Diskuze k článku Hanebný pancharti: Recenze
příspěvky 47747301 - 47747320
Napsat příspěvek
- 1
- 2
- .
- 6
- 7
- .
- 2387363
- 2387364
- 2387365
- 2387366
váš komentář
Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
TOP Diskuze
98Odyssea: Trailer 53Nejlepší filmy roku 2025 35Kina příští zimu čeká Dunesday... možná 111Avatar: Oheň a popel: Recenze 24Avengers: Doomsday: Teaser 19Cameron chystá nového Terminátora. Bez Arnolda 18Madden: Teaser 14MovieZone vám přeje veselé Vánoce 12Avengers: Doomsday: Kinoripy teaserů s Thorem a X-Meny 12Hračky Labubu čeká filmové dobrodružství
Komentáře
- Avatar letí za miliardou! Zootropolis válí a uspěli i Chalamet a Sydney SweeneyTedGeorgeMožná se nakonec na 1,7 vyhrabe, uvidíme. Problematická je tady trochu Čína, která ani po druhém víkendu nevystoupala na to kilo. Přiznám se, že sem čekal touhle dobou v miliardové zemi dvojnásobek.
Jinak ano, sešup to je velkej. Ale zkus teď na chvilinku odhlédnout od tržeb předchozích dvou dílů a říct si nahlas: Film s rozpočtem 350+ (i kdyby 500) trhne v kinech po celém světě více než 1,6 miliardy.
Touhle optikou to je pořád úspěch. Velkej. - Avatar letí za miliardou! Zootropolis válí a uspěli i Chalamet a Sydney SweeneyHALNa základě slabších trailerů jsem tipoval "slabých" 1,7 miliardy, no stále tipuji že se to na ně dohrabe. "slabé" na Camerona, pořád epické ve srovnání se skoro vším ostatním - i s tou Ne Zha 2 imho, ta byla afaik tak mohutně tlačená čínskou vládou a free vstupenkami, že jsou její čísla značně přefouknutá.
Ale pro 4 a 5 Avatara už fakt budou muset v ukázkách přijít s něčím extra zajímavým a někam se výrazněji posunout, jinak už davy nepřijdou. - Avatar: Oheň a popel: RecenzeGladiator15TIež ma mrzí to minimum nových vecí a tém. Dúfam teda že v tej 4 sa budeme fakt už venovať aj tej Zemi.
Momentálne si inak asi viac užívam novú hru, ktorá sa celkom podarila. Omnoho viac sa zameriava na fanatizmus na oboch stranách. Ash clan vykresľuje Eywu ako tyrana od ktorého je potrebné sa oslobodiť a na druhej strane sú na'vi ktorí fanaticky odmietajú používať čokoľvek ľudské na boj s RDA a potom aj robia dosť nepekné rozhodnutia.
Cameron to len u Neytiri trošku načrtol ale nakoniec si tie šipy od Jakea predsa len zobrala. - Avatar: Oheň a popel: RecenzeRingManFilm jsem viděl až teď, tak reaguju zpětně, ale tohle mě jako diváka vyloženě iritovalo a uráželo.
Jinak film hodnotím jako většina tady. Vizuálně super, ale ultra dlouhý. Pořád jsem se díval na hodinky a ze začátku jsem se hrozil, že ještě nejsme za první hodinou, natož v půlce. Opakování motivů a situací ze dvojky mě štvalo (první lov velryb jsem si říkal, jestli nemám deja vu a není to kopírka 1:1). Udělat ze 2 a 3 jeden megadlouhej film by možná nebylo na škodu. Ale i když se to točí v kruhu, tak se to emocionálně v některých momentech pořád trefuje a zároveň to postavy nějak zajímavě rozvíjí. Zároveň to začne být lehce temnější a ujetější (taky jste u popelavých viděli trochu Mad Maxe?). Jen je problém, že k tomu bylo potřeba 9 hodin materiálu. Dávám 4/5 a na čtyřku se těším, protože věřím Jimově vizi, ve které pak na konci všechny dílky do sebe perfektně zapadnou. - Avatar: Oheň a popel: RecenzePoluxStejně jako v případě dvojky jsem si po výletu (přes celou republiku
) do IMAXu dal druhou projekci v HFR. Od dvojky jsem nic ve vyšší snímkové frekvenci neviděl (protože pokud se nepletu, tak ani nebylo co) a současně dvojka byla moje první zkušenost s HFR, takže zvědavost, zda se na opakovaný pokus dostaví spokojenost, byla veliká. A výsledný dojem je ... nepřekvapivě stejný jako minule, tj. nepříliš přesvědčivý. Takže do čtyřky si od HFR dám s radostí zase pauzu
.
Na jednu stranu scény v HFR působí (logicky) mnohem plynulejším a ostřejším dojmem, což všeobecnou technickou nadřazenost filmu oproti zbylé blockbusterové konkurenci posouvá zase o kousek dál. Na druhou stranu prezentace v HFR zvýrazňuje vtíravý dojem "papundeklovosti" vybraných scén, respektive videohry/televizní inscenace, což celkovou umělost filmu (danou konceptem kompletně digitálních postav v kompletně digitálním prostředí) ještě umocňuje.
Kdyby film běžel ve vyšších fps celou dobu, tak by sice tenhle nepříjemný soap opera efekt nepominul, ale nebyl by tak rušivý. Stejně jako u videoher (pokud nejde o skutečně nízké fps) větší problém spočívá ve velkých propadech fps než v samotné hodnotě snímkové frekvence a zdejší přepínání mezi SFR a HFR v akčních scénách se tomu dost podobá. Zatímco přechody mezi běžným širokoúhlým obrazem a IMAX formátem u jiných filmů jsem častokrát zaznamenal až zpětně při vydání na videu, tady mě skoky do HFR praštily do očí kdykoliv k nim došlo. Tahle filmová atrakce to podle mě nikdy nedotáhne dál než na pozici experimentu/kuriozity (na čemž se od dob Hobita doteď nic nezměnilo) a je úplně jedno, jak se ten problém "přílišné dokonalosti" budou snažit vyřešit (Cinematic HFR, TrueCut Motion, atd.).
Stran samotného filmu veskrze pozitivní (po stránce obsahu) až nadšené (po stránce řemeslného zpracování) dojmy nadále přetrvávají. Technickou precizností Cameron po kdovíkolikáté ukazuje celému Hollywoodu záda, respektive je před zbytkem blockbusterové štafety (čest všem osamoceným výjimkám jako je Nolan nebo Villeneuve) tak daleko, že pomalu mizí za horizontem
. Podobně obří rozpočty už pár blockbusterů mělo, ale jen tady to jde poznat z každé scény.
O to je větší škoda, že Cameronem zvolený narativ se omezuje jen na modrou variaci na Matrix Reloaded, tj. dvoudílný sidequest s naháněním nějakého MacGuffina a soustředění příběhové linky okolo znovuoživeného záporáka z jedničky, navzdory tomu, jak obrovský potenciál celý tenhle fikční svět má stran možností kam se vydat a co ukázat. Když pominu přenesení děje do vesmíru nebo na další měsíce/planety (ideálně Zemi) a ten souboj v nulové gravitaci, o kterém mistr mluvil, tak třeba honička/bitka na úpatí vybuchujícího vulkánu ve stylu Mustafaru by byla super, stejně tak průzkum hlubin po vzoru Abyss nebo nějaký destruktivní projev Eywy (tsunami, blizard, twister). Nic proti rodinnémuSkywalkerSully Saga konceptu, ale cesta k Matrixu Revolutions (tj. epickému klimaxu) mohla proběhnout přece jen nápaditěji.
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.
Všechna práva vyhrazena.
Kontakty: Technická podpora | Redakce