Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Nejlepší horory podle TedGeorge potřetí


ikona
TedGeorge
top 11
James Wan, vrazi z hor, děs podle Skandinávců, tajemné domy a jedenáctka hororů, které byste neměli minout 

Měsíc se sešel s měsícem, horor se sešel s hororem a je zase na čase zahrát na děsivou notu s jedenáctkou zajímavých kousků, které donutí vaší přítelkyni (přítele) přitulit se. Ještě než začnete číst - jedná se o třetí doporučování strašení pro odvážné. První článek naleznete zde, druhý zde. Na tomto místě bych také rád poděkoval uživateli J*A*S*M, který se občas na MovieZone ukáže. Díky tomuto fanouškovi hororů jsem objevil bezmála polovinu níže zmíněných filmů a za to mu patří velký dík.

Jaká byla kritéria zařazení snímku do výběru? Nic nového pod sluncem. Pokud nepočítáme výjimky, tak se vyvolení neobjevili v české kinodistribuci. Pokud vás neprávem podceňovaný žánr nezajímá, tak jste o nich pravděpodobně neslyšeli. Tentokrát budu do minulosti směřovat častěji než obvykle. Ale dost už bylo počátečních keců. Za dveřmi něco šramotí, zvedá se vítr a přichází bouřka. Praskla žárovka, a pokud doma máte krb, tak už ta atmosféra prostě nemůže být lepší.

Temné lesy (2003)
Co to ti seveřané mají s těmi lesy? Nulový rozpočet, nula krve, nula speciálních efektů. Partička nevystudovaných blbců zakotvila v televizi a svérázný Gunnar je pozve na opravdu velmi netradiční teambuilding. Čtyři chudáci s ním odjedou na opuštěnou chatu uprostřed neprostupných norských lesů (Norsko vs Švédsko – 2:1). Na břehu jezera je nalezen opuštěný stan. Začne se strašit. Naplno propuká panika. Zkusíte si odhadnout pointu? Rafinovaný vedoucí strašící neumětely v budoucnu pracující v televizi? Záhadné zlo poněkolikáté obývající severský les? Nebo je to všechno trochu jinak?

 

Hororový fanoušci se smějí, já jenom tiše pokyvuji hlavou a zakončím tento článek ještě jednou seversky. Ano, vím. Na tomto místě by se asi lépe vyjímala současnější záležitost (třeba výborné Dark Was the Night s Kevinem Durandem), ale je třeba si nechat nějaké trumfy pro pokračování. Proto si na závěr smažeme ještě jeden rest a budou to legendární Temné lesy aneb Villmark. Já vážně nevím, čím to je, že ty nejlepší horory se odehrávají na severu nebo v sobě mají alespoň trochu zakomponovaný sníh. Tady se vážně nádherně straší a člověk může jenom litovat vyloženě uspěchaného a tak trochu nepovedeného konce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace