejak nebralo. Ale tohle mi zaujalo a byl to zazitek.
385334
Vybornej film. Jen...ma nejaky opodstatneni, ze tam jezdi navesy bez tahacu? *:D*  Nejsem super fanda X-man a videl jsem jen 1,2,3 a Budouci minulost, protoze mi to nejak nebralo. Ale tohle mi zaujalo a byl to zazitek.
9/10
0 0
reagovat
Dobrej breakdown CGI (s příběhovými spoilery): link
382734
Dobrej breakdown CGI (s příběhovými spoilery): http://www.artofvfx.com/logan-vfx-breakdown-by-rising-sun-pictures/
0 0
reagovat

Bobby6killer

Asi tak :D Prostě Logan umírá, slábne mu regenerace, takže ho zabíjí adamantium a mutanti se nerodí kvůli upravenému jídlu. Tak to prostě je.
375933
Asi tak :D Prostě Logan umírá, slábne mu regenerace, takže ho zabíjí adamantium a mutanti se nerodí kvůli upravenému jídlu. Tak to prostě je.
Bobby6killer
0 0
reagovat
Já nevim, podle mě nad tím tady hloubáte víc než samotný tvůrci :D viz. například vyjádření Mangolda k tomu proč Calibana hraje v Loganovi i Apocalypse jinej herec - prostě ani nevěděl, že v Apocalypse ta postavu bude a nikdo to u Foxů evidentně nijak extra nekoordinuje :D Prostě potřebovali ve filmu umírajícího Logana tak to tam nějak mlhavě načrtli a nazdar. Mně se zase třeba líbí idea, že prostě Logan ztrácí pomalu vůli žít a proto chátrá. Ale vymýšlet si teorie ke kterým ten film nedává ani záminku to mi přijde absurdní. To můžu rovnou říct, že se mi líbí teorie, že jsou ve skutečnosti všichni mrtví a jenom se jim to zdá :D
375760
Já nevim, podle mě nad tím tady hloubáte víc než samotný tvůrci *:D* viz. například vyjádření Mangolda k tomu proč Calibana hraje v Loganovi i Apocalypse jinej herec - prostě ani nevěděl, že v Apocalypse ta postavu bude a nikdo to u Foxů evidentně nijak extra nekoordinuje *:D* Prostě potřebovali ve filmu umírajícího Logana tak to tam nějak mlhavě načrtli a nazdar. Mně se zase třeba líbí idea, že prostě Logan ztrácí pomalu vůli žít a proto chátrá. Ale vymýšlet si teorie ke kterým ten film nedává ani záminku to mi přijde absurdní. To můžu rovnou říct, že se mi líbí teorie, že jsou ve skutečnosti všichni mrtví a jenom se jim to zdá *:D*
0 0
reagovat
Těch nesrovnalostí bylo ve filmu víc, ale se.re pes...klobouk dolů. Tohle je snad jediný film okolo X-Menů, který bych si koupil na DVD. Je to milé, je to smutné, je to drsné, ale na nic si to nehraje a od začátku Jackmanovi dávají tak zabrat, že je jasné na co si jeho postavu připravují (o to je to smutnější)...A uvědomil jsem si taky tu věc, že až po tomhle filmu se budu na ty předešlé o Loganovi dívat úplně jinak, komplexněji a jejich kolísavá kvalita mi nebude vadit, protože díky tomuhle filmu jsem skoro uvěřil, že jsou Logan i Charles opravdoví. Všechno jsem to Jackmanovi věřil do poslední kapky krve. Díky. P.S.: perfektní soundtrack.
375753
Těch nesrovnalostí bylo ve filmu víc, ale se.re pes...klobouk dolů. Tohle je snad jediný film okolo X-Menů, který bych si koupil na DVD. Je to milé, je to smutné, je to drsné, ale na nic si to nehraje a od začátku Jackmanovi dávají tak zabrat, že je jasné na co si jeho postavu připravují (o to je to smutnější)...A uvědomil jsem si taky tu věc, že až po tomhle filmu se budu na ty předešlé o Loganovi dívat úplně jinak, komplexněji a jejich kolísavá kvalita mi nebude vadit, protože díky tomuhle filmu jsem skoro uvěřil, že jsou Logan i Charles opravdoví. Všechno jsem to Jackmanovi věřil do poslední kapky krve. Díky. P.S.: perfektní soundtrack.
1 0
reagovat

TrDLo

Mozes mi tu invektivu zacitovat?
A neviem no, tym ze na mna reagujes vzdy novymi argumentami a citujes ma je v tvojom ponimani snaha o ukoncenie? Tak ok:)
375717
Mozes mi tu invektivu zacitovat? A neviem no, tym ze na mna reagujes vzdy novymi argumentami a citujes ma je v tvojom ponimani snaha o ukoncenie? Tak ok:)
TrDLo
0 0
reagovat

Gorecki

Však já se to snažím ukončit už nějakou dobu. Ty máš nějakou potřebu vždy přidat ještě další a další přesvědčování navrch doplněné o nějakou tu invektivu.

Lesson learned.
375714
Však já se to snažím ukončit už nějakou dobu. Ty máš nějakou potřebu vždy přidat ještě další a další přesvědčování navrch doplněné o nějakou tu invektivu. Lesson learned.
Gorecki
0 0
reagovat

TrDLo

Stale nechapem, co ti nesedi na "během 6 let se společnost bez jakékoliv vnější příčiny změní v to, co vidíme v Loganovi". V co sa akoze ta spolocnost mala zmenit? Trailery to sice prezentovali ako nejake pomaly post-apo, ale z filmu je jasne, ze ide proste o nie velmi futuristicku buducnost so vsetkymi spolocenskymi vydobytkami, luxusom, az na dizajn limuziny alebo par technologickych vychytavok v podobe displejov ten film by mohol uplne realisticky fungovat aj v sucasnosti.

Film nam ukazuje, ze 25 rokov sa nerodia novi mutanti, skola X-Men je fuc aj s jej mutantami a v nasom uzkom vyseku nesledujeme osudy inych. Len preto, ze ich nevidime este neznamena ze neexistuju. To je len tvoja forced interpretacia na ktoru film nijako ani v naznakoch neodkazuje. Navyse, zo zaveru DoFP vidime doslova par minut a iba v spominanej skole, z okolneho sveta nevidime nic ani nic o nom nevieme. V skole pobehuju aj MLADI MUTANTI, takze to logicky nesedi s buducnostou/timeline, ktoru prezentuje Logan a Mangold ocividne do toho moc nechce zachadzat a chce, aby film fungoval samostatne. Lebo to nie je pre jeho film potrebne a chce rozpravat osobny pribeh.

Kazdopadne, z takehoto continuity bordelu medzi dvoma filmami, ktore nevznikali s planom priamej nadvaznosti (DoFP su z roku 2014, napad na Logana vznikol az rok po tom) vytvarat podobne zavery ako robis ty je forced jak svina.

A neviem ako inak som mal este zdoraznit (hoci to snad na tomto webe uz nie je potrebne a empaticky clovek to pochopi v ramci diskusie automaticky), ze ti nikde neupieram ziadnu slobodu si hladat svoje vysvetlenia. Ked si navyse hned v dalsej vete na to odpovedas a evidentne chapes, ze tak isto ja mam pravo vyjadrit svoj nazor na takuto teoriu.

Navyse, sam si pisal, ze si "procetl ruzne clanky na netu", v podstate vsetko co pises vychadza z jedneho prispevku na redditu (vratane tej whisky:), a jeden diskuter mu to tam pekne vyvratil. A nikto ho tam neobvinuje z toho, ze niekomu upiera pravo na vlastny nazor. O tom su snad diskusie, nie? Ze myslienky a tezy, ktore sa prezentuju verejne budu vystavene kritike, spochybneniu a hodnoteniu inymi. Ta ublizenecka poza, do ktorej sa tu opat pasujes len prezentuje tvoju neistotu a budem sa opakovat - "naozaj by sme to mali ukoncit."
375711
Stale nechapem, co ti nesedi na "během 6 let se společnost bez jakékoliv vnější příčiny změní v to, co vidíme v Loganovi". V co sa akoze ta spolocnost mala zmenit? Trailery to sice prezentovali ako nejake pomaly post-apo, ale z filmu je jasne, ze ide proste o nie velmi futuristicku buducnost so vsetkymi spolocenskymi vydobytkami, luxusom, az na dizajn limuziny alebo par technologickych vychytavok v podobe displejov ten film by mohol uplne realisticky fungovat aj v sucasnosti. Film nam ukazuje, ze 25 rokov sa nerodia novi mutanti, skola X-Men je fuc aj s jej mutantami a v nasom uzkom vyseku nesledujeme osudy inych. Len preto, ze ich nevidime este neznamena ze neexistuju. To je len tvoja forced interpretacia na ktoru film nijako ani v naznakoch neodkazuje. Navyse, zo zaveru DoFP vidime doslova par minut a iba v spominanej skole, z okolneho sveta nevidime nic ani nic o nom nevieme. V skole pobehuju aj MLADI MUTANTI, takze to logicky nesedi s buducnostou/timeline, ktoru prezentuje Logan a Mangold ocividne do toho moc nechce zachadzat a chce, aby film fungoval samostatne. Lebo to nie je pre jeho film potrebne a chce rozpravat osobny pribeh. Kazdopadne, z takehoto continuity bordelu medzi dvoma filmami, ktore nevznikali s planom priamej nadvaznosti (DoFP su z roku 2014, napad na Logana vznikol az rok po tom) vytvarat podobne zavery ako robis ty je forced jak svina. A neviem ako inak som mal este zdoraznit (hoci to snad na tomto webe uz nie je potrebne a empaticky clovek to pochopi v ramci diskusie automaticky), ze ti nikde neupieram ziadnu slobodu si hladat svoje vysvetlenia. Ked si navyse hned v dalsej vete na to odpovedas a evidentne chapes, ze tak isto ja mam pravo vyjadrit svoj nazor na takuto teoriu. Navyse, sam si pisal, ze si "procetl ruzne clanky na netu", v podstate vsetko co pises vychadza z jedneho prispevku na redditu (vratane tej whisky:), a jeden diskuter mu to tam pekne vyvratil. A nikto ho tam neobvinuje z toho, ze niekomu upiera pravo na vlastny nazor. O tom su snad diskusie, nie? Ze myslienky a tezy, ktore sa prezentuju verejne budu vystavene kritike, spochybneniu a hodnoteniu inymi. Ta ublizenecka poza, do ktorej sa tu opat pasujes len prezentuje tvoju neistotu a budem sa opakovat - "naozaj by sme to mali ukoncit."
TrDLo
0 0
reagovat

Gorecki

"A to je fajn ze ty z toho konca DoFP vychadzas, ale preco by to mal robit aj ten film?"

“We are in the future, we have passed the point of the epilogue of Days Of Future Past,” is all that Mangold will admit about the timing of this film.

Ano, pokud odbouráme tuhle základní premisu, je celé to moje vysvětlení zbytečné a nemá cenu ho dál řešit - takhle to ale podávám od samotného začátku.


"Kam sa podeli vsetci mutanti film neriesi a vysvetleni na to moze byt kopa."

Tak proč mi upíráš tu svobodu si takové vysvětlení najít? Dobře, nesouhlasíš s ním, nezapadá ti do tvého vidění filmu, zdá se ti vykonstruované. Fair enough.

Můžeme to tedy uzavřít na "Ved to je fajn, ze si mozes mat vlastne interpretacie, len pisem, preco mi tvoje argumenty nedavaju zmysel ..."?
375693
"A to je fajn ze ty z toho konca DoFP vychadzas, ale preco by to mal robit aj ten film?" “We are in the future, we have passed the point of the epilogue of Days Of Future Past,” is all that Mangold will admit about the timing of this film. Ano, pokud odbouráme tuhle základní premisu, je celé to moje vysvětlení zbytečné a nemá cenu ho dál řešit - takhle to ale podávám od samotného začátku. "Kam sa podeli vsetci mutanti film neriesi a vysvetleni na to moze byt kopa." Tak proč mi upíráš tu svobodu si takové vysvětlení najít? Dobře, nesouhlasíš s ním, nezapadá ti do tvého vidění filmu, zdá se ti vykonstruované. Fair enough. Můžeme to tedy uzavřít na "Ved to je fajn, ze si mozes mat vlastne interpretacie, len pisem, preco mi tvoje argumenty nedavaju zmysel ..."?
Gorecki
0 0
reagovat

Svatos

Ad zeleny maglajz. Vnimam to tak, ze proste jeho poskodenie bolo extremne, potrebovali ho mat uzdraveneho okamzite a v ramci filmovej reci potrebovali predstavit zeleny maglajz, ktory urychluje hojenie a posilnuje. Aby ho mohol Logan v zavere pri svojom berserku pouzit a divak uz vedel, co to je zac a ako funguje.
375682
Ad zeleny maglajz. Vnimam to tak, ze proste jeho poskodenie bolo extremne, potrebovali ho mat uzdraveneho okamzite a v ramci filmovej reci potrebovali predstavit zeleny maglajz, ktory urychluje hojenie a posilnuje. Aby ho mohol Logan v zavere pri svojom berserku pouzit a divak uz vedel, co to je zac a ako funguje.
Svatos
0 0
reagovat

TrDLo

V co sa mala akoze spolocnost zmenit okrem toho, ze sa nerodia novi mutanti a vobec cela ta tema je v ramci spolocnosti uplne upozadena? Vid. ten moderator v radiu v limuzine.

A to je fajn ze ty z toho konca DoFP vychadzas, ale preco by to mal robit aj ten film? Este raz, aj samotni tvorcovia tvrdia, ze sa film nedrzi ziadnej konkretnej linie ani nenadvazuje priamo na udalosti z minulych filmov. Takze tvoju argumentaciu typu "co sa tak mohlo stat za tych 6 rokov" nechapem. Proste jedine, co s istotou z toho filmu vieme je to, ze uz minimalne 25 rokov sa nerodia novi mutanti a stari postupne umieraju, resp. boli zabiti Charlesom.

S tymi agentami to nie je ziadna zlozita struktura, to je len priklad a jeden z argumentov, preco to dava viac zmysel. Proste nevytvorim latku, ktora je VSADE, ktora priamo ohrozuje moju nakladnu a vzacnu investiciu (pricom cela motivacia zaporakov je o tom dostat ich spat pod kontrolu) a spoliehat sa na to, ze sa s tym nahodou nedostanu do kontaktu. Ako napriklad X-23 na blbej pumpe, ze ano:)

Kam sa podeli vsetci mutanti film neriesi a vysvetleni na to moze byt kopa. Jeden z nich je scenarista filmu, ktory napisal film zamerany na Logana. Mutantov aj tak nikdy nebolo vela, boli vzacni, kedze sa nerodia novi, je ich uz len coraz menej. Mozno sa skryvaju, mozno su v tom utocisku v Kanade, kam smeruju tie deti, alebo si aj nadalej ziju svoje zivoty ako predtym a snazia sa nevytrcat. Niektori boli v Charlesovej skole, ale zdaleka nie vsetci. Vieme len, ze nam zname postavy su mrtve. Detaily nevieme, len ze ich ma na svedomi Charles. Nic, opakujem absolutne nic vsak nenaznacuje ani nenasvedcuje, ze mutanti zacali nejako hromadne vymierat len preto, lebo film je osobnym pribehom niekolkych z nich v ramci par dni a neriesi globalnu situaciu ako predchadzajuce filmy. A uz vobec nic nenaznacuje ze je to kvoli tej kukurici.

A neviem o com konkretne hovoris, ze "ti zbývající tak strašně bídně". Charles ma 90 rokov!, je to senilny dedko na prahu smrti odlifrovany na samotu aby nikomu neublizil a Caliban je ako som uz vysvetlil uplne v poriadku.
375678
V co sa mala akoze spolocnost zmenit okrem toho, ze sa nerodia novi mutanti a vobec cela ta tema je v ramci spolocnosti uplne upozadena? Vid. ten moderator v radiu v limuzine. A to je fajn ze ty z toho konca DoFP vychadzas, ale preco by to mal robit aj ten film? Este raz, aj samotni tvorcovia tvrdia, ze sa film nedrzi ziadnej konkretnej linie ani nenadvazuje priamo na udalosti z minulych filmov. Takze tvoju argumentaciu typu "co sa tak mohlo stat za tych 6 rokov" nechapem. Proste jedine, co s istotou z toho filmu vieme je to, ze uz minimalne 25 rokov sa nerodia novi mutanti a stari postupne umieraju, resp. boli zabiti Charlesom. S tymi agentami to nie je ziadna zlozita struktura, to je len priklad a jeden z argumentov, preco to dava viac zmysel. Proste nevytvorim latku, ktora je VSADE, ktora priamo ohrozuje moju nakladnu a vzacnu investiciu (pricom cela motivacia zaporakov je o tom dostat ich spat pod kontrolu) a spoliehat sa na to, ze sa s tym nahodou nedostanu do kontaktu. Ako napriklad X-23 na blbej pumpe, ze ano:) Kam sa podeli vsetci mutanti film neriesi a vysvetleni na to moze byt kopa. Jeden z nich je scenarista filmu, ktory napisal film zamerany na Logana. Mutantov aj tak nikdy nebolo vela, boli vzacni, kedze sa nerodia novi, je ich uz len coraz menej. Mozno sa skryvaju, mozno su v tom utocisku v Kanade, kam smeruju tie deti, alebo si aj nadalej ziju svoje zivoty ako predtym a snazia sa nevytrcat. Niektori boli v Charlesovej skole, ale zdaleka nie vsetci. Vieme len, ze nam zname postavy su mrtve. Detaily nevieme, len ze ich ma na svedomi Charles. Nic, opakujem absolutne nic vsak nenaznacuje ani nenasvedcuje, ze mutanti zacali nejako hromadne vymierat len preto, lebo film je osobnym pribehom niekolkych z nich v ramci par dni a neriesi globalnu situaciu ako predchadzajuce filmy. A uz vobec nic nenaznacuje ze je to kvoli tej kukurici. A neviem o com konkretne hovoris, ze "ti zbývající tak strašně bídně". Charles ma 90 rokov!, je to senilny dedko na prahu smrti odlifrovany na samotu aby nikomu neublizil a Caliban je ako som uz vysvetlil uplne v poriadku.
TrDLo
0 0
reagovat
Někde jsem zachytil informaci, že Logan navazuje na časovou linii X-men 1 až 3 (Mystique ztvárněná R. Romijin) a všechno ostatní je druhá časová linie, takže nedošlo k událostem z DoFP a je tady čas mezi X-men 3 a Logan, kde se mohlo stát cokoliv (i alternativní cesta do Japonska). Mně to tak docela vyhovuje.

Gorecki, TrDlo
Já si myslím, že pravda je tak někde mezi váma.
Jako hlavní příčína umíraní je adamantium v kombinaci se stárnoucím Wolverinem (kov v těle nedělá dobrotu), ale myslím, že tam je vliv i toho viru. Podložil bych to scénou s X-24 na farmě, kdy se po napíchnutí a následně střele do hlavy nezregneroval sám, ale až po píchnutí té zelené břečky. Otázka je, proč se sám neuzdravil respektive proč mu to trvalo tak dlouho, ačkoliv jako klon Wolverina by to měl zvládnout celkem rychle (známe z přechozích filmů). A právě tohle se dá vysvětlit tím mutagenem..
375669
Někde jsem zachytil informaci, že Logan navazuje na časovou linii X-men 1 až 3 (Mystique ztvárněná R. Romijin) a všechno ostatní je druhá časová linie, takže nedošlo k událostem z DoFP a je tady čas mezi X-men 3 a Logan, kde se mohlo stát cokoliv (i alternativní cesta do Japonska). Mně to tak docela vyhovuje. Gorecki, TrDlo Já si myslím, že pravda je tak někde mezi váma. [spoiler]Jako hlavní příčína umíraní je adamantium v kombinaci se stárnoucím Wolverinem (kov v těle nedělá dobrotu), ale myslím, že tam je vliv i toho viru. Podložil bych to scénou s X-24 na farmě, kdy se po napíchnutí a následně střele do hlavy nezregneroval sám, ale až po píchnutí té zelené břečky. Otázka je, proč se sám neuzdravil respektive proč mu to trvalo tak dlouho, ačkoliv jako klon Wolverina by to měl zvládnout celkem rychle (známe z přechozích filmů). A právě tohle se dá vysvětlit tím mutagenem..[/spoiler]
0 0
reagovat

Alangor

Právě proto, že ostatní s ním mluví jakoby věděli, co ho zabíjí a že by nebyl problém ho vyléčit, tak mě napadlo s tou kulkou. Prostě se chtěl zabít, střelil se a kulka mu zůstala v těle. Třeba někam do hlavy nebo do srdce, ale neuletěla mu půlka hlavy jako u X-24. Kdyby šel do nemocnice, tak by mu ji vytáhli a tradá, zase by byl jako novej. Ale tím by přiznal, že se chtěl zabít a že je slabej. A on chtěl vypadat pořád jako silnej superhrdina. Do toho filmu by mi to parádně sedlo... akorát to stojí na hliněných nohách a není tam nic, co by to přímo podporovalo. :-/
375668
[spoiler]Právě proto, že ostatní s ním mluví jakoby věděli, co ho zabíjí a že by nebyl problém ho vyléčit, tak mě napadlo s tou kulkou. Prostě se chtěl zabít, střelil se a kulka mu zůstala v těle. Třeba někam do hlavy nebo do srdce, ale neuletěla mu půlka hlavy jako u X-24. Kdyby šel do nemocnice, tak by mu ji vytáhli a tradá, zase by byl jako novej. Ale tím by přiznal, že se chtěl zabít a že je slabej. A on chtěl vypadat pořád jako silnej superhrdina. Do toho filmu by mi to parádně sedlo... akorát to stojí na hliněných nohách a není tam nic, co by to přímo podporovalo. :-/ [/spoiler]
Alangor
0 0
reagovat

Gorecki

Ano, vycházím z konce DoFP (Logan se probudí ve škole, jde za Charlesem a řekne mu, že si nevzpomíná na nic od 1973). Zde prezentovaná skutečnost mi zkrátka nezapadá do toho, že během 6 let se společnost bez jakékoliv vnější příčiny změní v to, co vidíme v Loganovi. Pokud máš nějaké jiné vysvětlení nebo zdůvodnění, proč by se mělo jednat o jinou timeline, prosím.

S těmi agenty, kteří se potřebují infiltrovat, vyrábíš úplně stejně složité konstrukty, ze kterých mě sám obviňuješ. Ve filmu není nic takového ani v nejmenším naznačeno.


PS: Ty dvě teorie si navíc v zásadě ani neodporují - já se snažím najít odpověď především na otázku, kam zmizeli všichni mutanti a proč jsou na tom ti zbývající tak strašně bídně. Pokud se v důsledku oslabení Loganových léčivých schopností navíc ještě projeví doposud neznámá toxicita adamantia, so be it.
375667
Ano, vycházím z konce DoFP (Logan se probudí ve škole, jde za Charlesem a řekne mu, že si nevzpomíná na nic od 1973). Zde prezentovaná skutečnost mi zkrátka nezapadá do toho, že během 6 let se společnost bez jakékoliv vnější příčiny změní v to, co vidíme v Loganovi. Pokud máš nějaké jiné vysvětlení nebo zdůvodnění, proč by se mělo jednat o jinou timeline, prosím. S těmi agenty, kteří se potřebují infiltrovat, vyrábíš úplně stejně složité konstrukty, ze kterých mě sám obviňuješ. Ve filmu není nic takového ani v nejmenším naznačeno. PS: Ty dvě teorie si navíc v zásadě ani neodporují - já se snažím najít odpověď především na otázku, kam zmizeli všichni mutanti a proč jsou na tom ti zbývající tak strašně bídně. Pokud se v důsledku oslabení Loganových léčivých schopností navíc ještě projeví doposud neznámá toxicita adamantia, so be it.
Gorecki
0 0
reagovat
Citat z The Wrap s ktorym sa stotoznujem a preco mi to sedi k tej temnej teme filmu a jeho zaveru:

All the adamantium that makes Logan’s bones nearly unbreakable and his whole body pretty much impervious to bullets also poisons him. Like having a skeleton coated in lead, the metal leeches into Logan’s body over time. It takes years to have a major effect, but by 2029, the year “Logan” is set, the adamantium has so weakened Logan that he’s aging at a normal rate and struggling to heal himself after injuries.

There are a couple of lines in “Logan” that suggest this is the case. At one point, Logan finds himself at a doctor’s office after being hurt. The doctor notes that “something inside” Logan is “poisoning him.” Logan responds by saying he knows what it is inside him that’s killing him.

Adamantium poisoning as a reason for Logan’s diminished healing factor works well with the themes in “Logan.” The movie is about finality and, often, despair. If Logan’s healing factor was something taken from him by mutant or scientific means, as in “The Wolverine,” that might suggest it’s something he could get back. But it fits much better with the film that the thing killing Logan is, simply, being Wolverine. Though he tries to run from his past of being a superhero, Logan can’t escape it. It’s inside him, for better or worse.
375665
Citat z The Wrap s ktorym sa stotoznujem a preco mi to sedi k tej temnej teme filmu a jeho zaveru: All the adamantium that makes Logan’s bones nearly unbreakable and his whole body pretty much impervious to bullets also poisons him. Like having a skeleton coated in lead, the metal leeches into Logan’s body over time. It takes years to have a major effect, but by 2029, the year “Logan” is set, the adamantium has so weakened Logan that he’s aging at a normal rate and struggling to heal himself after injuries. There are a couple of lines in “Logan” that suggest this is the case. At one point, Logan finds himself at a doctor’s office after being hurt. The doctor notes that “something inside” Logan is “poisoning him.” Logan responds by saying he knows what it is inside him that’s killing him. Adamantium poisoning as a reason for Logan’s diminished healing factor works well with the themes in “Logan.” The movie is about finality and, often, despair. If Logan’s healing factor was something taken from him by mutant or scientific means, as in “The Wolverine,” that might suggest it’s something he could get back. But it fits much better with the film that the thing killing Logan is, simply, being Wolverine. Though he tries to run from his past of being a superhero, Logan can’t escape it. It’s inside him, for better or worse.
0 0
reagovat

TrDLo

Lenze ty v tom svojom argumente vychadzas z toho, ze DoFP sa odohravaju v rovnakej timeline, ako Logan. Pricom kukurica posobi uz minimalne od roku 2004. Charles ma degenerativnu chorobu mozgu, uplne prirodzenu a ludsku a to je na tom super, ze nieco take bezne v spojitosti s jeho schopnostami robia z neho "zbran hromadneho nicenia". Proste senilita, opat ziadny dovod si mysliet, ze to ma na svedomi kukurica a ani to nikto, vratane Grantovej postavy nespomina, prave naopak, on tiez spomina starecku demenciu a bavi ho ta ironia.

Calibanove schopnosti neslabnu ani to tam nie je nijako naznacene. Najprv ho Logan obvini, ze "necitil" prichod Reaverov, ale Caliban mu odveti, ze to nie su mutanti, preto ich nemal ako citit. Druhykrat je tam Caliban spominany, ze Reaverom dava info o Loganovom pohybe/pobyte neskoro, ale Grant ho usvedci, ze to robi zamerne, aby im daval naskok.

Mutanti sa nemusia "ladovat Coca Colou s Jackem". Mas ich predsa aj ako agentov, ktori sa potrebuju nepozorovane infiltrovat, splynut s davom, pohybovat sa po svete a plnit ulohy. Vystavovat ich vedome takemu riziku, alebo im komplikovat nasadenie by bola z ich strany nedomyslenost. A najma, take vysvetlenie je opat dokazom tej vychcenosti, kedy pre potreby argumentu vytvaras zlozite a narocne konstrukty, ktore davaju mensi zmysel ako "oficialna verzia" (ze proste kukurica iba brani vytvoreniu X-genu), nie nepodobna kognitivnej dizonancii konspiracnych teoretikov.

Tragicko-ironicky touch, ano, funguje to v ramci filmu aj to suhlasi s kanonom tej postavy a patri to k nej. Len sa o tom vo filmoch doteraz nehovorilo, lebo to nebolo potrebne. Teraz to zmysel dava a preto sa to v nom PRIAMO spomina.

No a tvoj argument na to je, ze "sa moze Logan mylit".
Na to sa neda naozaj nic napisat. Len smajlik. Lebo sa mi to zda smiesne a ako argument v ramci nejakej FILMOVEJ logiky absurdne. Ak nechapes preco, ak sa ta to dotklo a povazujes to za ekvivalent "utocenia a zosmiesnovania", evidentne stracas nervy a naozaj by sme to mali ukoncit.
375663
Lenze ty v tom svojom argumente vychadzas z toho, ze DoFP sa odohravaju v rovnakej timeline, ako Logan. Pricom kukurica posobi uz minimalne od roku 2004. Charles ma degenerativnu chorobu mozgu, uplne prirodzenu a ludsku a to je na tom super, ze nieco take bezne v spojitosti s jeho schopnostami robia z neho "zbran hromadneho nicenia". Proste senilita, opat ziadny dovod si mysliet, ze to ma na svedomi kukurica a ani to nikto, vratane Grantovej postavy nespomina, prave naopak, on tiez spomina starecku demenciu a bavi ho ta ironia. Calibanove schopnosti neslabnu ani to tam nie je nijako naznacene. Najprv ho Logan obvini, ze "necitil" prichod Reaverov, ale Caliban mu odveti, ze to nie su mutanti, preto ich nemal ako citit. Druhykrat je tam Caliban spominany, ze Reaverom dava info o Loganovom pohybe/pobyte neskoro, ale Grant ho usvedci, ze to robi zamerne, aby im daval naskok. Mutanti sa nemusia "ladovat Coca Colou s Jackem". Mas ich predsa aj ako agentov, ktori sa potrebuju nepozorovane infiltrovat, splynut s davom, pohybovat sa po svete a plnit ulohy. Vystavovat ich vedome takemu riziku, alebo im komplikovat nasadenie by bola z ich strany nedomyslenost. A najma, take vysvetlenie je opat dokazom tej vychcenosti, kedy pre potreby argumentu vytvaras zlozite a narocne konstrukty, ktore davaju mensi zmysel ako "oficialna verzia" (ze proste kukurica iba brani vytvoreniu X-genu), nie nepodobna kognitivnej dizonancii konspiracnych teoretikov. Tragicko-ironicky touch, ano, funguje to v ramci filmu aj to suhlasi s kanonom tej postavy a patri to k nej. Len sa o tom vo filmoch doteraz nehovorilo, lebo to nebolo potrebne. Teraz to zmysel dava a preto sa to v nom PRIAMO spomina. No a tvoj argument na to je, ze "sa moze Logan mylit". Na to sa neda naozaj nic napisat. Len smajlik. Lebo sa mi to zda smiesne a ako argument v ramci nejakej FILMOVEJ logiky absurdne. Ak nechapes preco, ak sa ta to dotklo a povazujes to za ekvivalent "utocenia a zosmiesnovania", evidentne stracas nervy a naozaj by sme to mali ukoncit.
TrDLo
0 0
reagovat

Gorecki

Ok, jen pár věcí.

Vliv na Charlese a Calibana ignoruju? Právě naopak, vždyť je úplně na začátku uvádím jako příklady podporující tu teorii. Nemá cenu, abych znovu rozepisoval proč a jak.

Ke společnosti - pokud chce mít svoje vypěstované vojáky, které doveze na akci, vypustí a zase hodí pod zámek, tak se dá celkem vyloučit, že by se takoví mutanti dlouhodobě potloukali po světě a ládovali Coca Colou s Jackem.

Ke smrti způsobené adamantiem píšeš, že to mělo "ten tragicko-ironicky touch", já to jen popsal jinak.



Sorry, ale opravdu už jen pořád opakuji již řečené. A nemám důvod reagovat, pokud se hodláš posouvat k útočení a zesměšňování.
375659
Ok, jen pár věcí. [spoiler]Vliv na Charlese a Calibana ignoruju? Právě naopak, vždyť je úplně na začátku uvádím jako příklady podporující tu teorii. Nemá cenu, abych znovu rozepisoval proč a jak. Ke společnosti - pokud chce mít svoje vypěstované vojáky, které doveze na akci, vypustí a zase hodí pod zámek, tak se dá celkem vyloučit, že by se takoví mutanti dlouhodobě potloukali po světě a ládovali Coca Colou s Jackem. Ke smrti způsobené adamantiem píšeš, že to mělo "ten tragicko-ironicky touch", já to jen popsal jinak.[/spoiler] Sorry, ale opravdu už jen pořád opakuji již řečené. A nemám důvod reagovat, pokud se hodláš posouvat k útočení a zesměšňování.
Gorecki
0 0
reagovat

TrDLo

"Logan tam nepřímo naznačí, že ho zabíjí adamantium. Jak jsem ale zdůvodnil dříve, tohle nemusí znamenat vůbec nic."
Zdovodnil si to ako? Tymto? - "může se prostě mýlit"?:D

Preco by som to tej postave nemal verit, ked si to mysli? Dava ti film na to nejake konkretne dovody? Ta mala tiez tvrdi, ze ho zabija to, co je v nom. Preco by som si ako divak mal mysliet, ze je to nieco ine ako adamantium? Ak by to bola kukurica, bolo by to nieco co ma v sebe kazdy mutant, preco by bolo vyznamne to zdoraznovat?

Tvoje argumenty pre kukuricu su skratka vychcene, len preto, lebo film nie je doslovny. Ved to je fajn, ze si mozes mat vlastne interpretacie, len pisem, preco mi tvoje argumenty nedavaju zmysel a preco adamantium ma vacsiu logiku ako kukurica.

Rovnako ignorujes absenciu jej vplyvu na Charlesa a Calibana.

Ad spolocnost - kukurica je vsade. Vo vsetkych vyrobkoch. Bolo by dost idiotske spoliehat sa na to, ze sa tie deti, potazmo dospele jedince k nej nikdy nedostanu.

To ze dlho nijakeho mutanta nepotkali nic neznamena, ziju na odlahlom mieste a tych mutantov, o ktorych vedeli ze su mutanti zabil Charles. Nechodia po svete s cejchom na cele.

"mi přijde trochu omezené lpět na tom, že kukuřice způsobuje pouze a jenom blokaci mutantích genů u nově narozený kvůli tomu, že ve filmu explicitně nezaznělo nic dalšího" Neviem co na to napisat:D

Ak bola Loganova smrt elegantna a "noble", tak odrazu nejaka kukurica, o ktorej sme doteraz v celom vesmire X-men ani len netusili, by sa mi zdala vyslovene dementna:)


Alangor
Preco by to mali vsetci opakovat? Je jedno, ci ide o kukuricu alebo o nieco ine, padne tam nieco, co by jeho verziu spochybnovalo? Charles ho posielal do nemocnice preto, lebo sa mu uz nedostatocne liecili rany.
375650
[spoiler]"Logan tam nepřímo naznačí, že ho zabíjí adamantium. Jak jsem ale zdůvodnil dříve, tohle nemusí znamenat vůbec nic." Zdovodnil si to ako? Tymto? - "může se prostě mýlit"?*:D* Preco by som to tej postave nemal verit, ked si to mysli? Dava ti film na to nejake konkretne dovody? Ta mala tiez tvrdi, ze ho zabija to, co je v nom. Preco by som si ako divak mal mysliet, ze je to nieco ine ako adamantium? Ak by to bola kukurica, bolo by to nieco co ma v sebe kazdy mutant, preco by bolo vyznamne to zdoraznovat? Tvoje argumenty pre kukuricu su skratka vychcene, len preto, lebo film nie je doslovny. Ved to je fajn, ze si mozes mat vlastne interpretacie, len pisem, preco mi tvoje argumenty nedavaju zmysel a preco adamantium ma vacsiu logiku ako kukurica. Rovnako ignorujes absenciu jej vplyvu na Charlesa a Calibana. Ad spolocnost - kukurica je vsade. Vo vsetkych vyrobkoch. Bolo by dost idiotske spoliehat sa na to, ze sa tie deti, potazmo dospele jedince k nej nikdy nedostanu. To ze dlho nijakeho mutanta nepotkali nic neznamena, ziju na odlahlom mieste a tych mutantov, o ktorych vedeli ze su mutanti zabil Charles. Nechodia po svete s cejchom na cele. "mi přijde trochu omezené lpět na tom, že kukuřice způsobuje pouze a jenom blokaci mutantích genů u nově narozený kvůli tomu, že ve filmu explicitně nezaznělo nic dalšího" Neviem co na to napisat*:D* Ak bola Loganova smrt elegantna a "noble", tak odrazu nejaka kukurica, o ktorej sme doteraz v celom vesmire X-men ani len netusili, by sa mi zdala vyslovene dementna:)[/spoiler] [b]Alangor[/b] Preco by to mali vsetci opakovat? Je jedno, ci ide o kukuricu alebo o nieco ine, padne tam nieco, co by jeho verziu spochybnovalo? Charles ho posielal do nemocnice preto, lebo sa mu uz nedostatocne liecili rany.
TrDLo
0 0
reagovat

Gorecki

to že ho zabíjí adamntium tvrdí ve filmu jen Logan. Všichni ostatní ( Charles, doktor dokonce i ta malá holka ) tvrdí že ví co ho zabíjí, ale konkrétně o tom nemluví a mluví o tom ve stylu jako by nebylo zas až takovej problém to vyléčit ( mam pocit že charles ho přímo posílal i do nemocnice ) což by na adamntium nevypadalo Je to tam takový trochu zmatený a jhak už jsem psal dole dle mého jsou to otevřený vrátka pro případnej další díl.
375636
[spoiler] to že ho zabíjí adamntium tvrdí ve filmu jen Logan. Všichni ostatní ( Charles, doktor dokonce i ta malá holka ) tvrdí že ví co ho zabíjí, ale konkrétně o tom nemluví a mluví o tom ve stylu jako by nebylo zas až takovej problém to vyléčit ( mam pocit že charles ho přímo posílal i do nemocnice ) což by na adamntium nevypadalo [/spoiler] Je to tam takový trochu zmatený a jhak už jsem psal dole dle mého jsou to otevřený vrátka pro případnej další díl.
Gorecki
0 0
reagovat

Memphis

Sorry man, zapomněl jsem to upřesnit.

Civilnější komiksovku, kde jsou super schopnosti jsem neviděl nebo neznám.
375631
Sorry man, zapomněl jsem to upřesnit. Civilnější komiksovku, kde jsou super schopnosti jsem neviděl nebo neznám.
Memphis
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se