Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2013 v kostce - 1. část


ikona
KarelR
mz nejrok v kostcetéma
Herci, bitky, bizarnosti, postavy, scény, události i nejvtipnější momenty z loňského roku na jednom místě 

Nejlepší filmy jsme vyhlásili, nejlepší trailery taky, podívali jsme se i na věci, které v loňském roce v kinech malinko zasmrádly, ale pořád to není všechno. I letos vyhlašujeme Rok v kostce, takže i tentokrát tu pro vás máme pár více či méně seriózních pochval a i letos došlo jak na redakční favority, tak i na soukromé tipy.

Redakční tip – Leonardo DiCaprio

 

My víme svý. Už léta jsme obraceli oči v sloup, když o DiCapriovi někdo uvažoval jako o odrostlém dětském supertalentu nebo jako o hezounkovi z Titanicu. DiCaprio je totiž formát. Uvědomělý, pracovitý, pokaždé hrající s maximálním nasazením. Možná fešák z plakátu, ale zároveň zatraceně talentovaný chlápek, co si umí role vybírat. Letitou spolupráci s Martinem Scorsesem právě korunoval neskutečným výkonem ve Vlkovi z Wall Street, náramně mu ale sedla i záporácká kreace z Tarantinova Nespoutaného Djanga a svým charismatem táhl i podivně rozplizlého Gatsbyho od Baze Luhrmanna. Komerční spása těchhle projektů navíc hodně plynula z jeho sílící star-power – těžko aktuálně hledat výraznější herecké jméno na hollywoodské hvězdné obloze.

 

Osobní tip Civala: Jonah Hill - Tlouštík ze Superbad dostal díky své fyziognomii i šanci na pár ambicióznějších rolí – a chytl ji za pačesy. Takže v Apokalypse v Hollywoodu mohl bavit z pozice „Jonaha Hilla z Moneyballu, co má oscarovou nominaci“, pak sekundovat zmíněnému DiCapriovi ve Vlkovi z Wall Street a následně odtočil 22 Jump Street, jež uvidíme v létě. Má to dobře rozjetý. Respekt!

Osobní tip imfa: Benedict Cumberbatch - Vyhraju asi nějakou cenu pro největší samozřejmost (můžete mi říkat Captain Obvious), když tady napíšu Benedicta Cumberbatche. Jenže ten kluk byl prostě všude, definitivně přeskočil z televize do největších filmů a stal se typickou ukázkou studiové tlačenky, které se snaží uměle vyrobit hvězdu. Publikum ovšem neprostestovalo, protože Cumberbatch ve všech rolích dokázal nabídnout jinou tvář a svou kynoucí slávu zužitkoval během pressových turné, účastí v různých talkshow a také prostřednictvím účtu na Twitteru tak kouzelně, že ho může mít plné zuby snad jen naprostý morous. Ten kluk nepotřeboval vyrobit, byl hvězdou už dávno, akorát na ní teď Hollywood namířil dalekohled. Díky za to, protože konečně už nemusím neználkům vysvětlovat, co je to za divnýho čahouna.

Osobní tip KarlaR: Daniel Brühl - Nevím, kolik lidí si to uvědomuje, ale Rivalové by byli bez Brühla poloviční. Právě on má tu daleko těžší roli, protože musí divákům prodat cílevědomého pedanta, kterého Hemsworthův odvázaný sympaťák Hunt stírá jako na běžícím páse. Obdařit Laudu potřebnou dávkou humoru a udělat z "krysího ksichtu" pravého hrdinu téhle závodnické podívané, musela být zatraceně delikátní práce. A Brühl se jí zhostil s mistrovskou přesností, za kterou si zaslouží minimálně zmínku v téhle rubrice.

Osobní tip Mr. Hlada: Dwayne Johnson - Johnson si kariéru umí hlídat. Už se o něm nemluví jako o wrestlerovi, ale jako o herci, období s disneyovkami má za sebou a v loňském roce jsme ho v kinech viděli hned čtyřikrát. Díky šestce Rychle a zběsile a dvojce G.I. Joe se přimotal k filmům, které komerčně uspěly, jako Práskač ukázal, že celkem obstojně zvládne uhrát i náročnější role a nemusí být vždycky jen za neohroženého borce, a v Potu a krvi zase předvedl, že mu není cizí ani komediální žánr a bez problémů se na plátně promění v tupé hovado s růžovým skateboardem. Jeho filmy v loňském roce utržily 1,3 miliardy dolarů. A ve všech byl super, navíc vždycky trošku jinak.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace