Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Co můžeme čekat od pátého Indyho?

příspěvky 21 - 39 Napsat příspěvek
Ať to klidně restartnou, když bude dobrej příběh. Nebo ať předá žezlo (bič). Toho "pravýho" Indiho samozřejmě nikdo nenahradí, ale pro dnešní teenagery nic neznamená a já si dám radši parádní příběh bez omezení kvůli vysokému věku představitele hlavní role.
755529
Ať to klidně restartnou, když bude dobrej příběh. Nebo ať předá žezlo (bič). Toho "pravýho" Indiho samozřejmě nikdo nenahradí, ale pro dnešní teenagery nic neznamená a já si dám radši parádní příběh bez omezení kvůli vysokému věku představitele hlavní role.
1 0
reagovat
Dufam, ze Anthony Ingruber sa uz konecne naucil hrat, alebo mu rychlo zaplatia nejakeho kouca.
755519
Dufam, ze Anthony Ingruber sa uz konecne naucil hrat, alebo mu rychlo zaplatia nejakeho kouca.
2 0
reagovat
reaguje na: x_ander_jc
Kapitánka Marvelová ma ubezpečil/a, že technológie sú na dobrej ceste, viď digilifting Nicka Furyho, imho :)
755518
[b]Kapitán[/b]ka [b]Marvel[/b]ová ma ubezpečil/a, že technológie sú na dobrej ceste, viď digilifting Nicka Furyho, imho *:)*
755507
4 -3
reagují: x_ander_jc
reagovat
reaguje na: x_ander_jc
To mi trochu připomíná ten koncept, který před prodejem Foxů uvažovalo studio u sedmičky Die Hard (Year One nebo tak nějak se to mělo jmenovat - podle nějakého komiksu, mám pocit), kde by se starý Willis v propojených dějových linkách střídal s nějakým mladým hercem, který by ztvárnil McClanea v prvním roce služby.

Jako jo, na papíře to může vypadat skvěle a možné je všechno, takže i ve výsledném filmu to může být fajn nebo dokonce skvělé. Ale upřímně, znám jen jeden film, kde takový koncept opravdu funguje (dvojka Kmotra samozřejmě:-)) a jeden film, kde to funguje tak jako ok (Frekvence), přičemž v prvním případě jde vlastně o dva příběhy v jednom, které stojí více méně nezávisle na sebe a v druhém je jeho zápletka postavena na hrátkách s časem. U pátého Indyho by velice pravděpodobně nebylo ani jedno z toho a jedna linka by jen odváděla pozornost od druhé (podle toho, která by divákům sedla více). 

Prostě víc než co jiného to na mně působí, že - pokud by opravdu požili tento koncept - studio se nechce svazovat starým hercem (a dělat všudypřítomné kompromisy), ale na druhé straně moc nevěří, že bez daného herce bude značka tak úspěšná a proto se jeho přítomností snaží na film nalákat všechny pravověrné/staré fanoušky (aka důvod proč je v Abramsových ST starý Nimoy, nebo když už jsme u Forda, proč jsou v Disneyho SW staří Ford s Hamillem a Fisher).
755517
To mi trochu připomíná ten koncept, který před prodejem Foxů uvažovalo studio u sedmičky Die Hard (Year One nebo tak nějak se to mělo jmenovat - podle nějakého komiksu, mám pocit), kde by se starý Willis v propojených dějových linkách střídal s nějakým mladým hercem, který by ztvárnil McClanea v prvním roce služby. Jako jo, na papíře to může vypadat skvěle a možné je všechno, takže i ve výsledném filmu to může být fajn nebo dokonce skvělé. Ale upřímně, znám jen jeden film, kde takový koncept opravdu funguje (dvojka Kmotra samozřejmě:-)) a jeden film, kde to funguje tak jako ok (Frekvence), přičemž v prvním případě jde vlastně o dva příběhy v jednom, které stojí více méně nezávisle na sebe a v druhém je jeho zápletka postavena na hrátkách s časem. U pátého Indyho by velice pravděpodobně nebylo ani jedno z toho a jedna linka by jen odváděla pozornost od druhé (podle toho, která by divákům sedla více).  Prostě víc než co jiného to na mně působí, že - pokud by opravdu požili tento koncept - studio se nechce svazovat starým hercem (a dělat všudypřítomné kompromisy), ale na druhé straně moc nevěří, že bez daného herce bude značka tak úspěšná a proto se jeho přítomností snaží na film nalákat všechny pravověrné/staré fanoušky (aka důvod proč je v Abramsových ST starý Nimoy, nebo když už jsme u Forda, proč jsou v Disneyho SW staří Ford s Hamillem a Fisher).
755507
3 0
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
No, Indy je všechno, jen ne patetický cukrkandl :-) 
755516
No, Indy je všechno, jen ne patetický cukrkandl :-) 
755487
3 -1
reagovat
reaguje na: Polux
Mě by se právě libila forma flashbacku, ale rozhodně ne tak jak píšeš - že by se objevil pár minut na konci a na začátku filmu jako stařík v křesle, který ten příbeh vypráví vnoučatům. Ale pokud by z toho udělali dvě plnohodnotné linky, kdy starý Indy v 60. letech (bez nějakých akčních vylomenin, může tady být spíš takový detektivní přístup/konverzačky) pokračuje v něčem, co jako mladý v 30. letech (tady může být hromada akce a dobrodužství) nedokončil. Pokud se k tomu napíše fajn scénář, ty dvě linky se budou hezky doplňovat a dojde to k velkému finále, může to fungovat. A pokud by se mladý herec osvědčil, další díl už by byl jen s ním.

Případně by i mladého Indyho hrál Ford a digitálně by se omladil. Ale imho technoloigie nejsou ještě tak daleko, aby se to dalo rozumně použít na hlavního hrdinu na celý fim (resp. půlku filmu).
755507
Mě by se právě libila forma flashbacku, ale rozhodně ne tak jak píšeš - že by se objevil pár minut na konci a na začátku filmu jako stařík v křesle, který ten příbeh vypráví vnoučatům. Ale pokud by z toho udělali dvě plnohodnotné linky, kdy starý Indy v 60. letech (bez nějakých akčních vylomenin, může tady být spíš takový detektivní přístup/konverzačky) pokračuje v něčem, co jako mladý v 30. letech (tady může být hromada akce a dobrodužství) nedokončil. Pokud se k tomu napíše fajn scénář, ty dvě linky se budou hezky doplňovat a dojde to k velkému finále, může to fungovat. A pokud by se mladý herec osvědčil, další díl už by byl jen s ním. Případně by i mladého Indyho hrál Ford a digitálně by se omladil. Ale imho technoloigie nejsou ještě tak daleko, aby se to dalo rozumně použít na hlavního hrdinu na celý fim (resp. půlku filmu).
755492
4 0
reagují: Sub-Zero, Polux
reagovat
Jinde se psalo, že se bude Mangold podílet i na scénáři, tj. de facto se začíná psát nový scénář/hodně přepisovat nějaký stávající. Takže finální film je pořád roky daleko a po všech těch letech a odkladech se mi nechce věřit, že se jim podaří ten release o prázdninách 2022 splnit. Ostatně bych se ani nedivil tomu, kdyby Mangold projekt nakonec opustil.

Ale i kdyby ano, Ford je už teď fakt starej a budou se muset dělat nějaké kompromisy. Seriálový koncept (flashback 80. letého Indyho někam hluboko do minulosti) sice použít jde, ale opravdu bychom čekali dalších téměř 15 let od čtyřky na nový díl jen proto, aby v něm byl Ford 10 minut na začátku a 10 minut na konci? Pokud by se nový díl odehrával v době adekvátní Fordovu věku, tak tam jsou potřebné kompromisy naprosto zřejmé.

Tvrdím to pořád - buď nechte Indyho (resp. Forda) ve filmech už konečně být, nebo konečně proveďte recast a zavalte fanoušky spousty nových filmů. Ford je samozřejmě v té roli ikonický, ale vždyť dosud si Indyho zahrálo už 5 různých herců (někteří byli skvělí, někteří moc ne), tak proč neukázat zase trochu jiného Indyho? Ano, nebude to stejné podání jako u Forda, ale bude to něco nového a možná/třeba i v něčem lepší, co já vím. U Bonda to šlo (a to byl Connery ve své době také "nenahraditelný"), tak proč ne u Indyho. Ten prostor pro další filmy Lucas se Spielbergem od seriálu do řekněme roku 2010 měli spousty, teď už je čas posunout se někam dál.
755492
Jinde se psalo, že se bude Mangold podílet i na scénáři, tj. de facto se začíná psát nový scénář/hodně přepisovat nějaký stávající. Takže finální film je pořád roky daleko a po všech těch letech a odkladech se mi nechce věřit, že se jim podaří ten release o prázdninách 2022 splnit. Ostatně bych se ani nedivil tomu, kdyby Mangold projekt nakonec opustil. Ale i kdyby ano, Ford je už teď fakt starej a budou se muset dělat nějaké kompromisy. Seriálový koncept (flashback 80. letého Indyho někam hluboko do minulosti) sice použít jde, ale opravdu bychom čekali dalších téměř 15 let od čtyřky na nový díl jen proto, aby v něm byl Ford 10 minut na začátku a 10 minut na konci? Pokud by se nový díl odehrával v době adekvátní Fordovu věku, tak tam jsou potřebné kompromisy naprosto zřejmé. Tvrdím to pořád - buď nechte Indyho (resp. Forda) ve filmech už konečně být, nebo konečně proveďte recast a zavalte fanoušky spousty nových filmů. Ford je samozřejmě v té roli ikonický, ale vždyť dosud si Indyho zahrálo už 5 různých herců (někteří byli skvělí, někteří moc ne), tak proč neukázat zase trochu jiného Indyho? Ano, nebude to stejné podání jako u Forda, ale bude to něco nového a možná/třeba i v něčem lepší, co já vím. U Bonda to šlo (a to byl Connery ve své době také "nenahraditelný"), tak proč ne u Indyho. Ten prostor pro další filmy Lucas se Spielbergem od seriálu do řekněme roku 2010 měli spousty, teď už je čas posunout se někam dál.
2 -1
reagují: x_ander_jc
reagovat
reaguje na: Slamak1
No jo, jenže v době natáčení 4ky mu bylo nějakých 65 let. Což se samozřejmě říkalo, že je starej, ale pořád to je věk, kdy se dají akční scény zvládnout tak, aby to to nevypadalo úplně blbě (a pokud to překročí určitou míru, jde na to nadhodit nějaký vtip, jak to udělali). Ale dnes je mu 77. Už v ep. VII (kdy mu bylo nějakých 69, 70 let) byly ty akční scény dost za hranou, proto jich tam ve výsledku ani moc neměl a pořád to byla vedlejší role. Ale aby v téměř osmdesáti letech s vážností prováděl akční vylomeniny, kdy celý film stojí jen a jen na něm, to prostě nemůže dopadnout dobře.

Buď by se to tvářilo opravdu vážně, což by prostě byl výsmech, nebo z toho přiznaně udělají komplet komedii, kdy si z toho budou dělat legraci v každé akční scéně, což by bylo taky špatně.

Já mám Forda moc rád, na nového Indyho se těším, ale jen doufám, že tohle vyřeší nějak elegantně. A nabízí se buď hodit k němu nějaké mladšího parťáka, který to akčně potáhne (což ale udělali už ve 4ce, a kam to Shia dotáhl, že) a nebo dvě časové linky, kdy starý Ford bude po něčem pátrat v umírněnější formě v 50./60. letech a bude to propojené s jeho vzpomínkama na 30. léta s mladým hercem.
755489
No jo, jenže v době natáčení 4ky mu bylo nějakých 65 let. Což se samozřejmě říkalo, že je starej, ale pořád to je věk, kdy se dají akční scény zvládnout tak, aby to to nevypadalo úplně blbě (a pokud to překročí určitou míru, jde na to nadhodit nějaký vtip, jak to udělali). Ale dnes je mu 77. Už v ep. VII (kdy mu bylo nějakých 69, 70 let) byly ty akční scény dost za hranou, proto jich tam ve výsledku ani moc neměl a pořád to byla vedlejší role. Ale aby v téměř osmdesáti letech s vážností prováděl akční vylomeniny, kdy celý film stojí jen a jen na něm, to prostě nemůže dopadnout dobře. Buď by se to tvářilo opravdu vážně, což by prostě byl výsmech, nebo z toho přiznaně udělají komplet komedii, kdy si z toho budou dělat legraci v každé akční scéně, což by bylo taky špatně. Já mám Forda moc rád, na nového Indyho se těším, ale jen doufám, že tohle vyřeší nějak elegantně. A nabízí se buď hodit k němu nějaké mladšího parťáka, který to akčně potáhne (což ale udělali už ve 4ce, a kam to Shia dotáhl, že) a nebo dvě časové linky, kdy starý Ford bude po něčem pátrat v umírněnější formě v 50./60. letech a bude to propojené s jeho vzpomínkama na 30. léta s mladým hercem.
755483
4 0
reagovat
Já tedy čekám mrzení z toho, že kvůli tomuhle šel jeho Bob Dylan s Timothéem jaksi na vedlejší kolej. Celý Indiana sice jde mimo mě, ale kdyby to bylo víc nekompromisní zúčtování jako Logan než klasicky Spielbergovsky patetický cukrkandl, tak bych snad i toho Dylana oželel a netrpělivě čekal, co nám Mangold nakonec předhodí :+
755487
Já tedy čekám mrzení z toho, že kvůli tomuhle šel jeho Bob Dylan s Timothéem jaksi na vedlejší kolej. Celý Indiana sice jde mimo mě, ale kdyby to bylo víc nekompromisní zúčtování jako Logan než klasicky Spielbergovsky patetický cukrkandl, tak bych snad i toho Dylana oželel a netrpělivě čekal, co nám Mangold nakonec předhodí *:+*
2 -7
reagují: Slamak1
reagovat
Už před 4kou se psalo, že je Ford starej. A nic se nedělo, ještě si z toho ve filmu dělal legraci... Toho bych se nebál. Že to bude vypadat jinak, to asi nehrozí, Spielberg si to jako producent pohlídá... Prosím jen žádný nudný vyprávění o tom, co bylo, eee... ale hezky Indyho vytáhnout z důchodu a do akce jako zamlada 8)
755483
Už před 4kou se psalo, že je Ford starej. A nic se nedělo, ještě si z toho ve filmu dělal legraci... Toho bych se nebál. Že to bude vypadat jinak, to asi nehrozí, Spielberg si to jako producent pohlídá... Prosím jen žádný nudný vyprávění o tom, co bylo, eee... ale hezky Indyho vytáhnout z důchodu a do akce jako zamlada *8)*
4 0
reagují: x_ander_jc
reagovat
reaguje na: Lasergun
V Chrame bol nahodou dost namakany, ved sa na to aj nadrel v posilke.
755477
V Chrame bol nahodou dost namakany, ved sa na to aj nadrel v posilke.
755471
4 -1
reagovat
reaguje na: departed
Takze nieco ako ta jazzova epizoda z Mladeho Indyho. Boze, ako som bol z nej vtedy sklamany, to bola strasna nuda.
755476
Takze nieco ako ta jazzova epizoda z Mladeho Indyho. Boze, ako som bol z nej vtedy sklamany, to bola strasna nuda.
755469
3 -1
reagovat
Old man Henry
755474
Old man Henry
3 0
reagovat
Já čekám, že už Indy přijde o pravé oko. Nemůžou to už dál protahovat.
755473
Já čekám, že už Indy přijde o pravé oko. Nemůžou to už dál protahovat.
4 -1
reagovat
Chris Pratt by musel schudnúť min. 20 kilo, aby mohol hrať Indyho. Je nechutne namakaný. U Indyho bola vždy sranda ako so svojou telesnou stavbou bojuje proti o hlavu vyšším a silnejším protivníkom. 
755471
Chris Pratt by musel schudnúť min. 20 kilo, aby mohol hrať Indyho. Je nechutne namakaný. U Indyho bola vždy sranda ako so svojou telesnou stavbou bojuje proti o hlavu vyšším a silnejším protivníkom. 
2 0
reagují: Gorecki
reagovat
Představoval bych si flashbackový příběh, kdy mladého Indyho hraje někdo jako Pratt a Ford v současném věku tenhle příběh někomu vypráví a zároveň vzpomíná na staré dobré časy, kdy byl ještě mladý a plný elánu. Bla bla něco takovýho. Jsem zvědavý, jak to pojmou, nicméně Mangold je solidní režisér. Kromě jednoho vyloženě velkýho průseru (Wolverine) má dobrou filmografii a jeho filmy mne baví, takže volba pro tuhle látku ideální. 
755469
Představoval bych si flashbackový příběh, kdy mladého Indyho hraje někdo jako Pratt a Ford v současném věku tenhle příběh někomu vypráví a zároveň vzpomíná na staré dobré časy, kdy byl ještě mladý a plný elánu. Bla bla něco takovýho. Jsem zvědavý, jak to pojmou, nicméně Mangold je solidní režisér. Kromě jednoho vyloženě velkýho průseru (Wolverine) má dobrou filmografii a jeho filmy mne baví, takže volba pro tuhle látku ideální. 
7 0
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: IjonT
Furt tu ve vzduchu visí Wolverine 2. Podle mě by bylo moudré, kdyby měl páty Jones retrospektivně pojatý příběh, který by řešil nějaký současný děj, ale spojený s minulostí, kde by byl jeho nový nástupce (prosím ne Pratt).
755466
Furt tu ve vzduchu visí Wolverine 2. Podle mě by bylo moudré, kdyby měl páty Jones retrospektivně pojatý příběh, který by řešil nějaký současný děj, ale spojený s minulostí, kde by byl jeho nový nástupce (prosím ne Pratt).
755465
2 -1
reagovat
reaguje na: Lodbrok
Těžko říct, ale nechci se mi věřit (nebo spíš doufat), že by to Mangold úplně po... kazil. Poslední dva jeho filmy byly výborné (mírně řečeno), tak snad i do třetice. Z hlavy tedy nevím, jestli nemá ještě rozpracované mezitím něco jiného.
755465
Těžko říct, ale nechci se mi věřit (nebo spíš doufat), že by to Mangold úplně po... kazil. Poslední dva jeho filmy byly výborné (mírně řečeno), tak snad i do třetice. Z hlavy tedy nevím, jestli nemá ještě rozpracované mezitím něco jiného.
755462
2 -1
reagují: spoock
reagovat
Myslím že od toho můžeme očekávat hollywoodsky promaštěnou pohádku, kterou budou všichni řešit do posrání a měsíc po premiéře už si na ni nikdo nevzpomene.
755462
Myslím že od toho můžeme očekávat hollywoodsky promaštěnou pohádku, kterou budou všichni řešit do posrání a měsíc po premiéře už si na ni nikdo nevzpomene.
5 -4
reagují: IjonT
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se