Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Avengers: Age of Ultron: Recenze

příspěvky 121 - 140 Napsat příspěvek

O môj bóže

Tak pri Transformeroch 4 (povinná jazda) som mal chuť utrhnúť stoličku a hodiť ju do plátna, myslím že pri druhých Avengeroch by som na to našiel aj silu. Na tento film ma nikto do kina neukecá :) Škoda no...
320428
Tak pri Transformeroch 4 (povinná jazda) som mal chuť utrhnúť stoličku a hodiť ju do plátna, myslím že pri druhých Avengeroch by som na to našiel aj silu. Na tento film ma nikto do kina neukecá :) Škoda no...
O môj bóže
0 0
reagovat
Uffff.... To by bylo tak jednoduchý vyhejtovat az bych brecel. Myslim ze Hladova recenze a dojmy z MZ live to vystihly dokonale. Paralela s Transformery hodně trefna a bolestna. Tohle se obávám udělalo universu spis medvědi službu než aby to nějak prospělo. Rozesrani týmu strašne vynuceny. To šlo lépe. Vlastně všechno šlo lépe. Slaba hudba. Nefunkcni humor. 5/10 a mam pocit ze jsem na to ještě mírný. ..
320427
Uffff.... To by bylo tak jednoduchý vyhejtovat az bych brecel. Myslim ze Hladova recenze a dojmy z MZ live to vystihly dokonale. Paralela s Transformery hodně trefna a bolestna. Tohle se obávám udělalo universu spis medvědi službu než aby to nějak prospělo. Rozesrani týmu strašne vynuceny. To šlo lépe. Vlastně všechno šlo lépe. Slaba hudba. Nefunkcni humor. 5/10 a mam pocit ze jsem na to ještě mírný. ..
0 0
reagovat
Ja by som naopak povedal, ze ten film je iny ako jednotka. Niektore veci, co v jednotke nefungovali uplne bezchybne tu zase funguju lepsie a opacne. Ale to je aj tym, ze dvojka kladie v detailoch doraz na trochu ine veci, napriklad tempo je sviznejsie, ale zase ubudlo skutocne ikonickych zaberov. Whedon mal inak podla mna velmi nevdacnu ulohu - pospajat tie predosle filmy a dejove linky do jednotneho celku, naviazat na dalsie dianie a este sa pokusit vytvorit zmysluplnu zapletku, ktora aj niekam povedie. Ta prepojenost u predoslych snimkov dokonale nefunguje a toto zvladol na jednotku (aj prepojenie s Agentami SHIELDU). S prirovnanim k druhym Transformers nemozem suhlasit. Ti totalne porusovali vopred stanovene pravidla, Avengers sa naopak drzia logiky vnutorneho sveta a vsetko je napisane stylom, ze dava zmysel, dokonca aj akcia pride presne vtedy, ked je to priamo vyplyva z deja a nie preto, ze teraz si niekto povie, ze by bolo fajn hodit akcnu sekvenciu. Prvy diel mal znacnu vyhodu v tom, ze si mohol vypozicat kvalitneho zaporaka a postavit premisu na skladani timu, tu dvojka nema.

Inak som rad, ze treti a stvrty diel budu rezirovat Russovci, Whedon by mal pracovat na niecom osobitejsom. Sucasne mam obavy. Infinity War ma jasne najmegalomanskejsiu premisu a toto sa Marvelu teoreticky moze rozpadnut pod rukami. Zatial sa mohli opriet o vyborne sa doplnajuci tim, v ktorom nikto nie je do poctu a paradne dialogove vymeny, ale nejaka zmena uz v trojke prist musi.

Pricom nemam na mysli zaver Ultrona s vycvikovym strediskom novych Avengerov, co je inak skvela scena a jasne odkazuje na to, ze nejake zmeny pridu.
320424
Ja by som naopak povedal, ze ten film je iny ako jednotka. Niektore veci, co v jednotke nefungovali uplne bezchybne tu zase funguju lepsie a opacne. Ale to je aj tym, ze dvojka kladie v detailoch doraz na trochu ine veci, napriklad tempo je sviznejsie, ale zase ubudlo skutocne ikonickych zaberov. Whedon mal inak podla mna velmi nevdacnu ulohu - pospajat tie predosle filmy a dejove linky do jednotneho celku, naviazat na dalsie dianie a este sa pokusit vytvorit zmysluplnu zapletku, ktora aj niekam povedie. Ta prepojenost u predoslych snimkov dokonale nefunguje a toto zvladol na jednotku (aj prepojenie s Agentami SHIELDU). S prirovnanim k druhym Transformers nemozem suhlasit. Ti totalne porusovali vopred stanovene pravidla, Avengers sa naopak drzia logiky vnutorneho sveta a vsetko je napisane stylom, ze dava zmysel, dokonca aj akcia pride presne vtedy, ked je to priamo vyplyva z deja a nie preto, ze teraz si niekto povie, ze by bolo fajn hodit akcnu sekvenciu. Prvy diel mal znacnu vyhodu v tom, ze si mohol vypozicat kvalitneho zaporaka a postavit premisu na skladani timu, tu dvojka nema. Inak som rad, ze treti a stvrty diel budu rezirovat Russovci, Whedon by mal pracovat na niecom osobitejsom. Sucasne mam obavy. Infinity War ma jasne najmegalomanskejsiu premisu a toto sa Marvelu teoreticky moze rozpadnut pod rukami. Zatial sa mohli opriet o vyborne sa doplnajuci tim, v ktorom nikto nie je do poctu a paradne dialogove vymeny, ale nejaka zmena uz v trojke prist musi. [spoiler]Pricom nemam na mysli zaver Ultrona s vycvikovym strediskom novych Avengerov, co je inak skvela scena a jasne odkazuje na to, ze nejake zmeny pridu.[/spoiler]
0 0
reagovat

8/10

Ja... som nakoniec spokojný. Naozaj to bolo v podstate zas to isté ako jednička, iba viac a vo väčšom merítku. A to u mňa nie je na škodu, keďže prvý diel adorujem.

V konečnom dôsledku môžem redakcii poďakovať, že schladila moje očakávania. Vedel som, do čoho idem a presne to som aj dostal. Bettany ako Vision je skvelý.

Ale tie Ultronove vtípky si mohli nechať. Chápem, jeho osobnosť bola založená na Starkovej, ale nemusia zas z každého zloducha robiť komedianta.

Teším sa, až to uvidím túto sobotu druhýkrát v kine bez hnusného tmavého 3D.
320417
Ja... som nakoniec spokojný. Naozaj to bolo v podstate zas to isté ako jednička, iba viac a vo väčšom merítku. A to u mňa nie je na škodu, keďže prvý diel adorujem. V konečnom dôsledku môžem redakcii poďakovať, že schladila moje očakávania. Vedel som, do čoho idem a presne to som aj dostal. Bettany ako Vision je skvelý. [spoiler]Ale tie Ultronove vtípky si mohli nechať. Chápem, jeho osobnosť bola založená na Starkovej, ale nemusia zas z každého zloducha robiť komedianta.[/spoiler] Teším sa, až to uvidím túto sobotu druhýkrát v kine bez hnusného tmavého 3D.
8/10
0 0
reagovat

8/10

Ten osobnější přístup mi hodně sednul. Víc, než jsem původně čekal. Vlastně, být ten film delší, aby mohly některé linky (wakanda, sourozenci, příprava cap vs. tony) lépe a důkladněji probrat, byl bych ještě veselejší. Co mě neohromilo byla akce, ta už - co si budem vykládat - asi nikdy neohromí. Alespoň ne u Marvelu. Jinak to bylo zábavné (obrovské kvantum hlášek) a relativně i celkem chytré (transformace shieldu do v podstatě humanitární záchranné organizace ... s badass vzducholoďma ... je skvělá věc). Zkrátka a dobře, mi tenhle komornější superhrdinskej flák s věčně uštěpačným záporákem (není to terno, není to Kingpin ani Loki ale v rámci MCU je hned za nima) sedl o chlup víc, jak jednička. :)

Otázka je, jestli to ale přece jenom není trochu málo .. na to, že mělo jít o jednu z největších událostí roku. :?
320416
Ten osobnější přístup mi hodně sednul. Víc, než jsem původně čekal. Vlastně, být ten film delší, aby mohly některé linky [spoiler](wakanda, sourozenci, příprava cap vs. tony)[/spoiler] lépe a důkladněji probrat, byl bych ještě veselejší. Co mě neohromilo byla akce, ta už - co si budem vykládat - asi nikdy neohromí. Alespoň ne u Marvelu. Jinak to bylo zábavné (obrovské kvantum hlášek) a relativně i celkem chytré [spoiler](transformace shieldu do v podstatě humanitární záchranné organizace ... s badass vzducholoďma ... je skvělá věc)[/spoiler]. Zkrátka a dobře, mi tenhle komornější superhrdinskej flák s věčně uštěpačným záporákem (není to terno, není to Kingpin ani Loki ale v rámci MCU je hned za nima) sedl o chlup víc, jak jednička. *:)* Otázka je, jestli to ale přece jenom není trochu málo .. na to, že mělo jít o jednu z největších událostí roku. :?
8/10
0 0
reagovat
kamarát, ktorý ma k MCU ešte vrúcnejší vzťah než Rainmaker je sklamaný a dáva Hladovi za pravdu. Tu bude niekto veľmi, veľmi smutný :)
320415
kamarát, ktorý ma k MCU ešte vrúcnejší vzťah než Rainmaker je sklamaný a dáva Hladovi za pravdu. Tu bude niekto veľmi, veľmi smutný *:)*
0 0
reagovat

damn it

pepo: aj keď 6 je málo tá recenzia je veľmi, veľmi trefná :+ (bohužel) a tvou dlouhou verzi taky podepisuju.

Avengers 1 jsou narvané chemií a comicsovou kulervoucností - u mě proto vždy vynikali nad ostatní comicsové filmy celkem výrazně (a TDK stojí bokem, neb je "necomicsový"). Scéna v lese je nadupaná (America, Thor, Iron Man) - duel Iron Mana a Thora je pěkně gradovaný a zakončený naprosto monumentálně štítem, do toho tam jsou hlášky typu "v závěsech tvé matky" apod - navíc tomu předchází rozhovor Thora a Lokiho (super), před tím thor lokiho unese z letadla (super), předtím jej zatknou ve městě (iron man nástup bomba)... takhle se dá rozebrat skoro celý film.

V Avengers 2 je podobný duch jen na začátku (první třetina? polovina?). V podstatě to končí hulkbusterem (který je totálně monumentální). Zbytek filmu už se v podstatě jen veze. Jinak akce jako taková není zábavná skoro nikde. Tedy, ne že by byla nutně špatná, ale proti avengers 1 je to strašný úpadek. V jedničce byl kulervoucí záběr, který proletěl městem a "potkal" všechny hrdiny (zakončen zabitím ještěrky a Hulkem co praští Thora) - tady je podobný záběr při "obraně tlačítka", ale není kulervoucí, jen tam je a je spíš přeplácaný (a to říkám jako někdo, kdo naprosto žere přeplácanost třeba G.I. Joe) + nemá žádnou pointu (jako ta pěst thorovi). Stejně tak když v jedničce kombinují Iron manův paprsek a Amerikův štít, tak je to pompézní - tady jsou podobné kombinace mimochodem (v tom špatném slova smyslu - nepůsobí to jako "rutina borců" ale jako "nucený záběr"). Na akci se mi tohle popisuje líp, jenže ono se to týká i v podstatě veškeré chemie - hlášek ubylo a jsou míň úderné, hůř načasované atd.

PS: ano, běžte do kina, jen to není Avengers 1, kteří jsou téměř dokonalý film (z pohledu letní popcornové zábavy).
320420
pepo: aj keď 6 je málo tá recenzia je veľmi, veľmi trefná *:+* (bohužel) a tvou dlouhou verzi taky podepisuju. Avengers 1 jsou narvané chemií a comicsovou kulervoucností - u mě proto vždy vynikali nad ostatní comicsové filmy celkem výrazně (a TDK stojí bokem, neb je "necomicsový"). Scéna v lese je nadupaná (America, Thor, Iron Man) - duel Iron Mana a Thora je pěkně gradovaný a zakončený naprosto monumentálně štítem, do toho tam jsou hlášky typu "v závěsech tvé matky" apod - navíc tomu předchází rozhovor Thora a Lokiho (super), před tím thor lokiho unese z letadla (super), předtím jej zatknou ve městě (iron man nástup bomba)... takhle se dá rozebrat skoro celý film. V Avengers 2 je podobný duch jen na začátku (první třetina? polovina?). V podstatě to končí hulkbusterem (který je totálně monumentální). Zbytek filmu už se v podstatě jen veze. Jinak akce jako taková není zábavná skoro nikde. Tedy, ne že by byla nutně špatná, ale proti avengers 1 je to strašný úpadek. V jedničce byl kulervoucí záběr, který proletěl městem a "potkal" všechny hrdiny (zakončen zabitím ještěrky a Hulkem co praští Thora) - tady je podobný záběr při "obraně tlačítka", ale není kulervoucí, jen tam je a je spíš přeplácaný (a to říkám jako někdo, kdo naprosto žere přeplácanost třeba G.I. Joe) + nemá žádnou pointu (jako ta pěst thorovi). Stejně tak když v jedničce kombinují Iron manův paprsek a Amerikův štít, tak je to pompézní - tady jsou podobné kombinace mimochodem (v tom špatném slova smyslu - nepůsobí to jako "rutina borců" ale jako "nucený záběr"). Na akci se mi tohle popisuje líp, jenže ono se to týká i v podstatě veškeré chemie - hlášek ubylo a jsou míň úderné, hůř načasované atd. PS: ano, běžte do kina, jen to není Avengers 1, kteří jsou téměř dokonalý film (z pohledu letní popcornové zábavy).
damn it
0 0
reagovat
btw. ten skákajúci záber z ktorého sme si robili pri traileru srandu je asi najlepší moment filmu :D
320419
btw. ten skákajúci záber z ktorého sme si robili pri traileru srandu je asi najlepší moment filmu *:D*
0 0
reagovat
#teamMr.Hlad aj keď 6 je málo tá recenzia je veľmi, veľmi trefná

ešte otázka na Karla : Úplne neironicky. Ktoré to boli tie momenty "o kterých jste ani nevěděli, že je chcete vidět." ?
320413
#teamMr.Hlad aj keď 6 je málo tá recenzia je veľmi, veľmi trefná ešte otázka na Karla : Úplne neironicky. Ktoré to boli tie momenty "o kterých jste ani nevěděli, že je chcete vidět." ?
0 0
reagovat
Tak už tady pláčou :D Mě se naopak líbí, že máte "koule" tomu dát 6/10 :+
320412
Tak už tady pláčou *:D* Mě se naopak líbí, že máte "koule" tomu dát 6/10 *:+*
0 0
reagovat

BlackAdder

Jo jo, moje češtinářka mě za to nenáviděla, ale já to stejně vždy napsal jako "by jste" a bylo mi jedno, že mi za to snižovala známku, protože "byste" mi připadá hrubé, neotesané a vůbec jako omyl češtiny.:))
320411
Jo jo, moje češtinářka mě za to nenáviděla, ale já to stejně vždy napsal jako "by jste" a bylo mi jedno, že mi za to snižovala známku, protože "byste" mi připadá hrubé, neotesané a vůbec jako omyl češtiny.*:))*
BlackAdder
0 0
reagovat
Krátka verzia - Je to dobré. Choďte na to do kina.Nezmätkujte
Dlhá verzia - Avengers bohužiaľ stratili svoju tvár a z Age of Ultron sa stal zamenitľný aj keď dobrý Blockbuster ( čo zamrzí hlavne po vynikajúcom druhom Kapitánovi) .Nenudí to, stále sa niečo deje, je to vtipné, akcia je slušná a herci už nemusia ani hrať a stačí im na plátne byť ale bohužiaľ majú až na Hawkeya a Black Widow ( ktorí konečne dostali nejaký charakter a príbeh) príliš málo priestoru resp. nepredvedú nič výnimočné. A to je hlavný problém filmu. Čaro nevideného je preč a navyše tu chýba nejaká wow scéna alebo moment, ktorých bola jednička plná ( aj Hulk vs. Hulkbuster je podľa očakávania vešetky spoločné súboje v jedničke sú lepšie) . Ale aj napriek tomu...je to dobré choďte na to do kina. Nezmätkujte 7/10
P.S. porovnanie s dvojkou Transformerov vôbec nie je od veci
P.S. 2 - Je to lepšie než prvý Kapitán, Hulk a dvojky Thora a Iron mana. Ostatné filmy MCU sú lepšie.
P.S.3 - s adaptáciami od Nolana, Raimiho, Snydera alebo Syngera to nejdem vôbec porovnávať, lebo by to dopadlo pre Marvel veľmi smutne. Je to proste iná liga
320410
Krátka verzia - Je to dobré. Choďte na to do kina.Nezmätkujte Dlhá verzia - Avengers bohužiaľ stratili svoju tvár a z Age of Ultron sa stal zamenitľný aj keď dobrý Blockbuster ( čo zamrzí hlavne po vynikajúcom druhom Kapitánovi) .Nenudí to, stále sa niečo deje, je to vtipné, akcia je slušná a herci už nemusia ani hrať a stačí im na plátne byť ale bohužiaľ majú až na Hawkeya a Black Widow ( ktorí konečne dostali nejaký charakter a príbeh) príliš málo priestoru resp. nepredvedú nič výnimočné. A to je hlavný problém filmu. Čaro nevideného je preč a navyše tu chýba nejaká wow scéna alebo moment, ktorých bola jednička plná ( aj Hulk vs. Hulkbuster je podľa očakávania vešetky spoločné súboje v jedničke sú lepšie) . Ale aj napriek tomu...je to dobré choďte na to do kina. Nezmätkujte 7/10 P.S. porovnanie s dvojkou Transformerov vôbec nie je od veci P.S. 2 - Je to lepšie než prvý Kapitán, Hulk a dvojky Thora a Iron mana. Ostatné filmy MCU sú lepšie. P.S.3 - s adaptáciami od Nolana, Raimiho, Snydera alebo Syngera to nejdem vôbec porovnávať, lebo by to dopadlo pre Marvel veľmi smutne. Je to proste iná liga
0 0
reagovat
Fixer: "byste"
320409
Fixer: "byste"
0 0
reagovat
Měli by jste se stydět, tímto hodnocením jste se dostali doslova na úroveň Mirky Spáčilové.:-:D
320407
Měli by jste se stydět, tímto hodnocením jste se dostali doslova na úroveň [link="http://kultura.idnes.cz/avengers-2-recenze-0mv-/filmvideo.aspx?c=A150424_123813_filmvideo_ts"]Mirky Spáčilové[/link].*:-**:D*
0 0
reagovat

Fuj!

6/10 je podpásovka. Možná to není filmová revoluce, ale je to více než kvalitně odvedená práce, která si zaslouží alespoň 7,5/10. Přiznávám, že jsem recenzi nečetl, pouze závěrečné ospravednění verdiktu, nicméně jsem film viděl a odcházel jsem velmi spokojen - a to jako filmový nadšenec i s komiksy seznámený fanda. Co je špatného na tom, že je v pokračování něčeho víc? Whedon sliboval komornější a pro postavy hlubší vyprávění a toho se nám dostalo, navíc s velkou spoustou odkazů a přesahů. To, že k tomu přibalil i více akce neznamená, že je to špatně! Na rozdíl od prvních Avengerů jsem se u tohoto filmu snad nikde nemračil (kromě vyloženého zklamání nad absencí potitulkové scény). Za mě velké plus a kino určitě navštvím vícekrát.
320405
6/10 je podpásovka. Možná to není filmová revoluce, ale je to více než kvalitně odvedená práce, která si zaslouží alespoň 7,5/10. Přiznávám, že jsem recenzi nečetl, pouze závěrečné ospravednění verdiktu, nicméně jsem film viděl a odcházel jsem velmi spokojen - a to jako filmový nadšenec i s komiksy seznámený fanda. Co je špatného na tom, že je v pokračování něčeho víc? Whedon sliboval komornější a pro postavy hlubší vyprávění a toho se nám dostalo, navíc s velkou spoustou odkazů a přesahů. To, že k tomu přibalil i více akce neznamená, že je to špatně! Na rozdíl od prvních Avengerů jsem se u tohoto filmu snad nikde nemračil (kromě [spoiler]vyloženého zklamání nad absencí potitulkové scény[/spoiler]). Za mě velké plus a kino určitě navštvím vícekrát.
Fuj!
0 0
reagovat
Ať si dá hodnocení kdo chce, jaké chce, na tržbách to bude pořád stejné... Takže tak, na kvalitu už se nehraje...
320390
Ať si dá hodnocení kdo chce, jaké chce, na tržbách to bude pořád stejné... Takže tak, na kvalitu už se nehraje...
0 0
reagovat
Nic, jen setřeli film, který byl IMHO lepší jak většina Marvelovské produkce.
320163
Nic, jen setřeli film, který byl IMHO lepší jak většina Marvelovské produkce.
0 0
reagovat

Ex-SOLDIER

A?
320389
A?
Ex-SOLDIER
0 0
reagovat
Proč být shovívavý jenom proto, že jsem se těšil. Od Marvelu jsem prostě čekal víc. Teď o to víc doufam, že mi Mad Max spraví chuť, ale bojim se...
320387
Proč být shovívavý jenom proto, že jsem se těšil. Od Marvelu jsem prostě čekal víc. Teď o to víc doufam, že mi Mad Max spraví chuť, ale bojim se...
0 0
reagovat

Tony

Se podívej, kolik má na rottenech Man of Steel...
320383
Se podívej, kolik má na rottenech Man of Steel...
Tony
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se