Diskuze k článku Hanebný pancharti: Recenze
příspěvky 47889421 - 47889440
Napsat příspěvek
- 1
- 2
- .
- 6
- 7
- .
- 2394469
- 2394470
- 2394471
- 2394472
váš komentář
Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
TOP Diskuze
98Odyssea: Trailer 94Avatar: Oheň a popel: Recenze 37Nejlepší filmy roku 2025 32Avatar drancuje kina po celém světě, ale na dvojku nestačí. Padnou dvě miliardy? 24Kina příští zimu čeká Dunesday... možná 20Avengers: Doomsday: Teaser 19Cameron chystá nového Terminátora. Bez Arnolda 14MovieZone vám přeje veselé Vánoce 13Madden: Teaser 12Hračky Labubu čeká filmové dobrodružství
Komentáře
- Nejlepší filmy roku 2025RodotProtože i když byl Beau skvělý, spoustu lidí odradil. Kritici to navíc hned odstřelili, ostatně ani tady o tom vůbec nebyla zmínka, jen o vlažných reakcí ve světě. Šije to trochu do obou stran politického spektra, takže nemá ani jedna strana potřebu to nějak vyzdvihávat. Možná to i v trailerech trochu moc tlačilo na covid, ze kterého jsou lidi pořád otrávení.
- Nejlepší filmy roku 2025SobisTenhle rok byl především silný na výborné (nad)žánrové kousky, jako jsou právě Hříšníci, Hodina zmizení, 28 let poté, Black Bag, Probuzení mrtvého muže nebo Caught Stealing - všechno vynikající věci, každá z nich svébytným způsobem.
Místo omílání již několikrát řečených pecek, na kterých se většina z nás shodne, radši zmíním spíše opomíjené kousky:
Velká odvážná nádherná cesta - krásně hravá hříčka, ty kompozice, ty barvy a production design, magický realismus - tohle je prostě, jako kdyby studio Ghibli natočilo hraný film (soundtrack od Džó Hisaišiho je sám o sobě už nápovědou). I když nemilosrdné recenze slibovaly opak, tak Kogonada mě opět dostal.
Balada o malém hráči - Colin Farrell podruhé a opět ve filmu, který kritici rozcupovali, nicméně já si ho náramně užil. Je to pompézní, přepjaté, manýristické, nervní, nasírací... a opět spíš hříčka, která od diváka vyžaduje specifické rozpoložení. A správná interpretace enigmatického a zdánlivě vyprázdněného děje je klíč k tomu, aby člověk ten film mohl mít opravdu rád. Já opravdu nesouhlasím, že by to byla jen vyprázdněná stylová machrovina. Ferrell tu navíc jede jak ďábel.
Mickey 17 - skvělý doplněk do satirického páru k milovanému Snowpiercerovi, tentokrát však o poznání vtipnější
Perkinsovo duo The Monkey a Keeper - první je čirá žánrová radost, která chvílemi dá vzpomenout na hororové začátky Petera Jacksona. To druhé je už jiný kafe, folk-hororové cvičeníčko, pomalé, uhrančivé, ohlodané na kost, krásně jednoduché
Die My Love - předešlé Nikdys nebyl od Lynne Ramsay je masterpiece, na který se Die My Love rozhodně nechytá, nicméně tematicky mají oba filmy spolu společného více, než se na první pohled může zdát. Každopádně to je hodně silný kafe, Lawrence je ďábelská a Pattinson jí zdatně sekunduje... a opět podobně jako u Balady o malém hráči i tady je potřeba vnímat film ze správné perspektivy, aby byl náležitě doceněn.
Jinak samozřejmě nej film roku Jedna bitva za druhou... tedy zatím, ještě jsem neviděl Draculu od Radu Judeho (ne toho od Bessona, ale to je taky zajímavý kousek...) - Nejlepší filmy roku 2025KuBotBez poradia ale prvé tri by asi aj sedeli: Sirat, Otec, Bob Dylan, Avatar, Hriešnici, F1, Operácia Black Bag. Najzábavnejší, obľúbený film a asi aj Guilty pleasure
: The Gorge. Nevidel som a štve ma to a dúfam že budú v topke: The Order, Sisu, Nosferatu a 28 rokov potom. (Brutalista, One battle after another a Weapons všetko okolo 7/10 maximálne). - Nejlepší filmy roku 2025Jarita12Mě na tom hlavně vytočilo to, že to teď (26.12) konečně dorazilo na Hulu, někde na Netflix, a u nás zase houby. Přitom Hulu je částí Disney+. Nerozumím tomu. Jeden z nejlepších filmů roku (často se i objevuje v různých žebříčcích), a musela jsem si ho nejdřív normálně sehnat "alternativně", a pak, abych přispěla svým dílem, že jsem ochotná za to zaplatit, jsem si to koupila na Blu-Ray v Anglii teď v listopadu
- Nejlepší filmy roku 2025TyllerTop 10 asi nedám, ale top 3 sa mi vojde.
1: Predátor: Bad Lands - Za mňa ideálny spôsob ako pristúpiť ku Spin ofom a dojeniu značiek. Bolo to zábavné, bolo to akčné a hlavne dokáže to úplne v pohode fungovať aj ako samostatný film, ktorý neuráža a ani neparazituje na frančíze.
2: Kočičí odysea: Tu furt rozmýšľam či som to nevidel náhodou ešte minulý rok. Nakoniec recenziu na čsfd mám z tohto roku a vo svojich top:10 to uviedol aj Mr. Hlad, tak si ju tu s pokojným svedomím môžem pridať aj ja.
Ten film je animovaná pecka a asi jeden z najlepších animákov čo som za poslednú dobu videl.
3: F1: Fajn film zo starej školy. Brad Pitt je sympaťák, závody sú plné adrenalínu a auta nablýskané. Nie je to síce tak dobré ako svojho času Rush, ale na tom veľkom pláne to bol rozhodne zážitok.
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.
Všechna práva vyhrazena.
Kontakty: Technická podpora | Redakce