Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Co chystá James Cameron?

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Převod do 3D

Můžete mi někod objasnit jakým způsobem se dá film převíst do 3D, to se mi zda nemožne uz proste kvuli zpusobu jakym ten film vznikl, tj natacenim na jednu kameru pokud by se pan prstenu skutecen do 3D prevedl, byl by to neuveritelny masakr...ale to podle me proste nenni mozny, muzete sem napsat, kde jste k tmu prisli a pripadne se o tom mozna vyjadrit nekde v clanku, tohle by me a myslim ze nejen me skutecne zajimalo:+
139098
Můžete mi někod objasnit jakým způsobem se dá film převíst do 3D, to se mi zda nemožne uz proste kvuli zpusobu jakym ten film vznikl, tj natacenim na jednu kameru pokud by se pan prstenu skutecen do 3D prevedl, byl by to neuveritelny masakr...ale to podle me proste nenni mozny, muzete sem napsat, kde jste k tmu prisli a pripadne se o tom mozna vyjadrit nekde v clanku, tohle by me a myslim ze nejen me skutecne zajimalo*:+*
Převod do 3D
0 0
reagovat
freeker
Ano, omlouvam se, vim ze to bylo ponekud delsi. Ale bohuzel jako pracujici clovek nemam moc casu sledovat diskuse a prispivat postupne. Proto jsem to "vychrlil" takhle v celku. Doufam, ze to bude pochopeno a prominuto. Jinak vzhledem k tomu, ze vsechny prispevky byly k tematu, tak nevidim duvod proc by mely zabijet diskuzi vice nez OT prispevky jako je napriklad tento.
138895
[b]freeker[/b] Ano, omlouvam se, vim ze to bylo ponekud delsi. Ale bohuzel jako pracujici clovek nemam moc casu sledovat diskuse a prispivat postupne. Proto jsem to "vychrlil" takhle v celku. Doufam, ze to bude pochopeno a prominuto. Jinak vzhledem k tomu, ze vsechny prispevky byly k tematu, tak nevidim duvod proc by mely zabijet diskuzi vice nez OT prispevky jako je napriklad tento.
0 0
reagovat
V prvom rade samozrejme trailer na Avatara. Cameron zvolil geniálnu taktiku tým, že doposiaľ neukázal nič, vďaka čomu sa filmu dostalo neskutočne viac pozornosti. Toť môj názor ako to zapôsobilo na mňa. A som docela na pochybách, či nám toho sľubovaný trailer ukáže oveľa viac.. skôr by som povedal, že propagáciu spustí naplno až také dva/tri mesiace pred premiérou.
No a určite by bolo chybou, veľkým krokom späť a poriadne by ma naštval, keby sa pustil zase do Titanicu. Áno film je to fajn, ale tretí rozmer absolútne nepotrebuje a po desiatich rokov čo si válal šunky nikto nieje zvedavý na znovuoživenie toho istého filmu, ktorý mu dovolil tak dlho "relativne nič" nerobiť..
Do budúcnosti spomínaného Battle Angel a myslím, že to aj bude jeho ďalší krok.. teda aspoň ak nebude Avatar príliš úspešný, to by samozrejme nasledovala dvojka :))
138868
V prvom rade samozrejme trailer na Avatara. Cameron zvolil geniálnu taktiku tým, že doposiaľ neukázal nič, vďaka čomu sa filmu dostalo neskutočne viac pozornosti. Toť môj názor ako to zapôsobilo na mňa. A som docela na pochybách, či nám toho sľubovaný trailer ukáže oveľa viac.. skôr by som povedal, že propagáciu spustí naplno až také dva/tri mesiace pred premiérou. No a určite by bolo chybou, veľkým krokom späť a poriadne by ma naštval, keby sa pustil zase do Titanicu. Áno film je to fajn, ale tretí rozmer absolútne nepotrebuje a po desiatich rokov čo si válal šunky nikto nieje zvedavý na znovuoživenie toho istého filmu, ktorý mu dovolil tak dlho "relativne nič" nerobiť.. Do budúcnosti spomínaného Battle Angel a myslím, že to aj bude jeho ďalší krok.. teda aspoň ak nebude Avatar príliš úspešný, to by samozrejme nasledovala dvojka *:))*
0 0
reagovat

keddie

bolo to vycerpavajuce.....ja viem...ono to je niekedy problem zo seba vymacknut vsetko co chces...plne ti rozumiem.....ale taketo monology casto zabijaju diskusie....ja som sa napriklad uz pri tretom tvojom poste prilis zamyslel a odhliadnuc od toho, ze to mna [popcornozruta] bolelo ako keby ma rezali, tak som bol ukrateny o zvysok tvojho nazoru a musel som sa k nemu vratit az po tom ako som si dal pohar vody......plne ta chapem a pevne verim, ze tu bude este dost ludi co budu chladit nahypovanych magorov [ako ja], lebo takym sa prave stava, ze si ten film potom tak zidealizujeme, ze si ho uz neuzijeme.....zdar! 8)
138808
bolo to vycerpavajuce.....ja viem...ono to je niekedy problem zo seba vymacknut vsetko co chces...plne ti rozumiem.....ale taketo monology casto zabijaju diskusie....ja som sa napriklad uz pri tretom tvojom poste prilis zamyslel a odhliadnuc od toho, ze to mna [popcornozruta] bolelo ako keby ma rezali, tak som bol ukrateny o zvysok tvojho nazoru a musel som sa k nemu vratit az po tom ako som si dal pohar vody......plne ta chapem a pevne verim, ze tu bude este dost ludi co budu chladit nahypovanych magorov [ako ja], lebo takym sa prave stava, ze si ten film potom tak zidealizujeme, ze si ho uz neuzijeme.....zdar! *8)*
keddie
0 0
reagovat
no podla obrazkov z hry ktoru tiez robi Cameron a hraciek to vyzera na jursky park + velke roboty, to nie je bohvieaka vizitka (velkych robotov uz tento rok bolo viac nez dost), dufam ze sa mylim a bude to skor nieco v style jeho starsich scifi filmov
138806
no podla obrazkov z hry ktoru tiez robi Cameron a hraciek to vyzera na jursky park + velke roboty, to nie je bohvieaka vizitka (velkych robotov uz tento rok bolo viac nez dost), dufam ze sa mylim a bude to skor nieco v style jeho starsich scifi filmov
0 0
reagovat

Ad 3D

Ja vam nevim, ale dokud budou zachazet s 3D neuvazene (jako treba v Beowulfovi), tak to zdaleka nebude fungovat tak jak by melo a mohlo. Nevim jak jste na tom vy, ale ja mam ten problem, ze zhruba nekde v polovine (diky premire ruznych zaberu stylu "to cumite na nase uzasne 3D, ze?") proste otupim a tu 3D slozku v podstate prestanu vnimat. A tak treba velkolepe finale na me zdaleka tak nezapusobi.
138795
Ja vam nevim, ale dokud budou zachazet s 3D neuvazene (jako treba v Beowulfovi), tak to zdaleka nebude fungovat tak jak by melo a mohlo. Nevim jak jste na tom vy, ale ja mam ten problem, ze zhruba nekde v polovine (diky premire ruznych zaberu stylu "to cumite na nase uzasne 3D, ze?") proste otupim a tu 3D slozku v podstate prestanu vnimat. A tak treba velkolepe finale na me zdaleka tak nezapusobi.
Ad 3D
0 0
reagovat
RainMakeR:
Hmm, co je na nem tak wow? Me na tom nic tak extra uzasneho neprijde. Dobry render, ale zatim zadna extra pecka imo. Kacirsky si dovolim rict, ze bych rekl, ze jsem videl lepsi.
138792
RainMakeR: Hmm, co je na nem tak wow? Me na tom nic tak extra uzasneho neprijde. Dobry render, ale zatim zadna extra pecka imo. Kacirsky si dovolim rict, ze bych rekl, ze jsem videl lepsi.
0 0
reagovat
A treba tomu hypu o prelomovych tricich odmitam verit dokud je neuvidim. Podle me jeste doba nenazrala k tomu aby bylo realne udelat tak realne triky jak vsichni basni :).

A jestli bude opravdu spoilovat, tak si ho snad radsi odpustim. Stale v koutku duse doufam, ze Cameron bude jedna z vyjimek, ktere nepostihla degenerace a tak verim, ze cim min toho o tom filmu clovek bude vedet/z nej videt, tim vic si ho uzije.
138791
A treba tomu hypu o prelomovych tricich odmitam verit dokud je neuvidim. Podle me jeste doba nenazrala k tomu aby bylo realne udelat tak realne triky jak vsichni basni :). A jestli bude opravdu spoilovat, tak si ho snad radsi odpustim. Stale v koutku duse doufam, ze Cameron bude jedna z vyjimek, ktere nepostihla degenerace a tak verim, ze cim min toho o tom filmu clovek bude vedet/z nej videt, tim vic si ho uzije.
0 0
reagovat
No nevim. K prehypovanym projektum typu Avatar, o kterych vsichni tvrdi jaky je to uzasny milnik zaujimam velmi skepticke stanovisko (byt budu jen moc rad, pokud se spletu). Takze i kdyz je Avatar (udajne) puvodne planovany jako trilogie, tak... ...tak bych snad radsi videl tu Alitu. Z nejakeho duvodu mi proste zatim Avatar podle toho co se o nem dovidam pripada (alespon co se nastinu deje tyka) ne az tak zajimavy.

Jinak co se tyka toho, ze se o Avataru moc nevi, tak tam si dovolim nesouhlasit - podle me Cameron mozna pousti az prilis informaci (vzdyt vemte si, treba jen s jakym predstihem pujde serie hracek - takze ani mnoho originalnich priserek nebude takovym prekvapenim jakym by mohlo byt). Tak nejak stale potaji doufam, ze tenhle projekt nepostihne ta moda odporne spoileroidnich traileru a bude patrit k tem cestnym vyjimkam, ktere o sobe neprozradi moc (idealne skoro nic) a clovek si je bude moci uzit az v kine. Pamatujete doby filmu, kdy jste nevedeli jak vypadaji potvory v nich? Ja si vzpominam naposledy na Cloverfiled a pak hodne dlooouho nic. Vlastne kdyz tak o tom premyslim, tak Cloverfield mel minimalne spoileroidni trailery a i proto jsem si ho v kine prijemne uzil.
138788
No nevim. K prehypovanym projektum typu Avatar, o kterych vsichni tvrdi jaky je to uzasny milnik zaujimam velmi skepticke stanovisko (byt budu jen moc rad, pokud se spletu). Takze i kdyz je Avatar (udajne) puvodne planovany jako trilogie, tak... ...tak bych snad radsi videl tu Alitu. Z nejakeho duvodu mi proste zatim Avatar podle toho co se o nem dovidam pripada (alespon co se nastinu deje tyka) ne az tak zajimavy. Jinak co se tyka toho, ze se o Avataru moc nevi, tak tam si dovolim nesouhlasit - podle me Cameron mozna pousti az prilis informaci (vzdyt vemte si, treba jen s jakym predstihem pujde serie hracek - takze ani mnoho originalnich priserek nebude takovym prekvapenim jakym by mohlo byt). Tak nejak stale potaji doufam, ze tenhle projekt nepostihne ta moda odporne spoileroidnich traileru a bude patrit k tem cestnym vyjimkam, ktere o sobe neprozradi moc (idealne skoro nic) a clovek si je bude moci uzit az v kine. Pamatujete doby filmu, kdy jste nevedeli jak vypadaji potvory v nich? Ja si vzpominam naposledy na Cloverfiled a pak hodne dlooouho nic. Vlastne kdyz tak o tom premyslim, tak Cloverfield mel minimalne spoileroidni trailery a i proto jsem si ho v kine prijemne uzil.
0 0
reagovat
to d0st: to co pises o revoluci a archaickych formatech je podobna hloupost jako byly zasvecene informace o zaniku knih a podobne. 3D je fajn, ale je to jen dalsi format... stare formaty samozrejme preziji a bude se jim darit dobre. Prirovnal bych to k autu a letadlu... letectvi byla taky revoluce v doprave, presto naprosta vetsina lidi pouziva kazdodenne auto a letadlem se sveze priezitostne.
138767
to d0st: to co pises o revoluci a archaickych formatech je podobna hloupost jako byly zasvecene informace o zaniku knih a podobne. 3D je fajn, ale je to jen dalsi format... stare formaty samozrejme preziji a bude se jim darit dobre. Prirovnal bych to k autu a letadlu... letectvi byla taky revoluce v doprave, presto naprosta vetsina lidi pouziva kazdodenne auto a letadlem se sveze priezitostne.
0 0
reagovat
Az bude aspon ten Avatar, tak pak se muzu zacit tesit nebo bavit o necem dalsim ;)
138754
Az bude aspon ten Avatar, tak pak se muzu zacit tesit nebo bavit o necem dalsim *;)*
0 0
reagovat
Tak podobna revoluce jako zvukovy film to neni. Spis by sem to prirovnal k prechodu na barvu a to maximalne. 3d efekty sou sice fajn a dokazou udelat atmosferu, ale obrazove slozky je to pouze soucast a to konkretne ta nejmene dulezita.
138733
Tak podobna revoluce jako zvukovy film to neni. Spis by sem to prirovnal k prechodu na barvu a to maximalne. 3d efekty sou sice fajn a dokazou udelat atmosferu, ale obrazove slozky je to pouze soucast a to konkretne ta nejmene dulezita.
0 0
reagovat
d0st: Přiznám se, že jsem se musel poškrábat na hlavě a hluboce zapřemýšlet, jestli jsem jakože něco nezaspal, protože žádný revoluční průkopnický 3D způsob promítání filmů neznám, co jsem zatím viděl mi nikterak extra nepřišlo. Osobně z toho čuchám jenom doják na peníze, kdy lidi v americe jsou tak roztěkaní že se už nedokážou soustředit a udržet koncentraci na normálním filmu ;) Takže slávu a dlouhý život klasickému filmu, tak jak to je nejlepší. (tedy, dokud nevynaleznou holosimulátor ze Star Treku :D )
138731
d0st: Přiznám se, že jsem se musel poškrábat na hlavě a hluboce zapřemýšlet, jestli jsem jakože něco nezaspal, protože žádný revoluční průkopnický 3D způsob promítání filmů neznám, co jsem zatím viděl mi nikterak extra nepřišlo. Osobně z toho čuchám jenom doják na peníze, kdy lidi v americe jsou tak roztěkaní že se už nedokážou soustředit a udržet koncentraci na normálním filmu ;) Takže slávu a dlouhý život klasickému filmu, tak jak to je nejlepší. (tedy, dokud nevynaleznou holosimulátor ze Star Treku *:D* )
0 0
reagovat
BTW, jak se z jiz natoceneho materialu dela 3D podivana??! Dik
138730
BTW, jak se z jiz natoceneho materialu dela 3D podivana??! Dik
0 0
reagovat

trailer avatar

Trailer na Avatar by měl být nějak teď o prázdninách, tuším přibližně začátkem srpna. Takže se snad už konečně dočkáme a to veledílo uvidíme.
138729
Trailer na Avatar by měl být nějak teď o prázdninách, tuším přibližně začátkem srpna. Takže se snad už konečně dočkáme a to veledílo uvidíme.
trailer avatar
0 0
reagovat
ten hires obrázek je ultimátní !! say wow
138728
ten hires obrázek je ultimátní !! say wow
0 0
reagovat
Tak jenom pro uvedení věcí na pravou míru - LOTR 3D se zatím nechystá, to je jenom přání Camerona, které pronesl na společné přednášce s P. Jacksonem na Comic Conu v San Diegu viz link - je to hodně zajímavé čtení. Naopak na Titaniku 3D už se podle Camerona pilně pracuje.

A co máme s 3D Truthseekere? No, podle mého názoru nás čeká podobná revoluce ve filmu, jako byl nástup zvukového filmu. Za pár desítek let už budou klasické 2D filmy pro mládež stejně archaické, jako pro nás jsou němé filmy. A James Cameron je hlavním průkopníkem, který na tom bude mít hlavní zásluhu. Jedním z důvodů, proč se 3D rychle prosadí, je i fakt, že se tím, alespoň na čas, zamezí pirátství, na což Hollywood, potažmo kina, samozřejmě hodně slyší. Ale to je na dlouhou debatu.
138725
Tak jenom pro uvedení věcí na pravou míru - LOTR 3D se zatím nechystá, to je jenom přání Camerona, které pronesl na společné přednášce s P. Jacksonem na Comic Conu v San Diegu viz http://www.crew.cz/san-diego/ - je to hodně zajímavé čtení. Naopak na Titaniku 3D už se podle Camerona pilně pracuje. A co máme s 3D Truthseekere? No, podle mého názoru nás čeká podobná revoluce ve filmu, jako byl nástup zvukového filmu. Za pár desítek let už budou klasické 2D filmy pro mládež stejně archaické, jako pro nás jsou němé filmy. A James Cameron je hlavním průkopníkem, který na tom bude mít hlavní zásluhu. Jedním z důvodů, proč se 3D rychle prosadí, je i fakt, že se tím, alespoň na čas, zamezí pirátství, na což Hollywood, potažmo kina, samozřejmě hodně slyší. Ale to je na dlouhou debatu.
0 0
reagovat
Co máte všichni s tim 3D?
138724
Co máte všichni s tim 3D?
0 0
reagovat
;) Taky bych bral True Lies 2 ale jelikož je Arny už v důchodu tak to padá,bez něj ani náhodou. Jinak radči bych bral kdyby po Avataru James natočil jakejkoliv další celovečerák než aby zabíjel svůj drahocenej čas vracením se k Titanicu.
138723
*;)* Taky bych bral True Lies 2 ale jelikož je Arny už v důchodu tak to padá,bez něj ani náhodou. Jinak radči bych bral kdyby po Avataru James natočil jakejkoliv další celovečerák než aby zabíjel svůj drahocenej čas vracením se k Titanicu.
0 0
reagovat
LOTR ve 3D? to je neskutečně skvělá zpráva:)
138722
LOTR ve 3D? to je neskutečně skvělá zpráva:)
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se