Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 13: Nikdy nenatočené hity


ikona
xxmartinxx
téma
Ani velcí režiséři někdy nezvládnou natočit to, co chtějí. Jaké filmy se vinou osudu či producentů nikdy nedostaly do kin?  

"Coby kdyby" rozhodně není radno provozovat, a rozhodně ne v případě tohohle seznamu. Jenom vás naštve. Vážně. Lepší ho nečíst, přejít a ignorovat, protože jde o seznam nešťastných třinácti vynikajících filmů, které změnily historii kinematografie, jsou hojně citované a napodobované a dodnes se na ně nemůžeme vynadívat... ale bohužel v nějakém jiném vesmíru. V tom našem totiž nevznikly. Ale bylo to sakra blízko! Ach jo...

10) Megalopolis, Francis Ford Coppola

O co šlo: Tohle mělo být taky velký. Coppola chtěl příběh architekta z futuristického New Yorku, který se snaží postavit ideální město, pojmout jako velkorozpočtovou podívanou a před i za kamerou měl mít ta nejzvučnější jména. Konkurzů se účastnil třeba Kevin Spacey. Scénář dlouhý 212 stran byl sice přijímán rozporuplně, Coppola mu ale velmi věřil.

 

Proč to nevyšlo: Scénář byl hotový, testovací natáčení taky, Coppola tvrdí, že filmy Drákula, Jack a Vyvolávač deště natočil jen proto, aby mu studio dalo na Megapolis. Pak ale přišlo 11. září a z nějakého důvodu se zdálo netaktní točit film o budování lepšího New Yorku, který na tyto události nijak nereaguje a nebere je v potaz. A když se situace uklidnila, už se Francisovi na stará kolena vlastně do projektu nechtělo, protože dělá radši malé filmy s velkým Valem Kilmerem, kterým se diváci spíš diví, než že by jim padaly čelisti.

9) The Man Who Killed Don Quixote, Terry Gilliam

O co šlo: Notorický známý produkční fail Terryho Gilliama. Už od roku 1998 se téměř dodnes jednou za čas pokusí dát dohromady dost prostředků, aby mohl skombinovat kultovní román o poblázněném rytíři s moderní satirou a svůj vysněný příběh dotlačil do kin.

 

Proč to nevyšlo: Jednu dobu už se dokonce natáčelo, ale záplavy zničily kulisy. Ale to je jen jedna z řady nešťastných příhod, která tenhle film provází. Samotný Gilliam už o něm mluví spíš polovážně, jako že by ho rád viděl, ale sám nevěří, že by to mohlo ještě vyjít. Škoda. Jednu dobu měl nasmlouvaná dokonce jména jak o Johnny Depp, Jean Rochefort a Vanessa Paradis, kteří by mu snad dopomohli k finanční návratnosti. Pro víc informací vyhledejte dokument Lost in La Mancha. Ten dokončit zvládli.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace