Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Filmový průvodce rokem 2014


ikona
KarelR
tématop 10top 5top10
Nejlepší akčňáky, dramata, komedie, romance a sci-fi hezky na jednom místě. 

Filmový rok 2014 se pomalu chýlí ke konci a je čas rekapitulovat. Brzy samozřejmě dojde na klasické redakční výběry toho nej, ještě předtím si ale můžete projet 25 letošních filmů, které rozhodně stojí za pozornost. Nutně se nejedná o výběr toho úplně nejlepšího, na co jste letos mohli narazit. Spíš jde o malého žánrového rádce, který rekapituluje akčňáky, dramata, komedie, romance a sci-fi, se kterými tak úplně nešlápnete vedle a jdou vstříc různým filmovým náladám. V každé sekci se nachází pět kousků, jež vždy komentuje verdikt z místní recenze. Takže... jo, z těch pěti stránek textu si poctiví čtenáři odnesou jen tenhle odstavec.

AKČŇÁKY - DRAMATA A THRILLERY - KOMEDIE - ROMANCE A DRAMEDIE - SCI-FI

Captain America: Návrat prvního Avengera

Nejlepší novodobá marvelovka a nejlepší akční blockbuster široko daleko. Kapitánu Amerikovi jde konspiračně-thrillerová fazóna náramně k duhu, a i když ji musí ve finále opustit, pořád má v sobě dostatek šmrncu a osudovosti na to, aby budil nehorázné nadšení. Marvelácký filmový vesmír už (doslova) není jako dřív. A pokud vás taková transformace byť trochu zajímá, jedna projekce bude málo. (9/10) (KarelR)

 

Equalizer

Denzel Washington je v zabijáckém důchodu, když ale jeho kámošku, která brigádnicí jako prostitutka, nehezky zřídí její zaměstnavatelé, rozhodne se ještě jednou oprášit své zabijácké schopnosti. Netuší ale, že si tím udělal hodně mocné nepřátele a zabíjení jen tak neskončí. Equalizer je jednoduchá, pomalu vyprávěná a hodně drsná podívaná se zajímavým hrdinou, skvělou akcí a poctivou thrillerovou atmosférou. V rámci žánru výtečná práce. (7/10) (Mr. Hlad)

 

John Wick

Keanu Reeves je vysloužilý zabiják, kterému syn bývalého zaměstnavatele zabil psa. Což je dostatečný důvod k pomstě a zabití asi stovky lidí. John Wick je béčko s výtečně natočenou akcí, charismatickými postavami a občas z něj vykoukne i parádní drsňácký humor. Podobný film tu už chvilku nebyl, takže pokud vám tenhle žánr chybí, fofrem do kina. John Wick je jednou z nejzábavnějších akčních pecek posledních let. (8/10) (Mr. Hlad)

 

The Raid 2: Berandal

The Raid 2 není bez chyb, ale ani po čtyřiadvaceti hodinách od zhlédnutí mě nenapadá, co bych na něm vylepšil. A z prstů, co se doklepaly, mi rostou nápady hned na několik článků o tom proč je tohle ten film, který vám přijde nafackovat, až zas budete za rok tvrdit, že rok 2014 nic zajímavého nepřinesl. Houby, jenom jste se prostě koukali špatným směrem! (10/10) (imf)

 

Železná srdce

Vysoké hodnocení ze mne automaticky udělá sadistu, nevyblbnutého puberťáka, co si virtuálně i reálně hraje s vojáčky, ale faktem zůstává, že se mi Ayer trefil do noty a natočil nekompromisní chlapáckou týmovku. Objevuje se v předvečer oscarové sezóny, ale po soškách nebaží ani náhodou. To by Ayer opravdu musel vyměnit kladivo za štětec. A možná by to byla škoda, protože právě Fury dokazuje, že kladiv je občas potřeba. (8/10) (imf)

 

AKČŇÁKY - DRAMATA A THRILLERY - KOMEDIE - ROMANCE A DRAMEDIE - SCI-FI

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace