Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2013 v kostce - 2. část


ikona
Cival
mz nejrok v kostcetéma
Herečky, coolervoucí scény, WTF momenty, soundtracky, hlášky, plakáty a další pecky z loňského filmového roku 

Druhá část rekapitulace filmového roku 2013 je tady. Vyhlašujeme nejlepší herečku či nejlepší soundtrack, ale i lehce méně seriózní kategorie. Je toho dost, tak se vrhněte do čtení a dejte nám vědět, kdo by vyhrál u vás.  

ROK V KOSTCE - 1. ČÁST

Redakční tip - Světová válka Z

Originality ubývá. Generické plakáty s hrdinskými pózami, siluetami hlavních hvězd a modro-oranžovou akční machou se naopak množí. Plakát odkazující na nejambicióznější akční scénu a likvidaci vrtulníku, v němž se zombie zase mění ve shluk pažravých mravenečků, co se sápou za soustem, je ale perfektní ukázkou toho, jak se dá marketingová sofistikovanost spojit s působivostí.

  

Osobní tip Civala: Wolverine a kaligrafií inspirované arty - Hollywoodskou nudu aspoň trochu rozčeřily lehce neohrabané, přesto originální vizuály s černou a červenou barvou na bílém pozadí. V rámci celé sady o jednotlivých postavách půvabné... 

Osobní tip Imfa: Iron Man 3 - Provařená volba třetího železňáka. Ten plakát s Tonym, kterak stojí na kusu betonu uprostřed oceánu a za ním vzlétají ostatní obleky, se sice ani vzdáleně nepodobá jakékoliv scéně ve filmu, ale je to přesně ten materiál, který jsem před lety lepil na stěny pokojíčku. Hlasitý, přehnaný, prostě cool. Takhle má vypadat blockbusterová šleha, kterou ani po premiéře nestrhnete. 

Osobní tip KarlaR: Hobit: Šmakova dračí poušť – Plakát druhého Hobita jsem pravidelně vídal řadu měsíců, až asi den po premiéře jsem se do něj pořádně zakoukal a došlo mi, že má dým z Gandalfovi fajfky tvar draka Šmaka. Už tak vydařená práce tím v mých očích o level stoupla, jelikož takhle fikaný design se obzvlášť u blockbusterů příliš nenosí. Oba palce nahoru! 

Osobní tip Mr. Hlada: Dom Hemingway - Hele, co dáme na ten plakát? - No, musí tam být Jude Law, to je jasný. - No a co dál? - Hele co kdyby nad ním byla nějaká hláška, která naznačí, že je to totální borec, i když vypadá jako bezďák, něco jako „Jude Law is Dom Hemingway and You´re Not“. - To je dobrý, ale ještě by to tam chtělo něco vizuálního, něco co upoutá. - Hele kašlem na to, dáme tam obrázek majestátně se tvářící opice. - OK.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace