Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Okupace: Trailer

příspěvky 1 - 2 Napsat příspěvek
A asi i na ty kozy dojde :D
797475
A asi i na ty kozy dojde *:D*
1 0
reagovat
Jen technická poznámka "okupace" byla v roce 1938 a 1939 toto byla spíše intervence, nebo invaze. (Někdy mám z dnešních dní pocit, že je tu záměrná snaha odsunout 38/39 do pozadí, jako by historie začínala až v 68...) Co tím myslím: Ty samé jednotky zde byly již v červnu v rámci cvičení Šumava. Nezapomínejte, že šlo o jednotky vojenského bloku kde jsme byli členem a i to byl jeden z důvodů intervence (někteří míní, že dokonce ten primární), na území Československa totiž do 68 síly Varšavské smlouvy vyjma naši armády nebyly. Ve finále se této "bratrské pomoci" účastnilo 27 divizí! Velmi dávno jsem četl biografii Henry Kissingera, kdy uváděl, že ale i "západ" si nepřál aby Pražské jaro uspělo, narušilo by to totiž jejich propagandu. Tedy třetí cesta - naše cesta - tehdy neměla šanci na úspěch. Přitom stačilo málo, posečkat do 80 let a reformu realizovat v souběhu s perestrojkou. Jen si to představte, sametová revoluce o 10-15 let dříve, ale bez zničení průmyslu a ČSSR... 68 je tragédie, více něž lidi tuší. Nejde jen o oběti ze srpnových dní 68. P.s.: Na dané téma doporučuji texty Lenky Procházkové, jejího tatínka 68 stál život. Ostatně ona sama říká, že: "68 je křižovatka od které se Svět vydal špatnou cestou". (V USA nepokoje proti válce ve Vietnamu - Masakr studentů na Kentské státní univerzitě, v Paříži probíhal sled studenských bouří nevídaných rozměrů, atd.)
797227
Jen technická poznámka "okupace" byla v roce 1938 a 1939 toto byla spíše intervence, nebo invaze. (Někdy mám z dnešních dní pocit, že je tu záměrná snaha odsunout 38/39 do pozadí, jako by historie začínala až v 68...) Co tím myslím: Ty samé jednotky zde byly již v červnu v rámci cvičení Šumava. Nezapomínejte, že šlo o jednotky vojenského bloku kde jsme byli členem a i to byl jeden z důvodů intervence (někteří míní, že dokonce ten primární), na území Československa totiž do 68 síly Varšavské smlouvy vyjma naši armády nebyly. Ve finále se této "bratrské pomoci" účastnilo 27 divizí! Velmi dávno jsem četl biografii Henry Kissingera, kdy uváděl, že ale i "západ" si nepřál aby Pražské jaro uspělo, narušilo by to totiž jejich propagandu. Tedy třetí cesta - naše cesta - tehdy neměla šanci na úspěch. Přitom stačilo málo, posečkat do 80 let a reformu realizovat v souběhu s perestrojkou. Jen si to představte, sametová revoluce o 10-15 let dříve, ale bez zničení průmyslu a ČSSR... [b]68 je tragédie, více něž lidi tuší[/b]. Nejde jen o oběti ze srpnových dní 68. P.s.: Na dané téma doporučuji texty Lenky Procházkové, jejího tatínka 68 stál život. Ostatně ona sama říká, že:[i] "[b]68 je křižovatka od které se Svět vydal špatnou cestou[/b]"[/i]. (V USA nepokoje proti válce ve Vietnamu - Masakr studentů na Kentské státní univerzitě, v Paříži probíhal sled studenských bouří nevídaných rozměrů, atd.)
0 -3
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se