Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co všechno se do Deadpoola nevešlo?


ikona
imf
deadpoolryan reynolds
Skromný megahit měl na výběr - větší rozpočet nebo eRkový rating. A vybral si správně...  

Deadpool je sice megahit, ale ještě před dvěma měsíci by si na to nejspíš vsadil jen málokdo. Váhal by asi i Ryan Reynolds. Tohle nejsou noví X-Meni nebo Batman vs. Superman, tedy film, do kterého studio bez váhání narve přes 200 milionů dolarů, ale malý násilný projekt o ne úplně slavném hrdinovi, který se chová tak, že s tím budou mít prudérní rodiče trochu problém. Reynolds a režisér Tim Miller to tak ale chtěli a po letech vyjednávání a přemlouvání se jim povedlo natočit film víceméně tak, jak si vysnili. Bez jistých kompromisů se to ovšem neobešlo. O co všechno jsme byli kvůli rozpočtu, právům nebo neochotě připraveni?  

Deadpool v podstatě začíná uprostřed akční scény, aby se pak tu a tam vrátil zpátky v čase a vysvětlil vám svůj origin. Ano, je to jen chabě zpřeházená chronologie, ale docela funguje, protože je v ní překvapivě dost času i na romantiku (když už měl ten film premiéru před Valentýnem). A to jsme přitom od Deadpoola očekávali plnou náruč akce, ne? Autoři přiznávají, že museli na poslední chvíli vystřihnout hned dvě velké akční scény. Tou první je honička na dálnici s Ajaxem (ve filmu si můžete všimnout, že jejich úvodní konfrontace je poměrně krátká a Ed Skreen z ní nečekaně snadno uteče), kdy se měl hlavní "hrdina" a záporák honit na motorkách. To by znamenalo kaskadéry, uzavřenou silnici atd. Product placement na motorky asi neletí tak moc jako na auta, takže se nakonec tvůrci rozhodli celou scénu hodit do koše.

 

V případě druhého akčního spektáklu šlo o seškrtání samotného finále. Měla to být epická přestřelka u vraku letadlové lodi (ve skutečnosti je to Helicarrier, ale kvůli Marvelu se to nesmí říkat moc nahlas), ale na desítky kaskadérů a náročnou postprodukci s digitální krví a explozemi zjevně nezbývaly dolary. Proto se přišlo se scénou, ve které si Deadpool zapomene na předním sedadle taxíku všechny svoje zbraně. Většina diváků si ani nevšimne, že tenhle fór vlastně maskuje produkční plán B, který spočívá v sekané s meči, ale až na film půjdete podruhé (potřetí?) všimněte si, že Deadpool skrz tu hrstku pěšáků projde jako nůž máslem, a pak hned následuje konfrontace s Ajaxem a Angel Dust.

Obecně platí, že na akčních scénách se dá ušetřit nejvíc. Nejde ani tak o náklady na jejich bezprostřední natočení (kulisy, rekvizity, profese navíc) jako spíš o časové nároky. Všechno se musí nacvičit, připravit, vyzkoušet... a to stojí mnohem víc času a tedy i peněz za pronajatou techniku, lokace atd. Proto jdou bohužel podobné záběry z kola ven jako první.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace