Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hobit: Neočekávaná cesta: Recenze

příspěvky 221 - 240 Napsat příspěvek

SK titulky

Otázka na slovákov v tejto diskusii (asi hlavne Ďura a Macejka, príp iných).
Ako ste brali titulky v SK preklade?
Som zvyknutý na český preklad a názvoslovie. A aby niekto nepovedal, kedysi som prečítal PP, Hobbita, atď v slovenčine a aj v češtine. Ten český preklad bol podľa mňa lepší, tak preto ho vlastne preferujem.
248166
Otázka na slovákov v tejto diskusii (asi hlavne Ďura a Macejka, príp iných). Ako ste brali titulky v SK preklade? Som zvyknutý na český preklad a názvoslovie. A aby niekto nepovedal, kedysi som prečítal PP, Hobbita, atď v slovenčine a aj v češtine. Ten český preklad bol podľa mňa lepší, tak preto ho vlastne preferujem.
SK titulky
0 0
reagovat
Ja by som to zhrnul asi takto:
HFR je super. Treba si zvyknut na pohyb ale konecne sa clovek nepozera na rozmazane smuhy. Obavany telenovelovy efekt sa nedostavuje jednoducho preto ze Hobbit ma vypravu ktora ustoji kvalitny obraz. Je to asi rovnake ako ked si film pustite doma na BD a konecne mozte poratat vsetkych trpazlikov v zabere.

K filmu samotnemu, ano dalo by sa rypnut, ze keby Peter J. rovnako dokladne natocil LotRa je z toho kino serial ktoreho posledna cast by mala premieru niekedy minule vianoce, ale absolutne to nevadi. Pozerat Hobbita je velmi velmi podobne ako citat knizku. Thumbs way up.
Jedinou vytkou k filmovemu remeslu teda zostava zbytocna niekolkonasobna citacia sameho seba. Tu prvu este odpustim, ta bola mila.
248165
Ja by som to zhrnul asi takto: HFR je super. Treba si zvyknut na pohyb ale konecne sa clovek nepozera na rozmazane smuhy. Obavany telenovelovy efekt sa nedostavuje jednoducho preto ze Hobbit ma vypravu ktora ustoji kvalitny obraz. Je to asi rovnake ako ked si film pustite doma na BD a konecne mozte poratat vsetkych trpazlikov v zabere. K filmu samotnemu, ano dalo by sa rypnut, ze keby Peter J. rovnako dokladne natocil LotRa je z toho kino serial ktoreho posledna cast by mala premieru niekedy minule vianoce, ale absolutne to nevadi. Pozerat Hobbita je velmi velmi podobne ako citat knizku. Thumbs way up. Jedinou vytkou k filmovemu remeslu teda zostava zbytocna niekolkonasobna citacia sameho seba. Tu prvu este odpustim, ta bola mila.
0 0
reagovat
Macejko, tiež ďakujem za dojmy z HFR.
Dúfam, že som neurobil príliš chybu, že idem prvýkrat na Hobbita v HFR a až pravdepodobne druhý krat pôjdem na normálne 3D.
248163
Macejko, tiež ďakujem za dojmy z HFR. Dúfam, že som neurobil príliš chybu, že idem prvýkrat na Hobbita v HFR a až pravdepodobne druhý krat pôjdem na normálne 3D.
0 0
reagovat
Cival: Ja ti z fleku poviem, o čom sa bavili na porade v Roklinke. Že príde Sauron. A príde, v tretej časti. :)
248162
Cival: Ja ti z fleku poviem, o čom sa bavili na porade v Roklinke. Že príde Sauron. A príde, v tretej časti. *:)*
0 0
reagovat
Diky Macejkovi za rozbor HFR.. Cine se Hobit minimalne do (neoficialniho) 10.1. vyhne, nicmene me v sobotu ceka povinny 30 hodinovy vyjezd vlakem do Hong Kongu, kde na me ceka IMAX HFR 3D verze... chcou za to sice 170HKD ale I tak to beru jako takove male stesti v nestesti a (snad) prijemne zpestreni moji OPRAVDU neocekavane cesty... :)

ale index natesenosti se samozrejme snazim drzet na uzde, protoze jinak bych byl z pripadneho zklamani ve svelte danych okolnosti uz asi lehce suicidal...
248161
Diky Macejkovi za rozbor HFR.. Cine se Hobit minimalne do (neoficialniho) 10.1. vyhne, nicmene me v sobotu ceka povinny 30 hodinovy vyjezd vlakem do Hong Kongu, kde na me ceka IMAX HFR 3D verze... chcou za to sice 170HKD ale I tak to beru jako takove male stesti v nestesti a (snad) prijemne zpestreni moji OPRAVDU neocekavane cesty... :) ale index natesenosti se samozrejme snazim drzet na uzde, protoze jinak bych byl z pripadneho zklamani ve svelte danych okolnosti uz asi lehce suicidal...
0 0
reagovat
Tak abych pravdu řekl mám hodně rozporuplné pocity. Po řemeslné stránce je to ok, ale efekt jako při Pánu prstenů se nedostavil. Místy na mě dokonce film působil spíš jako parodie a podobné hlasy jsem slyšel i od diváků za sebou. Pořád se někde běhalo, jezdilo na saních jako v Mrazíkovi a všechno mi hlavně přišlo takové zrychlené, ty boje a běhání. U trpaslíků jsem měl spíš pocit, že maj celej film zaplej cheat na nesmrtelnost, než že bych si řekl sakra to jsou borci. Nedostavil se zkrátka efekt jako u Gimliho, kde jsem mu žral každou hlášku a zabitýho skřeta. Tady v bitvách pořádně ani nebylo vidět, kdo koho zabil, prostě všichni sekali a nepřátelé padali z mostů, skal a já nevím čeho a bylo to takové nepřehledné. I v situacích, kdy byli trpaslíci zajatí a člověk by měl o ně mít strach, tak si byl jistý, že hrdinům se nemůže nic stát. Posekaj se s trolama a za chvilku si je trolové opékaj a nikdo vlastně, ani ti trolové, není po té bitvě zraněn, přitom se tam sekaj a mlátěj všichni hlava, nehlava. Oproti Pánu prstenů je to celé takové méně uvěřitelné a až moc odlehčené, ani ne pohádka, ani ne dospělé, spíš něco mezi.

Ač to zní, že se mi film vůbec nelíbil, tak to není pravda, nejsem vyloženě zklamaný, spíš jsem čekal něco jiného a vypsal jen to, co mi vadilo. Jdu se na to vyspat, třeba to bude ráno lepší.
248157
Tak abych pravdu řekl mám hodně rozporuplné pocity. Po řemeslné stránce je to ok, ale efekt jako při Pánu prstenů se nedostavil. Místy na mě dokonce film působil spíš jako parodie a podobné hlasy jsem slyšel i od diváků za sebou. Pořád se někde běhalo, jezdilo na saních jako v Mrazíkovi a všechno mi hlavně přišlo takové zrychlené, ty boje a běhání. U trpaslíků jsem měl spíš pocit, že maj celej film zaplej cheat na nesmrtelnost, než že bych si řekl sakra to jsou borci. Nedostavil se zkrátka efekt jako u Gimliho, kde jsem mu žral každou hlášku a zabitýho skřeta. Tady v bitvách pořádně ani nebylo vidět, kdo koho zabil, prostě všichni sekali a nepřátelé padali z mostů, skal a já nevím čeho a bylo to takové nepřehledné. I v situacích, kdy byli trpaslíci zajatí a člověk by měl o ně mít strach, tak si byl jistý, že hrdinům se nemůže nic stát. Posekaj se s trolama a za chvilku si je trolové opékaj a nikdo vlastně, ani ti trolové, není po té bitvě zraněn, přitom se tam sekaj a mlátěj všichni hlava, nehlava. Oproti Pánu prstenů je to celé takové méně uvěřitelné a až moc odlehčené, ani ne pohádka, ani ne dospělé, spíš něco mezi. Ač to zní, že se mi film vůbec nelíbil, tak to není pravda, nejsem vyloženě zklamaný, spíš jsem čekal něco jiného a vypsal jen to, co mi vadilo. Jdu se na to vyspat, třeba to bude ráno lepší.
0 0
reagovat
shluky: Hele ja se ptal nekolik lidi nezavisle na sobe, jestli vi, co si povidali u toho stolu v Roklince... nevedel nikdo, protoze ten film te proste jen dojima seslosti starych znamych a je uplne jedno, o co v nem vlastne jde (podle mě o nic, na hodinu a půl by to člověk sestříhal bez problémů)8).
248156
shluky: Hele ja se ptal nekolik lidi nezavisle na sobe, jestli vi, co si povidali u toho stolu v Roklince... nevedel nikdo, protoze ten film te proste jen dojima seslosti starych znamych a je uplne jedno, o co v nem vlastne jde (podle mě o nic, na hodinu a půl by to člověk sestříhal bez problémů)*8)*.
0 0
reagovat
Viděno v Imaxu, akorát mi přišlo, že sem tam viděl občas fatk ho*no, a že někdy z kamerovejch nájezdů sem měl šmouhy. Za to Star Trek mi přišel naprosto skvělej a i to 3D tam bylo využitý fakt velmi pěkně
248155
Viděno v Imaxu, akorát mi přišlo, že sem tam viděl občas fatk ho*no, a že někdy z kamerovejch nájezdů sem měl šmouhy. Za to Star Trek mi přišel naprosto skvělej a i to 3D tam bylo využitý fakt velmi pěkně
0 0
reagovat
Já teda musim trochu oponovat Civalovi, páč sem bál, jak psal, že se v Roklince a v Hobitíně nudil, tak sem byl až překvapen jak rychle mi přišlo, že se dostali do Roklinky.. a ta uběhla fakt rychle. Každopádně souhlasim, že tam dost běhaj :) Jinak naprostá paráda, příště Atmos a pak HFR, na který se těšim jak malej. 9/10. Chci Šmaka!
248154
Já teda musim trochu oponovat Civalovi, páč sem bál, jak psal, že se v Roklince a v Hobitíně nudil, tak sem byl až překvapen jak rychle mi přišlo, že se dostali do Roklinky.. a ta uběhla fakt rychle. Každopádně souhlasim, že tam dost běhaj :) Jinak naprostá paráda, příště Atmos a pak HFR, na který se těšim jak malej. 9/10. Chci Šmaka!
0 0
reagovat

HFR dojmy

Miestami pohyb pôsobí naozaj trochu zrýchlene (hlavne Radagast a jeho zajace), ale aj napriek tomu by som sa nebál celkový look označiť skutočne za výborný. Nemám rád podobné marketingové rečičky, ale skutočne som mal pocit, že cez nejaké okno hľadím priamo do Stredozeme. Žiadny dojem "masky sú masky, kostýmy sú kostýmy, kulisy sú kulisy" sa u mňa nedostavil a myslím, že HFR je skutočne budúcnosť filmovej tvorby. :+
Bohužiaľ, bude to asi dosť subjektívne.
248153
Miestami pohyb pôsobí naozaj trochu zrýchlene (hlavne Radagast a jeho zajace), ale aj napriek tomu by som sa nebál celkový look označiť skutočne za [b]výborný[/b]. Nemám rád podobné marketingové rečičky, ale skutočne som mal pocit, že cez nejaké okno hľadím priamo do Stredozeme. Žiadny dojem "masky sú masky, kostýmy sú kostýmy, kulisy sú kulisy" sa u mňa nedostavil a myslím, že HFR je skutočne budúcnosť filmovej tvorby. *:+* Bohužiaľ, bude to asi dosť subjektívne.
HFR dojmy
0 0
reagovat

8/10

Všetko, čo PJ a spol. do filmu nahádzali, samozrejme JE iné, než Pán Prsteňov. S tým sa nedá nič robiť. Je to čerstvé, nové a nepoznané... avšak zároveň to na tie filmy, ktoré tak zbožňujeme a ktoré sme nesčíselnekrát videli, neustále láskyplne upomína. Je to iné, a súčasne aj dobre známe. Stredozem je skutočne späť. Bohužiaľ fakt, že sa scenár naťahoval, kde sa len dalo, sa zakryť tak úplne nepodarilo. Ak by si niekto zmyslel, mohol by škrtať, škrtať a ešte raz škrtať. Našťastie (!!!), dôvodov pre toto konanie by sa našlo iba veľmi málo. Počiatok novej trilógie totiž až na pár výnimiek (napr. poloanonymní trpaslíci) výborne funguje. Je zábavný, je epický, a hoci je tá epika podstatne odlišná od tej, čo nám servírovala prsteňová trilógia, je nemenej silná. Hobit kráča cestou priam až mýtického pocitu, cestou jednoduchou a priamočiarou. Cestou, ktorá ale aj napriek rozprávkovosti nikdy neskĺzne do infantilnosti a otravnosti. Som ohromne spokojný, ale v hodnotení zostanem relatívne triezvy až do druhej projekcie.
248151
Všetko, čo PJ a spol. do filmu nahádzali, samozrejme JE iné, než Pán Prsteňov. S tým sa nedá nič robiť. Je to čerstvé, nové a nepoznané... avšak zároveň to na tie filmy, ktoré tak zbožňujeme a ktoré sme nesčíselnekrát videli, neustále láskyplne upomína. Je to iné, a súčasne aj dobre známe. Stredozem je skutočne späť. Bohužiaľ fakt, že sa scenár naťahoval, kde sa len dalo, sa zakryť tak úplne nepodarilo. Ak by si niekto zmyslel, mohol by škrtať, škrtať a ešte raz škrtať. Našťastie (!!!), dôvodov pre toto konanie by sa našlo iba veľmi málo. Počiatok novej trilógie totiž až na pár výnimiek (napr. poloanonymní trpaslíci) výborne funguje. Je zábavný, je epický, a hoci je tá epika podstatne odlišná od tej, čo nám servírovala prsteňová trilógia, je nemenej silná. Hobit kráča cestou priam až mýtického pocitu, cestou jednoduchou a priamočiarou. Cestou, ktorá ale aj napriek rozprávkovosti nikdy neskĺzne do infantilnosti a otravnosti. Som ohromne spokojný, ale v hodnotení zostanem relatívne triezvy až do druhej projekcie.
8/10
0 0
reagovat
Fajn recenzia, ale radšej by som bol keby sa k tomu vyjadril duro ... takže ? 8)
248150
Fajn recenzia, ale radšej by som bol keby sa k tomu vyjadril duro ... takže ? *8)*
0 0
reagovat
Potvrdilo se to, v co jsem doufal - jsem lembasová hlava! :D Věděl jsem, že zrovna u Hobita bych se měl maximálně shodovat s Ďurovým názorem a to se taky stalo - i já jsem zažil 166 minut štastného úsměvu. A možná jsem i rád, že jsem to nevěděl předem, šel do kina s mírnou nejistotou a o to víc si to pak užil.
Trochu se jen bojím té přemíry odkazů, jestli mi při opakovaných projekcích nebudou vadit.
248149
Potvrdilo se to, v co jsem doufal - jsem lembasová hlava! *:D* Věděl jsem, že zrovna u Hobita bych se měl maximálně shodovat s Ďurovým názorem a to se taky stalo - i já jsem zažil 166 minut štastného úsměvu. A možná jsem i rád, že jsem to nevěděl předem, šel do kina s mírnou nejistotou a o to víc si to pak užil. Trochu se jen bojím té přemíry odkazů, jestli mi při opakovaných projekcích nebudou vadit.
0 0
reagovat
Úchvatné...prostě fantastické! =) Návrat do Středozemě na "známá" místa jaký jsem si přál =).
Co se týče kvality - za sebe říkám, že je to super. Je sice vidět ta předloha, že je prostě "pohádkovější" ale myslím, že to tak je fajn a tiše doufám, že s každým dílem to bude více a více temnit. Co mě v kině naštvalo je dabing! Nejsem nějaký zastánce dabingu, někdy se povede, někdy ne ovšem tady to tak nějak "odflákli". Tak nějak jsem zvyklí na ten z LOTRa, u většiny starých známých postav je stejný - což je relativně fajn, ale Saruman....toe konec =D To prostě nic moc jako a celkově výběr na ostatní postavy není nic extra. Celkem se těším na druhé kolo - tentokráté 2D a původní znění s titulky! =)

10/10 - Film je prvotřídní mistrovská práce =)
248146
Úchvatné...prostě fantastické! =) Návrat do Středozemě na "známá" místa jaký jsem si přál =). Co se týče kvality - za sebe říkám, že je to super. Je sice vidět ta předloha, že je prostě "pohádkovější" ale myslím, že to tak je fajn a tiše doufám, že s každým dílem to bude více a více temnit. Co mě v kině naštvalo je dabing! Nejsem nějaký zastánce dabingu, někdy se povede, někdy ne ovšem tady to tak nějak "odflákli". Tak nějak jsem zvyklí na ten z LOTRa, u většiny starých známých postav je stejný - což je relativně fajn, ale Saruman....toe konec =D To prostě nic moc jako a celkově výběr na ostatní postavy není nic extra. Celkem se těším na druhé kolo - tentokráté 2D a původní znění s titulky! =) 10/10 - Film je prvotřídní mistrovská práce =)
0 0
reagovat

8-9/10

jeste jsem se nerozhodl, na desitku by to i melo, pac ten propojovaci efekt s LOTRem a naznaky vetsich veci funguji na 100%, ale tech 20-30 minut je tam proste navic a to tomu neodpustim. Trosku kazilo fazonu misty velmi slabe CGI jako umele stromy, ocas draha atp... jinak jsem byl velice prijemne prekvapen, stejne jako zbytek nasi sesticlenne skupiny, nikdo od toho moc necekal, dokonce jsme si pro pripadne chvile nudy koupily flasku rumu... nebyla treba!

Jo byl jsem na 2D, ale jelikoz mam citlive oko, tak bych se odvazil rict, ze 3D je ve filmu uplne zbytecne a ve 2D jde videt to aranzma zaberu pro 3D a taky samozrejme zbytecne :D
248142
jeste jsem se nerozhodl, na desitku by to i melo, pac ten propojovaci efekt s LOTRem a naznaky vetsich veci funguji na 100%, ale tech 20-30 minut je tam proste navic a to tomu neodpustim. Trosku kazilo fazonu misty velmi slabe CGI jako umele stromy, ocas draha atp... jinak jsem byl velice prijemne prekvapen, stejne jako zbytek nasi sesticlenne skupiny, nikdo od toho moc necekal, dokonce jsme si pro pripadne chvile nudy koupily flasku rumu... nebyla treba! Jo byl jsem na 2D, ale jelikoz mam citlive oko, tak bych se odvazil rict, ze 3D je ve filmu uplne zbytecne a ve 2D jde videt to aranzma zaberu pro 3D a taky samozrejme zbytecne *:D*
8-9/10
0 0
reagovat
nechcete dát nějakou sborovou projekci s menším posezením před/po? Pražští a okolí? :)
248138
nechcete dát nějakou sborovou projekci s menším posezením před/po? Pražští a okolí? *:)*
0 0
reagovat
Taky čekám na spásnou druhou projekci a na druhý díl půlnočku už asi vynechávám. Celej sál jak na rohypnolu, evidentně všichni dost unavený (včetně mě) a smích nebyl ani u vážně povedenejch gagů. Věřím, že nedělní IMAX se startrekovským úvodem leccos spraví ;)
248136
Taky čekám na spásnou druhou projekci a na druhý díl půlnočku už asi vynechávám. Celej sál jak na rohypnolu, evidentně všichni dost unavený (včetně mě) a smích nebyl ani u vážně povedenejch gagů. Věřím, že nedělní IMAX se startrekovským úvodem leccos spraví *;)*
0 0
reagovat

duro

Takže... protirecenze? :D :D

Ne, seriously, já na to rozplynutí výhrad pořád ještě čekám. Snad přijde po druhý projekci, ale furt se děsím, až si návštěvníci z LOTRa zase z povinnosti sednou ke stolu, budou strašně pomalu něco řešit a Saruman po deseti minutách začne shrnovat, co že se to vlastně stalo za poslední dvě hodiny filmu... :D
248135
Takže... protirecenze? *:D* *:D* Ne, seriously, já na to rozplynutí výhrad pořád ještě čekám. Snad přijde po druhý projekci, ale furt se děsím, až si návštěvníci z LOTRa zase z povinnosti sednou ke stolu, budou strašně pomalu něco řešit a Saruman po deseti minutách začne shrnovat, co že se to vlastně stalo za poslední dvě hodiny filmu... *:D*
duro
0 0
reagovat
přemýšlím jestli jsem jedinej co pochopil že má ta akční scéna pod horou napodobovat plošinovku (hodně mi to přípomínalo trine)
248133
přemýšlím jestli jsem jedinej co pochopil že má ta akční scéna pod horou napodobovat plošinovku (hodně mi to přípomínalo trine)
0 0
reagovat
Výhrady som mal asi tak hodinu po skončení filmu... potom sa rozplynuli a už si v hlave preberám len tú smršť zábavných nápadov, často veľmi krutých gagov (golf, Gandalf a highlanderovská hlava), parádnych trikov, super hercov a bezchybnej atmosféry. S chuťou to budem pozerať znovu a znovu tak ako PP.
248132
Výhrady som mal asi tak hodinu po skončení filmu... potom sa rozplynuli a už si v hlave preberám len tú smršť zábavných nápadov, často veľmi krutých gagov (golf, Gandalf a highlanderovská hlava), parádnych trikov, super hercov a bezchybnej atmosféry. S chuťou to budem pozerať znovu a znovu tak ako PP.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se