Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Dungeons & Dragons: Čest zlodějů: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

90%

Film jsem viděl v těsné době po sobě 3x. Postavy jsem si hned zamiloval včetně záporáka v podání fantastického Granta. Nejvíce bych film přirovnal k hrané  fantazy, jako byl před lety animovaný Shrek a k prvním strážcům galaxie. Snad se někdy dočkáme druhého dílu.
872409
Film jsem viděl v těsné době po sobě 3x. Postavy jsem si hned zamiloval včetně záporáka v podání fantastického Granta. Nejvíce bych film přirovnal k hrané  fantazy, jako byl před lety animovaný Shrek a k prvním strážcům galaxie. Snad se někdy dočkáme druhého dílu.
90%
1 -1
reagovat
Lorne mi udělal radost a vypustil soundtrack/score "Inspired by" a je to mnohem lepší, než ten filmovej.

 link
871683
Lorne mi udělal radost a vypustil soundtrack/score "Inspired by" a je to mnohem lepší, než ten filmovej.  https://open.spotify.com/album/0eh61VjtMnCxVTDdaLLWGp?si=KBDZu6vnRu6AwFhMSUeyUg&context=spotify%3Aalbum%3A0eh61VjtMnCxVTDdaLLWGp
2 0
reagovat
Sakra, to je tak dobrý. Umírám u toho smíchy :D Strašně feel good a vtipné fantasy.
871127
Sakra, to je tak dobrý. Umírám u toho smíchy *:D* Strašně feel good a vtipné fantasy.
1 0
reagovat

9/10

Jedním slovem? Pecka! Perfektní herecký manšaft, supr efekty i hudba, děj nijak přelomový není, ale funguje dobře a nejsou tam hluchá místa. A hlavně humor a pomrkávání směrem k hráčům (karetní hru jsem nehrál, ale pár RPG z tohoto světa jo, takže jsem se docela chytal). Možná si to objektivně zaslouží spíš 8 nebo dokonce 7/10, protože v ničem zase až tak nevyniká, ale prostě mě to sedlo a je to po dlouhé době bezva fantasy zábavný film.  
864573
Jedním slovem? Pecka! Perfektní herecký manšaft, supr efekty i hudba, děj nijak přelomový není, ale funguje dobře a nejsou tam hluchá místa. A hlavně humor a pomrkávání směrem k hráčům (karetní hru jsem nehrál, ale pár RPG z tohoto světa jo, takže jsem se docela chytal). Možná si to objektivně zaslouží spíš 8 nebo dokonce 7/10, protože v ničem zase až tak nevyniká, ale prostě mě to sedlo a je to po dlouhé době bezva fantasy zábavný film.  
9/10
3 0
reagovat
Plná spokojnosť :) po rokoch konečne zase zábavný fantasy dobrodružný film. 
864547
Plná spokojnosť *:)* po rokoch konečne zase zábavný fantasy dobrodružný film. 
2 0
reagovat
reaguje na: neven
Už som pozbieral pár mínusov, ale ešte si prisadím - svet v ktorom sa to odohráva je prázdny a nefunkčný, scénky sa dejú podľa potreby scénaristov byť si vzájomne odporujú - vládca sa chová nejak ale keď potrebujeme zdôvodniť motiváciu jednej z postáv tak  sa ukáže že necháva trýznivím spôsobom popravovať ľudí za banálne prečiny, súčasne vo väzniciach funguje program
predčasného prepustenia ako z progresívnej škandinávie (za účelom mať scénku s pár vtípkami) a súčasne môže vo väznici jeden väzeň druhého beztrestne zmrzačiť (keď potrebuje scenárista prvého vykresliť ako cool badass postavu)
864327
Už som pozbieral pár mínusov, ale ešte si prisadím - svet v ktorom sa to odohráva je prázdny a nefunkčný, scénky sa dejú podľa potreby scénaristov byť si vzájomne odporujú - vládca sa chová nejak ale keď potrebujeme zdôvodniť motiváciu jednej z postáv tak  sa ukáže že necháva trýznivím spôsobom popravovať ľudí za banálne prečiny, súčasne vo väzniciach funguje program predčasného prepustenia ako z progresívnej škandinávie (za účelom mať scénku s pár vtípkami) a súčasne môže vo väznici jeden väzeň druhého beztrestne zmrzačiť (keď potrebuje scenárista prvého vykresliť ako cool badass postavu)
864309
1 -7
reagovat

5 / 10

Po sympatickom trailery veľké sklamanie. Okrem mága a druidky mi vôbec nesedel casting (Pine aj Granta mám inak rád), a celkovo to malo feeling "rozprávky pre najmenších" z produkcie ČT či RTVS. Vojsko vládnuceho kráľovstva predstavovalo 5-6 zbrojnošov, akčné scény sa niesly v štýle hrdina udrie päsťou nepriateľa do helmy, ktorý sa zosunie na zem a je po zbytok súboja vyradený. Okrem občasného humoru nulové emócie, hlavný hrdina Mirek Dušín (wtf za vlasy pritiahnutá origin scéna, cez deň zdarma koná dobro a večer s chápajúcou manželkou jedia mizerný tekvicový prívarok, ale nevadí veď
hlavne že majú jeden druhého?
) Scenármišmaš náhodných scénok, len aby mohol skákať z jednej cool lokácie do ďalšej, nepochopiteľný Grantov záujem o Pineovu dcéru, a čarodejnica bola nakoniec zrazu hlavný záporák filmu, miesto iba pravej ruky toho Szas Tama?
864309
Po sympatickom trailery veľké sklamanie. Okrem mága a druidky mi vôbec nesedel casting (Pine aj Granta mám inak rád), a celkovo to malo feeling "rozprávky pre najmenších" z produkcie ČT či RTVS. Vojsko vládnuceho kráľovstva predstavovalo 5-6 zbrojnošov, akčné scény sa niesly v štýle hrdina udrie päsťou nepriateľa do helmy, ktorý sa zosunie na zem a je po zbytok súboja vyradený. Okrem občasného humoru nulové emócie, hlavný hrdina Mirek Dušín ([spoiler]wtf za vlasy pritiahnutá origin scéna, cez deň zdarma koná dobro a večer s chápajúcou manželkou jedia mizerný tekvicový prívarok, ale nevadí veď hlavne že majú jeden druhého?[/spoiler]) Scenármišmaš náhodných scénok, len aby mohol skákať z jednej cool lokácie do ďalšej, nepochopiteľný Grantov [spoiler]záujem o Pineovu dcéru[/spoiler], a čarodejnica[spoiler] bola nakoniec zrazu hlavný záporák filmu, miesto iba pravej ruky toho Szas Tama?[/spoiler]
5 / 10
1 -11
reagují: neven
reagovat

8/10

Tak fajn, sypu si popel na hlavu, dopadlo to mnohem lépe, než jsem předpokládal (slovy klasika "domněnka je matka všech průserů" a tady se to zase pro jednou potvrdilo:)). Trailery mě nijak zvlášť nepřesvědčily jak prezentovanými triky, které vypadaly dost bídně, tak celkovým "produktovým" stylem, který na mě působil jako klasická studiová rutina, natočená podle standardizované blockbusterové šablony. Kino tak původně nebylo vůbec v plánu a ke změně došlo až po všeobecné chvále, která se na film snesla ze všech stran (aneb word of mouth stále funguje:)). Naprosté nadšení se sice v mém případě tak úplně nedostavilo, ale vzhledem k tomu, že slušný vysokorozpočtový fantasy blockbuster je v současnosti značně nedostatkové zboží, každý povedený pokus se počítá a tenhle povedený rozhodně je.
 
O slavné a veleúspěšné herní předloze vím pouze to, že něco takového na poli deskových her existuje. Párkrát jsem sice někde zaznamenal slovní spojení typu Neverwinter nebo Baldur's Gate (aniž bych tušil, o co přesně se jedná), ale to je víceméně vše (abych ve filmu zjistil, že pochází právě odtud:D). Tudíž jsem v ději zcela nepochybně úplně minul pravděpodobně tuny vyložených i nenápadných referencí a odkazů na kdeco z tohoto univerza. Umím si tak představit, že pokud je někdo fanoušek, dokáže fan service faktor pozvednout divácký zážitek ještě na vyšší úroveň spokojenosti.
 
Tvůrci se kupodivu v úvodu filmu absolutně nijak nezdržují s jakýmkoliv představováním univerza a worldbuildingem pro nováčky (textová předmluva ve stylu "bylo nebylo, bla bla bla", ani stručný rekapitulační prolog (kde to jsme a co tam děláme) se tady nevede:D) a vrhají diváky přímo doprostřed děje. To u podobných filmových "představovaček" zavedených značek nebývá tak často zvykem. Jakožto naprostý neznalec univerza jsem se tak po pravdě docela ztrácel v tom, kde se právě teď zrovna nacházíme, kdo nebo co je tohle a jak přesně co funguje (stran vzájemných vztahů mezi frakcemi, rasami, říšemi a obyvateli zdejšího světa, nebo úrovně magických a silových schopností konkrétních postav), naštěstí díky přímočarosti příběhu, který se příliš nesoustředí na provázanost děje s univerzem a mohl by se odehrávat v podstatě kdekoliv a kdykoliv, není problém i pro nezasvěcené diváky pochopit, kdo je s kým proti komu a proč.
 
Většina mých počátečních obav, plynoucích z pro mě nepřesvědčivých trailerů, se během sledování filmu postupně rozplynula. Typické neduhy současných produkcí, tj. nedostatečný rozpočet, proměnlivá kvalita triků a natáčení převážně před blue/greenscreenem a nikoliv v rámci reálných lokací, se zde prakticky nekonají. Triky jsou nakonec úplně bez problémů a vůbec nepůsobí tak nedodělaným dojmem a celkovou laciností, jako tomu bylo v  trailerech. Někoho pravděpodobně potěší rovněž použití praktických efektů (v poslední době je to tak říkajíc trendy a známka punku fan service snah tvůrců směrem k divákům), které jsou sice svou přiznanou nedokonalostí v záplavě obvykle precizního CGI všude okolo tak trochu jako pěst na oko, ale ochota tvůrců jít fanouškům naproti se cení. Výprava, kostýmy, lokace (Island a Irsko málokdy zklamou a nestalo se to ani tentokrát), počty komparzistů i zmíněné triky jsou na více než slušné úrovni a celkově film naštěstí nepůsobí jako nějaký podfinancovaný projekt určený pro televizi nebo stream.
 
Z pohledu příběhu zaslouží tvůrci pochvalu za fakt, že se konečně zase po dlouhé době nezachraňuje celý zdejší svět/vesmír/jiná dimenze/kdovíco a osud všech obyvatel kdovíčeho nezávisí na neuvěřitelně nebezpečné výpravě (pochopitelně rasově/třídně spravedlivě diverzifikované) skupinky statečných hrdinů za neuvěřitelně mocným kdovíčím, které se nachází/ukrývá kdovíkde, protože tohle tady už bylo nespočetněkrát v nejrozličnějších variacích. Přestože se zde, jako tradičně v tomto žánru, zdolává quest po questu, další plusové body putují k tvůrcům za chytrý nápad celé vyprávění pojmout jako heist movie, což s sebou přináší obvyklé propriety v podobě rekrutování členů týmu, specializace jednotlivých postav, plánování a následné realizování samotné akce a samozřejmě nesmí chybět ani "překvapivá" příběhová klička ve stylu akce neprobíhá podle původních předpokladů a je potřeba improvizovat.
 
V neposlední řadě kvituji s povděkem, že povinný rodinný prvek je značně omezen a postupné sbližování s potomkem nepřekračuje únosnou míru. Obával jsem se, že půjde o středobod celého filmu, tvůrci se k plnění kvót na konto rodinných hodnot naštěstí dostanou prakticky až v úplném závěru. Paradoxně samotných draků a doupat je v ději docela poskrovnu, ale upřímně to nikterak nevadí. Tvůrci totiž dali dohromady zábavnou historku, ve které "vlastně vůbec o nic nejde" a přesto nepostrádá sympatické postavy, nejednou dokonce velkolepou akci, humor, napětí, drama, hned několik hodně povedených scén (přechod z aktuálního místa děje na ilustrovanou mapu světa v úvodu filmu, hrátky s portálem, vtipný výslech na hřbitově, honička s obézním drakem (přiznávám, to jsem nečekal:D), nebo finální zúčtování) i nějaké to dojetí na úplném konci (kdo se bude nakonec oživovat bylo sice okamžitě jasné, ale emočně to fungovalo)
 
Stran obsazení předvádí Pine svou tradiční polohu, tj. dalšího sympatického frajírka v řadě, Rodriguez je na tom podobně a opět hraje jen další drsnou a neohroženou hrdinku v řadě (tentokrát je ovšem snesitelná), Grant jakožto vychytralý hlavní záporák je bohužel spíše směšný panák než obávaný a silný nepřítel. Zbytek hereckého ansámblu odvádí slušnou práci, ovšem výraznější stopu v paměti nikdo z nich nezanechá (snad až na Coopera, který si tady střihl fajn cameo).
 
Pár nedostatků by se zde sice našlo, ale v celkovém součtu nejde o nic podstatného. Film má poměrně pomalý rozjezd a relativně dlouhou expozici, navzdory tomu, že postrádá "vysvětlovací/seznamovací" úvod, pořádné tempo tak nabírá až v průběhu času. Hlavní záporák je dost nevýrazný, respektive nepředstavuje skutečnou hrozbu a jeho pomocnice na tom není o mnoho lépe. Dějové lince s "velkým tajemným zlem", tahajícím za nitky ze zákulisí/podsvětí/záhrobí, je věnována pouze stručná retrospektivní sekvence a pak konspirační scéna rozhovoru "mistra s učedníkem" (nešlo si při tom nevzpomenout na SW:)) někdy uprostřed filmu a to je vše. Po zbytek děje už nehraje žádnou roli, což je zvláštní zejména s ohledem na samotné finále, ve kterém by divák logicky očekával, že dojde k jejímu zúročení a kupodivu nedostane prostor ani následně v potitulkovce. Pokud to mělo být lákadlo na možné budoucí pokračování, šlo to provést mnohem šikovněji. OST zde slouží bohužel jen jako doprovodná kulisa a neobsahuje žádné zapamatování hodné téma. 
 
Pokračování asi není vysloveně nutné, ale na druhou stranu by rozhodně potěšilo. Pine si po dlouhé době nějaký pořádný hit bezpochyby zaslouží a studio příliš úspěšných sérií v současnosti nemá (a až Cruise pověsí M:I definitivně na hřebík, bude mít docela problém) a tohle by byl vlastně ideální kandidát, tak snad to v pokladnách klapne a tahle parta se za pár let v kině opět ukáže. Původně zamýšleno ohodnotit to za 7/10, ale za moment překvapení a celkové podání ala nenáročná žánrovka od fanoušků pro fanoušky, která si nehraje na nic, čím ve skutečnosti není, přepisuji na 8/10.
864256
Tak fajn, sypu si popel na hlavu, dopadlo to mnohem lépe, než jsem předpokládal (slovy klasika "domněnka je matka všech průserů" a tady se to zase pro jednou potvrdilo*:)*). Trailery mě nijak zvlášť nepřesvědčily jak prezentovanými triky, které vypadaly dost bídně, tak celkovým "produktovým" stylem, který na mě působil jako klasická studiová rutina, natočená podle standardizované blockbusterové šablony. Kino tak původně nebylo vůbec v plánu a ke změně došlo až po všeobecné chvále, která se na film snesla ze všech stran (aneb word of mouth stále funguje*:)*). Naprosté nadšení se sice v mém případě tak úplně nedostavilo, ale vzhledem k tomu, že slušný vysokorozpočtový fantasy blockbuster je v současnosti značně nedostatkové zboží, každý povedený pokus se počítá a tenhle povedený rozhodně je.   O slavné a veleúspěšné herní předloze vím pouze to, že něco takového na poli deskových her existuje. Párkrát jsem sice někde zaznamenal slovní spojení typu Neverwinter nebo Baldur's Gate (aniž bych tušil, o co přesně se jedná), ale to je víceméně vše (abych ve filmu zjistil, že pochází právě odtud*:D*). Tudíž jsem v ději zcela nepochybně úplně minul pravděpodobně tuny vyložených i nenápadných referencí a odkazů na kdeco z tohoto univerza. Umím si tak představit, že pokud je někdo fanoušek, dokáže fan service faktor pozvednout divácký zážitek ještě na vyšší úroveň spokojenosti.   Tvůrci se kupodivu v úvodu filmu absolutně nijak nezdržují s jakýmkoliv představováním univerza a worldbuildingem pro nováčky (textová předmluva ve stylu "bylo nebylo, bla bla bla", ani stručný rekapitulační prolog (kde to jsme a co tam děláme) se tady nevede*:D*) a vrhají diváky přímo doprostřed děje. To u podobných filmových "představovaček" zavedených značek nebývá tak často zvykem. Jakožto naprostý neznalec univerza jsem se tak po pravdě docela ztrácel v tom, kde se právě teď zrovna nacházíme, kdo nebo co je tohle a jak přesně co funguje (stran vzájemných vztahů mezi frakcemi, rasami, říšemi a obyvateli zdejšího světa, nebo úrovně magických a silových schopností konkrétních postav), naštěstí díky přímočarosti příběhu, který se příliš nesoustředí na provázanost děje s univerzem a mohl by se odehrávat v podstatě kdekoliv a kdykoliv, není problém i pro nezasvěcené diváky pochopit, kdo je s kým proti komu a proč.   Většina mých počátečních obav, plynoucích z pro mě nepřesvědčivých trailerů, se během sledování filmu postupně rozplynula. Typické neduhy současných produkcí, tj. nedostatečný rozpočet, proměnlivá kvalita triků a natáčení převážně před blue/greenscreenem a nikoliv v rámci reálných lokací, se zde prakticky nekonají. Triky jsou nakonec úplně bez problémů a vůbec nepůsobí tak nedodělaným dojmem a celkovou laciností, jako tomu bylo v  trailerech. Někoho pravděpodobně potěší rovněž použití praktických efektů (v poslední době je to tak říkajíc trendy a známka [s]punku[/s] fan service snah tvůrců směrem k divákům), které jsou sice svou přiznanou nedokonalostí v záplavě obvykle precizního CGI všude okolo tak trochu jako pěst na oko, ale ochota tvůrců jít fanouškům naproti se cení. Výprava, kostýmy, lokace (Island a Irsko málokdy zklamou a nestalo se to ani tentokrát), počty komparzistů i zmíněné triky jsou na více než slušné úrovni a celkově film naštěstí nepůsobí jako nějaký podfinancovaný projekt určený pro televizi nebo stream.   Z pohledu příběhu zaslouží tvůrci pochvalu za fakt, že se konečně zase po dlouhé době nezachraňuje celý zdejší svět/vesmír/jiná dimenze/kdovíco a osud všech obyvatel kdovíčeho nezávisí na neuvěřitelně nebezpečné výpravě (pochopitelně rasově/třídně spravedlivě diverzifikované) skupinky statečných hrdinů za neuvěřitelně mocným kdovíčím, které se nachází/ukrývá kdovíkde, protože tohle tady už bylo nespočetněkrát v nejrozličnějších variacích. Přestože se zde, jako tradičně v tomto žánru, zdolává quest po questu, další plusové body putují k tvůrcům za chytrý nápad celé vyprávění pojmout jako heist movie, což s sebou přináší obvyklé propriety v podobě rekrutování členů týmu, specializace jednotlivých postav, plánování a následné realizování samotné akce a samozřejmě nesmí chybět ani "překvapivá" příběhová klička ve stylu akce neprobíhá podle původních předpokladů a je potřeba improvizovat.   V neposlední řadě kvituji s povděkem, že povinný [spoiler]rodinný prvek[/spoiler] je značně omezen a postupné [spoiler]sbližování s potomkem[/spoiler] nepřekračuje únosnou míru. Obával jsem se, že půjde o středobod celého filmu, tvůrci se k plnění kvót na konto [spoiler]rodinných hodnot[/spoiler] naštěstí dostanou prakticky až v úplném závěru. Paradoxně samotných [spoiler]draků a doupat[/spoiler] je v ději docela poskrovnu, ale upřímně to nikterak nevadí. Tvůrci totiž dali dohromady zábavnou historku, ve které "vlastně vůbec o nic nejde" a přesto nepostrádá sympatické postavy, nejednou dokonce velkolepou akci, humor, napětí, drama, hned několik hodně povedených scén [spoiler](přechod z aktuálního místa děje na ilustrovanou mapu světa v úvodu filmu, hrátky s portálem, vtipný výslech na hřbitově, honička s obézním drakem (přiznávám, to jsem nečekal*:D*), nebo finální zúčtování)[/spoiler] i nějaké to dojetí na úplném konci [spoiler](kdo se bude nakonec oživovat bylo sice okamžitě jasné, ale emočně to fungovalo)[/spoiler].    Stran obsazení předvádí Pine svou tradiční polohu, tj. dalšího sympatického frajírka v řadě, Rodriguez je na tom podobně a opět hraje jen další drsnou a neohroženou hrdinku v řadě (tentokrát je ovšem snesitelná), Grant jakožto vychytralý hlavní záporák je bohužel spíše směšný panák než obávaný a silný nepřítel. Zbytek hereckého ansámblu odvádí slušnou práci, ovšem výraznější stopu v paměti nikdo z nich nezanechá (snad až na [spoiler]Coopera[/spoiler], který si tady střihl fajn cameo).   Pár nedostatků by se zde sice našlo, ale v celkovém součtu nejde o nic podstatného. Film má poměrně pomalý rozjezd a relativně dlouhou expozici, navzdory tomu, že postrádá "vysvětlovací/seznamovací" úvod, pořádné tempo tak nabírá až v průběhu času. Hlavní záporák je dost nevýrazný, respektive nepředstavuje skutečnou hrozbu a [spoiler]jeho pomocnice[/spoiler] na tom není o mnoho lépe. Dějové lince s [spoiler]"velkým tajemným zlem", tahajícím za nitky ze zákulisí/podsvětí/záhrobí,[/spoiler] je věnována pouze [spoiler]stručná retrospektivní sekvence a pak konspirační scéna rozhovoru "mistra s učedníkem" (nešlo si při tom nevzpomenout na SW*:)*)[/spoiler] někdy uprostřed filmu a to je vše. Po zbytek děje už nehraje žádnou roli, což je zvláštní zejména s ohledem na samotné finále, ve kterém by divák logicky očekával, že dojde k jejímu zúročení a kupodivu nedostane prostor ani následně v [spoiler]potitulkovce[/spoiler]. Pokud to mělo být lákadlo na možné budoucí pokračování, šlo to provést mnohem šikovněji. OST zde slouží bohužel jen jako doprovodná kulisa a neobsahuje žádné zapamatování hodné téma.    Pokračování asi není vysloveně nutné, ale na druhou stranu by rozhodně potěšilo. Pine si po dlouhé době nějaký pořádný hit bezpochyby zaslouží a studio příliš úspěšných sérií v současnosti nemá (a až Cruise pověsí M:I definitivně na hřebík, bude mít docela problém) a tohle by byl vlastně ideální kandidát, tak snad to v pokladnách klapne a tahle parta se za pár let v kině opět ukáže. Původně zamýšleno ohodnotit to za 7/10, ale za moment překvapení a celkové podání ala nenáročná žánrovka od fanoušků pro fanoušky, která si nehraje na nic, čím ve skutečnosti není, přepisuji na 8/10.
8/10
8 0
reagovat
Mám radost z toho, že jsem snad poprvé od začátku covidu byl v jeden týden minimálně dvakrát v kině a po Wickovi je z toho znovu spokojenost. Myslím, že to není tak kvalitní jako srovnatelní Strážci Galaxie, ale bavil jsem se královsky. 
Kdybychom měli každý rok dva po Pánovi Prstenů kvalitní fantasy, tak je tohle průměr, jenže nemáme... A z high fantasy je to na filmovém poli prostě nejlepší zářez od Jacksonova opusu. Což je smutné i pochvala zároveň. Je to sympatická hříčka. Pine je tam excelentní, on si zaslouží nějakou obří AAA šanci, když je Star Trek možná u ledu. I v té mizerné Wonder Woman 1984 byl excelentní, z průměrného Jacka Ryana taky nejsilnější článek. Ten chlap TO tam prostě má! Strašně ho chci do pár let ve velké frenčíze a se soškou. 
Hugh Grant už nudil, hlavně mám pocit, že to byla původně role pro někoho jiného, neví se to? A poprvé neprdelní výkon Regé-Jeana Page, ale pořád to asi na Bonda nestačí žejo. :) 
Třešnička na dortu jsou odkazy na Baldurs Gate, což je prostě moje nejoblíbenější hra všech dob. Bylo to spíš tak milé. Jako kdyby tam padla zmínka o Drizztovi nebo "Go for the Eyes Boo!!!" tak řvu jak blázen. :-D 
Jinak teda excelentní plastické ztvárnění zajímavého světa. In to your face impotentní showrunneři Witchera, Rings of Power, Willow, Kola Času... 

No a po dlouhé době kvalitní a vtipné cameo. 

8/10
864067
Mám radost z toho, že jsem snad poprvé od začátku covidu byl v jeden týden minimálně dvakrát v kině a po Wickovi je z toho znovu spokojenost. Myslím, že to není tak kvalitní jako srovnatelní Strážci Galaxie, ale bavil jsem se královsky.  Kdybychom měli každý rok dva po Pánovi Prstenů kvalitní fantasy, tak je tohle průměr, jenže nemáme... A z high fantasy je to na filmovém poli prostě nejlepší zářez od Jacksonova opusu. Což je smutné i pochvala zároveň. Je to sympatická hříčka. Pine je tam excelentní, on si zaslouží nějakou obří AAA šanci, když je Star Trek možná u ledu. I v té mizerné Wonder Woman 1984 byl excelentní, z průměrného Jacka Ryana taky nejsilnější článek. Ten chlap TO tam prostě má! Strašně ho chci do pár let ve velké frenčíze a se soškou.  Hugh Grant už nudil, hlavně mám pocit, že to byla původně role pro někoho jiného, neví se to? A poprvé neprdelní výkon Regé-Jeana Page, ale pořád to asi na Bonda nestačí žejo. :)  Třešnička na dortu jsou odkazy na Baldurs Gate, což je prostě moje nejoblíbenější hra všech dob. Bylo to spíš tak milé. Jako kdyby tam padla zmínka o Drizztovi nebo "Go for the Eyes Boo!!!" tak řvu jak blázen. :-D  Jinak teda excelentní plastické ztvárnění zajímavého světa. In to your face impotentní showrunneři Witchera, Rings of Power, Willow, Kola Času...  No a po dlouhé době kvalitní a vtipné cameo.  8/10
4 0
reagovat
Za mě palec nahoru - velmi příjemná fantasy týmovka. Když člověku sedne  humor, tak si to v kině užije a příjemně to odsýpá od začátku do konce. Pokud by došlo na pokračování v tomhle stylu, tak sem s tím. 
Jen se trošku bojím o tržby - v městském kině v neděli večer jen pár desítek lidí, ale zase to vypadalo, že přítomní se na to správně naladili ... tak snad zafunguje i pozitivní šeptanda.
864045
Za mě palec nahoru - velmi příjemná fantasy týmovka. Když člověku sedne  humor, tak si to v kině užije a příjemně to odsýpá od začátku do konce. Pokud by došlo na pokračování v tomhle stylu, tak sem s tím.  Jen se trošku bojím o tržby - v městském kině v neděli večer jen pár desítek lidí, ale zase to vypadalo, že přítomní se na to správně naladili ... tak snad zafunguje i pozitivní šeptanda.
1 0
reagovat
Trailery mě nebavily, vypadalo to z nich jako generické fantasy a slabý odvar z odvázané střelenosti Your Highness - ale ony nakonec o tom filmu docela dost kecají, a nic by mě nemohlo těšit víc. Vůbec jsem totiž netušil jak moc DnD to nakonec bude.

Světem Faerunu jsem totiž svého času žil mnohem víc než jakýmkoli jiným fiktivním světem, ty stovky hodin u her a knih, i akcí s podobně postiženými jedinci... hopkal jsem na sedačce nadšením při každé zmínce o lore Sword Coast a okolních oblastí, a že jich tady bylo požehnaně :+

A krom nich je to překvapivě povedená žánrovka - ne generická fantasy komedie, ale schopně vysoustružený heist v hávu fantasy komedie. Pořád komedie dost přízemní ve srovnání s tím Your Highness... ale to nakonec není až tak velký problém, a s chutí bych si hned dal dvojku. 8/10
863908
Trailery mě nebavily, vypadalo to z nich jako generické fantasy a slabý odvar z odvázané střelenosti Your Highness - ale ony nakonec o tom filmu docela dost kecají, a nic by mě nemohlo těšit víc. Vůbec jsem totiž netušil [i]jak moc [/i]DnD to nakonec bude. Světem Faerunu jsem totiž svého času žil mnohem víc než jakýmkoli jiným fiktivním světem, ty stovky hodin u her a knih, i akcí s podobně postiženými jedinci... hopkal jsem na sedačce nadšením při každé zmínce o lore Sword Coast a okolních oblastí, a že jich tady bylo požehnaně *:+* A krom nich je to překvapivě povedená žánrovka - ne generická fantasy komedie, ale schopně vysoustružený heist v hávu fantasy komedie. Pořád komedie dost přízemní ve srovnání s tím Your Highness... ale to nakonec není až tak velký problém, a s chutí bych si hned dal dvojku. 8/10
5 0
reagovat
Tak po dni jdu bilancovat, ale hned z kraje říkám jednoznačně palec nahoru a dvojku chci.

Leč fantasy, nejedná se o epiku, za tento přístup jsem byl prostě rád a dává to u mě filmu hodně bodů k plusu. Tím, že sleduji komornější dobrodružství party NEhrdinů a ne další epickou bitvu o záchranu světa alá Warcraft či Pán Prstenů, pak dává i hodně prostoru k toleranci všeho toho vizuálního pozlátka, který by jste od epické fantasy čekali a které tady prostě není. Ať už se jedná o expozice krajiny, měst atd. Humor fungoval skvěle, za mě jenom škoda, že vlastně ty nejlepší vtipy byli vyplácány v propagačních materiálech. Musím říct, že mě i bavila první, často lidmi haněná, třetina filmu. Je filmu vytýkáno, že tahle část filmu, kdy se naše parta dává dohromady, je pomalejší a ničím neobjevná a je to zkrátka akorát už stokrát viděné. No já sem se u téhle části bavil stejně, možná i více, než u závěrečné části filmu. Nejslabší na filmu se mi jeví hudba, opravdu zde chybí nějaký výrazný motiv. A pro případné pokračování, prosím více paladina. Takže na nic nečekejte lidičky a šup do kina. Stojí to za to.
863904
Tak po dni jdu bilancovat, ale hned z kraje říkám jednoznačně palec nahoru a dvojku chci. Leč fantasy, nejedná se o epiku, za tento přístup jsem byl prostě rád a dává to u mě filmu hodně bodů k plusu. Tím, že sleduji komornější dobrodružství party NEhrdinů a ne další epickou bitvu o záchranu světa alá Warcraft či Pán Prstenů, pak dává i hodně prostoru k toleranci všeho toho vizuálního pozlátka, který by jste od epické fantasy čekali a které tady prostě není. Ať už se jedná o expozice krajiny, měst atd. Humor fungoval skvěle, za mě jenom škoda, že vlastně ty nejlepší vtipy byli vyplácány v propagačních materiálech. Musím říct, že mě i bavila první, často lidmi haněná, třetina filmu. Je filmu vytýkáno, že tahle část filmu, kdy se naše parta dává dohromady, je pomalejší a ničím neobjevná a je to zkrátka akorát už stokrát viděné. No já sem se u téhle části bavil stejně, možná i více, než u závěrečné části filmu. Nejslabší na filmu se mi jeví hudba, opravdu zde chybí nějaký výrazný motiv. A pro případné pokračování, prosím více paladina. Takže na nic nečekejte lidičky a šup do kina. Stojí to za to.
5 0
reagovat
Viděl dnes, první pátek v kině, krajský stotisícový město, vysílání od 20:00, sál plný cca tak z 50% procent. To považuji za dobrý znamení, že by film nemusel vyhořet, když to porovnám třeba s Warcraftem, na kterým jsem byl o prvním pátku v sálu pomalu sám.
863850
Viděl dnes, první pátek v kině, krajský stotisícový město, vysílání od 20:00, sál plný cca tak z 50% procent. To považuji za dobrý znamení, že by film nemusel vyhořet, když to porovnám třeba s Warcraftem, na kterým jsem byl o prvním pátku v sálu pomalu sám.
5 0
reagovat
Za mě spíš 7/10. Nesedl mi casting a bylo vidět, že režisér práci s herci moc nedal. Jednotlivé scény ale super. Zdálo se mi, že tomu chybí výraznější ústřední motiv a obecně lepší hudba. Pomrkávání je tam neskutečně moc, ale protože z toho světa znám jenom Eye of the Beholder a pár jmen, tak jsem chytil možná dvacet procent - a to si ještě fandím. Dvojce bych se nebránil, a podle názvu by se jí nebránili ani tvůrci, tak na to běžte, ať ji natočí. 
863760
Za mě spíš 7/10. Nesedl mi casting a bylo vidět, že režisér práci s herci moc nedal. Jednotlivé scény ale super. Zdálo se mi, že tomu chybí výraznější ústřední motiv a obecně lepší hudba. Pomrkávání je tam neskutečně moc, ale protože z toho světa znám jenom Eye of the Beholder a pár jmen, tak jsem chytil možná dvacet procent - a to si ještě fandím. Dvojce bych se nebránil, a podle názvu by se jí nebránili ani tvůrci, tak na to běžte, ať ji natočí. 
4 -1
reagovat

8/10

Obrovské srdce a nadšenie tvorcov zatienilo aj menšie nedostatky (pomalšie tempo v prvej polovici, relatívne menší rozpočet) a máme tu neskutočne feel good fantasy. Ten film je lepší nielen od minúty k minúte ale rastie aj po vzhliadnutí. Ďalej sa netreba vypisovať, recenzia to vystihla perfektne :+. A viac príležitostí pre Sofiu Lillis poprosím. :)
863738
Obrovské srdce a nadšenie tvorcov zatienilo aj menšie nedostatky (pomalšie tempo v prvej polovici, relatívne menší rozpočet) a máme tu neskutočne feel good fantasy. Ten film je lepší nielen od minúty k minúte ale rastie aj po vzhliadnutí. Ďalej sa netreba vypisovať, recenzia to vystihla perfektne *:+*. A viac príležitostí pre Sofiu Lillis poprosím. *:)*
8/10
5 0
reagovat
reaguje na: duro
Jenom hlásím, že ani druhá projekce hlad nezažene, hned bych šel potřetí :D
863700
Jenom hlásím, že ani druhá projekce hlad nezažene, hned bych šel potřetí *:D*
863693
12 -1
reagovat
Boli sme s dcérou cez víkend a máme chuť ísť znovu aj tento. To sa nám už dlho pri žiadnom filme nestalo.
863693
Boli sme s dcérou cez víkend a máme chuť ísť znovu aj tento. To sa nám už dlho pri žiadnom filme nestalo.
10 -1
reagují: KarelR
reagovat
Za mne vynikající práce a zábavný film se "srdíčkem".
Hlavní postavy mají dost prostoru na nějakou vlastní linku a budování vztahů, zahráni charismaticky (Hugh Grant je asi lehce za hranou, ale celkem mi i seděl k nadhledu celého díla),  vtipy na mne fungovaly (hřbitov, písnička na odlákání, nebo Hulkovský moment naprosto top!), akce byla celkem dobrá a spousta pomrknutí pro znalce.
Jako fanoušek dávám 9/10. Kéž by podobné fantasy snímky vznikaly častěji.
863691
Za mne vynikající práce a zábavný film se "srdíčkem". Hlavní postavy mají dost prostoru na nějakou vlastní linku a budování vztahů, zahráni charismaticky (Hugh Grant je asi lehce za hranou, ale celkem mi i seděl k nadhledu celého díla),  vtipy na mne fungovaly (hřbitov, písnička na odlákání, nebo Hulkovský moment naprosto top!), akce byla celkem dobrá a spousta pomrknutí pro znalce. Jako fanoušek dávám 9/10. Kéž by podobné fantasy snímky vznikaly častěji.
4 -1
reagovat
reaguje na: pepo
Něco z Pirátů by se tam asi našlo (scéna na hřbitově k nim podle mě odkazuje), ale ten tón a naštěstí i ambice jsou úplně jiné. 
863688
Něco z Pirátů by se tam asi našlo (scéna na hřbitově k nim podle mě odkazuje), ale ten tón a naštěstí i ambice jsou úplně jiné. 
863676
3 0
reagovat
Ani nevím kdy jsem naposledy viděl nějaký fantasy v kině..   

Díky za doporučení 8):+
863681
Ani nevím kdy jsem naposledy viděl nějaký fantasy v kině..    Díky za doporučení *8)**:+*
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se