Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Občan Kane: V.I.M.

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
ČT2 dává Občana Kanea o den blbě (dneska 21.50). Zejtra by trefili přesně 10 let od vydání tohohle VIMka :D:+
382999
ČT2 dává Občana Kanea o den blbě (dneska 21.50). Zejtra by trefili přesně 10 let od vydání tohohle VIMka *:D**:+*
1 0
reagovat
Nejméně přeceňovaný film všech dob.
179743
Nejméně přeceňovaný film všech dob.
1 0
reagovat

imf

zas takový extrémy u klasiky na MZ bych nečekal, to je jak čekat od Metropolis trikově předchůdce Transmorfers, a to by snad nikdo nenapsal, nebo jo? :o
44990
zas takový extrémy u klasiky na MZ bych nečekal, to je jak čekat od Metropolis trikově předchůdce Transmorfers, a to by snad nikdo nenapsal, nebo jo? *:o*
imf
1 0
reagovat

vojtapitra

Ale vyborne nacasovan:D;)
44987
Ale vyborne nacasovan*:D**;)*
vojtapitra
1 0
reagovat
Imf: tak proto tu něco napsali jen dva členové redakce MZ? :) Just joke.;)
44989
Imf: tak proto tu něco napsali jen dva členové redakce MZ? *:)* Just joke.*;)*
1 0
reagovat
A co takhle "Ty vole, vzdyt to ani nebylo barevny. Nudil jsem se k pos*ani a nikdo tam neumel hrat. Vubec nechapu o cem to bylo, ale usnul jsem u toho asi petkrat. Nechapu, ze to muze vyhravat nejaky ankety, kdyz takovej Vojin Ryan je stokrat lepsi."?

;)
44988
A co takhle "Ty vole, vzdyt to ani nebylo barevny. Nudil jsem se k pos*ani a nikdo tam neumel hrat. Vubec nechapu o cem to bylo, ale usnul jsem u toho asi petkrat. Nechapu, ze to muze vyhravat nejaky ankety, kdyz takovej Vojin Ryan je stokrat lepsi."? *;)*
1 0
reagovat
Myslim že kdo viděl OK ten má k němu co říct, i kdyby ve stylu "tahle filmová fosílie byl mazec" :D
44986
Myslim že kdo viděl OK ten má k němu co říct, i kdyby ve stylu "tahle filmová fosílie byl mazec" *:D*
1 0
reagovat

Lorne

A nebude to spis tim, ze o tom mluvi lide, kteri ten film videli a libil se jim, zatimco ti co neumi mluvit spisovne a v ladnych vetach, rozdelenych do odstavcu, jaksi nemaji co rict? ;)))
44985
A nebude to spis tim, ze o tom mluvi lide, kteri ten film videli a libil se jim, zatimco ti co neumi mluvit spisovne a v ladnych vetach, rozdelenych do odstavcu, jaksi nemaji co rict? ;)))
Lorne
1 0
reagovat
Ve V.I.M. se objevil Občan Kane a najednou se mluví v diskuzi spisovně a navíc v dlouhých ladných větách rozdělených do odstavců. Tohle mu právě dělá tu pověst něčeho přednestravitelného, když už o něm někdo začne mluvit automaticky zvážní a ekvilibristikou se snaží dosáhnout Johna Cleese. Lepší je pro ty ještě nevidnoucí k tomu přistupovat jen jako k filmu co se prostě povedl a funguje i po letech stejně jako Alfredovo Psycho (kamoše jsem na to nalákal u scény z Burtonova Ed Wooda, kdy se Orson a Ed sejdou v restauraci, stačilo říct že OW byl stený nadšenec jako EW, jenom mu všechno vycházelo a náhodou mám od něho ten film u kterýho v tý scéně mluví. A rybky se chytly na háček). 8)
44984
Ve V.I.M. se objevil Občan Kane a najednou se mluví v diskuzi spisovně a navíc v dlouhých ladných větách rozdělených do odstavců. Tohle mu právě dělá tu pověst něčeho přednestravitelného, když už o něm někdo začne mluvit automaticky zvážní a ekvilibristikou se snaží dosáhnout Johna Cleese. Lepší je pro ty ještě nevidnoucí k tomu přistupovat jen jako k filmu co se prostě povedl a funguje i po letech stejně jako Alfredovo Psycho (kamoše jsem na to nalákal u scény z Burtonova Ed Wooda, kdy se Orson a Ed sejdou v restauraci, stačilo říct že OW byl stený nadšenec jako EW, jenom mu všechno vycházelo a náhodou mám od něho ten film u kterýho v tý scéně mluví. A rybky se chytly na háček). *8)*
1 0
reagovat
Nejlepší film všech dob pro mě Občan Kane není (já totiž doufám že takový film ještě nenatočili a ani nenatočí ;)), ale ukázkový příklad nezměrného filmařského umu a talentu je to určitě. Orson Walles exceloval jak před, tak i za kamerou a film díky tomu vizuálně ani příběhově vůbec nezestárl a i když mě závěr nijak zvlášt překvapivý nebo zdrcující nepřišel tak rozhodně stojí za vidění.
I přes to že ho předchází pověst kvůli které se mu spousta lidí vyhne (Charlottina paralela s povinou četbou je velmi přesná)
44983
Nejlepší film všech dob pro mě Občan Kane není (já totiž doufám že takový film ještě nenatočili a ani nenatočí *;)*), ale ukázkový příklad nezměrného filmařského umu a talentu je to určitě. Orson Walles exceloval jak před, tak i za kamerou a film díky tomu vizuálně ani příběhově vůbec nezestárl a i když mě závěr nijak zvlášt překvapivý nebo zdrcující nepřišel tak rozhodně stojí za vidění. I přes to že ho předchází pověst kvůli které se mu spousta lidí vyhne (Charlottina paralela s povinou četbou je velmi přesná)
1 0
reagovat
Douglas: No tak s tim většinovým názorem bych se moc neoháněl. Ano, filmoví kritici, filmaři a artověji založení jedinci Občana mají rádi. Před nějakým tím rokem jsem si zapsal předmět filmová věda (studoval jsem technickou školu, to byl jen volitelnej předmět) a tam jsme sledovali film Občan Kane. Musim říct, že ze všech filmů, na který jsme koukali měl nejhorší ohlas. Tak to asi taky ukončim;) Každej má svojí pravdu. Obecná prvada prostě neexistuje. Díkybohu :)
44982
Douglas: No tak s tim většinovým názorem bych se moc neoháněl. Ano, filmoví kritici, filmaři a artověji založení jedinci Občana mají rádi. Před nějakým tím rokem jsem si zapsal předmět filmová věda (studoval jsem technickou školu, to byl jen volitelnej předmět) a tam jsme sledovali film Občan Kane. Musim říct, že ze všech filmů, na který jsme koukali měl nejhorší ohlas. Tak to asi taky ukončim*;)* Každej má svojí pravdu. Obecná prvada prostě neexistuje. Díkybohu *:)*
1 0
reagovat
Možná jsou globální, ale jsou jeho.:) Přestože se mi taky moc nelíbil, tak s ním ne ve všem souhlasím, jen jsem s tebou nesouhlasil v tom, že jeho názor o ničem nevypovídá. Možná to není nejlepší argument pro je globální závěry, ale o nečem přeci jen vypovídá. Tak asi tak. ;)
44981
Možná jsou globální, ale jsou jeho.*:)* Přestože se mi taky moc nelíbil, tak s ním ne ve všem souhlasím, jen jsem s tebou nesouhlasil v tom, že jeho názor o ničem nevypovídá. Možná to není nejlepší argument pro je globální závěry, ale o nečem přeci jen vypovídá. Tak asi tak. *;)*
1 0
reagovat
Vojtapitra: Ne, zjednodušuješ to. Maty39 neustále vyvozuje nějaké globální názory, pro které je jeho osobní pohled naprosto irelevantní. Podobné závěry se dělají po rozsáhlých sociologických a filmologických výzkumech, přičemž i potom jde opět jen o statistické výsledky. Nechápu, proč by se ten film měl líbit jen lidem zabývající se tématem natáčení filmů nebo filmovou teorií. Znám dost velký vzorek lidí, kteří nepatří ani do jedné z těch kategorií, a Občana Kanea nábožně uznávají.

Maty39: Žádná druhá strana neexistuje, jako tvůj názor to beru, ale to odporné zobecňování mě upřímně štve. U jakéhokoli filmu... Tvrdit o Občanu Kaneovi, že má nezajímavé herce a impotentní příběh, je jednoznačně menšinový názor (v porovnání právě se statistikami). S tím problém nemám (i když by se přinejmenším "nemohoucí" příběh dal snadno vyvrátit), ale rozhodně bych z něho nevyvozoval nic víc. Ale soudě podle tvé rétoriky a argumentace je to mluvení do zdi, takže to tím asi ukončím.
44980
Vojtapitra: Ne, zjednodušuješ to. Maty39 neustále vyvozuje nějaké globální názory, pro které je jeho osobní pohled naprosto irelevantní. Podobné závěry se dělají po rozsáhlých sociologických a filmologických výzkumech, přičemž i potom jde opět jen o statistické výsledky. Nechápu, proč by se ten film měl líbit jen lidem zabývající se tématem natáčení filmů nebo filmovou teorií. Znám dost velký vzorek lidí, kteří nepatří ani do jedné z těch kategorií, a Občana Kanea nábožně uznávají. Maty39: Žádná druhá strana neexistuje, jako tvůj názor to beru, ale to odporné zobecňování mě upřímně štve. U jakéhokoli filmu... Tvrdit o Občanu Kaneovi, že má nezajímavé herce a impotentní příběh, je jednoznačně menšinový názor (v porovnání právě se statistikami). S tím problém nemám (i když by se přinejmenším "nemohoucí" příběh dal snadno vyvrátit), ale rozhodně bych z něho nevyvozoval nic víc. Ale soudě podle tvé rétoriky a argumentace je to mluvení do zdi, takže to tím asi ukončím.
1 0
reagovat
Douglas: Když jsem použil slovo technika, tak jsem nemyslel techniku v pravém slova smyslu, ale přesně tak, jak jsi to napsal. Tzn strukturu vyprávění, kompozice záběrů, a podobný ptákoviny ;) A to je opravdu jediný co ten film má. To že je rozvleklej, herci až na pár vyjímek nezajímaví, naprosto impotentní příběh. Viděl jsem to dvakrát a nikdy mě to nezaujalo. Je to opravdu spíš pro ty, co je zajímá technická stránka věci (natáčení filmů), koukají na dokumenty o natáčení a čtou knihy o filmech (z tvého příspěvku jsem pochopil, že čteš). Já osobně nevydržel žádnej dokument o natáčení, ani komentář k filmu do konce. Kdyby bylo podle mě, tak na DVD je čistě jen film. To je jen takovej pohled z druhý strany. Nic ve zlym. Určité kvality Občanu upřít nelze 8)
44979
Douglas: Když jsem použil slovo technika, tak jsem nemyslel techniku v pravém slova smyslu, ale přesně tak, jak jsi to napsal. Tzn strukturu vyprávění, kompozice záběrů, a podobný ptákoviny *;)* A to je opravdu jediný co ten film má. To že je rozvleklej, herci až na pár vyjímek nezajímaví, naprosto impotentní příběh. Viděl jsem to dvakrát a nikdy mě to nezaujalo. Je to opravdu spíš pro ty, co je zajímá technická stránka věci (natáčení filmů), koukají na dokumenty o natáčení a čtou knihy o filmech (z tvého příspěvku jsem pochopil, že čteš). Já osobně nevydržel žádnej dokument o natáčení, ani komentář k filmu do konce. Kdyby bylo podle mě, tak na DVD je čistě jen film. To je jen takovej pohled z druhý strany. Nic ve zlym. Určité kvality Občanu upřít nelze *8)*
1 0
reagovat
Rcorp: tak samozřejmě, proč to brát oklikou.;) Jinak doufám, že chápeš, že to jen narážka na tu douglasovu větu. :)
44978
Rcorp: tak samozřejmě, proč to brát oklikou.*;)* Jinak doufám, že chápeš, že to jen narážka na tu douglasovu větu. *:)*
1 0
reagovat

vojtapira

To, ze se mu nelibi, vypovida o tom, ze se mu nelibi. Brilatni argumentace. ;)
44977
To, ze se mu nelibi, vypovida o tom, ze se mu nelibi. Brilatni argumentace. *;)*
vojtapira
1 0
reagovat
Vypovídá to o tom, že se mu nelíbí. To, že se tobě zase líbí, taky o nečem vypovídá, ne? ;) Každý máme svoje filmy, tak to bylo, je a bude.
44976
Vypovídá to o tom, že se mu nelíbí. To, že se tobě zase líbí, taky o nečem vypovídá, ne? *;)* Každý máme svoje filmy, tak to bylo, je a bude.
0 -1
reagovat
Maty39: Nezapadám ani do jedné kategorie (se spoustou odborných knih nesouhlasím ;), ale ten film miluju. A rozhodně nejsem sám. Fakt, že tebe nebaví, nevypovídá naprosto o ničem. Navíc nevím, co má vyprávění společného s technikou... a ten film proslul vyprávěcí strategií asi stejně jako stylistickými řešeními scén.
44975
Maty39: Nezapadám ani do jedné kategorie (se spoustou odborných knih nesouhlasím ;), ale ten film miluju. A rozhodně nejsem sám. Fakt, že tebe nebaví, nevypovídá naprosto o ničem. Navíc nevím, co má vyprávění společného s technikou... a ten film proslul vyprávěcí strategií asi stejně jako stylistickými řešeními scén.
1 0
reagovat
Technicky je to možná dokonalý film. Ale co na tom, když je to nezáživná nuda. Ani se nedivim, že do ve své době nemělo úspěch. Dnes je to zbožňovaný stejně jen díky technické stránce a to je chuťovka spíš pro filmaře. Pro obyčejné divaka je to opravdu jen nuda. Tenhle film mají opravdu rádi jen cvoci do filmové techniky a ti, co odkejvají vše co se píše v učených knihách. Já osobně mám radši Touch of Evil.
44974
Technicky je to možná dokonalý film. Ale co na tom, když je to nezáživná nuda. Ani se nedivim, že do ve své době nemělo úspěch. Dnes je to zbožňovaný stejně jen díky technické stránce a to je chuťovka spíš pro filmaře. Pro obyčejné divaka je to opravdu jen nuda. Tenhle film mají opravdu rádi jen cvoci do filmové techniky a ti, co odkejvají vše co se píše v učených knihách. Já osobně mám radši Touch of Evil.
1 0
reagovat
Co se týče některých úchvatných formálních řešení scén, nejúžasnější z Wellesovy kariéry (a to počítám i úvodní záběr z Doteku zla) je podle mě ve Skvělých Ambersonech. Scénu dialogu na schodech vždycky na přednáškách pouštím jako důkaz naprosté geniality na okraji klasického hollywoodského systému (který byl sám o sobě geniální). :)

Jinak ono není asi dobré to všechno připisovat Wellesovi, protože on se obklopil naprostými profesionály, kteří měli na výsledný film velký vliv - Herman Mankiewicz, Gregg Toland, plus začínající hudební inovátor Bernard Herrmann. Welles byl fenomén, ale měl i zatraceně velké štěstí.
44973
Co se týče některých úchvatných formálních řešení scén, nejúžasnější z Wellesovy kariéry (a to počítám i úvodní záběr z Doteku zla) je podle mě ve Skvělých Ambersonech. Scénu dialogu na schodech vždycky na přednáškách pouštím jako důkaz naprosté geniality na okraji klasického hollywoodského systému (který byl sám o sobě geniální). :) Jinak ono není asi dobré to všechno připisovat Wellesovi, protože on se obklopil naprostými profesionály, kteří měli na výsledný film velký vliv - Herman Mankiewicz, Gregg Toland, plus začínající hudební inovátor Bernard Herrmann. Welles byl fenomén, ale měl i zatraceně velké štěstí.
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se