Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Nářez #27: Kaiju držková podle Japonců

příspěvky 21 - 36 Napsat příspěvek

Rouder

Tady se několikrát mluvilo o charakter designu a výrazech postav. Takže jsi trochu mimo diskuzi kámo. Každopádně když už jsi načal samotné téma animace ta samozřejmě taky hraje velkou roli v celkovém rozdílu mezi japonskou a západní animací. Ty se opíráš o rozdíl v penězích. Ano, japonská animace je podstatně levnější než ta západní. Ano, Japonci nikdy na většinu své produkce neměli takové finanční prostředky jako západ. Ovšem to vůbec neznamená, že by japonská animace kvůli tomu byla horší. Spíš naopak. Japonská animační škola se právě díky nedostatku prostředků a tehdejší izolaci Japonska vyvíjela úplně jiným směrem než většina západní animace. Museli si sice vystačit s tím co měli, ale na druhou stranu díky tomu přišli na spoustu animačních technik, které západ nezná, a navíc je při tom nikdo neovlivňoval. Takže byli schopni svou animaci dotáhnout k takové dokonalosti o jaké se americkým studiím nikdy ani nesnilo a to vše při zlomkových rozpočtech.
Dnes nás Hollywood ohromuje jen každým dalším pixelem čím dál stejnějších animáků, které stojí nehorázné prachy. Japonci naproti tomu "za pár kaček" točí takové animované parády, nad kterými musí člověku jen zůstávat huba dokořán i když jsou pořád jen 2D.
Říct, tak že hollywoodská animace je lepší jen protože na ní mají víc prachů může jen ignorant.

Samozřejmě, nedostatek financí má pro Japonce i stinnou stránku a občas se skutečně šetří kde může. To se ale týká především masovějších produkcí pro mládež jakými jsou dnes Naruto a jemu podobní. Soudit ale jen podle nich celou japonskou animaci je poněkud nemístné. Ty rozpočty se tam u jednotlivých produkcí liší úplně stejně jako kdekoliv jinde a když se točí něco konkrétního dostává se tomu většinou té nejlepší péče jaké jen může.

Jinak závěrečné dva díly Evangelionu jsou případ sám pro sebe. Tam se sešlo víc faktorů na jednou a nešlo jen o nedostatek peněz.
266611
Tady se několikrát mluvilo o charakter designu a výrazech postav. Takže jsi trochu mimo diskuzi kámo. Každopádně když už jsi načal samotné téma animace ta samozřejmě taky hraje velkou roli v celkovém rozdílu mezi japonskou a západní animací. Ty se opíráš o rozdíl v penězích. Ano, japonská animace je podstatně levnější než ta západní. Ano, Japonci nikdy na většinu své produkce neměli takové finanční prostředky jako západ. Ovšem to vůbec neznamená, že by japonská animace kvůli tomu byla horší. Spíš naopak. Japonská animační škola se právě díky nedostatku prostředků a tehdejší izolaci Japonska vyvíjela úplně jiným směrem než většina západní animace. Museli si sice vystačit s tím co měli, ale na druhou stranu díky tomu přišli na spoustu animačních technik, které západ nezná, a navíc je při tom nikdo neovlivňoval. Takže byli schopni svou animaci dotáhnout k takové dokonalosti o jaké se americkým studiím nikdy ani nesnilo a to vše při zlomkových rozpočtech. Dnes nás Hollywood ohromuje jen každým dalším pixelem čím dál stejnějších animáků, které stojí nehorázné prachy. Japonci naproti tomu "za pár kaček" točí takové animované parády, nad kterými musí člověku jen zůstávat huba dokořán i když jsou pořád jen 2D. Říct, tak že hollywoodská animace je lepší jen protože na ní mají víc prachů může jen ignorant. Samozřejmě, nedostatek financí má pro Japonce i stinnou stránku a občas se skutečně šetří kde může. To se ale týká především masovějších produkcí pro mládež jakými jsou dnes Naruto a jemu podobní. Soudit ale jen podle nich celou japonskou animaci je poněkud nemístné. Ty rozpočty se tam u jednotlivých produkcí liší úplně stejně jako kdekoliv jinde a když se točí něco konkrétního dostává se tomu většinou té nejlepší péče jaké jen může. Jinak závěrečné dva díly Evangelionu jsou případ sám pro sebe. Tam se sešlo víc faktorů na jednou a nešlo jen o nedostatek peněz.
Rouder
0 0
reagovat

Rouder

Heh, poslední dvě epizody NGE byly předělány ze všech možných důvodů, jen ne kvůli animaci.
NGE má totiž stejně jako naprostá většina dalšího anime, na rozdíl od hollywoodských animáků, i příběh (který v těch dvou epizodách fakt uletěl trochu jinam než by divák byl schopný běžně strávit)

... pročež například pro mě tedy animace vedle příběhu není až tak podstatná, i když stále si myslím že anime má obecně animaci na vynikající úrovni (a za nedosažitelnou metu považuji filmové Ghost in the Shell - jakýkoliv hollywoodský standard se na to absolutně nechytá)

Můžete sem poslat pár ukázek těch západních slušně animovaných seriálů? Komiksové věci které tu zmiňujete sám moc nesleduji, jak už jsem řekl, postrádám v nich příběh, ale ta kvalita animace by mě zajímala.
(a pochopte že srovnávat je s Pokemony a Dragon Ball Z není moc velká výhra, protože to už je rovnou můžete srovnávat s Teletubbies)
266608
Heh, poslední dvě epizody NGE byly předělány ze všech možných důvodů, jen ne kvůli animaci. NGE má totiž stejně jako naprostá většina dalšího anime, na rozdíl od hollywoodských animáků, i příběh (který v těch dvou epizodách fakt uletěl trochu jinam než by divák byl schopný běžně strávit) ... pročež například pro mě tedy animace vedle příběhu není až tak podstatná, i když stále si myslím že anime má obecně animaci na vynikající úrovni (a za nedosažitelnou metu považuji filmové Ghost in the Shell - jakýkoliv hollywoodský standard se na to absolutně nechytá) Můžete sem poslat pár ukázek těch západních slušně animovaných seriálů? Komiksové věci které tu zmiňujete sám moc nesleduji, jak už jsem řekl, postrádám v nich příběh, ale ta kvalita animace by mě zajímala. (a pochopte že srovnávat je s Pokemony a Dragon Ball Z není moc velká výhra, protože to už je rovnou můžete srovnávat s Teletubbies)
Rouder
0 0
reagovat

Napůl

Zmiňuješ Timma...Batman TAS má IMO lepší animaci než NGE. Za pozornost stojí především hra stínů. Nepřekvapí, že animátoři, co jako nováčci pracovali na Temném Rytíři, pak vytvořili episodu Pierrot le Fou ze série Cowboy Bebop.
266607
Zmiňuješ Timma...Batman TAS má IMO lepší animaci než NGE. Za pozornost stojí především hra stínů. Nepřekvapí, že animátoři, co jako nováčci pracovali na Temném Rytíři, pak vytvořili episodu Pierrot le Fou ze série Cowboy Bebop.
Napůl
0 0
reagovat

Napůl

Tobě ale vůbec nedošlo, že lidé mluví o animaci...

Už klasický Disney se soustředil třeba na pohyb jazyka při mluvení, v anime ti i dnes často klape pár čárek jakože pusa nebo se mění tvar očí do karikatury, protože na nic lepšího nemají peníze.

A zrovna NGE seriál má tak "skvělou" animaci, že poslední dvě episody museli být kompletně předělány...

To, co je na Západě standard, je pro většinu anime nedosažitelná meta. Filmy jako Akira nebo Redline jsou velká výjimka, jinak Japonská animace stojí za starou belu a vždycky stála.
266604
Tobě ale vůbec nedošlo, že lidé mluví o animaci... Už klasický Disney se soustředil třeba na pohyb jazyka při mluvení, v anime ti i dnes často klape pár čárek jakože pusa nebo se mění tvar očí do karikatury, protože na nic lepšího nemají peníze. A zrovna NGE seriál má tak "skvělou" animaci, že poslední dvě episody museli být kompletně předělány... To, co je na Západě standard, je pro většinu anime nedosažitelná meta. Filmy jako Akira nebo Redline jsou velká výjimka, jinak Japonská animace stojí za starou belu a vždycky stála.
Napůl
0 0
reagovat

Tyller

No, 9 má za postavy paňáčky pro změnu látkové takže... Ale dejme tomu. :D Avatar, tam je to srovnatelný spíš tituly jako právě ten Dragon Ball a dalšími akčními anime pro mládež. No a pokud jde DC, přiznám se, že ty současné moc nesleduji, ale přijde mi, že se tam pořád tak nějak variuje na charakter design Bruce Timma. A tady se nabízí docela příhodné srovnání. Bruce totiž jednou nakreslil jeho vlastní designérské verze hlavních dívčích hrdinek Evangelionu. Takže můžete sami rozhodnout, který design vám přijde realističtější. Jestli Timmův, nebo původní Yoshiyuki Sadamota. Srovnávací obrázky přikládám zde:
link
link
;)
266603
No, 9 má za postavy paňáčky pro změnu látkové takže... Ale dejme tomu. *:D* Avatar, tam je to srovnatelný spíš tituly jako právě ten Dragon Ball a dalšími akčními anime pro mládež. No a pokud jde DC, přiznám se, že ty současné moc nesleduji, ale přijde mi, že se tam pořád tak nějak variuje na charakter design Bruce Timma. A tady se nabízí docela příhodné srovnání. Bruce totiž jednou nakreslil jeho vlastní designérské verze hlavních dívčích hrdinek Evangelionu. Takže můžete sami rozhodnout, který design vám přijde realističtější. Jestli Timmův, nebo původní Yoshiyuki Sadamota. Srovnávací obrázky přikládám zde: http://i.imgur.com/PtwBBoU.jpg http://i.imgur.com/Gl8i4U4.jpg *;)*
Tyller
0 0
reagovat

Napul

9,DC animáky, Avatar the last airbender aj ked tu je celkom slušná inspirace u anime.
266598
9,DC animáky, Avatar the last airbender aj ked tu je celkom slušná inspirace u anime.
Napul
0 0
reagovat

markspuks

Velice lehce. Protože anime nejsou jen seriály jako Pokémoni a Dragon Ball Z. Pokud znáš jen je, tak se ani nedivím, že máš tak pokřivenou představu. Na rozdíl od americké produkce, která jede podle sjednocených měřítek a prakticky všechny jejich animované filmy tak od prvních pixarovek používají jednu a tu samou šablonu, kterou pouze různě obměňují. Japonské anime hýří nejrůznějšími styly napříč celým spektrem, a kromě přestylizovaných šíleností tu najdem i designérsky docela civilní dílka. Evangelion o kterém je tu pak řeč, je poněkud jiná liga než Pokémoni, nebo Dragon Ball Z jenž jsou přece jen určený spíš dětem. Takže srovnávat je je krutě mimo. A když bych vedle sebe postavil postavy z Evangelionu a například aktuálního Já, padouch 2 můžu s čistým svědomím říct, že ten rozdíl je úplně stejný, ne-li ještě větší než v porovnání s výše zmíněnými tituly a postavy Evangelionu z toho srovnání vyjdou skoro až "hyperrealisticky". A protože o ničem ze současné americké animované produkce, co by bylo s Evangelionem srovnatelné, nevím, troufnu si opravdu s čistým svědomím ještě jednou říct, že design postav v Evangelionu je skutečně mnohem realističtější, než většina postav z dnešní americké animované produkce. Pokud mi to chceš vyvrátit ukaž mi jediný dnešní americký animák, kterej nemá za postavy žvatlající paňáčky, jenž maj základní design jak obšehlý od Pixaru.;)

Jinak samozřejmě pokud se ti styl amerických animovaných filmů líbí víc, budiž ti přáno, já ti to brát nebudu.;)
266594
Velice lehce. Protože anime nejsou jen seriály jako Pokémoni a Dragon Ball Z. Pokud znáš jen je, tak se ani nedivím, že máš tak pokřivenou představu. Na rozdíl od americké produkce, která jede podle sjednocených měřítek a prakticky všechny jejich animované filmy tak od prvních pixarovek používají jednu a tu samou šablonu, kterou pouze různě obměňují. Japonské anime hýří nejrůznějšími styly napříč celým spektrem, a kromě přestylizovaných šíleností tu najdem i designérsky docela civilní dílka. Evangelion o kterém je tu pak řeč, je poněkud jiná liga než Pokémoni, nebo Dragon Ball Z jenž jsou přece jen určený spíš dětem. Takže srovnávat je je krutě mimo. A když bych vedle sebe postavil postavy z Evangelionu a například aktuálního Já, padouch 2 můžu s čistým svědomím říct, že ten rozdíl je úplně stejný, ne-li ještě větší než v porovnání s výše zmíněnými tituly a postavy Evangelionu z toho srovnání vyjdou skoro až "hyperrealisticky". A protože o ničem ze současné americké animované produkce, co by bylo s Evangelionem srovnatelné, nevím, troufnu si opravdu s čistým svědomím ještě jednou říct, že design postav v Evangelionu je skutečně mnohem realističtější, než většina postav z dnešní americké animované produkce. Pokud mi to chceš vyvrátit ukaž mi jediný dnešní americký animák, kterej nemá za postavy žvatlající paňáčky, jenž maj základní design jak obšehlý od Pixaru.*;)* Jinak samozřejmě pokud se ti styl amerických animovaných filmů líbí víc, budiž ti přáno, já ti to brát nebudu.*;)*
markspuks
0 0
reagovat

NGE

Evangelion je klasika a příběh rozhodně není banální a s každou další epizodou graduje.

Japanimace je úžasné médium a super je, že to svoje si tam najde každý. Třeba já mecha žánr nemám rád. Je spousta anime sérií/žánrů, které mají lepší vizuální stránku i děj (Samurai Champloo, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Baccano!, či Seirei no Moribito). Rozmanitost je IMHO větší než u západní animace, i když anime průmysl poslední dobou dost stagnuje (kreativně i finančně).
266584
Evangelion je klasika a příběh rozhodně není banální a s každou další epizodou graduje. Japanimace je úžasné médium a super je, že to svoje si tam najde každý. Třeba já mecha žánr nemám rád. Je spousta anime sérií/žánrů, které mají lepší vizuální stránku i děj (Samurai Champloo, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Baccano!, či Seirei no Moribito). Rozmanitost je IMHO větší než u západní animace, i když anime průmysl poslední dobou dost stagnuje (kreativně i finančně).
NGE
0 0
reagovat

Napůl

A ja zas naopak preferujem americkú animovanú produkciu (najmä filmy a seriály od WB/DC), pretože mi viac vyhovuje ich design postáv ako tá divná anime štylizácia s OTT grimasami, ktorá v každom anime vyzerá rovnako. Počnúc DBZ a končiac Pokémonom. Fakt neviem, ako dokážeš tie ústa otvorené na pol tváre a prehnane veľké oči označiť za realistickejšie, než v západných animákoch.

Holt sa asi nezhodneme, mne anime nesedí práve kvôli štylizácii, ale každý nech si pozerá čo chce. No flame war intended.
266581
A ja zas naopak preferujem americkú animovanú produkciu (najmä filmy a seriály od WB/DC), pretože mi viac vyhovuje ich design postáv ako tá divná anime štylizácia s OTT grimasami, ktorá v každom anime vyzerá rovnako. Počnúc DBZ a končiac Pokémonom. Fakt neviem, ako dokážeš tie ústa otvorené na pol tváre a prehnane veľké oči označiť za realistickejšie, než v západných animákoch. Holt sa asi nezhodneme, mne anime nesedí práve kvôli štylizácii, ale každý nech si pozerá čo chce. No flame war intended.
Napůl
0 0
reagovat

xxendxx

Co je na jejich obličejích špatného? V porovnání s grimasami a karikaturami, které většina posledních animovaných filmů americké produkce předvádí je obličejová mimika postav v Evangelionu ještě relativně realistická. Nemluvě o tom, že když dojde na psychologické scény bez problémů postavám uvěříš každou emoci a že jich v Evangelionu je. Navíc character design Yoshiyuki Sadamota patří mezi jeden z nejlepších, který lze v anime najít.
266573
Co je na jejich obličejích špatného? V porovnání s grimasami a karikaturami, které většina posledních animovaných filmů americké produkce předvádí je obličejová mimika postav v Evangelionu ještě relativně realistická. Nemluvě o tom, že když dojde na psychologické scény bez problémů postavám uvěříš každou emoci a že jich v Evangelionu je. Navíc character design Yoshiyuki Sadamota patří mezi jeden z nejlepších, který lze v anime najít.
xxendxx
0 0
reagovat
nevadi mi animace jako takova, jen me strasne iritujou obliceje a jejich vyrazy, zbytek je ok.
266572
nevadi mi animace jako takova, jen me strasne iritujou obliceje a jejich vyrazy, zbytek je ok.
0 0
reagovat

xxendxx

Aneb ignorant promluvil. Víc k tvému komentu říct nejde. Radši ignoruj dál. A dívej se na "úžasnou" animaci od Pixaru a jim podobných. ;)
266570
Aneb ignorant promluvil. Víc k tvému komentu říct nejde. Radši ignoruj dál. A dívej se na "úžasnou" animaci od Pixaru a jim podobných. *;)*
xxendxx
0 0
reagovat
kresleny strazci vesmiru mixly s pokemonama... kdyby mi bylo 5 a kdyby to bylo s dabingem od hlozka, asi bych byl hotovej. Takhle mam problem ty par minutovy videa dokoukat. Ta animace je proste hrozna.
266569
kresleny strazci vesmiru mixly s pokemonama... kdyby mi bylo 5 a kdyby to bylo s dabingem od hlozka, asi bych byl hotovej. Takhle mam problem ty par minutovy videa dokoukat. Ta animace je proste hrozna.
0 0
reagovat
Měli jste vybrat spíš ten úplně první souboj. Víc připomíná klasickou bitku monstrum vs. robot. Tady se mi z ní povedl najít zkrácený sestřih:
link

Jinak jsem velmi rád, že Del Toro točí Pacific Rim jako vlastní originální námět a ne jako adaptaci Evangelionu. Může se tak ve filmu vyblbnout jak bude chtít aniž by jakkoliv pošlapal předlohu. Pokud by se totiž někdo v hollywoodu pokusil jejich klasickým stylem Evangelion adaptovat, v žádném případě by to prostě nemohlo dopadnout dobře, protože Evangelion je na Hollywood až příliš složitá a "odvážná" látka. A teď nemluvím jen o tom filozofickém přesahu. Je tam toho víc a mnohdy to jsou věci, které by se ani žádný americký producent ve hraném filmu neodvážil ukázat. A kór pokud by trvali na typickém PG-13 ratingu. Nemluvě o klasickém náboženském a mravním puritánství amerického publika. Z Evangelionu by prostě nešlo udělat typický zábavný film pro celou rodinu bez toho aby došlo k totálnímu pošlapání předlohy. Přesto se bojím, že pokud Pacific Rim uspěje, tak nějakou tu chorou mysl myšlenka na adaptaci stejně napadne. Asi podobně, jako už někoho napadlo sestříhat "Evangelion-Pacific Rim trailer":
link
:D
266559
Měli jste vybrat spíš ten úplně první souboj. Víc připomíná klasickou bitku monstrum vs. robot. Tady se mi z ní povedl najít zkrácený sestřih: http://www.youtube.com/watch?v=Eqg-ceXd9y0 Jinak jsem velmi rád, že Del Toro točí Pacific Rim jako vlastní originální námět a ne jako adaptaci Evangelionu. Může se tak ve filmu vyblbnout jak bude chtít aniž by jakkoliv pošlapal předlohu. Pokud by se totiž někdo v hollywoodu pokusil jejich klasickým stylem Evangelion adaptovat, v žádném případě by to prostě nemohlo dopadnout dobře, protože Evangelion je na Hollywood až příliš složitá a "odvážná" látka. A teď nemluvím jen o tom filozofickém přesahu. Je tam toho víc a mnohdy to jsou věci, které by se ani žádný americký producent ve hraném filmu neodvážil ukázat. A kór pokud by trvali na typickém PG-13 ratingu. Nemluvě o klasickém náboženském a mravním puritánství amerického publika. Z Evangelionu by prostě nešlo udělat typický zábavný film pro celou rodinu bez toho aby došlo k totálnímu pošlapání předlohy. Přesto se bojím, že pokud Pacific Rim uspěje, tak nějakou tu chorou mysl myšlenka na adaptaci stejně napadne. Asi podobně, jako už někoho napadlo sestříhat "Evangelion-Pacific Rim trailer": http://www.youtube.com/watch?v=niEFNEkbNKk *:D*
0 0
reagovat
trosku mimo tema:

ti smejdi davaji pacific rim s titulky jen ve 3d? no grcam
266558
trosku mimo tema: ti smejdi davaji pacific rim s titulky jen ve 3d? no grcam
0 0
reagovat
Vadí mi ta (ne)kinetika. Jinak se na to pomaličku, polehoučku chystám a ta over the top taktika se mi líbila. :+
266557
Vadí mi ta (ne)kinetika. Jinak se na to pomaličku, polehoučku chystám a ta over the top taktika se mi líbila. *:+*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se