Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Největší hollywoodské hvězdy současnosti


ikona
TedGeorge
chris prattjennifer lawrencerobert downey jr.tržby
Které herecké hvězdy jsou teď na samotné špičce Hollywoodu? 

Vás ty top jedenáctky docela baví, co? No, mě taky, takže tady máte dalšího zástupce do řady MovieZone žebříčků. Ten nápad vykrystalizoval u mého nedávného článku, který velebil miliardu Jurského světa a Chrise Pratta. Proč to nehodit "na papír", řekl jsem si, tak tu máte velmi subjektivní žebříček, který hodnotí tu nejvíc top hereckou jedenáctku současného Hollywoodu. Fanoušci Joaquina Phoenixe se už pomalu štosují, a tak budu upřesňovat. Porovnávat herecké výkony mužů a žen před kamerou je cesta do pekla a tento článek se o to ani nesnaží. Bude to zase o prachách. Ale...

... nepotkáte tu třeba Iana McKellena. Gandalf a Magneto v jednom sice účinkoval ve filmech, které do Hollywoodu přisypaly miliardy, ale to už bych tu mohl vařit polévku se Sarumanem, Frodem a dalšími. Pánové a dámy hráli a hrají ve značkách, které jsou superúspěšné, ale těžko na svých bedrech utáhnou projekt, který bude stát pouze na nich. Ten klíč bude samozřejmě nejlépe patrný v samotné TOP 11, a tak tu jenom dodám, že se koukám do přítomnosti a budoucnosti. Brada Pitta s Julií Roberts tu tedy nenajdete. Á propos, Julie: Jsem na tenkém ledě, ale v žebříčku naleznete pouze tři ženy. Nejsem člen ČSSD ani superkorektní prezident klubu antišovinistů, abych se násilně snažil o rovné zastoupení mužů a žen v každé oblasti života. V té konkurenci prostě obstojí jenom tři. Anne Hathaway promine.

Následují povinné vysvětlivky. Největší úspěchy vyjmenovávají filmy (především) z poslední doby, které ospravedlňují zařazení hvězd do žebříčku. Kolonka Berou si řeší honorář dané hvězdy za poslední důležitý film. Začátky nastavují zrcadlo těžkým začátkům a projektům, které naši vyvolenou sebranku dostaly do záře reflektorů. KarelR se v krátkosti vyjadřuje ke každé hvězdě, protože má na starost nevděčnou korekturu mých článků a je to skvělý člověk. Vytáhni v hospodě je Vytáhni v hospodě.

9. Scarlett Johansson

Největší úspěchy: Černá vdova v Marvelovkách x 4, Lucy
Berou si: Za pokračování Avengers měla dostat 20 milionů dolarů. Víc než Chris Evans, Chris Hemsworth a Jeremy Renner dohromady.
Začátky: Po boku mého milovaného Roberta Redforda kulhala v Zaříkávači koní.
KarelR říká: Luxusně zvládnutá kariéra, i když osobně Scarlett nemám mezi největšími hollywoodskými sexbombami.
Vytáhni v hospodě: Její sexy nakřáplý hlas zní jako sousedův Sibiřský husky.

 

Scarlett o tenhle flek dlouho bojovala s Anne Hathaway a Jessicou Chastain. Nakonec to vyhrála díky nekončící šňůře úspěchů s nadanou sexy vdovou. Její obří komerční potenciál pak jasně potvrdila Lucy Luca Bessona z minulého roku, která si s rozpočtem 40 milionů dolarů došla pro necelou půlmiliardu ze světových kin. To zacementování na deváté místo pak poskytl pohled do budoucnosti.

Už za necelý rok Scarlett znovu uvidíme jako Černou vdovu v dalším Kapitánu Amerikovi, kde po boku Spider-Mana, Ant-Mana a hlavně Tonyho Starka půjde daleko za miliardu. Jenže to není všechno. Stejný rok jí budeme fandit v ambiciózní Knize džunglí Jona Favreaua, následně nás bude bavit v coenovské komedii Hail, Caesar! (v té se objeví i George Clooney nebo Channing Tatum) a konečně v roce 2017 tu (snad) máme americkou verzi milovaného anime Ghost in the Shell. Scarlett to prostě má nádherně rozjeté.

 

8. Vin Diesel

Největší úspěchy: Rychle a zběsile x 6. Ochránce aka Dudlíkátor, "I am Groot"
Berou si: Přesné číslo za Rychle a zběsile 7 není známo, ale celkem v roce 2014 vydělal 75 milionů dolarů. To číslo započítává procenta z šestých řidičů, mluvící strom ve Strážcích Galaxie a peníze předem za odloženou sedmou instanci Rychle a zběsile.
Začátky: Opravdu velcí filmový fanoušci si možná vybaví jeho štěk v Čase probuzení (1990) s Robertem de Nirem a Robinem Williamsem. Nám ostatním pak stačí vzpomínka na malou (ale nezapomenutelnou) roli ve filmu Zachraňte vojína Ryana (1998).
KarelR říká: Vin by mohl ubrat na propagaci rodinných hodnot, jimiž zahlcuje svoje filmy i Facebook, ale na druhou stranou mu věřím, že to myslí upřímně. Takže vlastně dobrý.
Vytáhni v hospodě: Za první pokračování Rychle a zběsile chtěl 27,5 milionů dolarů. Proto v něm není. Za druhé pokračování chtěl práva na Riddicka. Proto v něm je.

 

Rychle a zběsile je neuvěřitelný fenomén, který tu s námi očividně ještě nějaký ten pátek bude. Vincek se o místo v žebříčku rval s kolegou, který se do jedenáctky nakonec nedostal (čtěte až na konec). Důvody? Je jich opravdu hodně. Tím prvním je Groot ze Strážců Galaxie. Jeho verbální schopnosti mu dohodily nezapomenutelnou roli, kterou si proti všem předpokladům zopakuje v roce 2017. Ale to samozřejmě není všechno.

Po komerčně všelijakém Riddickovi se v Hollywoodu konečně chytili za nos a hvězdného Diesela začali obsazovat do projektů, které mají větší než malý komerční potenciál. To máte třeba návrat Xandera Cage v xXx, další Rychle a zběsile, Kojaka a plno menších projektů, které mohou pouze překvapit. Pojďme tedy společně doufat, že Vinovi všechny výše zmíněné filmy konečně umožní natočit toho vymodleného Hannibala. Je totiž sympaťák a přeju mu to.

 

7. Channing Tatum

Největší úspěchy: Striptér Mike (pravděpodobně x 2), Jump Street (určitě x 2), G.I. Joe (spíše x 2), maskovaný muž v Apokalypse v Hollywoodu.
Berou si: První Bez kalhot stálo 7 milionů dolarů a vydělalo v kinech 167 milionů dolarů. Díky geniálně koncipované smlouvě si naprostou většinu zisku rozdělil s režisérem Stevenem Soderberghem a Warneři prý dostali jenom drobné.
Začátky: Tanečník v klipu Rickyho Martina "She bangs". Pardon, nemohl jsem si pomoci.
KarelR říká: Channinga jsem v době G. I. Joe, Let´s Dance a Život je boj vážně nemusel, pak se ale našel v komediích a najednou se mu nedá říct ne. Tak luxusní kariérní obrat dorovnává snad jen Jude Law.
Vytáhni v hospodě: Před pár dny absolvoval hojně propírané interview s Howardem Sternem. Kromě jiného tam zaznělo, že naprosto nesnáší film G.I. Joe, do kterého byl uvrtán studiem.

 

Herec s nejsměšnějším křestním jménem tohoto milénia se mezi hollywoodskou smetánku dostal teprve nedávno. Původem outsider tancující za drobné u tyče a ve filmu Let´s Dance se díky hitům jako Bez kalhot, 21 a 22 Jump Street, G.I. Joe a dalším dostal do pozice, kdy za další pokračování značek Bez kalhot a Jump Street požaduje víc než 20 milionů dolarů. Jde na to chytře, kluk jeden ušatá. Veřejnost uznale kývá na jeho spolupráci se Stevenem Soderberghem (mrkněte na výborné Vedlejší účinky) a rychle zapomíná na propadák s vycházením Jupitera.

V budoucnu se tenhle šťastlivec stane x-menovským Gambitem, splní si sen o spolupráci s Tarantinem v Hateful Eight a řádná výplata ho čeká za třetí Jump Street. Další projekty jako The Forever War nebo již zmíněný Hail, Caesar tak mohou klidně propadnout, status jedné z největších hvězd mu to už neodpáře. Channing to dokázal. Možná se vám to nelíbí, můžete proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno, co s tím naděláte.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace