Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Největší hollywoodské hvězdy současnosti


ikona
TedGeorge
chris prattjennifer lawrencerobert downey jr.tržby
Které herecké hvězdy jsou teď na samotné špičce Hollywoodu? 

Vás ty top jedenáctky docela baví, co? No, mě taky, takže tady máte dalšího zástupce do řady MovieZone žebříčků. Ten nápad vykrystalizoval u mého nedávného článku, který velebil miliardu Jurského světa a Chrise Pratta. Proč to nehodit "na papír", řekl jsem si, tak tu máte velmi subjektivní žebříček, který hodnotí tu nejvíc top hereckou jedenáctku současného Hollywoodu. Fanoušci Joaquina Phoenixe se už pomalu štosují, a tak budu upřesňovat. Porovnávat herecké výkony mužů a žen před kamerou je cesta do pekla a tento článek se o to ani nesnaží. Bude to zase o prachách. Ale...

... nepotkáte tu třeba Iana McKellena. Gandalf a Magneto v jednom sice účinkoval ve filmech, které do Hollywoodu přisypaly miliardy, ale to už bych tu mohl vařit polévku se Sarumanem, Frodem a dalšími. Pánové a dámy hráli a hrají ve značkách, které jsou superúspěšné, ale těžko na svých bedrech utáhnou projekt, který bude stát pouze na nich. Ten klíč bude samozřejmě nejlépe patrný v samotné TOP 11, a tak tu jenom dodám, že se koukám do přítomnosti a budoucnosti. Brada Pitta s Julií Roberts tu tedy nenajdete. Á propos, Julie: Jsem na tenkém ledě, ale v žebříčku naleznete pouze tři ženy. Nejsem člen ČSSD ani superkorektní prezident klubu antišovinistů, abych se násilně snažil o rovné zastoupení mužů a žen v každé oblasti života. V té konkurenci prostě obstojí jenom tři. Anne Hathaway promine.

Následují povinné vysvětlivky. Největší úspěchy vyjmenovávají filmy (především) z poslední doby, které ospravedlňují zařazení hvězd do žebříčku. Kolonka Berou si řeší honorář dané hvězdy za poslední důležitý film. Začátky nastavují zrcadlo těžkým začátkům a projektům, které naši vyvolenou sebranku dostaly do záře reflektorů. KarelR se v krátkosti vyjadřuje ke každé hvězdě, protože má na starost nevděčnou korekturu mých článků a je to skvělý člověk. Vytáhni v hospodě je Vytáhni v hospodě.

11. Tom Cruise

Největší úspěchy: Značka Mission: Impossible a následuje cesta do minulosti. Top Gun, spielbergovská Válka světů, Minority Report, Pár správných chlapů a mnoho dalších.
Berou si: Těžko říci, největší honoráře si samozřejmě bere u Mission: Impossible, tam je však zároveň hlavním producentem. Ale dobrá, za poslední nemožnou misi prý dostal 12,5 milionu dolarů předem a dalších 35 milionů v procentech z výdělků.
Začátky: "Udělal se" na filmu Riskantní podnik (1983), kde si jeden z kamarádů hlavního hrdiny zavolá černošskou prostitutku. A to není OK.
KarelR říká: Jak víme podle ze scientologických videí, totální magor. Jak víme z videí ze zákulisí (blůčko Na hraně zítřka!) a filmů, totální dřív a jeden z nejobětavějších herců v Hollywoodu.
Vytáhni v hospodě: Vytáhni v hospodě by u Cruise vydalo na samostatný článek, a tak jenom napíšu, že vlastní pilotní průkaz a je to prý velmi solidní člověk. Ha!

 

Tom se do žebříčku dostal jen tak tak. Před deseti lety ho v očích (hlavně amerického) publika znemožnily průšvihy jako scientologie, skákání na gauči u Oprah Winfrey nebo fušování do psychiatrie, které následovalo trápení Katie Holmes. A znovu scientologie. Dnes je z nejhoršího venku. Cruise očividně najal schopného PR experta a znovu se soustředil na kariéru filmové hvězdy. Po průšvizích jako Zatím spolu, zatím živí, Rock of Ages a Nevědomí to s ním ale nevypadalo vůbec dobře.

Naštěstí přišla pecka Na hraně zítřka a hlavně pokračovala stále výborná a komerčně čím dál tím úspěšnější série Mission: Impossible. Již zanedlouho se v kinech zjeví čtvrté pokračování toužebně očekávaných dobrodružství Ethana Hunta a já se s vámi na tomto místě vsadím, že to bude největší úspěch Tomovy kariéry. Tu miliardu (Čína přátelé, Čína) ve vzduchu necítím jenom já. Hojně se také spekuluje o pokračování Top Gunu, takže je to jedenácté místo, které tak trochu reprezentuje závan starých časů, rozhodně opodstatněné.

 

10. Denzel Washington

Největší úspěchy: Americký gangster, Philadephia, Vzpomínka na Titány, Déjà Vu
Berou si: Za Hnojivo (Equalizer) dostal 20 milionů dolarů.
Začátky: Po slušné kariéře v televizi si v roce 1987 zahrál ve filmu Richarda Attenborougha (hodný dědeček Hammond z Jurského parku, legendární herec a režisér) Volání svobody. Ihned byl nominován na Oscara.
KarelR říká: Charisma, charisma a charisma. Denzel jede a už teď je jasné, že bude za totálního borce i v nových Sedmi statečných.
Vytáhni v hospodě: Vystudoval žurnalistiku na Fordhamské univerzitě v New Yorku. Nejenom proto si zahrál ve filmu Malcolm X.

 

Desáté místo bylo bojem mezi Willem Smithem a Denzelem. Můj názor je, že má Smith, ještě před několika lety možná největší hvězda Hollywoodu, kariéru v kopru. Denzel tak vyhrává na body. Pravidelně pobírá 20 milionů dolarů za roli a nedávné filmy jako Equalizer, Let, Americký gangster (za toho prý ve finále dostal 40 milionů), Nepřítel pod ochranou nebo Spojenec jasně ukazují, že do ziskových vod dokáže vytáhnout skoro každý film, ve kterém se objeví.

To všechno by bylo hezké, ale ta řada herců a hereček, kteří slzí z toho, že se nedostali do žebříčku, je hodně dlouhá. Pravý Denzelova zařazení je hlavní role v očekávaném remaku Sedmi statečných. Antoine Fuqua na režisérské stoličce mě sice pořád trochu děsí, ale komerční potenciál sahající do nebes je naprosto jasný. Po celém světě milovaný film se dočká all star remaku, ve kterém si kromě Washingtona zahrají třeba Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D´Onofrio a další. Na výsledek si počkáme ještě dva roky, ale vzhledem k tomu, jakým způsobem roste prodej vstupenek v Asii, si dovolím tvrdit, že ta miliarda padne i tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace