Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Predátor: Kořist: Recenze

příspěvky 121 - 140 Napsat příspěvek
reaguje na: kfk
Hele, ty výtky mají hlavu a patu, vyjádřím se jen k Naru: 1) už tomu jednomu Komančovi dávala pěkně na držku, 2) běloši ji podcenili jako indiánku a ženskou, 3) Predator byl už sakra hodně zmasenej, vždyť toho schytal i od jiných dost. 

BTW, lidi i dnes taky loví třeba kuší, lukem, protože challenge.
836663
Hele, ty výtky mají hlavu a patu, vyjádřím se jen k Naru: 1) už tomu jednomu Komančovi dávala pěkně na držku, 2) běloši ji podcenili jako indiánku a ženskou, 3) Predator byl už sakra hodně zmasenej, vždyť toho schytal i od jiných dost.  BTW, lidi i dnes taky loví třeba kuší, lukem, protože challenge.
836652
7 -2
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: kfk
je to levnej stream film a posledni díl byl drahej sracka kinofilm.. tím si vysvetluju, že většině nevadí/neřeší tyhle věci 
treba cgi zvířata sou fakt ošklivý a ten jojo tomahawk je jak z Assissin creeda..preziju to ale ten strašně rychlej from zero to hero šlo udělat lépe.. nic neulovim a nepreperu hop sundat francouze a 1v1 predatora a to úplně ez..
stačilo aby to fighty vyhrála ne úplně tak snadno
něco jako když homelander vyhraje nad boxerem v banshee, takhle to je jako když statham mlati komparz :D
836656
je to levnej stream film a posledni díl byl drahej sracka kinofilm.. tím si vysvetluju, že většině nevadí/neřeší tyhle věci  treba cgi zvířata sou fakt ošklivý a ten jojo tomahawk je jak z Assissin creeda..preziju to ale ten strašně rychlej from zero to hero šlo udělat lépe.. [spoiler]nic neulovim a nepreperu hop sundat francouze a 1v1 predatora a to úplně ez.. stačilo aby to fighty vyhrála ne úplně tak snadno[/spoiler] něco jako když homelander vyhraje nad boxerem v banshee, takhle to je jako když statham mlati komparz *:D*
836652
2 -1
reagují: kfk
reagovat
Nechápu proč se tu řeší woke? Úplně vidím jak si lidi sednuli a řekli si, no co takhle natočit film o predátorovi dáme tam ženskou do hlavní role a budeme ji zesměšňovat mužským pohlavím = 100% woke film. Navíc nechápu proč někdo řeší že je hlavní postava žena nebo chlap, nebo je černá/bílá/žlutá nebo jakákoliv. Vždyť je to úplně jedno ne? Co kdyby jsme už konečně přestali řešit tyhle věci? Ale zas nadruhou stranu chápu že ty lidi co tu píšou potřebujou asi vidět macho chlapy s pořádnejma svalama aby si u toho mohli tahat za žížalu:+
836655
Nechápu proč se tu řeší woke? Úplně vidím jak si lidi sednuli a řekli si, no co takhle natočit film o predátorovi dáme tam ženskou do hlavní role a budeme ji zesměšňovat mužským pohlavím = 100% woke film. Navíc nechápu proč někdo řeší že je hlavní postava žena nebo chlap, nebo je černá/bílá/žlutá nebo jakákoliv. Vždyť je to úplně jedno ne? Co kdyby jsme už konečně přestali řešit tyhle věci? Ale zas nadruhou stranu chápu že ty lidi co tu píšou potřebujou asi vidět macho chlapy s pořádnejma svalama aby si u toho mohli tahat za žížalu*:+*
4 -6
reagovat
Tak jo ... je to ... tak půl na půl. Místy skvělý a svěží. Místy odfláklý a hloupý.
Pozitiva opravdu jsou. Má to spád, atmosféru a slušnou akci. Zvlášť téma lovec/kořist a paralely s člověkem (bizoni). Takže scéna s vlkem a hadem je naprosto SUPER. To se jim opravdu povedlo a musím říct, že od Predátora 2 zase někdo přemýšlel. Což mě vede k tomu hadovi. Vlastně mi uniká, co je na té scéně k nepochopení. Predátor funguje jednoduše tak, že cokoliv, co se dá považovat za důstojného soupeře (síla, technologie, vynalézavost atp.) je pro něj výzva, a tu on hledá. Nejdřív hledá konflikt a poté identifikuje vhodného soupeře. To platí i pro agresivní organismus, který na něj zaútočí, i když nemá šanci - had.

Bohužel jsou tam i negativa. Mám docela problém s nekonzistentní technologií, kterou používá a jeho vzezřením. Ta rasa je nám cizí, takže je to asi lichá výtka, ale pokud je tenhle Predátor odlišnej, protože 300 let, tak to nesedí s evolucí na naší planetě (jakože aplikujeme stejná pravidla). To mi přijde trochu mimo, ale je to sci-fi a dá se to okecat. Co mi ale přijde hodně blbý, je jeho řeč těla. V Predátorovi 1 a 2 měl specifickou řeč těla - od chůze, po skákání, po pohyb dlaní, nebo případně jeho specifický postoj. McTiernan a spol. věděli, že ho musí prezentovat i pomocí řeči těla jako cizí bytost. Tady to chybí. Je to prostě chlap. A je to sakra poznat.
K tomu se moc nepřemýšlelo nad technologickou vyspělostí. Vlastně to je úplnej nonsens. Na jednu stranu má být zjevně zaostalejší, než budoucí Predátoři, protože 300 let. Na druhou stranu ten, kdo to vymýšlel, byl dost přízemní. Perfektní kamufláž a schopnost cestovat v rámci - plácnu - jedné galaxie, ale pak vytasí projektily, které zůstanou v kořisti a on si pro ně musí dojít? Do toho samonaváděcí miny(?) a výbušniny? Nedává to smysl. Jako kdyby si v jednu chvíli řekli, že mu musí nacpat handicap.
Což mě vede k té největší hlouposti. Je to stroj, který ani moc nepřemýšlí. Predátoři nejsou tupí lovci. Přece jenom jsou to mimozemšťani, kteří cestují z planety na planetu, tak asi nějaký fištrón mají. To se váže na jejich kamufláž a pud sebezáchovy. Každý predátor v přírodě nejde hned do konfliktu, pokud nemusí. Respektive má strach. Schytáte jednu ránu a je to konec. To samé tihle mimozemšťani. Neměl by jít přímo proti protivníkovi, který má muškety, když má jenom štít. Měl by využívat důvtip a technologii. Stejně jako v jedničce a dvojce. Tam si dávali bacha na protivníky. Tenhle to dělá jen občas. Jinak jen stojí a čumí. Třeba Naru sledoval a viděl, že je schopný protivník, ale stejně ji podcenil. To mi tam taky nesedí. 
Ale tohle se dá ještě nějak okecat. Čert to vem.

Co je ale úplně debilní, je Naru. Je to tak. Navíc nevím, jak vám, ale mně tam ta slečna neseděla. Herečka je to slušná, ale typově z ní křičí, že tam nezapadá. Pomohlo by, kdyby skrouhli dialogy a nechali je to odříkat tou komančštinou. Myslím, že by to bylo o třídu lepší. Jinak zbytek castingu super. Ale jak už tu padlo. Žádnej klasickej oblouk. Žádnej vývoj. "Proč chce lov?" - "Protože si myslíte, že to nedokážu." To je otřesná motivace. Stačilo přitlačit na to, že je Naru odlišná, že jí to baví ... že je vynalézavá. To tam sice je, ale tohle zabijete, když explicitně vyjádří postava, že je nevyzrálá. A nakonec všem dokáže, aniž by něco sama ztratila (bratr se nepočítá; to je riziko jeho pozice), že na to má. To nikoho, komu se ten film fakt líbil, netrklo, že v jedné části je Naru neschopná přeprat spolubojovníky a cokoliv ulovit a v druhé nakopat zadek Francouzům (absurdním soubojem) a vydržet rány od Pedátora? Toho Predátora, který celou dobu vydrží všechno a je schopnej zvednout nad hlavu dvěstěkilovýho medvěda? Ale no tak:) Argument proti tomu nemůže být, že je to "film". I ten film musí být konzistentní v rámci svých pokřivených zákonů. 
A to ani nebudu začínat o tom, jak se jí do ruky vracel ten Tomahavk. Bože.

Pokud jste to celý přečetli takhle po ránu, máte u mě pivo.
836652
Tak jo ... je to ... tak půl na půl. Místy skvělý a svěží. Místy odfláklý a hloupý. Pozitiva opravdu jsou. Má to spád, atmosféru a slušnou akci. Zvlášť téma lovec/kořist a paralely s člověkem (bizoni). Takže scéna s vlkem a hadem je naprosto SUPER. To se jim opravdu povedlo a musím říct, že od Predátora 2 zase někdo přemýšlel. Což mě vede k tomu hadovi. Vlastně mi uniká, co je na té scéně k nepochopení. Predátor funguje jednoduše tak, že cokoliv, co se dá považovat za důstojného soupeře (síla, technologie, vynalézavost atp.) je pro něj výzva, a tu on hledá. Nejdřív hledá konflikt a poté identifikuje vhodného soupeře. To platí i pro agresivní organismus, který na něj zaútočí, i když nemá šanci - had. Bohužel jsou tam i negativa. Mám docela problém s nekonzistentní technologií, kterou používá a jeho vzezřením. Ta rasa je nám cizí, takže je to asi lichá výtka, ale pokud je tenhle Predátor odlišnej, protože 300 let, tak to nesedí s evolucí na naší planetě (jakože aplikujeme stejná pravidla). To mi přijde trochu mimo, ale je to sci-fi a dá se to okecat. Co mi ale přijde hodně blbý, je jeho řeč těla. V Predátorovi 1 a 2 měl specifickou řeč těla - od chůze, po skákání, po pohyb dlaní, nebo případně jeho specifický postoj. McTiernan a spol. věděli, že ho musí prezentovat i pomocí řeči těla jako cizí bytost. Tady to chybí. Je to prostě chlap. A je to sakra poznat. K tomu se moc nepřemýšlelo nad technologickou vyspělostí. Vlastně to je úplnej nonsens. Na jednu stranu má být zjevně zaostalejší, než budoucí Predátoři, protože 300 let. Na druhou stranu ten, kdo to vymýšlel, byl dost přízemní. Perfektní kamufláž a schopnost cestovat v rámci - plácnu - jedné galaxie, ale pak vytasí projektily, které zůstanou v kořisti a on si pro ně musí dojít? Do toho samonaváděcí miny(?) a výbušniny? Nedává to smysl. Jako kdyby si v jednu chvíli řekli, že mu musí nacpat handicap. Což mě vede k té největší hlouposti. Je to stroj, který ani moc nepřemýšlí. Predátoři nejsou tupí lovci. Přece jenom jsou to mimozemšťani, kteří cestují z planety na planetu, tak asi nějaký fištrón mají. To se váže na jejich kamufláž a pud sebezáchovy. Každý predátor v přírodě nejde hned do konfliktu, pokud nemusí. Respektive má strach. Schytáte jednu ránu a je to konec. To samé tihle mimozemšťani. Neměl by jít přímo proti protivníkovi, který má muškety, když má jenom štít. Měl by využívat důvtip a technologii. Stejně jako v jedničce a dvojce. Tam si dávali bacha na protivníky. Tenhle to dělá jen občas. Jinak jen stojí a čumí. Třeba Naru sledoval a viděl, že je schopný protivník, ale stejně ji podcenil. To mi tam taky nesedí.  Ale tohle se dá ještě nějak okecat. Čert to vem. Co je ale úplně debilní, je Naru. Je to tak. Navíc nevím, jak vám, ale mně tam ta slečna neseděla. Herečka je to slušná, ale typově z ní křičí, že tam nezapadá. Pomohlo by, kdyby skrouhli dialogy a nechali je to odříkat tou komančštinou. Myslím, že by to bylo o třídu lepší. Jinak zbytek castingu super. Ale jak už tu padlo. Žádnej klasickej oblouk. Žádnej vývoj. "Proč chce lov?" - "Protože si myslíte, že to nedokážu." To je otřesná motivace. Stačilo přitlačit na to, že je Naru odlišná, že jí to baví ... že je vynalézavá. To tam sice je, ale tohle zabijete, když explicitně vyjádří postava, že je nevyzrálá. [spoiler]A nakonec všem dokáže, aniž by něco sama ztratila (bratr se nepočítá; to je riziko jeho pozice), že na to má. To nikoho, komu se ten film fakt líbil, netrklo, že v jedné části je Naru neschopná přeprat spolubojovníky a cokoliv ulovit a v druhé nakopat zadek Francouzům (absurdním soubojem) a vydržet rány od Pedátora? Toho Predátora, který celou dobu vydrží všechno a je schopnej zvednout nad hlavu dvěstěkilovýho medvěda? Ale no tak:) Argument proti tomu nemůže být, že je to "film". I ten film musí být konzistentní v rámci svých pokřivených zákonů. [/spoiler] A to ani nebudu začínat o tom, jak se jí do ruky vracel ten Tomahavk. Bože. Pokud jste to celý přečetli takhle po ránu, máte u mě pivo.
9 -10
reagují: Barv666, dreamy
reagovat
Pecka 9/10:+
836645
Pecka 9/10*:+*
6 -3
reagovat
reaguje na: oldy
Mám, tohle jsem neřekl, jen to nepřehodnocuju a nevím, proč bych se neměl podívat na další, kterej s tím nesouvisí.
836644
Mám, tohle jsem neřekl, jen to nepřehodnocuju a nevím, proč bych se neměl podívat na další, kterej s tím nesouvisí.
836641
2 0
reagovat
reaguje na: Bospor
Když nemáš rád první díl,tak se nedívej na další. 
836641
Když nemáš rád první díl,tak se nedívej na další. 
836629
3 -5
reagují: Bospor
reagovat
Za mne, hodně slušný... Celkově to vypadalo jako film někoho, kdo viděl první dva díly, zkousnul ještě Predátory a řekl si, že zkusí natočit propojení těch třech. těch motivů odkazující na ostatní filmy je tam fakt dost doutník toho největšího Macho, bažina a bahno, useknutá ruka vlastní zbraní, horní přelety přes putování krajinou a samozřejmě ta koncovka, která jen jasně prokázala chtění patřit do série, Prostě Dobrý lov...
836640
Za mne, hodně slušný... Celkově to vypadalo jako film někoho, kdo viděl první dva díly, zkousnul ještě Predátory a řekl si, že zkusí natočit propojení těch třech. těch motivů odkazující na ostatní filmy[spoiler] je tam fakt dost doutník toho největšího Macho, bažina a bahno, useknutá ruka vlastní zbraní, horní přelety přes putování krajinou a samozřejmě ta koncovka, která jen jasně prokázala chtění patřit do série, Prostě Dobrý lov...[/spoiler]
5 -1
reagovat
Vyborny, hodne me to prekvapilo. Skoda, ze finalni bitka byla ve tme a tudiz i dost neprehledna, docela mi to vyslednej dojem srazi. Ale takova denni nahanecka komancu v lese a na louce byla vynikajici. :+ Hlavni herecka skvela, funguje to paradne, imf v recenzi rekl asi vse.
836637
Vyborny, hodne me to prekvapilo. Skoda, ze finalni bitka byla ve tme a tudiz i dost neprehledna, docela mi to vyslednej dojem srazi. Ale takova denni nahanecka komancu v lese a na louce byla vynikajici. *:+* Hlavni herecka skvela, funguje to paradne, imf v recenzi rekl asi vse.
6 -1
reagovat
No na konci bylo ukázané, že se v té době ukázaly 3 lodě.
Takže z jedné šel Predátor mezi Indány.

Z druhé mohl narazit na piráty na ostrově, když šli zakopat poklad a byli přepadeni britama?  8)

A třetí? Pařížské ulice?  :)
836636
No na konci bylo ukázané, že se v té době ukázaly 3 lodě. Takže z jedné šel Predátor mezi Indány. Z druhé mohl narazit na piráty na ostrově, když šli zakopat poklad a byli přepadeni britama?  *8)* A třetí? Pařížské ulice?  *:)*
2 -3
reagovat

8/10

Necekal sem od toho nic, dostal sem super film. O Trachtenberga se ted budou vsichni rvat.
836631
Necekal sem od toho nic, dostal sem super film. O Trachtenberga se ted budou vsichni rvat.
8/10
19 -1
reagovat
Je to dobrý film, jako predátorský film to funguje skvěle a jednoduchost tomu svědčí. líbí se mi prostředí a zasazení, ale zase bych z toho nedělal takový zázrak, ničím to extra nevyniká, takže nějakých 9/10 tam určitě nevidím. To však ani u generický jedničky s Arnoldem, který neumí hrát a ze který je tu spousta lidí neopodstatněně hotová kvůli troše predátora.
836629
Je to dobrý film, jako predátorský film to funguje skvěle a jednoduchost tomu svědčí. líbí se mi prostředí a zasazení, ale zase bych z toho nedělal takový zázrak, ničím to extra nevyniká, takže nějakých 9/10 tam určitě nevidím. To však ani u generický jedničky s Arnoldem, který neumí hrát a ze který je tu spousta lidí neopodstatněně hotová kvůli troše predátora.
4 -8
reagují: oldy
reagovat
Je to ono, stačilo 35 let vydržet, je to naprosto super, jen sentiment a trocha střízlivosti mi to ještě nedovolí dát na stejnou úroveň s jedničkou - jo, tak moc se mi to po prvním shlédnutí líbí!
836627
Je to ono, stačilo 35 let vydržet, je to naprosto super, jen sentiment a trocha střízlivosti mi to ještě nedovolí dát na stejnou úroveň s jedničkou - jo, tak moc se mi to po prvním shlédnutí líbí!
12 -4
reagovat

9/10

Za mě velká spokojenost a Predátor vypadal bez masky opravdu hrozivě. :+ Líbilo se mi jak zkoušel odhadnout sílu protivníka. Na malého vlka zaútočil až když ho napadl (ten vlk) a na velkého medvěda šel hned, protože viděl,že je to opravdový lovec/šelma. Člověka nejdřív sledoval a zjišťoval,co mají za zbraně a hlavně bylo na něm vidět,že člověk je inteligentní a musel tomu uzpůsobit lov. Tenhle Predátor byl spíš takový Gladiátor a do každého souboje šel po hlavě. Pár chybiček to mělo,ale nic co by pokazilo celkový dojem. Doufám,že titulková scénka naznačuje pokračování. 8)
836622
Za mě velká spokojenost a Predátor vypadal bez masky opravdu hrozivě. *:+* Líbilo se mi jak zkoušel odhadnout sílu protivníka. Na malého vlka zaútočil až když ho napadl (ten vlk) a na velkého medvěda šel hned, protože viděl,že je to opravdový lovec/šelma. Člověka nejdřív sledoval a zjišťoval,co mají za zbraně a hlavně bylo na něm vidět,že člověk je inteligentní a musel tomu uzpůsobit lov. Tenhle Predátor byl spíš takový Gladiátor a do každého souboje šel po hlavě. Pár chybiček to mělo,ale nic co by pokazilo celkový dojem. Doufám,že titulková scénka naznačuje pokračování. *8)*
9/10
12 -5
reagovat
reaguje na: WalkingDude
Netflix to meri poctem odsledovanych hodin. HBO nevim jestli tohle cislo zverejnije, ale dava svoje zebricky sledovanosti. Primarne jde vsem hlavne o udrzeni/zvyseni poctu predplatitelu to se da sledovat kvartalne myslim
836618
Netflix to meri poctem odsledovanych hodin. HBO nevim jestli tohle cislo zverejnije, ale dava svoje zebricky sledovanosti. Primarne jde vsem hlavne o udrzeni/zvyseni poctu predplatitelu to se da sledovat kvartalne myslim
836615
2 -1
reagovat
Poradte mi jako laikovi, jak se u filmu co jde na streamy pozna ze je hit, resp. ze si na sebe videlal apod? Pocet prodany reklamy, pocet shlednuti nebo jak? Je tohle hit nebo jen hype v nasi socialni bubline? 
836615
Poradte mi jako laikovi, jak se u filmu co jde na streamy pozna ze je hit, resp. ze si na sebe videlal apod? Pocet prodany reklamy, pocet shlednuti nebo jak? Je tohle hit nebo jen hype v nasi socialni bubline? 
2 -1
reagují: MeaCulpa
reagovat
reaguje na: Codename.Onyx
Iba dve veci.
Evidentne nevies, co slovicko sofistikovane znamena, tak prosim najprv doucit a potom pouzivat. Dakujem;)
A po druhe. Predator nie je vojak, je to lovec a je velmi pravdepodobne, ze sa na ludi pozera presne tak ako sa pozerame my na zvierata, ktore lovime. Sme pre neho len korist, nic viac nic menej, presne ako ten vlk a medved. Pre neho ziadny rozdiel.
PS. chapeme sa?
PPS. ja nezabijam ani tie muchy. Chytim a pustim oknom von.
836602
Iba dve veci. Evidentne nevies, co slovicko sofistikovane znamena, tak prosim najprv doucit a potom pouzivat. Dakujem*;)* A po druhe. Predator nie je vojak, je to lovec a je velmi pravdepodobne, ze sa na ludi pozera presne tak ako sa pozerame my na zvierata, ktore lovime. Sme pre neho len korist, nic viac nic menej, presne ako ten vlk a medved. Pre neho ziadny rozdiel. PS. chapeme sa? PPS. ja nezabijam ani tie muchy. Chytim a pustim oknom von.
836596
11 -1
reagovat
reaguje na: Cobretti
Sofistikovane receno, az priste placnes lepackou muchu, hrde se nazvi lovcem. Ale musis nejdriv letet pres 3 galaxie, jinak to nepla.. ! :D

PS: aha, takze kdyz jsem vojak, strilim vsechno, i civilisty.. mas skvele logicke mysleni covece.

PPS: na Hladovo doporuceni mam ubrat, aby tu nekterym jedincum nepopraskaly zilky..staniz se.
836596
Sofistikovane receno, az priste placnes lepackou muchu, hrde se nazvi lovcem. Ale musis nejdriv letet pres 3 galaxie, jinak to nepla.. ! *:D* PS: aha, takze kdyz jsem vojak, strilim vsechno, i civilisty.. mas skvele logicke mysleni covece. PPS: na Hladovo doporuceni mam ubrat, aby tu nekterym jedincum nepopraskaly zilky..staniz se.
836572
3 -13
reagují: Cobretti
reagovat
reaguje na: marekkubacek
:D

Ok to by pak davalo smysl i to, co pise nekdo nize, ze se prijel na ferovku postavit zviratkum. S logikou "Kralik, cokl nebo had ... kdyz to krvaci, muze to zemrit" :D
836594
*:D* Ok to by pak davalo smysl i to, co pise nekdo nize, ze se prijel na ferovku postavit zviratkum. S logikou "Kralik, cokl nebo had ... kdyz to krvaci, muze to zemrit" *:D*
836573
2 -10
reagovat
A co třeba teorie, že v jedničce nezabil Predátoři ženu, protože se jí po tomto prequelu báli?:D
836593
A co třeba teorie, [spoiler] že v jedničce nezabil Predátoři ženu, protože se jí po tomto prequelu báli?*:D*[/spoiler]
8 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se