Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Lincoln: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek

Mr.Hlad

Ano. To ake to bude mat u vas ale tvorcov vobec nezaujimalo.

Nudný hňup su trochu silne slova, chapem ale tvoju histeriu, kedze zo zasady nenavidis zivotopisne filmy.


Ten posledny bod stale nechapem. Co tym chces povedat? Ze to mali natocit tak, aby to bolo zabavnejsie, aby to cele zmanipulovali a prikraslili, aby z Lincolna urobili nieco co nebol, aby sa podhadzovali vkusu divaka?

Posledna poznamka: Podla mna je spravne ak na Djanga pise recenziu Duro, lebo viem ze miluje western. Nepovazujem vsak za spravne ked pise na Lincolna recenziu niekto kto nema vztah k zivotopisnym filmom. Dufam ze to nebol zamer redakcie.
251804
Ano. To ake to bude mat u vas ale tvorcov vobec nezaujimalo. Nudný hňup su trochu silne slova, chapem ale tvoju histeriu, kedze zo zasady nenavidis zivotopisne filmy. Ten posledny bod stale nechapem. Co tym chces povedat? Ze to mali natocit tak, aby to bolo zabavnejsie, aby to cele zmanipulovali a prikraslili, aby z Lincolna urobili nieco co nebol, aby sa podhadzovali vkusu divaka? Posledna poznamka: Podla mna je spravne ak na Djanga pise recenziu Duro, lebo viem ze miluje western. Nepovazujem vsak za spravne ked pise na Lincolna recenziu niekto kto nema vztah k zivotopisnym filmom. Dufam ze to nebol zamer redakcie.
Mr.Hlad
0 0
reagovat
Firga sa vždy vynára iba pri Spielbergových filmoch, ktoré vždy obhajuje bez ohľadu na skutočnú kvalitu. Zíííííííííííííív.
251803
Firga sa vždy vynára iba pri Spielbergových filmoch, ktoré vždy obhajuje bez ohľadu na skutočnú kvalitu. Zíííííííííííííív.
0 0
reagovat

Hlad

Tohle jsi napsal moc pěkně: "Lincoln byl tak trochu směšný kašpar" - fakt jsem si u filmu říkal, jak moc věrně je zachycen. Takovej ťulda... A Firga s argumentací fanynky Stmívání. :)
251800
Tohle jsi napsal moc pěkně: "Lincoln byl tak trochu směšný kašpar" - fakt jsem si u filmu říkal, jak moc věrně je zachycen. Takovej ťulda... A Firga s argumentací fanynky Stmívání. :)
Hlad
0 0
reagovat

Firga

- takže se počítá s tím, že publikum, které půjde na film, je automaticky vzdělané v americké historii? To to u nás bude mít Lincoln dost blbý.

- velké zásluhy mu neberu a jako historickou osobnost ho absolutně nehodlám zesměšňovat nebo něco podobného. Ale to, že na mě působil jako nudný hňup, se kterým fakt nechci trávit dvě a půl hodiny, je bohužel fakt taky. Historická velikost a zajímavost postavy z filmařského hlediska jsou dvě věci, které se ne vždycky musí střetnout.

- viz. první bod. To si mám před filmem nastudovat historii a zjstit, kdo že byl ten třetí generál, co tam v té scéně ve dvaašedesáté minutě přišel s tou mapou, abych si ten film užil? A když to neudělám, je to moje chyba? Co třeba takové Gallipoli, film o australských vojácích, kteří padli během první světové války? Co takhle Tmavomodrý svět a další "lokální" historické události? Lidi, co jdou do kina, vědí, co byl Lincoln zač asi tak jako já, vědí, co bylo vylodění v Normandii a podobné věci a tím to končí. Je nefér a dost krátkozraké chtít po nich, aby si nastudovali historii Ameriky, když jdou na film, co je od člověka, co dělal Jurský Park a Minority report a má dvanáct nominací na Oscara.

- Ať si to natočí, jak chtějí, ale jestliže realita byla nudná a Lincoln byl tak trochu směšný kašpar, možná by bylo lepší udělat z něj zábavnější a charismatičtější postavu, které by člověk mohl víc věřit a fandit. Neupírám tvůrcům právo natočit tak, jak to (asi) bylo, ale oni mi nemohou upírat právo na to, abych řekl, že tak, jak to (asi) bylo, mě to nebaví.
251797
- takže se počítá s tím, že publikum, které půjde na film, je automaticky vzdělané v americké historii? To to u nás bude mít Lincoln dost blbý. - velké zásluhy mu neberu a jako historickou osobnost ho absolutně nehodlám zesměšňovat nebo něco podobného. Ale to, že na mě působil jako nudný hňup, se kterým fakt nechci trávit dvě a půl hodiny, je bohužel fakt taky. Historická velikost a zajímavost postavy z filmařského hlediska jsou dvě věci, které se ne vždycky musí střetnout. - viz. první bod. To si mám před filmem nastudovat historii a zjstit, kdo že byl ten třetí generál, co tam v té scéně ve dvaašedesáté minutě přišel s tou mapou, abych si ten film užil? A když to neudělám, je to moje chyba? Co třeba takové Gallipoli, film o australských vojácích, kteří padli během první světové války? Co takhle Tmavomodrý svět a další "lokální" historické události? Lidi, co jdou do kina, vědí, co byl Lincoln zač asi tak jako já, vědí, co bylo vylodění v Normandii a podobné věci a tím to končí. Je nefér a dost krátkozraké chtít po nich, aby si nastudovali historii Ameriky, když jdou na film, co je od člověka, co dělal Jurský Park a Minority report a má dvanáct nominací na Oscara. - Ať si to natočí, jak chtějí, ale jestliže realita byla nudná a Lincoln byl tak trochu směšný kašpar, možná by bylo lepší udělat z něj zábavnější a charismatičtější postavu, které by člověk mohl víc věřit a fandit. Neupírám tvůrcům právo natočit tak, jak to (asi) bylo, ale oni mi nemohou upírat právo na to, abych řekl, že tak, jak to (asi) bylo, mě to nebaví.
Firga
0 0
reagovat
Firga: myslíš jako že přispěl ke zrušení otroctví zatímco sám měl otroky či přispěl k ukončení války kterou tak trochu sám začal? a nebyla ta civilní válka spíš o potlačení rozrůstající se moci jihu díky jejich bohatství z plantáží? kdy zrušení otroctví byla spolehlivá metoda jak oslabit jih? Lincoln v takovémhle filmu bude vždy tak trochu za spasitele :P
251796
Firga: myslíš jako že přispěl ke zrušení otroctví zatímco sám měl otroky či přispěl k ukončení války kterou tak trochu sám začal? a nebyla ta civilní válka spíš o potlačení rozrůstající se moci jihu díky jejich bohatství z plantáží? kdy zrušení otroctví byla spolehlivá metoda jak oslabit jih? Lincoln v takovémhle filmu bude vždy tak trochu za spasitele :P
0 0
reagovat
„Člověka zkrátka nemůžou zajímat postavy, o nichž nic neví, i když režisér předpokládá, že je tomu naopak. Tudíž přichází tu nuda.“

- publikum, pre ktoré je film určený o postavách vie pomerne dosť.

„Mnohem větší problém však představuje samotný Lincoln. Dokážu si představit, že s hřmoucím Liamem Neesonem bych začal americkému prezidentovi fandit a po skončení filmu hledal petici, pod kterou se můžu za jeho věc podepsat, bohužel tahle americká jednička z Bílého domu je jen otravný panák. Nudný upištěný necharismatický hňup s dost možná počínající demencí. Lincoln se tu možná chová stejně jako ve skutečnosti, ale nějaké vůdcovství nebo schopnost strhnout davy jsem na něm já osobně prostě neviděl. ....Daniel Day-Lewis hraje svým způsobem skvěle, nespustíte z něho oči a posloucháte každé jeho slovo. Bohužel hraje dokonale otravnou, nudnou a až směšnou postavu.“

- a tento upišťaný, otravný, nudný panák napriek tomu zásadnou mierou prispel k zrušeniu otroctva a k ukončeniu občianskej vojny. Presne o tomto je tento film, že to bol v prvom rade obyčajný človek.

„Každý národ potřebuje jednou za čas biografii svého "velikána number one". Bohužel se obávám, že v Čechách se na Lincolna budou lidi tvářit podobně, jako by se v Bhútánu koukali na drama o devětaosmdesátém a Václavu Havlovi.“

- ale to nie je problém filmu, ale obmedzenosti divákov v Bhútáne ...a asi aj v Čechách

„Možná to takhle bylo, třeba se takhle Lincoln skutečně choval, mluvil a chodil, ale jako člověk, který o něm ví, že zrušil otroctví a nosil cylindr, bych radši ocenil víc film než lekci z dějepisu.“

- ak je to sfilmované tak, ako sa to naozaj odohralo, je akože problém? Mali to natočiť ako zidealizovanú fikciu s burácajúcim hlasom Liama Neesona (aký Lincoln nemal), veľkolepými epickými scénami (ktoré sa nekonali)...? Pravda možno nie je vždy tak fotogenická a strhujúca ako by sa divákom páčilo.
251794
„Člověka zkrátka nemůžou zajímat postavy, o nichž nic neví, i když režisér předpokládá, že je tomu naopak. Tudíž přichází tu nuda.“ - publikum, pre ktoré je film určený o postavách vie pomerne dosť. „Mnohem větší problém však představuje samotný Lincoln. Dokážu si představit, že s hřmoucím Liamem Neesonem bych začal americkému prezidentovi fandit a po skončení filmu hledal petici, pod kterou se můžu za jeho věc podepsat, bohužel tahle americká jednička z Bílého domu je jen otravný panák. Nudný upištěný necharismatický hňup s dost možná počínající demencí. Lincoln se tu možná chová stejně jako ve skutečnosti, ale nějaké vůdcovství nebo schopnost strhnout davy jsem na něm já osobně prostě neviděl. ....Daniel Day-Lewis hraje svým způsobem skvěle, nespustíte z něho oči a posloucháte každé jeho slovo. Bohužel hraje dokonale otravnou, nudnou a až směšnou postavu.“ - a tento upišťaný, otravný, nudný panák napriek tomu zásadnou mierou prispel k zrušeniu otroctva a k ukončeniu občianskej vojny. Presne o tomto je tento film, že to bol v prvom rade obyčajný človek. „Každý národ potřebuje jednou za čas biografii svého "velikána number one". Bohužel se obávám, že v Čechách se na Lincolna budou lidi tvářit podobně, jako by se v Bhútánu koukali na drama o devětaosmdesátém a Václavu Havlovi.“ - ale to nie je problém filmu, ale obmedzenosti divákov v Bhútáne ...a asi aj v Čechách „Možná to takhle bylo, třeba se takhle Lincoln skutečně choval, mluvil a chodil, ale jako člověk, který o něm ví, že zrušil otroctví a nosil cylindr, bych radši ocenil víc film než lekci z dějepisu.“ - ak je to sfilmované tak, ako sa to naozaj odohralo, je akože problém? Mali to natočiť ako zidealizovanú fikciu s burácajúcim hlasom Liama Neesona (aký Lincoln nemal), veľkolepými epickými scénami (ktoré sa nekonali)...? Pravda možno nie je vždy tak fotogenická a strhujúca ako by sa divákom páčilo.
0 0
reagovat
Nezájem, raději se podívám na Lovce upírů ;)
251793
Nezájem, raději se podívám na Lovce upírů *;)*
0 0
reagovat
Tak u nás by to byl opačnej extrém. Tady se natočit podobně kvalitní film o Masarykovi, tak se na něj půlka lidí snaží kydat špínu za přílišnou adoraci a to že Masaryk nebyl zas tak dobrej, zbytku bude vadit financování z podpory kinematografie a toho filmu se bude zastávat tak 10% lidí.
251781
Tak u nás by to byl opačnej extrém. Tady se natočit podobně kvalitní film o Masarykovi, tak se na něj půlka lidí snaží kydat špínu za přílišnou adoraci a to že Masaryk nebyl zas tak dobrej, zbytku bude vadit financování z podpory kinematografie a toho filmu se bude zastávat tak 10% lidí.
0 0
reagovat

KarelR

Kvalitama filmu, o lincolnovi se jinak jako o postavě nezmínil :)
251780
Kvalitama filmu, o lincolnovi se jinak jako o postavě nezmínil :)
KarelR
0 0
reagovat

Sublog

A argumentoval kvalitama filmu, nebo nespornou významností jeho protagonisty a zobrazených historických událostí? Jako vážně, docela mě to zajímá ;)
251779
A argumentoval kvalitama filmu, nebo nespornou významností jeho protagonisty a zobrazených historických událostí? Jako vážně, docela mě to zajímá ;)
Sublog
0 0
reagovat
Já myslím, že 6/10 je pro řemeslně skvělej, ale tááááááááááááááááááák moc nudnej film naprosto adekvátní hodnocení.
Já se na to bojím podívat. Období amerických dějin je moje slabina (sám nevím proč). Ale zase na podobný filmy podle reakcí jsem hrubě alergickej.
251778
Já myslím, že 6/10 je pro řemeslně skvělej, ale tááááááááááááááááááák moc nudnej film naprosto adekvátní hodnocení. Já se na to bojím podívat. Období amerických dějin je moje slabina (sám nevím proč). Ale zase na podobný filmy podle reakcí jsem hrubě alergickej.
0 0
reagovat
Docela vtipný je ale jak to bereme my a Američani...moje sestra má americkýho manžela a včera když u nás byli, tak sem jim říkal že mi lincoln přišel jako nuda a on mi hned začal oponovat :D
251777
Docela vtipný je ale jak to bereme my a Američani...moje sestra má americkýho manžela a včera když u nás byli, tak sem jim říkal že mi lincoln přišel jako nuda a on mi hned začal oponovat :D
0 0
reagovat
očekávám, že Lincoln je, bude velice přeceněnej film, nominovanej na milion všemožných cen, ale že by byl tak špatnej jak líčí recenze?
251776
očekávám, že Lincoln je, bude velice přeceněnej film, nominovanej na milion všemožných cen, ale že by byl tak špatnej jak líčí recenze?
0 0
reagovat
Právě... to bude určitě míň. Je ale fakt, že jak už tu bylo psáno - tohle hodnocení se dalo očekávat od prvního zveřejněného traileru a vaší reakce na něj. Ještě si navíc myslim, že životopisný ultradlouhý filmy nejsou vůbec Hladův šálek (jestli jo, tak se omlouvám), což na to taky může mít vliv. Myslim si, že pro někoho koho ty dějiny zajímaj a chce vidět hereckej koncert v podání Day-Lewis, Jones a Field to bude asi vyšší hodnocení.
251767
Právě... to bude určitě míň. Je ale fakt, že jak už tu bylo psáno - tohle hodnocení se dalo očekávat od prvního zveřejněného traileru a vaší reakce na něj. Ještě si navíc myslim, že životopisný ultradlouhý filmy nejsou vůbec Hladův šálek (jestli jo, tak se omlouvám), což na to taky může mít vliv. Myslim si, že pro někoho koho ty dějiny zajímaj a chce vidět hereckej koncert v podání Day-Lewis, Jones a Field to bude asi vyšší hodnocení.
0 0
reagovat
Chlapi jedno, alebo druhe! Mam silne tusenie, ze od dura to bude este menej nez od MrHlad(a). ;-)
251763
Chlapi jedno, alebo druhe! Mam silne tusenie, ze od dura to bude este menej nez od MrHlad(a). ;-)
0 0
reagovat
Jo.

Chci recenzi od Ďura :)
251762
Jo. Chci recenzi od Ďura *:)*
0 0
reagovat
mrHlad vraj nenavidi vsetky zivotopisne filmy... Chce to protirecenziu
251760
mrHlad vraj nenavidi vsetky zivotopisne filmy... Chce to protirecenziu
0 0
reagovat
Nj, mně to teď došlo a už jsem chtěl mazat, my bad :)
251757
Nj, mně to teď došlo a už jsem chtěl mazat, my bad *:)*
0 0
reagovat

vZeč

Tak ten projekt začínal jako obsáhlej životopis, proto se to jmenuje Lincoln :) V pozdějších fázích vývoje se ale Spielberg rozhod, že to bude jenom o 13. dodatku.
251756
Tak ten projekt začínal jako obsáhlej životopis, proto se to jmenuje Lincoln :) V pozdějších fázích vývoje se ale Spielberg rozhod, že to bude jenom o 13. dodatku.
vZeč
0 0
reagovat
Jak se sakra Hlad dostal k životopisu? :o
251754
Jak se sakra Hlad dostal k životopisu? *:o*
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se