Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Predátor: Kořist: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: Will
Áno, tá jeho smrť bola vyslovené celá zlá. To, že niekde hodil bombu na trapperov beriem skôr na efekt. Cez to všetko to bolo omnoho lepšie, než všetky ostatné počiny s Predátorom.
837340
Áno, tá jeho smrť bola vyslovené celá zlá. To, že niekde hodil bombu na trapperov beriem skôr na efekt. Cez to všetko to bolo omnoho lepšie, než všetky ostatné počiny s Predátorom.
837339
1 0
reagují: Will
reagovat
reaguje na: MeaCulpa
Na zaciatku to vyzeralo ze sa sustredi iba na zvierata ale odkedy videl kopiu tak ludia bol fair game. To je v poriadku. Na co ale narazam ja  je, ze cely cas bol beast. Hladal vyzvu a krajal pri tom uplne vsetko. Kludne sa postavil aj viacerym ludom naraz, bojoval bez ohladu na zranenia, a teda chytal ich dost.
A potom zrazu nezabil styroch ozbrojenych trapperov. Zrazu nevedel ako sa pouziva jeho vlastny tech. Realne som si myslel ze finale je suboj v tabore kde ho zrychtovali jak divu svinu a ... nie. Z nejakeho dovodu terminator mode, stale siel dalej. Lebo ho musela zabit lovkyna sama. Somehow. Proste bol silny a slaby, vychcany a blby, podla toho ako potreboval scenar.
837339
Na zaciatku to vyzeralo ze sa sustredi iba na zvierata ale odkedy videl kopiu tak ludia bol fair game. To je v poriadku. Na co ale narazam ja  je, ze cely cas bol beast. Hladal vyzvu a krajal pri tom uplne vsetko. Kludne sa postavil aj viacerym ludom naraz, bojoval bez ohladu na zranenia, a teda chytal ich dost. A potom zrazu nezabil styroch ozbrojenych trapperov. Zrazu nevedel ako sa pouziva jeho vlastny tech. Realne som si myslel ze finale je suboj v tabore kde ho zrychtovali jak divu svinu a ... nie. Z nejakeho dovodu terminator mode, stale siel dalej. Lebo ho musela zabit lovkyna sama. Somehow. Proste bol silny a slaby, vychcany a blby, podla toho ako potreboval scenar.
837317
2 0
reagují: Horace
reagovat
reaguje na: Will
Ono je to podle me nutny rozdelit. Zvirata a indiany lovil a mel pro to nastaveny nejaky pravidla. Jakmile na nej udelali francouzi past do ktere se chytil, tak presel do warrior modu, kdy jakakoli pravidla lovu sla stranou. Proste se jen chtel zachranit a pobit jich co nejvice.
837317
Ono je to podle me nutny rozdelit. Zvirata a indiany lovil a mel pro to nastaveny nejaky pravidla. Jakmile na nej udelali francouzi past do ktere se chytil, tak presel do warrior modu, kdy jakakoli pravidla lovu sla stranou. Proste se jen chtel zachranit a pobit jich co nejvice.
837315
3 0
reagují: Will
reagovat
Preco opat bol predator na jednej strane super borec co si vsetkych daval uplne s prehladom a zaroven uplne vypatlany retard? Chvilu to vyzeralo ze doslo k objaveniu Zeme ako takej a hlada sa koryst ktora bude hodna jeho skillu. Ale zaroven prenho vlastne nic nepredstavovalo prekazku.
Tak sa to zase raz zaseklo niekde na pol ceste, ako keby sa pozbierali napady na setting a cool sceny ale uz si uplne nelamali hlavu ako to posobi v celku.
837315
Preco opat bol predator na jednej strane super borec co si vsetkych daval uplne s prehladom a zaroven uplne vypatlany retard? Chvilu to vyzeralo ze doslo k objaveniu Zeme ako takej a hlada sa koryst ktora bude hodna jeho skillu. Ale zaroven prenho vlastne nic nepredstavovalo prekazku. Tak sa to zase raz zaseklo niekde na pol ceste, ako keby sa pozbierali napady na setting a cool sceny ale uz si uplne nelamali hlavu ako to posobi v celku.
3 0
reagují: MeaCulpa
reagovat

7/10

Už když se na začátku filmu objevil uvozující titulek "1719", bylo jasné, že starý známý Raphael Adolini nebude daleko a taky že ne:).
 
Premisa se zasazením děje mezi indiány 300 let zpátky mě extra moc nezaujala (přestože v komiksech se to neohroženými lovci z vesmíru v naší minulosti jen hemží - je vlastně až s podivem, že to nějaká "back to the past" historka do filmu dotáhla až nyní), s trailery a promo fotkami (zejména titulního pojízdného masokombinátu) jsem na tom byl dost podobně a první ohlasy s výkřiky typu "nejlepší film v sérii", případně "nejlepší pokračování vůbec" mě spíše nevěřícně rozesmály, než navnadily. Takže má očekávání, stran pátého filmu, byla nastavěna proklatě nízko.
 
A jak už to tak obvykle bývá, pravda je někde tam venku zhruba uprostřed. Nejlepší film ze série ani náhodou (slovy klasika "To šlo IQ tak rychle dolů, co jsem byla pryč?":D), nejlepší pokračování také ne (sorry, City Hunter ftw), ale nakonec vlastně příjemné překvapení a hodně povedená žánrová jednohubka rozhodně.
 
Ten hlavní a přetrvávající problém všech pokračování (nejen) téhle frančízy, totiž tu lepší tu horší variace na původní film jen v jiných kulisách s pár dílčími změnami (a někdy ani to ne), samozřejmě nebyl rozhřešen ani tentokrát, ale díky dobovému a místopisnému zasazení děje tady vznikl prostor to pojmout přece jen více odlišně než bylo dosud zvykem a to se tvůrcům v rámci dostupných možností (low budget plus direct to stream) docela povedlo. S daným rozpočtem a omezením, které přinášela sama premisa (jak věrohodně, nebo alespoň obstojně, ztvárnit střet mezi super technicky vyspělým vesmírným lovcem a domorodými bojovníky, vyzbrojenými pouze luky a šípy), se Trachtenberg ve čtvrtém pokračování popral se ctí.
 
Dějová linka filmu s příměsí coming of age, týkající se hlavní hrdinky (v sérii je to novinka, takže proč ne), je v několika případech docela vynalézavá (kromě obvyklých lidí se tentokrát porcují i nebezpečná zvířata, konečně se zase, zde přítomný, Yautja prohání v korunách stromů, na což se po jedničce (a z pochopitelných důvodů ve dvojce) v dalších dílech úplně zapomnělo, plus na pravidlo, že Predátoři mají rádi teplo a proto loví v džungli nebo ve městě, trpícím rekordními teplotami, se tvůrci vykašlali už minule, takže i tady nezbývá než akceptovat, že mezi nimi jsou i nějací ti otužilci:)), pár nových vychytávek z predátoří lovecké kuchyně je fajn (nicméně výtka "lítáme vesmírem stovky let, maskovací technologie je hračka, ale plasmový kanón jsme, bohužel, ještě nevynalezli:D" nadále platí), opět nový design Predátora až tak úplně ne (proč proboha zase?), ale dejme tomu (asi na to ve studiu mají nějaké pravidlo - co nový film, to nový design).
 
Akce jako takové je docela hodně a je relativně slušně krvavá (kdo by to byl řekl, že zrovna tady bude mít milovník lidských trofejí kill-death ratio na maximálním levelu:D), kamera (pěknou kanadskou přírodu prodává slušně) a některé záběry/sekvence byly hodně vychytané (Trachtenberg k projektu očividně nepřistupoval stylem "já tady jen pracuju a výsledek je mi jedno", za což palec nahoru), povedený OST se sice nepřipomene známými (geniálními) Silvestriho motivy ze série, ale je správně dobový (až mi párkrát vytanul na mysli dokonalý OST z The Last of the Mohicans), střídmá stopáž je tak akorát (přičemž pozvolené tempo v první půli snímku není problém - o to větší dopad na diváka pak má, když se v druhé půli děj a akce pořádně rozjede), nabídnout divákům možnost zhlédnout film v "původním" dabingu je dobrý nápad a potěší pár odkazů, aneb pomrknutí na fanoušky originálu (škoda promarněné příležitosti ve scéně v rašelině pod nánosy bahna - čekal jsem, že Predátor projde kolem hlavní hrdinky, aniž by ji zahlédl a ono nic:)) a samozřejmě jeho pokračování (vlastně mně ale překvapilo, že Adolini byl přímo jeden z těch kolonizátorů, od dvojky až doteď jsem si tak nějak automaticky myslel, že ta rytina na bambitce je podpis jejího výrobce a nikoliv vlastníka).
 
Midthunder jako černá ovce kmene (nebo vlastně rudá ovce:D?) je relativně ok (o tom, že nakonec vyhraje, protože scénář tomu chtěl a nikoliv proto, že by to jako postava dokázala, mě sice nepřesvědčila, ale na druhou stranu s tou premisou, kterou si tvůrci dobrovolně vybrali, to byl boj, který v podstatě nemohla vyhrát - což platí, ať už by roli hrál kdokoliv). Tedy až do samotného finále, tj. nekompromisní likvidace nebohého safari turisty a přímočarého vykosení tábora kolonizátorů, při kterém její combat skills náhle akcelerují až na "Mary Sue" level (namísto toho, aby se spoléhala na svou inteligenci a důmyslné booby traps - tak jako Arnie v originále, protože mu bylo jasné, že mano a mano by proti svému mimozemskému protivníkovi neměl absolutně žádnou šanci). Co rozhodně ok ovšem není, jsou všechna digitální zvířata, u kterých cgi úplně bije do očí (zvláště ve srovnání se samotným Predátorem, tj. hercem na place v kostýmu). Při vzpomínce třeba na legendárního Barta z The Edge to je tady nebe a dudy.
 
Každý Predátor v každém filmu musí být nakonec větší či menší loser, jinak by pochopitelně lidští protivníci neměli žádnou šanci. V tomto případě Predátor dostává během filmu kontinuálně a konstantně na budku, což je - při jeho obdivuhodném kill score - obzvláště vtipné na konci před finálním soubojem s hlavní hrdinkou, kdy on je celý pokrytý od krve (vlastní), zatímco ona nemá v podstatě ani škrábanec:D, k tomu kolonizátoři ukrytí pod větvemi a listím v zemi, číhající na nic netušícího lovce (ano, i tehdy vyzařují teplo, takže by je vidět měl) a pochopitelně finálový střet a závěrečné střílení šípů, které jsou naváděné maskou, kterou nemám (takže vůbec netuším, kam je vlastně střílím). Sice by se dalo polemizovat, že šípy lze buď navádět maskou a nebo střílet pěkně po staru čistě vpřed a Predátor si na kuši po ztrátě masky jen nepřepnul nastavený default mode:), ale zrovna tahle berlička, bohužel, z filmu nijak nevyplývá. Bohužel proto, že to v aktuální podobě trochu vyznívá, že tento konkrétní zástupce z řad Yautja byl docela smolař s legračním epitafem (zemřel čestně v lítém boji poté, co … si vlastnoručně ustřelil hlavu) a náběhem na Darwin Award:D.
 
Celkově, oproti Blackově pokusu, jde jednoznačně o pokrok (ale to není moc vysoko posazena laťka, že ano:)), oproti Rodriguezově nepřiznanému remaku McTiernana o nějaký ten kousek taktéž (protože zatímco pětka má plusové body za snahu o originalitu a pokus přijít zase s něčím jiným v rámci série (a moment překvapení, že to není až tak špatné, jak jsem původně čekal:)), trojka je jen převlečený původní film natočený fanboys jedničky), takže ve výsledku poctivé třetí místo v sérii. Slovy dalšího klasika (modří už vědí) "to je docela slušný na polonahý domorodce":D a low budget žánrovou jednohubku (s neznámým castingem) čistě pro stream, od odkoupeného, polomrtvého, studia.
 
P.S. Nicméně konec (povedených) animovaných titulků je, doufám, jen vtípek a další pomrknutí tvůrců na diváka, protože zavání přesně tím, na co dojely předchozí pokračování, ala "more of the same". Zkusili to, kupodivu to vyšlo a tím bych to uzavřel. Jednou s díky stačilo a příště prosím zase něco z jiného ranku (křižáci, vietcong, vikingové, jakuza, gladiátoři, samurajové, piráti, whatever).
837252
Už když se na začátku filmu objevil uvozující titulek "1719", bylo jasné, že starý známý [spoiler]Raphael Adolini[/spoiler] nebude daleko a taky že ne*:)*.   Premisa se zasazením děje mezi indiány 300 let zpátky mě extra moc nezaujala (přestože v komiksech se to neohroženými lovci z vesmíru v naší minulosti jen hemží - je vlastně až s podivem, že to nějaká "back to the past" historka do filmu dotáhla až nyní), s trailery a promo fotkami (zejména titulního pojízdného masokombinátu) jsem na tom byl dost podobně a první ohlasy s výkřiky typu "nejlepší film v sérii", případně "nejlepší pokračování vůbec" mě spíše nevěřícně rozesmály, než navnadily. Takže má očekávání, stran pátého filmu, byla nastavěna proklatě nízko.   A jak už to tak obvykle bývá, pravda je někde [s]tam venku[/s] zhruba uprostřed. Nejlepší film ze série ani náhodou (slovy klasika "To šlo IQ tak rychle dolů, co jsem byla pryč?"*:D*), nejlepší pokračování také ne (sorry, City Hunter ftw), ale nakonec vlastně příjemné překvapení a hodně povedená žánrová jednohubka rozhodně.   Ten hlavní a přetrvávající problém všech pokračování (nejen) téhle frančízy, totiž tu lepší tu horší variace na původní film jen v jiných kulisách s pár dílčími změnami (a někdy ani to ne), samozřejmě nebyl rozhřešen ani tentokrát, ale díky dobovému a místopisnému zasazení děje tady vznikl prostor to pojmout přece jen více odlišně než bylo dosud zvykem a to se tvůrcům v rámci dostupných možností (low budget plus direct to stream) docela povedlo. S daným rozpočtem a omezením, které přinášela sama premisa (jak věrohodně, nebo alespoň obstojně, ztvárnit střet mezi super technicky vyspělým vesmírným lovcem a domorodými bojovníky, vyzbrojenými pouze luky a šípy), se Trachtenberg ve čtvrtém pokračování popral se ctí.   Dějová linka filmu s příměsí coming of age, týkající se hlavní hrdinky (v sérii je to novinka, takže proč ne), je v několika případech docela vynalézavá (kromě obvyklých lidí se tentokrát porcují i nebezpečná zvířata, konečně se zase, zde přítomný, Yautja [spoiler]prohání v korunách stromů[/spoiler], na což se po jedničce [spoiler](a z pochopitelných důvodů ve dvojce)[/spoiler] v dalších dílech úplně zapomnělo, plus na pravidlo, že Predátoři mají rádi teplo a proto loví v džungli nebo ve městě, trpícím rekordními teplotami, se tvůrci vykašlali už minule, takže i tady nezbývá než akceptovat, že mezi nimi jsou i nějací ti otužilci*:)*), pár nových vychytávek z predátoří lovecké kuchyně je fajn (nicméně výtka "lítáme vesmírem stovky let, maskovací technologie je hračka, ale plasmový kanón jsme, bohužel, ještě nevynalezli*:D*" nadále platí), opět nový design Predátora až tak úplně ne (proč proboha zase?), ale dejme tomu (asi na to ve studiu mají nějaké pravidlo - co nový film, to nový design).   Akce jako takové je docela hodně a je relativně slušně krvavá (kdo by to byl řekl, že zrovna tady bude mít milovník lidských trofejí [spoiler]kill-death ratio na maximálním levelu[/spoiler]*:D*), kamera (pěknou kanadskou přírodu prodává slušně) a některé záběry/sekvence byly hodně vychytané (Trachtenberg k projektu očividně nepřistupoval stylem "já tady jen pracuju a výsledek je mi jedno", za což palec nahoru), povedený OST se sice nepřipomene známými (geniálními) Silvestriho motivy ze série, ale je správně dobový (až mi párkrát vytanul na mysli dokonalý OST z The Last of the Mohicans), střídmá stopáž je tak akorát (přičemž pozvolené tempo v první půli snímku není problém - o to větší dopad na diváka pak má, když se v druhé půli děj a akce pořádně rozjede), nabídnout divákům možnost zhlédnout film v "původním" dabingu je dobrý nápad a potěší pár odkazů, aneb pomrknutí na fanoušky originálu (škoda promarněné příležitosti [spoiler]ve scéně v rašelině pod nánosy bahna - čekal jsem, že Predátor projde kolem hlavní hrdinky, aniž by ji zahlédl a ono nic[/spoiler]*:)*) a samozřejmě jeho pokračování (vlastně mně ale překvapilo, že [spoiler]Adolini byl přímo jeden z těch kolonizátorů, od dvojky až doteď jsem si tak nějak automaticky myslel, že ta rytina na bambitce je podpis jejího výrobce a nikoliv vlastníka[/spoiler]).   Midthunder jako černá ovce kmene (nebo vlastně rudá ovce*:D*?) je relativně ok (o tom, že nakonec vyhraje, protože scénář tomu chtěl a nikoliv proto, že by to jako postava dokázala, mě sice nepřesvědčila, ale na druhou stranu s tou premisou, kterou si tvůrci dobrovolně vybrali, to byl boj, který v podstatě nemohla vyhrát - což platí, ať už by roli hrál kdokoliv). Tedy až do samotného finále, tj. nekompromisní likvidace nebohého safari turisty a přímočarého [spoiler]vykosení tábora kolonizátorů[/spoiler], při kterém její combat skills náhle akcelerují až na "Mary Sue" level (namísto toho, aby se spoléhala na svou inteligenci a důmyslné booby traps - tak jako Arnie v originále, protože mu bylo jasné, že mano a mano by proti svému mimozemskému protivníkovi neměl absolutně žádnou šanci). Co rozhodně ok ovšem není, jsou všechna digitální zvířata, u kterých cgi úplně bije do očí (zvláště ve srovnání se samotným Predátorem, tj. hercem na place v kostýmu). Při vzpomínce třeba na legendárního Barta z The Edge to je tady nebe a dudy.   Každý Predátor v každém filmu musí být nakonec větší či menší loser, jinak by pochopitelně lidští protivníci neměli žádnou šanci. V tomto případě Predátor dostává během filmu kontinuálně a konstantně na budku, což je - při jeho obdivuhodném kill score - obzvláště vtipné na konci před finálním soubojem s hlavní hrdinkou, kdy on je [spoiler]celý pokrytý od krve (vlastní)[/spoiler], zatímco ona [spoiler]nemá v podstatě ani škrábanec[/spoiler]*:D*, k tomu [spoiler]kolonizátoři ukrytí pod větvemi a listím v zemi, číhající na nic netušícího lovce (ano, i tehdy vyzařují teplo, takže by je vidět měl) a pochopitelně finálový střet a závěrečné střílení šípů, které jsou naváděné maskou, kterou nemám (takže vůbec netuším, kam je vlastně střílím). Sice by se dalo polemizovat, že šípy lze buď navádět maskou a nebo střílet pěkně po staru čistě vpřed a Predátor si na kuši po ztrátě masky jen nepřepnul nastavený default mode[/spoiler]*:)*, ale zrovna tahle berlička, bohužel, z filmu nijak nevyplývá. Bohužel proto, že to v aktuální podobě trochu vyznívá, že tento konkrétní zástupce z řad Yautja byl docela smolař s legračním epitafem (zemřel čestně v lítém boji poté, co [spoiler]… si vlastnoručně ustřelil hlavu[/spoiler]) a náběhem na Darwin Award*:D*.   Celkově, oproti Blackově pokusu, jde jednoznačně o pokrok (ale to není moc vysoko posazena laťka, že ano*:)*), oproti Rodriguezově nepřiznanému remaku McTiernana o nějaký ten kousek taktéž (protože zatímco pětka má plusové body za snahu o originalitu a pokus přijít zase s něčím jiným v rámci série (a moment překvapení, že to není až tak špatné, jak jsem původně čekal*:)*), trojka je jen převlečený původní film natočený fanboys jedničky), takže ve výsledku poctivé třetí místo v sérii. Slovy dalšího klasika (modří už vědí) "to je docela slušný na polonahý domorodce"*:D* a low budget žánrovou jednohubku (s neznámým castingem) čistě pro stream, od odkoupeného, polomrtvého, studia.   P.S. Nicméně konec (povedených) animovaných titulků je, doufám, jen vtípek a další pomrknutí tvůrců na diváka, protože zavání přesně tím, na co dojely předchozí pokračování, ala [spoiler]"more of the same"[/spoiler]. Zkusili to, kupodivu to vyšlo a tím bych to uzavřel. Jednou s díky stačilo a příště prosím zase něco z jiného ranku (křižáci, vietcong, vikingové, jakuza, gladiátoři, samurajové, piráti, whatever).
7/10
5 -4
reagují: Cobretti
reagovat

Rozporuplnost

Rozporuplnost je asi nejlepší slovo, co nového Predátora charakterizuje. Díval jsem se na to včera v noci celkem společensky unaven a celé se mi to líbilo, i když ten konec už byl trochu moc (asi jak jsem střízlivěl :)). Ale dal bych klidně taky 8/10. 

Ale dneska si přesně uvědomuju ty chyby, predátor byl ke konci už poněkud retardovaný a šel přímo před muškety, hlavní hrdinka se proměnila v total bad ass, co v táboře bělochů dává tři chlapy najednou stylem Johna Wicka, predátor s ní třískne o zem pomalu stejně jako s medvědem a nic se neděje, navíc na něj skáče skokem z 6-9 metrů a zachytí se rukama. Haha. Celou dobu to vlastně všem pos*ala ona svojí umanutostí a predátora přivedla. Tímhle prizmatem 4/10, ale jsem s tím filmem vlastně ok, první polovina výborná záběry i atmosférou z digi zvířat se nepo, chápu napjatý rozpočet. Klidně někdy dám znovu. 
837157
Rozporuplnost je asi nejlepší slovo, co nového Predátora charakterizuje. Díval jsem se na to včera v noci celkem společensky unaven a celé se mi to líbilo, i když ten konec už byl trochu moc (asi jak jsem střízlivěl :)). Ale dal bych klidně taky 8/10.  Ale dneska si přesně uvědomuju ty chyby, predátor byl ke konci už poněkud retardovaný a šel přímo před muškety, hlavní hrdinka se proměnila v total bad ass, co v táboře bělochů dává tři chlapy najednou stylem Johna Wicka, predátor s ní třískne o zem pomalu stejně jako s medvědem a nic se neděje, navíc na něj skáče skokem z 6-9 metrů a zachytí se rukama. Haha. Celou dobu to vlastně všem pos*ala ona svojí umanutostí a predátora přivedla. Tímhle prizmatem 4/10, ale jsem s tím filmem vlastně ok, první polovina výborná záběry i atmosférou z digi zvířat se nepo, chápu napjatý rozpočet. Klidně někdy dám znovu. 
Rozporuplnost
2 -3
reagovat
reaguje na: Galactus
Souhlas, asi to tím je taky. Pro zajímavost rozpočty:
Predátor (1986) - 15.000.000 USD
Aliens (1986) - 18.500.000 USD
837149
Souhlas, asi to tím je taky. Pro zajímavost rozpočty: Predátor (1986) - 15.000.000 USD Aliens (1986) - 18.500.000 USD
837011
1 0
reagovat
reaguje na: Randal K.
A už jsme u handrkování, takže poslední příspěvek k tomu - dobře (a přesněji) to s tím střihem popsal Pepo. Ten film stojí celý na akci, druhá polovina už jeden na jednoho, naopak od přidaných prostor a scenérií v Aliens. Proto je PRO MĚ lepší. Totéž se týká hudby, která je u Predátora vyloženě dějotvorná (naopak od Aliens).
837144
A už jsme u handrkování, takže poslední příspěvek k tomu - dobře (a přesněji) to s tím střihem popsal Pepo. Ten film stojí celý na akci, druhá polovina už jeden na jednoho, naopak od přidaných prostor a scenérií v Aliens. Proto je PRO MĚ lepší. Totéž se týká hudby, která je u Predátora vyloženě dějotvorná (naopak od Aliens).
837102
2 -1
reagovat
reaguje na: pepo
Tak čištění pralesa je klasika největší... contaaaact!!!
837142
Tak čištění pralesa je klasika největší... contaaaact!!!
837119
1 0
reagovat
reaguje na: Randal K.
Tak sa pridám. Aliens je určite lepší film než Predator s geniálnym strihom aj hudbou. ALE...málokto si všimol, že posledná polhodinovka Predatora je až na pár holých viet (tuším 7) "nemý "film. Ten stojí výrazne na strihu, kamere , hudbe a zvuku. V najväčšej miere hlavne na hudbe a strihu. Čo je mimoriadne ťažká disciplína  a tu to funguje dokonale. Aj kvôli tomu som sa snažil pretlačiť Predatora do osnov na vysokej filmárskej škole (a samozrejme sa to nepodarilo...lebo...pičoviny). Ten film celkovo využíva málo dialógov a hrá to filmovými výrazovými prostriedkami. V tom filme je mnoho podnetných strihových sekvencií (útok na dedinu, kosenie pralesa FTW!)
837119
Tak sa pridám. Aliens je určite lepší film než Predator s geniálnym strihom aj hudbou. ALE...málokto si všimol, že posledná polhodinovka Predatora je až na pár holých viet (tuším 7) "nemý "film. Ten stojí výrazne na strihu, kamere , hudbe a zvuku. V najväčšej miere hlavne na hudbe a strihu. Čo je mimoriadne ťažká disciplína  a tu to funguje dokonale. Aj kvôli tomu som sa snažil pretlačiť Predatora do osnov na vysokej filmárskej škole (a samozrejme sa to nepodarilo...lebo...pičoviny). Ten film celkovo využíva málo dialógov a hrá to filmovými výrazovými prostriedkami. V tom filme je mnoho podnetných strihových sekvencií (útok na dedinu, kosenie pralesa FTW!)
837102
6 0
reagují: Qwat
reagovat
reaguje na: P.Kratky
Nemůžu. Nevím :)

Ale u Prey to asi bude rozpočet. 
837115
Nemůžu. Nevím :) Ale u Prey to asi bude rozpočet. 
837114
3 0
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Ahoj. Můžeš mi vysvětlit kde je problém s tou digitální krví a zvířaty. Copak oni nevidí jak je to hnusné! Je problém v penězích nebo ochráncích zvířat? Nebo je toho tolik že se ty efekty nestíhají? Thor 4 je také špatný a to stojí 250 mil.
837114
Ahoj. Můžeš mi vysvětlit kde je problém s tou digitální krví a zvířaty. Copak oni nevidí jak je to hnusné! Je problém v penězích nebo ochráncích zvířat? Nebo je toho tolik že se ty efekty nestíhají? Thor 4 je také špatný a to stojí 250 mil.
836883
1 -2
reagují: Mr. Hlad
reagovat
Popravdě jsem byl zklamaný! Už fakt nemůžu vidět ty digitální zvířata a krev. Predátor se tam chová jak kdyby teprve začínal se učit lovit. Neříkám že je to špatné ale jednička i dvojka jsou jinde. Měl by to být více horor  a predátor by měl konečně také vyhrát!
837106
Popravdě jsem byl zklamaný! Už fakt nemůžu vidět ty digitální zvířata a krev. Predátor se tam chová jak kdyby teprve začínal se učit lovit. Neříkám že je to špatné ale jednička i dvojka jsou jinde. Měl by to být více horor  a predátor by měl konečně také vyhrát!
3 -4
reagovat
Mal som z toho pocit že si tam pár scén vydupal Disney, keď sa rozhodli že už z toho nebude prekvapenie v druhej polovici filmu. Minimálne teda tá scéna s hadom bola úplne navyše a jedná sa aj o najhoršie CGI vo filme.

Ono tie digi zvieratá nie sú len problém tohto filmu. Živého jeleňa si z filmu nepamätám už roky a ešte nikdy sa im nepodarilo ho podať presvedčivo, rovnako medveďa. Ani ten od Iñárritu nebol žiadny zázrak.
Naopak scéna s kojotom bola celkom presvedčivá.

Také veci ako vracajúci tomahawk mi vôbec nevadili, ale k tomu koncu sa mohli dostať s trochu väčšou námahou.
837105
Mal som z toho pocit že si tam pár scén vydupal Disney, keď sa rozhodli že už z toho nebude prekvapenie v druhej polovici filmu. Minimálne teda tá scéna s hadom bola úplne navyše a jedná sa aj o najhoršie CGI vo filme. Ono tie digi zvieratá nie sú len problém tohto filmu. Živého jeleňa si z filmu nepamätám už roky a ešte nikdy sa im nepodarilo ho podať presvedčivo, rovnako medveďa. Ani ten od Iñárritu nebol žiadny zázrak. Naopak scéna s kojotom bola celkom presvedčivá. Také veci ako vracajúci tomahawk mi vôbec nevadili, ale k tomu koncu sa mohli dostať s trochu väčšou námahou.
2 0
reagovat
reaguje na: Qwat
"Až tak dobrý, že podle mě zkresluje, protože ve srovnání s ním je slabší prakticky všechno."

Veď áno. To je to čo píšem. 

"určitě bych tomu ve srovnání neříkal "na úplně jiném orbitě". Navíc v Predátorovi vidím zase jiné prvky lepší než v Aliens - hudba, střih, nebo třeba pozorování z hlediska "nepřítele", skvěle udělaná novinka v té době."

Ehm, to "na úplne inom orbite" som písal ohľadom hereckých výkonov hlavne leading hercov...trošku to vytrhávaš z kontextu. 

Hudba - hudba v Predátorovi nie je lepšia než v Aliens, to už hádam nie je ani vec názoru. Oba soundtracky sú klasika. V prípade Aliens bol soundtrack aj influential - X-krát používaný v traileroch na akčné filmy (song Bishop's countdown pozná každý). 

A strih - prosím, aj keď sa nechceš handrkovať, vysvetli v čom je lepší strih v Predátorovi oproti Aliens. To by som si rád prečítal. :D
837102
"Až tak dobrý, že podle mě zkresluje, protože ve srovnání s ním je slabší prakticky všechno." Veď áno. To je to čo píšem.  "určitě bych tomu ve srovnání neříkal "na úplně jiném orbitě". Navíc v Predátorovi vidím zase jiné prvky lepší než v Aliens - hudba, střih, nebo třeba pozorování z hlediska "nepřítele", skvěle udělaná novinka v té době." Ehm, to "na úplne inom orbite" som písal ohľadom hereckých výkonov hlavne leading hercov...trošku to vytrhávaš z kontextu.  Hudba - hudba v Predátorovi nie je lepšia než v Aliens, to už hádam nie je ani vec názoru. Oba soundtracky sú klasika. V prípade Aliens bol soundtrack aj influential - X-krát používaný v traileroch na akčné filmy (song Bishop's countdown pozná každý).  A strih - prosím, aj keď sa nechceš handrkovať, vysvetli v čom je lepší strih v Predátorovi oproti Aliens. To by som si rád prečítal. *:D*
837009
2 -1
reagují: Qwat, pepo
reagovat

Zklamání

Po všech těch kladných ohlasech jsem čekal pecku a dostal jsem nudnou pohádku o tom, že i přesto, že i přesto, že jste asi tak 150 cm žena tak dokážete nakopat řiť vesmírnému lovci přes dva metry velkému a jako dezertíček si k tomu přidáte i cca 6 dospělejch chlapů (protože býlí kolonizátoři západu přece byly jen banda ožralejch hlupáků).  A ty odporný digitální zvířata to už byla jen třešnička na dortu.    
837100
Po všech těch kladných ohlasech jsem čekal pecku a dostal jsem nudnou pohádku o tom, že i přesto, že i přesto, že jste asi tak 150 cm žena tak dokážete nakopat řiť vesmírnému lovci přes dva metry velkému a jako dezertíček si k tomu přidáte i cca 6 dospělejch chlapů (protože býlí kolonizátoři západu přece byly jen banda ožralejch hlupáků).  A ty odporný digitální zvířata to už byla jen třešnička na dortu.    
Zklamání
4 -4
reagovat

KEK

Když už tu diskutujete nad nelogičností, tak dát si kytku a postavit se k ohni má úplně stejný účinek na termovizi jako napatlat se bahnem...... prostě oba vidíš..... v tomhle byla dvojka aspoň trochu napřed a logická s těmi obleky.....

A ne sorry Predator co vykosi 50 chlapu/idnianu/medvedu...atd. se necha nelogicky rozmlatit od (jak uz nekdo psal) 50kg holky v souboji kde ji mohl asi 6x zabit - kdyz uz ji predtim nezabil 4x behem celeho filmu
837060
Když už tu diskutujete nad nelogičností, tak dát si kytku a postavit se k ohni má úplně stejný účinek na termovizi jako napatlat se bahnem...... prostě oba vidíš..... v tomhle byla dvojka aspoň trochu napřed a logická s těmi obleky..... A ne sorry Predator co vykosi 50 chlapu/idnianu/medvedu...atd. se necha nelogicky rozmlatit od (jak uz nekdo psal) 50kg holky v souboji kde ji mohl asi 6x zabit - kdyz uz ji predtim nezabil 4x behem celeho filmu
KEK
4 -1
reagovat
reaguje na: Jacob6
To mi taky vadilo, ale voni jsou úplně stejně mimo i ti indiáni, to fakt vůbec nejde brát tak, že by tam mělo být cokoliv realistického.
Koneckonců, v knížkách Karla Maye byl taky každý hroch, grizzly nebo bizon zabijáckým stvořením, které musel Olda zlikvidovat, jinak by všechny  kolem vyvraždilo...
837055
To mi taky vadilo, ale voni jsou úplně stejně mimo i ti indiáni, to fakt vůbec nejde brát tak, že by tam mělo být cokoliv realistického. Koneckonců, v knížkách Karla Maye byl taky každý hroch, grizzly nebo bizon zabijáckým stvořením, které musel Olda zlikvidovat, jinak by všechny  kolem vyvraždilo...
837032
2 -1
reagovat
reaguje na: Randal K.
"Jednotka - na efektoch sa zub času už podpísal a tam sa na Prey film nechytá"
Cože?!
837054
"Jednotka - na efektoch sa zub času už podpísal a tam sa na Prey film nechytá" Cože?!
836941
4 -2
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Hm?
837035
Hm?
837005
1 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se