Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Nejlepší horory podle TedGeorge potřetí


ikona
TedGeorge
top 11
James Wan, vrazi z hor, děs podle Skandinávců, tajemné domy a jedenáctka hororů, které byste neměli minout 

Měsíc se sešel s měsícem, horor se sešel s hororem a je zase na čase zahrát na děsivou notu s jedenáctkou zajímavých kousků, které donutí vaší přítelkyni (přítele) přitulit se. Ještě než začnete číst - jedná se o třetí doporučování strašení pro odvážné. První článek naleznete zde, druhý zde. Na tomto místě bych také rád poděkoval uživateli J*A*S*M, který se občas na MovieZone ukáže. Díky tomuto fanouškovi hororů jsem objevil bezmála polovinu níže zmíněných filmů a za to mu patří velký dík.

Jaká byla kritéria zařazení snímku do výběru? Nic nového pod sluncem. Pokud nepočítáme výjimky, tak se vyvolení neobjevili v české kinodistribuci. Pokud vás neprávem podceňovaný žánr nezajímá, tak jste o nich pravděpodobně neslyšeli. Tentokrát budu do minulosti směřovat častěji než obvykle. Ale dost už bylo počátečních keců. Za dveřmi něco šramotí, zvedá se vítr a přichází bouřka. Praskla žárovka, a pokud doma máte krb, tak už ta atmosféra prostě nemůže být lepší.

Extinction (2015)
Zombie apokalypsa není nikdy příjemná věc. Na vlastní kůži to pocítí Matthew Fox, který při evakuaci přeživších přijde o ženu. Přežije akorát jeho nejlepší přítel Patrick a dcera jednoho z nich. Něco se stane a vztah dvou přátel je nadobro poznamenán. Střih o několik let dopředu. Dnes už devítiletá holčička je pečlivě vychovávaná Patrickem, který svou opatrností připomíná Zdeňka Svěráka v Obecné škole. V protějším domě žije zarostlý a poblázněný Matthew, který má skútr, loví, v noci kecá do vysílačky a vůbec je cool. Už jsem zmínil, že je celá planeta pokrytá sněhem a zombíci kvůli tomu vymřeli?

 

Když jsem seděl na pivě s tou lepší polovinou TVzone redakce a Axisem, tak jsem tento film hypeoval až do výšin a teď si tak říkám, že možná trochu neprávem. Je to béčko, které vlastně nemá čím překvapit. To doporučení ale stejně bude oprávněné. Filmu se daří budovat velmi dobře atmosféru, kdy jít ven pro dřevo do krbu je záležitost života a smrti a hlavně chvílemi (ale opravdu jenom trochu) asociuje herní pecku Last of Us. Na rozdíl od Pontypoolu se film může pochlubit opravdu povedeným závěrem, který vám nedá vydechnout a dá vzpomenout na závěrečný teror v Shyamalanově Znamení.

The Canal (2014)
Vybrat si kvalitní bydlení není lehká věc. Někdo má peníze, jiný má štěstí. David a Alice nemají ani jedno. Zakoupí tedy starší dům postavený tak nějak mimo vše u starého vodního kanálu. Díky práci v archívu David jednoho dne zjistí, že má jejich barák nepěknou minulost. Utíká domů, aby vše sdělil svojí manželce. Tu najde v objetí se svým pětiletým synem. Chová se divně (manželka) a David si začne dělat starosti. Že jsou starosti oprávněné se ukáže následující den, kdy jeho choť beze stopy zmizí. Syn, mladá chůva a podivná nemovitost tak zůstává na krku Davidovi. A ten dům je vážně nějaký divný.

 

Kanál jste možná minulý rok zaznamenali. Jedná se odnož hororů, kterou zrovna dvakrát nemusím. Hraje se na psychologickou stránku. Sledování rozkladu z počátku sympatické postavy – to jsem v hororech nikdy zrovna dvakrát nemusel. V Canalu je to naštěstí podpořené sympatickým strašením, které vám chvílemi naježí všechny chloupky na těle. Podezření budete mít různá a záverečné rozuzlení vás dost možná neuspokojí. Přesto je film hodný vašeho zájmu. Nadějný režisér Ivan Kavanagh ukázal, že umí a je třeba s ním do budoucnosti počítat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace