Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Konečně: Star Wars vycházejí na Blu-ray!

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
Předně, tohle bude určitě jeden z prvních kousků při zařizování HD domácnosti, to je bez debat. :+

A k dabingu. Souhlasím snad jedině s tím, že dabing by měl být přítomen na každém u nás vyšlém médiu, čistě jen z toho důvodu, že kapacity disků umožňují vícero zvukových stop a každý si může sám zvolit co mu vyhovuje. Preference lidem nezměníte s předložením sebelepšího argumentu. Jinak je to ovšem chyba jen těch zastánců dabingu, kteří se vlastně koukají jen na poloviční film. Ti by se měli podívat na nějaký film z dětství (= z VHS nebo televize s dabingem) v originále, sám jsem tak objevil zcela nový rozměr. Nehledě na to, že předabováním se občas změní i celkové vyznění (viz. Nekonečný příběh např.). Přičtěte si k tomu stále dokola se opakující malý počet hlasů v českém znění (Martin Stránský + Bohdan Tůma v každém druhém filmu), špatný výběr dabérů nepodobným původním hlasům (Michael Douglas, Jason Statham, Steve Carell, ...), nemožnost zachování původních vtipů a slovních hrátek (zvláště britcomy by měly mít dabing přísně zakázaný) a nebo mnoho verzí dabingů podle toho komu patří práva, kdy i kolují stejní dabéři, pouze v jiných rolích (jako tady, WTF?!).
210622
Předně, tohle bude určitě jeden z prvních kousků při zařizování HD domácnosti, to je bez debat. *:+* A k dabingu. Souhlasím snad jedině s tím, že dabing by měl být přítomen na každém u nás vyšlém médiu, čistě jen z toho důvodu, že kapacity disků umožňují vícero zvukových stop a každý si může sám zvolit co mu vyhovuje. Preference lidem nezměníte s předložením sebelepšího argumentu. Jinak je to ovšem chyba jen těch zastánců dabingu, kteří se vlastně koukají jen na poloviční film. Ti by se měli podívat na nějaký film z dětství (= z VHS nebo televize s dabingem) v originále, sám jsem tak objevil zcela nový rozměr. Nehledě na to, že předabováním se občas změní i celkové vyznění (viz. Nekonečný příběh např.). Přičtěte si k tomu stále dokola se opakující malý počet hlasů v českém znění (Martin Stránský + Bohdan Tůma v každém druhém filmu), špatný výběr dabérů nepodobným původním hlasům (Michael Douglas, Jason Statham, Steve Carell, ...), nemožnost zachování původních vtipů a slovních hrátek (zvláště britcomy by měly mít dabing přísně zakázaný) a nebo mnoho verzí dabingů podle toho komu patří práva, kdy i kolují stejní dabéři, pouze v jiných rolích (jako tady, WTF?!).
0 0
reagovat
Lidi spíš neradi poslouchají kraviny, ale chápu, že si to pleteš
210620
Lidi spíš neradi poslouchají kraviny, ale chápu, že si to pleteš
0 0
reagovat
Teď si ale pleteš pojmy a dojmy. Dřív v kinech bývaly titulky z ekonomických důvodů, pokud byl alespoň trochu jistý výdělek, VŠECHNY kopie se dabovaly, stejně, jako v dnešní době jde do kin vetšinově dabing, titulky jsou ve velkých městech. Fakta, proč tomu tak bylo, můžu samozřejmě rozepsat, pokud by jsi něčemu nevěřil. To samé v bledě modrém bylo s prvními DVD releasy SW a celkově s Pánem prstenů. Vkládat dabing na jakékoli médium je velice drahé, stejmě, jako tvorba dalších jeho částí. Opět můžu dále osvětlit, pokud by byl zájem...
Takže ano, dabingáři nám většinou cpou něco, co nechceme. My dabing nezakazujeme, narozdíl od tebe, když říkáš, že "všude by měla být povině čeština"... A ona tam je. Ve formě titulků. Jestli se ti to nelíbí, že musíš během filmu číst, s tím už nic neudělám... Televize je mi ukradená, ale kdyby jsem se na ni díval, pak by jsem samozřejmě vyžadoval stejnou možnost výběru, jako u filmových nosičů...
210619
Teď si ale pleteš pojmy a dojmy. Dřív v kinech bývaly titulky z ekonomických důvodů, pokud byl alespoň trochu jistý výdělek, VŠECHNY kopie se dabovaly, stejně, jako v dnešní době jde do kin vetšinově dabing, titulky jsou ve velkých městech. Fakta, proč tomu tak bylo, můžu samozřejmě rozepsat, pokud by jsi něčemu nevěřil. To samé v bledě modrém bylo s prvními DVD releasy SW a celkově s Pánem prstenů. Vkládat dabing na jakékoli médium je velice drahé, stejmě, jako tvorba dalších jeho částí. Opět můžu dále osvětlit, pokud by byl zájem... Takže ano, dabingáři nám většinou cpou něco, co nechceme. My dabing nezakazujeme, narozdíl od tebe, když říkáš, že "všude by měla být povině čeština"... A ona tam je. Ve formě titulků. Jestli se ti to nelíbí, že musíš během filmu číst, s tím už nic neudělám... Televize je mi ukradená, ale kdyby jsem se na ni díval, pak by jsem samozřejmě vyžadoval stejnou možnost výběru, jako u filmových nosičů...
0 0
reagovat
Já bych k tomu rád dodal jen dvě věci

link
a
link
210617
Já bych k tomu rád dodal jen dvě věci http://www.youtube.com/watch?v=STKkWj2WpWM a http://www.youtube.com/watch?v=JGMJP2JLM3o
0 0
reagovat
Škoda, že jsem se tak rozepisoval, poslední část diskuze mi díky tomu unikla a docela hezky mě rozesmála :D...
210615
Škoda, že jsem se tak rozepisoval, poslední část diskuze mi díky tomu unikla a docela hezky mě rozesmála :D...
0 0
reagovat

Dabing

Co se týká mě, tak dabing max. u komedií a pohádek. Jinak 90% převládá originál s titulky. Vůbec mi nevadí, že na okamžik uhnu očima trochu dolů. Stále slyším originální hlas a to pro mě hodně znamená. Takový Pán prstenů je výsměch dabingu a budu se na něj dívat maximálně s dcerkou. Například Jeff Bridges má bezkonkurenční hlas a jeho úvodní slova v Tronu mají atmosféru, které se dabing ani nepříblíží. Chci tím říct, že raději oželím na chvíli obraz, který ale stejně periferně vidím a raději uslyším originální hlas, který taky utváří atmosféru filmu.
K těm vínům - co takhle whisky? Hmmm? Tam je sakra poznat kvalita a rád si za ni připlatím.
210614
Co se týká mě, tak dabing max. u komedií a pohádek. Jinak 90% převládá originál s titulky. Vůbec mi nevadí, že na okamžik uhnu očima trochu dolů. Stále slyším originální hlas a to pro mě hodně znamená. Takový Pán prstenů je výsměch dabingu a budu se na něj dívat maximálně s dcerkou. Například Jeff Bridges má bezkonkurenční hlas a jeho úvodní slova v Tronu mají atmosféru, které se dabing ani nepříblíží. Chci tím říct, že raději oželím na chvíli obraz, který ale stejně periferně vidím a raději uslyším originální hlas, který taky utváří atmosféru filmu. K těm vínům - co takhle whisky? Hmmm? Tam je sakra poznat kvalita a rád si za ni připlatím.
Dabing
0 0
reagovat
Mordieth: Jeden z nejpodstatnějších faktorů, proč je originální znění lepší, než dabing je to, že narozdíl od toho Rembratna, kterého dostaneš opravdu v podstatě ve stoprocentním tvůrčím záměru, ovšem dabing původní tvůrčí záměr nepřináší... Může být sebelepší, zábavnější, třeba i trefnější. Ale nenapadlo tě třeba někdy, že filmaři, co to natáčeli, to třeba vtipnější, či trefnější nechtěli? Filmová vize sestává především z představ původních tvůrců, nikoliv lidí, co s projektem mají pramálo společného a jen "strojně" převádějí jazyk za jiný jazyk.
Od toho samozřejmě můžeš pokračovat dále - například to, že herci dostávají oskary nejen za svou mimiku a gestikulaci, ale především hlasový přednes.
O kvalitě, kdy co poznáš a nepoznáš, se s tebou nemá cenu bavit. Vzhledem k tomu, že jsi zřejmě nikdy neochutnal rozdíl mezi dobrým a špatným, je tvá věc, ale rozdíly tam jsou. Chutnat ti samozřejmě může víto jak za dvě kila, tak za tisícovku. A laik nepozná rozdíl. Odborník však ano...
My ti hlavně nic necpeme, to ty a tvá většina nám cpe dabing - v televizi, hodně často v kině... Jak máme tedy dle tvého reagovat my?
210613
Mordieth: Jeden z nejpodstatnějších faktorů, proč je originální znění lepší, než dabing je to, že narozdíl od toho Rembratna, kterého dostaneš opravdu v podstatě ve stoprocentním tvůrčím záměru, ovšem dabing původní tvůrčí záměr nepřináší... Může být sebelepší, zábavnější, třeba i trefnější. Ale nenapadlo tě třeba někdy, že filmaři, co to natáčeli, to třeba vtipnější, či trefnější nechtěli? Filmová vize sestává především z představ původních tvůrců, nikoliv lidí, co s projektem mají pramálo společného a jen "strojně" převádějí jazyk za jiný jazyk. Od toho samozřejmě můžeš pokračovat dále - například to, že herci dostávají oskary nejen za svou mimiku a gestikulaci, ale především hlasový přednes. O kvalitě, kdy co poznáš a nepoznáš, se s tebou nemá cenu bavit. Vzhledem k tomu, že jsi zřejmě nikdy neochutnal rozdíl mezi dobrým a špatným, je tvá věc, ale rozdíly tam jsou. Chutnat ti samozřejmě může víto jak za dvě kila, tak za tisícovku. A laik nepozná rozdíl. Odborník však ano... My ti hlavně nic necpeme, to ty a tvá většina nám cpe dabing - v televizi, hodně často v kině... Jak máme tedy dle tvého reagovat my?
0 0
reagovat
amen :) :+ ... :D:D:D:D
210612
amen *:)* *:+* ... *:D**:D**:D**:D*
0 0
reagovat
HAL: Docela možný. :D

Mordieth: Tak ten mozek opravdu používej a nejen o tom kecej, zatím to tak nevypadá.
210610
HAL: Docela možný. *:D* Mordieth: Tak ten mozek opravdu používej a nejen o tom kecej, zatím to tak nevypadá.
0 0
reagovat

sidda

no nevím, podle použitých argumentů bych ho odhadoval spíše na těžkotonážního vidláka než na Pražáka.
210609
no nevím, podle použitých argumentů bych ho odhadoval spíše na těžkotonážního vidláka než na Pražáka.
sidda
0 0
reagovat
dal o nekolik prispevku niz. a narozdil od tech tvych daval smysl
210607
dal o nekolik prispevku niz. a narozdil od tech tvych daval smysl
0 0
reagovat
S Mordiethem nemá cenu diskutovat, evidentně najel na oblíbený postup "já mám pravdu, protože jsem objektivní". jste bez šance :)
210605
S Mordiethem nemá cenu diskutovat, evidentně najel na oblíbený postup "já mám pravdu, protože jsem objektivní". jste bez šance :)
0 0
reagovat
"Ono víno za 1000 chutná stejně jako víno za 200 jen máš lepší pocit z toho, že si můžeš dovolit to drahé."

Nad cenovým rozpětím by se samozřejmě dalo polemizovat... Pražák?


A s čajem jdi taky do háje.

A vůbec, celé to máš nějaké pokřivené.
210604
"Ono víno za 1000 chutná stejně jako víno za 200 jen máš lepší pocit z toho, že si můžeš dovolit to drahé." Nad cenovým rozpětím by se samozřejmě dalo polemizovat... Pražák? A s čajem jdi taky do háje. A vůbec, celé to máš nějaké pokřivené.
0 0
reagovat
tohle nejsou argumenty, jen vymluvy a namlouvani si. ze si to ty neuzijes jeste neznamena, ze je dabing lepsi. protoze neni. tim to hasne. ze preferujes dabing je tvoje volba, ale namlouvat vsem kolem sebe, ze je to to nejlepsi, co clovek muze pri sledovani filmu zvolit, je nesmysl. uz jen cekam, kdy takovy lidi zacnou pozadovat predabovany pisnicky
210603
tohle nejsou argumenty, jen vymluvy a namlouvani si. ze si to ty neuzijes jeste neznamena, ze je dabing lepsi. protoze neni. tim to hasne. ze preferujes dabing je tvoje volba, ale namlouvat vsem kolem sebe, ze je to to nejlepsi, co clovek muze pri sledovani filmu zvolit, je nesmysl. uz jen cekam, kdy takovy lidi zacnou pozadovat predabovany pisnicky
0 0
reagovat
Ať už lepší nebo ne, není to originál, ten je jen jeden. Příměr k drahému vínu nechápu, spíš je to jako s kopiemi Rembrandta, taky můžou být nakrásně podobné originálu, ale uměleckou hodnotu mají veskrze nulovou, nikdy originálem nebudou.
210601
Ať už lepší nebo ne, není to originál, ten je jen jeden. Příměr k drahému vínu nechápu, spíš je to jako s kopiemi Rembrandta, taky můžou být nakrásně podobné originálu, ale uměleckou hodnotu mají veskrze nulovou, nikdy originálem nebudou.
0 0
reagovat
Tak titulky se pochopitelně taky musí přizpůsobovat, ale bývají daleko přesnější než dabing, ale především člověk pořád slyší originální hlasy herců, tak jak to bylo zamýšleno. Já osobně koukám na filmy vždycky v originále, pokud jsou v AJ tak bez titulků u ostatních řečí musím spoléhat na titulky buď české nebo anglické, ale poslouchat dabing už jednoduše nevydržím.
210578
Tak titulky se pochopitelně taky musí přizpůsobovat, ale bývají daleko přesnější než dabing, ale především člověk pořád slyší originální hlasy herců, tak jak to bylo zamýšleno. Já osobně koukám na filmy vždycky v originále, pokud jsou v AJ tak bez titulků u ostatních řečí musím spoléhat na titulky buď české nebo anglické, ale poslouchat dabing už jednoduše nevydržím.
0 0
reagovat
No vidíš to.

Ale i ty už jsou v jádru pudla degradací kvality originálu. :))

Ale máš pravdu (sice si pořád stojím za tím, co jsem napsal... angličtina vládne světu, procentuálně :))). Jen jsem si chtěl do tebe rýpnout, nepřipravená půda a takhle to dopadlo, přístě. :D

Edit: angličtina vládne světu = filmovému světu. +- To kdybys na mě vytáhl počet Asiatů.
210573
No vidíš to. Ale i ty už jsou v jádru pudla degradací kvality originálu. *:))* Ale máš pravdu (sice si pořád stojím za tím, co jsem napsal... angličtina vládne světu, procentuálně *:))*). Jen jsem si chtěl do tebe rýpnout, nepřipravená půda a takhle to dopadlo, přístě. *:D* Edit: angličtina vládne světu = filmovému světu. +- To kdybys na mě vytáhl počet Asiatů.
0 0
reagovat
Vidim, ze uz si totalne zabudol o com som hovoril na zaciatku a ty si na to tak frajersky reagoval niecim uplne inym o com vobec nebola rec.
Tak ti to znova pripomeniem: A pri titulkoch sa preklad kratit nemusi vsak?
210572
Vidim, ze uz si totalne zabudol o com som hovoril na zaciatku a ty si na to tak frajersky reagoval niecim uplne inym o com vobec nebola rec. Tak ti to znova pripomeniem: A pri titulkoch sa preklad kratit nemusi vsak?
0 0
reagovat
Jediný, kdo se tady dlouhodobě chová jako frája jseš ty. ?)

Ale udělám ti dneska radost a trochu to poupravím, ju?

Kdo chce "kvalitu" sáhne po originálu, souhlas? Kdo chce "kvalitu", ale nedává jazyky, použije jako berličku titulky, taky souhlas? Kdo se chce jen kochat vizuálem, lenoši, příležitostní diváci sáhnou po dabingu, tady už asi souhlasit nebudeš, páč se nezařadíš ani do jedné skupinky. :D

210569
Jediný, kdo se tady dlouhodobě chová jako frája jseš ty. *?)* Ale udělám ti dneska radost a trochu to poupravím, ju? Kdo chce "kvalitu" sáhne po originálu, souhlas? Kdo chce "kvalitu", ale nedává jazyky, použije jako berličku titulky, taky souhlas? Kdo se chce jen kochat vizuálem, lenoši, příležitostní diváci sáhnou po dabingu, tady už asi souhlasit nebudeš, páč se nezařadíš ani do jedné skupinky. *:D*
0 0
reagovat
Uz zbytocne uhybas inym smerom a naviac si uz sam odporujes. Proste priznaj, ze si sa pomylil s tym tvojim frajerskym tvrdenim: Kdepak prosím tě píše o titulcích?
210566
Uz zbytocne uhybas inym smerom a naviac si uz sam odporujes. Proste priznaj, ze si sa pomylil s tym tvojim frajerskym tvrdenim: Kdepak prosím tě píše o titulcích?
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se