Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Co můžeme čekat od pátého Indyho?

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Tak potvrzeno, s odchodem Spielberga hodil ručník do ringu i Koepp, tím pádem jeho scénář šel do koše a bude se psát nový viz link

Sice pětku s Fordem nevyhlížím extra nedočkavě, ale alespoň to může Mangold opravdu pojmout po svém a třeba látku uchopí nějak překvapivě a jinak:)

Protože ty prohlášení Spielberga a Lucase, že se čtyřkou ty dlouhé roky otáleli čekajíce na dostatečně dobrý scénář (škoda, že se v 90s, kdy byla imho ideální volba natočit pokračování, nezastavili v LucasArts, tam by se něco našlo) jsem jim přestal věřit nejpozději při startu závěrečných titulků čtyřky v kině, takže si nedělám velké iluze s čím by Spielberg s Koeppem přišli u pětky.
757105
Tak potvrzeno, s odchodem Spielberga hodil ručník do ringu i Koepp, tím pádem jeho scénář šel do koše a bude se psát nový viz https://collider.com/david-koepp-confirms-not-on-indiana-jones-5/ Sice pětku s Fordem nevyhlížím extra nedočkavě, ale alespoň to může Mangold opravdu pojmout po svém a třeba látku uchopí nějak překvapivě a jinak*:)* Protože ty prohlášení Spielberga a Lucase, že se čtyřkou ty dlouhé roky otáleli čekajíce na dostatečně dobrý scénář (škoda, že se v 90s, kdy byla imho ideální volba natočit pokračování, nezastavili v LucasArts, tam by se něco našlo) jsem jim přestal věřit nejpozději při startu závěrečných titulků čtyřky v kině, takže si nedělám velké iluze s čím by Spielberg s Koeppem přišli u pětky.
0 -1
reagovat
Miluji Indyho. A to co teď napíšu mě hodně moc bolí, ale pátého Indyho s Fordem nechci. Nebude to ono. Radši menší restart. S mladým Henrym a s jeho prvními dobrodružství. Setkání s Markusem, odcizení s otcem, práce na škole a pro muzeum atd. Proč, chodit do budoucnosti, když se může využit to co ukázal prolog trojky a nebo Dobrodružství mladého Indiana Jones.

Tohle by bylo nejrozumnější a nejdůstojnější řešení.
755867
Miluji Indyho. A to co teď napíšu mě hodně moc bolí, ale pátého Indyho s Fordem nechci. Nebude to ono. Radši menší restart. S mladým Henrym a s jeho prvními dobrodružství. Setkání s Markusem, odcizení s otcem, práce na škole a pro muzeum atd. Proč, chodit do budoucnosti, když se může využit to co ukázal prolog trojky a nebo Dobrodružství mladého Indiana Jones. Tohle by bylo nejrozumnější a nejdůstojnější řešení.
2 0
reagovat
reaguje na: HAL
Starý Jones byla výborná postava, ale fungovalo to proto, že to byla vedlejší postava a 90% prostoru, co Connery dostal, byla čistá komedie. Což u hlavní postavy jako Indyho fungovat nemůže, byla by to prostě jen parodie. 
755624
Starý Jones byla výborná postava, ale fungovalo to proto, že to byla vedlejší postava a 90% prostoru, co Connery dostal, byla čistá komedie. Což u hlavní postavy jako Indyho fungovat nemůže, byla by to prostě jen parodie. 
755623
3 0
reagovat
Tyhle nářky zrovna u Indyho moc nechápu - však už Poslední křížová výprava ukázala že i dědkovský Jones může být výborná postava, jde jen o dobrý scénář, a z toho teď nevíme nic. Jasně, Connerymu tehdy nebylo ještě ani šedesát, ale jako dědek se tam choval a většinu filmu proseděl. Ford teď může klidně dělat to samé a akci obstarají jiní kolem něj, tenhle budoucí film se nedá posuzovat podle těch hyperaktivních šaškáren které dělal ve čtyřce.
Ty by ostatně vypadaly blbě i kdyby je dělal na vrcholu sil.
755623
Tyhle nářky zrovna u Indyho moc nechápu - však už Poslední křížová výprava ukázala že i dědkovský Jones může být výborná postava, jde jen o dobrý scénář, a z toho teď nevíme nic. Jasně, Connerymu tehdy nebylo ještě ani šedesát, ale jako dědek se tam choval a většinu filmu proseděl. Ford teď může klidně dělat to samé a akci obstarají jiní kolem něj, tenhle budoucí film se nedá posuzovat podle těch hyperaktivních šaškáren které dělal ve čtyřce. Ty by ostatně vypadaly blbě i kdyby je dělal na vrcholu sil.
0 -1
reagují: x_ander_jc
reagovat
reaguje na: Gorecki
Clintovi asi nie, ale Harrisonovi kedykoľvek 8)
755617
Clintovi asi nie, ale Harrisonovi kedykoľvek *8)*
755575
1 -2
reagovat
Vzpomeňte si na Moorea v A View To A Kill. Byť ten film mám rád, tak je prostě vidět, že Moore na to fyzicky v některých scénách už bohužel nemá (a to mu nebylo ani 60 let) a samozřejmě i tam použili dubléry/kaskadéry a chytrý střih jako kdekoliv jinde. Totéž se vlastně týká už čtyřky Indyho, byť ne tak moc. V dnešní době, kde se klíčují obličeje herců na kaskadéry/dvojníky nebo jsou postavy kompletně cgi, je to jistě mnohem jednodušší, ale Ford ve svých letech je fakt už starý pán (to přece není žádná urážka, o jeho hereckých schopnostech to odehrát i v 80 letech nikdo nepochybuje).

Nějaká drobná akce ve stylu BR2049 nebo SW E7 asi není velký problém, nicméně Indy - tak jako Bond - je postava, která je na akci hodně postavena (kromě vtipu, šarmu, chytrosti a tak dále) a fakt bych se nechtěl dočkat něčeho podobného jako kombinace svižné akce (díky trikům a střihu) a stařecké chůze/držení těla jako v Irishmanovi nebo naopak hodně utlumené akce (protože Ford fyzicky více nezvládne). Prostě udělejte konečně recast, vzhůru opět do 30. let za nacisty a sypejte jedno skvělé pokračování za druhým:-)

P.S. Opravdu jsem rád, že např. Cruise teď točí jedno M:I za druhým dokud na to fyzicky ještě má (byť i tam je úplně v pohodě recast, resp. pokračovat v sérii s jinou postavou) a nepřistupuje k tomu stylem jeden film za 10 let, aby pak v 80 letech řešil něco podobného jako teď Indy.
755578
Vzpomeňte si na Moorea v A View To A Kill. Byť ten film mám rád, tak je prostě vidět, že Moore na to fyzicky v některých scénách už bohužel nemá (a to mu nebylo ani 60 let) a samozřejmě i tam použili dubléry/kaskadéry a chytrý střih jako kdekoliv jinde. Totéž se vlastně týká už čtyřky Indyho, byť ne tak moc. V dnešní době, kde se klíčují obličeje herců na kaskadéry/dvojníky nebo jsou postavy kompletně cgi, je to jistě mnohem jednodušší, ale Ford ve svých letech je fakt už starý pán (to přece není žádná urážka, o jeho hereckých schopnostech to odehrát i v 80 letech nikdo nepochybuje). Nějaká drobná akce ve stylu BR2049 nebo SW E7 asi není velký problém, nicméně Indy - tak jako Bond - je postava, která je na akci hodně postavena (kromě vtipu, šarmu, chytrosti a tak dále) a fakt bych se nechtěl dočkat něčeho podobného jako kombinace svižné akce (díky trikům a střihu) a stařecké chůze/držení těla jako v Irishmanovi nebo naopak hodně utlumené akce (protože Ford fyzicky více nezvládne). Prostě udělejte konečně recast, vzhůru opět do 30. let za nacisty a sypejte jedno skvělé pokračování za druhým:-) P.S. Opravdu jsem rád, že např. Cruise teď točí jedno M:I za druhým dokud na to fyzicky ještě má (byť i tam je úplně v pohodě recast, resp. pokračovat v sérii s jinou postavou) a nepřistupuje k tomu stylem jeden film za 10 let, aby pak v 80 letech řešil něco podobného jako teď Indy.
5 -1
reagovat
Michaelu Caineovi bylo v Harry Brownovi 76, Eastwoodovi v Gran Torinu 77 a už tam prostě působili jako stařečkové. Hlavně se to pojilo s dějem. Tohle bude dobrodružná akční komedie. To bude chtít fakt hodně velkou představivost. Tuhle polohu měl Caine ve vysloužilých lvech, jenže tam mu bylo jenom 70.

Jako těším se, ale fakt se bojím aby to nevypadalo blbě...
755577
Michaelu Caineovi bylo v Harry Brownovi 76, Eastwoodovi v Gran Torinu 77 a už tam prostě působili jako stařečkové. Hlavně se to pojilo s dějem. Tohle bude dobrodružná akční komedie. To bude chtít fakt hodně velkou představivost. Tuhle polohu měl Caine ve vysloužilých lvech, jenže tam mu bylo jenom 70. Jako těším se, ale fakt se bojím aby to nevypadalo blbě...
2 -1
reagovat
reaguje na: Elago
"Proste je to dedo" Ale do oci by si mu to nepovedal. Alebo Clintovi. :D
755575
"Proste je to dedo" Ale do oci by si mu to nepovedal. Alebo Clintovi. *:D*
755566
2 -5
reagují: Elago
reagovat
Mangold je šikovný režisér, no myslím si, že táto značka s Fordom v čele je už pasé. Proste je to dedo, či sa nám to páči či nie. Žiaľ, existujú filmy, ktoré ak už chceli mať pokračovanie, mali sa točiť skôr. Digitálne omladzovanie je fajn, no ak už raz viete, že to nie je reálne, že to je tak trochu podvod na divákovi, nemáte z toho filmu už taký pocit, takú radosť, ako by ste chceli. 

Ďalšia vec, neviem, či v súčasnosti dobrodružné filmy až tak lákajú do kín. Ale možno sa mýlim. Ale ak už sa bavíme o Indiana Jonesovi, mohlo by to byť ako v prípade Jamesa Bonda (v diskusii to už bolo spomenuté) - každú dekádu meniť herca. Veď príbehov by sa dalo vymyslieť množstvo.
755566
Mangold je šikovný režisér, no myslím si, že táto značka s Fordom v čele je už pasé. Proste je to dedo, či sa nám to páči či nie. Žiaľ, existujú filmy, ktoré ak už chceli mať pokračovanie, mali sa točiť skôr. Digitálne omladzovanie je fajn, no ak už raz viete, že to nie je reálne, že to je tak trochu podvod na divákovi, nemáte z toho filmu už taký pocit, takú radosť, ako by ste chceli.  Ďalšia vec, neviem, či v súčasnosti dobrodružné filmy až tak lákajú do kín. Ale možno sa mýlim. Ale ak už sa bavíme o Indiana Jonesovi, mohlo by to byť ako v prípade Jamesa Bonda (v diskusii to už bolo spomenuté) - každú dekádu meniť herca. Veď príbehov by sa dalo vymyslieť množstvo.
3 0
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Mozno narazal skor na to, ze filmova magia dokaze vytvarat presvedcive iluzie, kedy vek nehra az taku rolu.

Akcne sceny z dialky odohras so stuntmenom (dorobis ksicht) a zblizka vela veci vychyta strih.

Ide skor o to, vymysliet tu akciu tak, aby bola pre tu postavu uveritelna.
755565
Mozno narazal skor na to, ze filmova magia dokaze vytvarat presvedcive iluzie, kedy vek nehra az taku rolu. Akcne sceny z dialky odohras so stuntmenom (dorobis ksicht) a zblizka vela veci vychyta strih. Ide skor o to, vymysliet tu akciu tak, aby bola pre tu postavu uveritelna.
755560
3 -1
reagovat
reaguje na: Lukassek
Když bylo Leemu devadesát a měl točit svoje scény pro Hobita, tak se musely natočit v Anglii, protože v jeho věku už bylo o hubu, aby letěl na Nový Zéland. Takhle si to v devadesáti dával. 
755560
Když bylo Leemu devadesát a měl točit svoje scény pro Hobita, tak se musely natočit v Anglii, protože v jeho věku už bylo o hubu, aby letěl na Nový Zéland. Takhle si to v devadesáti dával. 
755555
8 0
reagují: Gorecki
reagovat
755556
[url=https://i.pinimg.com/originals/f2/98/ae/f298aeb45220a63d599b3e01d5513127.jpg]Ale no tak...[/url] *:))*
3 0
reagovat
Já nevím co máte pořád proti Fordovu věku. Podívejte se jak si to v devadesáti dávál Christopher Lee ?). Se zručným filmařem by to podle mě šlo úplně v pohodě. Jasně, nebude to akce jako Ong bak, to ale asi stejně nikdo nečeká...
755555
Já nevím co máte pořád proti Fordovu věku. Podívejte se jak si to v devadesáti dávál Christopher Lee *?)*. Se zručným filmařem by to podle mě šlo úplně v pohodě. Jasně, nebude to akce jako Ong bak, to ale asi stejně nikdo nečeká...
3 -2
reagují: Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: departed
To znám. Pamatuji si, jak jsem kdysi dávno, když jsem byl puberťák, někde četl, že Tom Cruise slaví 40 let. Byl jsem z toho hrozně špatný, že je "moc starý", protože jsem měl tak nějak zažité, že je mu kolem 30. No a teď mu je skoro 60 :-D Hrozně rychle starneme. 
755550
To znám. Pamatuji si, jak jsem kdysi dávno, když jsem byl puberťák, někde četl, že Tom Cruise slaví 40 let. Byl jsem z toho hrozně špatný, že je "moc starý", protože jsem měl tak nějak zažité, že je mu kolem 30. No a teď mu je skoro 60 :-D Hrozně rychle starneme. 
755548
3 0
reagovat
reaguje na: x_ander_jc
No normálně se mi teďka udělalo na chvíli špatně, když jsem zjistil, že Jacksonovi je opravdu už 71. Já měl za to že teprve překročil šedesátku a ono tohle. Nevypadá na to. Takový ten pocit, že díky věku jednoho herce si uvědomíš, že stárneš rychleji, než bys chtěl. :-
755548
No normálně se mi teďka udělalo na chvíli špatně, když jsem zjistil, že Jacksonovi je opravdu už 71. Já měl za to že teprve překročil šedesátku a ono tohle. Nevypadá na to. Takový ten pocit, že díky věku jednoho herce si uvědomíš, že stárneš rychleji, než bys chtěl. *:-*
755539
1 0
reagují: x_ander_jc
reagovat
Bez nácků to nebude ono. Už Sověti stáli za starou belu. 
755541
Bez nácků to nebude ono. Už Sověti stáli za starou belu. 
4 0
reagovat
reaguje na: Sub-Zero
No jo, jenže 71letý  Samuel L. Jackson vypadá sám o sobě na 50, takže ubrat mu digitálně dalších 10-15 let není takovej problém. 77letý Ford
vypadá na .. no v podstatě na 80, a ubrat digitálně 50 let problém je :)
755539
No jo, jenže 71letý  Samuel L. Jackson vypadá sám o sobě na 50, takže ubrat mu digitálně dalších 10-15 let není takovej problém. 77letý Ford vypadá na .. no v podstatě na 80, a ubrat digitálně 50 let problém je :)
755518
5 0
reagují: departed
reagovat
Nástin pětky je nasnadě:
link
755538
Nástin pětky je nasnadě: [url=https://www.youtube.com/watch?v=DbY_IfcKM9s]https://www.youtube.com/watch?v=DbY_IfcKM9s[/url]
1 0
reagovat
reaguje na: Lorian
Náhodou mě se ta myšlenka digitálního omlazení líbí.Ne snad že bych chtěl celý film koukat na uměle omlazeného Forda ale pokud by toho bylo užito jen poskrovnu třeba na nějaké flashbacky tak by to mohlo dobře fungovat.Jinak kdyby už byly schopni vytvořit digitální omlazení které by nešlo rozpoznat tak klidně i celý film :).
755532
Náhodou mě se ta myšlenka digitálního omlazení líbí.Ne snad že bych chtěl celý film koukat na uměle omlazeného Forda ale pokud by toho bylo užito jen poskrovnu třeba na nějaké flashbacky tak by to mohlo dobře fungovat.Jinak kdyby už byly schopni vytvořit digitální omlazení které by nešlo rozpoznat tak klidně i celý film *:)*.
755530
1 0
reagovat
Třeba to bude ala Irishman. Bude digitalní omlazení, akční scény udělaji digitálně. 
755530
Třeba to bude ala Irishman. Bude digitalní omlazení, akční scény udělaji digitálně. 
1 -1
reagují: sassan
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se