Avatar: Oheň a popel: RecenzekfkKdyž můžeš oživit charakter XY za cenu X, tak to znamená, že smrt v tvém světě není definitivní. A pokud smrt tvém světě není definitivní, tak charakter XY, který je stěžejním aspektem konfliktu s charakterem YZ, nikdy nemůže ukončit svůj charakterový oblouk, jelikož pro charakter XY není smrt definitivní. Tady jsem ti nakreslil schéma.
Ty mi teď můžeš říct: "Kámo, ale Quaritch projde změnou a bude na straně Eywy."
No, to se může stát (a asi se tak i stane), ale to pořád nemění nic na tom, že můžeme dostat Quaritche č. 3, který tou změnou neprošel.
Diskuze k článku Hanebný pancharti: Recenze
příspěvky 47757941 - 47757960
Napsat příspěvek
- 1
- 2
- .
- 6
- 7
- .
- 2387895
- 2387896
- 2387897
- 2387898
váš komentář
Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
TOP Diskuze
98Odyssea: Trailer 53Nejlepší filmy roku 2025 35Kina příští zimu čeká Dunesday... možná 106Avatar: Oheň a popel: Recenze 24Avengers: Doomsday: Teaser 19Cameron chystá nového Terminátora. Bez Arnolda 18Madden: Teaser 14MovieZone vám přeje veselé Vánoce 32Avatar drancuje kina po celém světě, ale na dvojku nestačí. Padnou dvě miliardy? 12Avengers: Doomsday: Kinoripy teaserů s Thorem a X-Meny
Komentáře
- Avatar: Oheň a popel: Recenzekfk"Nie nemôže. Treba dávať pri filme lepší pozor. Telo Avatara rastie .."
Prosim tě, neblbni. Je jedno, jestli je to 12, nebo 30 let. Quaritch je prostě asset RDA a ta si ho může kdykoliv oživit. Tam jde o princip. Pokud necháváš ožívat charaktery, jak se ti zlíbí, tak tím devalvuješ příběhovou hodnotu, kterou vytvořily a nechaly za sebou. Je to jako kdyby natočil Tenkrát na Západě 2 a přivedl zpět k životu pomocí voodoo.
A pokud budu používat logiku v tvém světě Avatara, tak RDA v žádném případě nenechá ležet asset v podobě sekuriťáka, který zná terén a jazyk. A který má neskutečně mnoho zkušeností. RDA do něj už nainvestovala tolik peněz a času, že až/pokud ho Jake zabije, tak si ho prostě oživí znovu.
Tu Amritu (ambra - měl jsem v hlavě ty velryby) a Unobtanium jsme tu spolu už řešili.
Já vytýkám dramaturgické ne/kvality Avatara 2. To je jedno, jestli je to Ambra, nebo kokeš. Důvod, proč lidé přišli na Pandoru, je vytěžit Unobtanium. Nebylo nutné přicházet s Amritou. Jenže ... Jim, nebo někdo ve writers roomu přišel s Tulkuny, abychom si poplakali, protože plejtváci atd. No a Tulkuni si budou těžko syslit někde pod vodou Unobtanium, tak máme prostě Amritu. Jenže stejně jako u Lucase, když dělal SW I až III, nikdo Camerona nevyzval a neřekl, že je to kravina, když je lidstvo na tak vyspělé úrovni, že je schopno ukládat mysl do jiného organismu.
A ty mi řekneš: "Ale to není to samý jako zůstat ve svém těle." No, jenže lidi si vylepšují těla stále - změnšují, zvětšují, zkracují své části těl. Představ si, že si můžeš naklonovat vlastní tělo. Zdravější, silnější, lepší a narvat do něj své vzpomínky. Amrtia zastavuje stárnutí, ale neomlazuje. Věř mi, že by po takové možnosti spoustu lidí skočilo. Amrita je pouze prostředek k zasazení motivu lovení velryb. Ale tím klonováním se Cameron střelil do vlastní nohy.
"Ale to už pak nejsi ty, když si stáhneš vzpomínky do jiného těla."
No, chlapče. Hybrid Quaritch nám v průběhu několika hodin dokazuje, že je to pořád jen Quaritch.
Nebránila sa celá Pandora. Bránila sa len miestna fauna. Asi ťažko by tam stihli včas doletieť ikrani z opačnej strany mesiaca že?
Proboha, vždyť Grace v jedničce říkala, že jsou ty kořeny propojené. A Eywa je jednotná entita. Je to Gaia. Eywa ví o konfliktu, ergo celá Pandora (v metafyzickém smyslu) reagovala. Ty to bereš doslovně. Je jasný, že nepřiběhl nějakej panter z druhý strany planety. Ale Eywa reagovala. - TOP 11 největších kasovních propadáků za rok 2025MemphisCo One Battler After Another? Kvality filmu stranou, čistě podle čísel by mohla by mohla být na úrovni Capa nebo Baleríny. V článcích sice píšete, že rozpočet byl v rozmezí $130-150m, ale já častěji vídám číslo 175. S celosvětovými tržbami $205m budou Warneři odepisovat taky hodně peněz. Na druhou stranu, aspoň z toho budou oscaři a umím si představit, že i na Maxu to dělá pěkná čísla.
- Avatar: Oheň a popel: RecenzeGladiator15Nebude to ale vysílat signál, že ho můžeme kdykoliv oživit a tím pádem devalvovat jeho konflikt s Jakem?
Ne, tohle nikoho nenapadne.
Nie nemôže. Treba dávať pri filme lepší pozor. Telo Avatara rastie niekoľko rokov. To je za prvé. Myšlienky ktoré implantovali Quaritchovi posielali na Zem. To je zhruba 12 rokov. Takže nie, nemôžu ho len tak hocikedy znovu oživiť. Takže to nijak ich konflikt nedevalvuje.
A když můžeme kohokoliv nacpat do nového těla, tak proč sbíráme Ambru?
Pretože je rozdiel žiť dlho, alebo si nechať preniesť spomienky do nového tela. Kde to už proste nie si ty.
Ambra -> hmm, jenže v jedničce jsme měli Unobtanium
Unobtanium tam stále je a stále sa taží. Zber Amrity je len ďalšia divízia RDA.
Nebránila sa celá Pandora. Bránila sa len miestna fauna. Asi ťažko by tam stihli včas doletieť ikrani z opačnej strany mesiaca že?
Skús nabudúce trošku rozmýšľať a potom pokladať otázky a hlavne si uvedom že sa bavíme o Cameronovi.
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.
Všechna práva vyhrazena.
Kontakty: Technická podpora | Redakce