Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Andělé a démoni: Blu-ray

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Ale jo nahrazuje, to je vývoj. Dávám tomu minimálně 5 let k dosažení stávající rozšířenosti DVD. Ale to nic nemění na tom, že optický disky už jsou dneska mrtvý a po BR už v týhle oblasti asi nepřijde nic, co by mělo šanci se uchytit...
145355
Ale jo nahrazuje, to je vývoj. Dávám tomu minimálně 5 let k dosažení stávající rozšířenosti DVD. Ale to nic nemění na tom, že optický disky už jsou dneska mrtvý a po BR už v týhle oblasti asi nepřijde nic, co by mělo šanci se uchytit...
0 0
reagovat

tygr.karlos

To že ty si nedovedeš představit brigádu v průběhu roku, která je tak flexibilní, že vyhoví potřebám VŠ studenta, neznamená, že to STčko nějak nezvládá. A chápu, že mu jako geekovi dělá radost ty Blu-raye sbírat, za to nic než respekt. Ale bojím se že to stavíš do zbytečný roviny - drahý BR, levný dvdčka, chudej student.

Pro mě nejdůležitější věc, ke které sme se tu už snad nějak společně dobrali, že Blu-ray nahrazuje nějakým tempem DVDčka, Stčkova Německá čísla to jasně ukazujou, a tudíž je na každým, zda do toho už teď bude investovat. Zbytečnej krok vedle to podle všeho nebude.
145114
To že ty si nedovedeš představit brigádu v průběhu roku, která je tak flexibilní, že vyhoví potřebám VŠ studenta, neznamená, že to STčko nějak nezvládá. A chápu, že mu jako geekovi dělá radost ty Blu-raye sbírat, za to nic než respekt. Ale bojím se že to stavíš do zbytečný roviny - drahý BR, levný dvdčka, chudej student. Pro mě nejdůležitější věc, ke které sme se tu už snad nějak společně dobrali, že Blu-ray nahrazuje nějakým tempem DVDčka, Stčkova Německá čísla to jasně ukazujou, a tudíž je na každým, zda do toho už teď bude investovat. Zbytečnej krok vedle to podle všeho nebude.
tygr.karlos
0 0
reagovat
Stčko, ty si teda hroznej útočník...:(
Jako dvou-týdenní polopražák a VŠ student si zatím opravdu nedovedu představit brigádu v průběhu roku, která je tak flexibilní, že vyhoví potřebám VŠ studenta, kor v prváku, kdy ještě pořádně netuší jak všechno funguje.

Jinak platby přes kartu, PayPal apod. opravdu nedávám, v tomhle jsem i dost skeptik a tyhle moderní způsoby placení nemůžu vystát. Pokud to nejde zaplatit cash, na dobírku, nebo alespoň převodem hotovosti na poště, tak mě to neuvěřitelně sere. Neustále se převádí mezi systémy virtuální peníze, který nikdo nikdy neviděl, fyzicky neexistují, ale všichni je vlastně mají. Opravdu jitrnice, jakou svět neviděl:D

Ale to je zas odběhnutí od tématu...

Blu-ray má dneska ještě smysl pro pár šílenců a na PS3 hry. Pokud je do budoucna nebudou ochotni nahradit alespoň flashkami... tak je to většině vlastně úplně jedno, protože BD nemusí v životě použít a k HDčku se stejně dostanou 8)
145081
Stčko, ty si teda hroznej útočník...*:(* Jako dvou-týdenní polopražák a VŠ student si zatím opravdu nedovedu představit brigádu v průběhu roku, která je tak flexibilní, že vyhoví potřebám VŠ studenta, kor v prváku, kdy ještě pořádně netuší jak všechno funguje. Jinak platby přes kartu, PayPal apod. opravdu nedávám, v tomhle jsem i dost skeptik a tyhle moderní způsoby placení nemůžu vystát. Pokud to nejde zaplatit cash, na dobírku, nebo alespoň převodem hotovosti na poště, tak mě to neuvěřitelně sere. Neustále se převádí mezi systémy virtuální peníze, který nikdo nikdy neviděl, fyzicky neexistují, ale všichni je vlastně mají. Opravdu jitrnice, jakou svět neviděl*:D* Ale to je zas odběhnutí od tématu... Blu-ray má dneska ještě smysl pro pár šílenců a na PS3 hry. Pokud je do budoucna nebudou ochotni nahradit alespoň flashkami... tak je to většině vlastně úplně jedno, protože BD nemusí v životě použít a k HDčku se stejně dostanou *8)*
0 0
reagovat
jiste, vzdycky se musi komprimovat. nekomprimovanej soubor jde do radu TB. navic porad snizujes rozliseni :)
problem je spis v tom, ze kvuli nastupu VoD muze byt BD dost mozna posledni fyzicky medium a u VoD se bude i ve vzdaleny budoucnosti komprimovat vic, nez ted na BD, takze ... lepsi uz to imo dlouho nebude
145043
jiste, vzdycky se musi komprimovat. nekomprimovanej soubor jde do radu TB. navic porad snizujes rozliseni :) problem je spis v tom, ze kvuli nastupu VoD muze byt BD dost mozna posledni fyzicky medium a u VoD se bude i ve vzdaleny budoucnosti komprimovat vic, nez ted na BD, takze ... lepsi uz to imo dlouho nebude
0 0
reagovat
Dovolím si vstoupit do debaty: Blu-ray je jistě krok kupředu a kvalita je oproti DVD na takové úrovni, že byste byli schopni spočítat i stébla trávy ve filmu:D Říkám si ale, že zde pořád narážíme na kapacitní omezení disku, takže i zde trpíme nějakou tou ztrátou komprese. To třeba spolubydlící vidí budoucnost ve flash discích o kapacitách 100, 200GB a více, tedy téměř žádné omezení:)

Jinak seriály... ano, to jsou žrouti času:)
145011
Dovolím si vstoupit do debaty: Blu-ray je jistě krok kupředu a kvalita je oproti DVD na takové úrovni, že byste byli schopni spočítat i stébla trávy ve filmu:D Říkám si ale, že zde pořád narážíme na kapacitní omezení disku, takže i zde trpíme nějakou tou ztrátou komprese. To třeba spolubydlící vidí budoucnost ve flash discích o kapacitách 100, 200GB a více, tedy téměř žádné omezení:) Jinak seriály... ano, to jsou žrouti času*:)*
0 0
reagovat

TedGeorge

Hele musím se přiznat, že jsem v naší půjčovně taky dlouho nebyl, oproti minulým rokům, a to už v ní půjčujou i Blu, ale popravdě není to vinou rozšířenosti ripů apod., ale za všechno můžou seriály :)
Dřív sem si jednou za tejden do ní zašel, a dneska prostě radši kouknu na seriál, a je to jed, jak si na to zvykneš, tak tě nebaví sledovat některý filmy bez pokračování:)
145009
Hele musím se přiznat, že jsem v naší půjčovně taky dlouho nebyl, oproti minulým rokům, a to už v ní půjčujou i Blu, ale popravdě není to vinou rozšířenosti ripů apod., ale za všechno můžou seriály :) Dřív sem si jednou za tejden do ní zašel, a dneska prostě radši kouknu na seriál, a je to jed, jak si na to zvykneš, tak tě nebaví sledovat některý filmy bez pokračování*:)*
TedGeorge
0 0
reagovat

Stčko

Wow, po vopici bych něco takovýho rozhodně nesplodil. :+ IMHO nejlepší je chodit na novinky do kina a zbytek jistí půjčovna (aspoň u mě). Půjčovny jsou dost možná na pokraji kolapsu, ale díky tomu se ty dvd půjčujou prakticky zdarma.
145000
Wow, po vopici bych něco takovýho rozhodně nesplodil. *:+* IMHO nejlepší je chodit na novinky do kina a zbytek jistí půjčovna (aspoň u mě). Půjčovny jsou dost možná na pokraji kolapsu, ale díky tomu se ty dvd půjčujou prakticky zdarma.
Stčko
0 0
reagovat
Ten pokles oproti 2007 je jasný, ale oproti 2008 je u DVD jenom velmi mírný pokles a u BD výrazný vzrůst, plus hlavně ještě nebyla Vánoční sezóna, kdy prodeje obrovsky rostou a bude spoustoa silných titulů (HP, Trf, Up...).

Jinak grafy (ofic. zdroj Nielsen):
BD 2007-9 link
DVD vs. BD. 2008-9 link
144999
Ten pokles oproti 2007 je jasný, ale oproti 2008 je u DVD jenom velmi mírný pokles a u BD výrazný vzrůst, plus hlavně ještě nebyla Vánoční sezóna, kdy prodeje obrovsky rostou a bude spoustoa silných titulů (HP, Trf, Up...). Jinak grafy (ofic. zdroj Nielsen): BD 2007-9 http://i38.tinypic.com/518y9x.jpg DVD vs. BD. 2008-9 http://i33.tinypic.com/o04c9g.jpg
0 0
reagovat
chce se na to podivat s chladnou hlavou. srovnani prechodu z analogu na digital a prechodu z digitalu na jinej digital (:D) samozrejme neni zcestny, je to proste pohled na predchozi obmenu formatu. prechod na dvd byl velice rychlej, protoze ta zmena byla zjevna. dneska se na nej koukame jako na rychlej, v te dobe to ale samozrejme taky trvalo dlouho. a jestlize je momentalne prechod podstatne rychlejsi (jakoze je), tak se na nej v budoucnu budeme divat taky jako na rychlej. ted sem se brutalne zamotal, ale vy mi rozumite.
dulezity je vzit v potaz okolnosti. dvd v nastupu nemelo zadnou konkurenci (laserdisk prosim nezminovat:)), adopce Blu-ray formatu ji ma ve VoD a v internetovem piratstvi. Vzhledem k temhle vecem je teda nastup BD HODNE rychlej. Slepa vetev to urcite neni. Kdyz jsem byl v Berline na IFA, BDA na tiskovce prezentovala cisla, ze kterych sem valil bulvy. Narust prodeje v UK je oproti minulemu roku víc jak třísetprocentní, v Německu je prodejnost BD formátu dokonce vyssi, nez byly puvodni (velmi optimisticky) odhady, ty narusty ve stech procent jsou po celem svete (ve ctvrtek ma tiskovku ceskyy Blu-ray forum, kde Borowietz bude prezentovat urcite i nejaky cesky cisla, tak mozna splacnu HSko). Ze to nevidi clovek, ktery ma DVDcko a nic jineho nepotrebuje, je samozrejme pochopitelny. stejne tak chapu, ze jelikoz to u nas ma male mnozstvi lidi, tak vsichni rikaji, ze je to slepa ulicka. neni. fanouskovsky poblouzneni, kdy mi "nekdo saha na moji hracku" mam davno za sebou, rikam to jako clovek, kterej se tim zabyva a rozumi tomu - ten format ma budoucnost. stejne tak ale ma budoucnost VoD. Tyhle dva "formaty" v budoucnu DVDcko nahradej. Jsou to dalsi spousty let, ale je tomu tak.
Jsme oproti svetu opozdeni, ale prijde mi, ze jakmile se objevi nekdo, kdo argumentuje cenama, je taky trochu pozpatku. Malokdo asi vzpominate, kdyz DVDcka stala pres tisic korun, ze? Ja se na to sam pamatuju. Ceny BD jdou taky dolu podstatne rychleji nez tomu bylo u DVD. A s cenama hardwaru je to stejne, vzdyt BD player dneska koupite za par supu.
Nechci nikoho urazet, taky mi prijdou Flukovy a Psemovy reakce trochu hr hr (ja sem v klidu jen proto, ze sem po vopici:D), ale kdokoliv, kdo rika, ze to nema budoucnost, o tom akorat hovno vi a spekuluje na zaklade svych nulovych zkusenosti. tot vse8)

btw studenti at se prosim neohaneji studentstvim, v tom maj kluci pravdu. ja sem taky student, do Blucek sypu tisice a mam pred sebou velky objednavky za spousty, ale fakt spousty tisic. a ano, zvladam pritom jeste uplacet pritelkyni, chodit na fotbal, na hokej, do hospod, uzivat si dobry drahy jidlo, vozit si prdel v aute a bla bla bla. a sem stredoskolak. takze jak rika psema, vymlouvat se clovek muze akorat na svoji lenost. jedno je priznat, ze ho BD nezajima, ale neco jinyho je do nej zbyteccne rejpat.
a opravdu je to o prioritach. kdo je spokojenej s DVDckem, at si je. kdo se na to radsi podiva ve vyssi kvalite, tak si rad priplati. porad lepsi dvdcko, nez ty sraci, co to vecne stahujou a dvdcko si nekoupej ani v pitomy trafice
144998
chce se na to podivat s chladnou hlavou. srovnani prechodu z analogu na digital a prechodu z digitalu na jinej digital (*:D*) samozrejme neni zcestny, je to proste pohled na predchozi obmenu formatu. prechod na dvd byl velice rychlej, protoze ta zmena byla zjevna. dneska se na nej koukame jako na rychlej, v te dobe to ale samozrejme taky trvalo dlouho. a jestlize je momentalne prechod podstatne rychlejsi (jakoze je), tak se na nej v budoucnu budeme divat taky jako na rychlej. ted sem se brutalne zamotal, ale vy mi rozumite. dulezity je vzit v potaz okolnosti. dvd v nastupu nemelo zadnou konkurenci (laserdisk prosim nezminovat*:)*), adopce Blu-ray formatu ji ma ve VoD a v internetovem piratstvi. Vzhledem k temhle vecem je teda nastup BD HODNE rychlej. Slepa vetev to urcite neni. Kdyz jsem byl v Berline na IFA, BDA na tiskovce prezentovala cisla, ze kterych sem valil bulvy. Narust prodeje v UK je oproti minulemu roku víc jak třísetprocentní, v Německu je prodejnost BD formátu dokonce vyssi, nez byly puvodni (velmi optimisticky) odhady, ty narusty ve stech procent jsou po celem svete (ve ctvrtek ma tiskovku ceskyy Blu-ray forum, kde Borowietz bude prezentovat urcite i nejaky cesky cisla, tak mozna splacnu HSko). Ze to nevidi clovek, ktery ma DVDcko a nic jineho nepotrebuje, je samozrejme pochopitelny. stejne tak chapu, ze jelikoz to u nas ma male mnozstvi lidi, tak vsichni rikaji, ze je to slepa ulicka. neni. fanouskovsky poblouzneni, kdy mi "nekdo saha na moji hracku" mam davno za sebou, rikam to jako clovek, kterej se tim zabyva a rozumi tomu - ten format ma budoucnost. stejne tak ale ma budoucnost VoD. Tyhle dva "formaty" v budoucnu DVDcko nahradej. Jsou to dalsi spousty let, ale je tomu tak. Jsme oproti svetu opozdeni, ale prijde mi, ze jakmile se objevi nekdo, kdo argumentuje cenama, je taky trochu pozpatku. Malokdo asi vzpominate, kdyz DVDcka stala pres tisic korun, ze? Ja se na to sam pamatuju. Ceny BD jdou taky dolu podstatne rychleji nez tomu bylo u DVD. A s cenama hardwaru je to stejne, vzdyt BD player dneska koupite za par supu. Nechci nikoho urazet, taky mi prijdou Flukovy a Psemovy reakce trochu hr hr (ja sem v klidu jen proto, ze sem po vopici*:D*), ale kdokoliv, kdo rika, ze to nema budoucnost, o tom akorat hovno vi a spekuluje na zaklade svych nulovych zkusenosti. tot vse*8)* btw studenti at se prosim neohaneji studentstvim, v tom maj kluci pravdu. ja sem taky student, do Blucek sypu tisice a mam pred sebou velky objednavky za spousty, ale fakt spousty tisic. a ano, zvladam pritom jeste uplacet pritelkyni, chodit na fotbal, na hokej, do hospod, uzivat si dobry drahy jidlo, vozit si prdel v aute a bla bla bla. a sem stredoskolak. takze jak rika psema, vymlouvat se clovek muze akorat na svoji lenost. jedno je priznat, ze ho BD nezajima, ale neco jinyho je do nej zbyteccne rejpat. a opravdu je to o prioritach. kdo je spokojenej s DVDckem, at si je. kdo se na to radsi podiva ve vyssi kvalite, tak si rad priplati. porad lepsi dvdcko, nez ty sraci, co to vecne stahujou a dvdcko si nekoupej ani v pitomy trafice
0 0
reagovat

TedGeorge

Nebude to slepá větev, vsadím se, že blu-ray nahradí za nějaký desetiletí holografický disky8)

Už jen proto, že lidi chtěj něco vlastnit. Digitální download možná zabere v
budoucnu velké procento, ale záleží, jako vždy, na ceně.
U hudby se přišlo s prodejem po skladbách a za příjemné částky, včetně eliminace CD, na které se toho málo vejde a stále je musíš měnit. To u filmu moc nehrozí.
Takže hudební download dnes vcelku vede, avšak stále je normální prodávat kompilace a ještě dlouho bude.

U her byla cena na druhou stranu totožná s fyzickým médiem, a má stejně výhod a nevýhod jako fyzické médium, takže se situace ve prospěch downloadu nijak zvlášť nepřelila, a asi i nepřelije, vzhledem k tomu, že kupci her nejsou zrovna ovce.

Takže hádám, že pro film zvítězí jeden z těchto dvou scénářů. Distribuce by byla sama proti sobě, kdyby se obrátila jen na download, protože by znehodnotila rovnici, že film se rovná fyzické médium. A člověk si odjakživa váží věcí, které může uchopit, narozdíl od těch z jedniček a nul, jejichž zmnohonásobení je trapně jednoduché a nevyžaduje žádnou práci. Člověk k nim obecně nemá žádný psychologický vztah, stává se z toho spotřební zboží.

Ale kdo ví, možná jednou ve jménu ekologie přejdeme kompletně na digitální download, abychom zachránili Zemi od plastových krabiček, disků a papíru a využili internetových supersítí jejichž provoz bude stejně náročný jako výroba fyzických médií, ale budeme mít pocit, že jsme udělali něco pro ekologii:)
144988
Nebude to slepá větev, vsadím se, že blu-ray nahradí za nějaký desetiletí holografický disky*8)* Už jen proto, že lidi chtěj něco vlastnit. Digitální download možná zabere v budoucnu velké procento, ale záleží, jako vždy, na ceně. U hudby se přišlo s prodejem po skladbách a za příjemné částky, včetně eliminace CD, na které se toho málo vejde a stále je musíš měnit. To u filmu moc nehrozí. Takže hudební download dnes vcelku vede, avšak stále je normální prodávat kompilace a ještě dlouho bude. U her byla cena na druhou stranu totožná s fyzickým médiem, a má stejně výhod a nevýhod jako fyzické médium, takže se situace ve prospěch downloadu nijak zvlášť nepřelila, a asi i nepřelije, vzhledem k tomu, že kupci her nejsou zrovna ovce. Takže hádám, že pro film zvítězí jeden z těchto dvou scénářů. Distribuce by byla sama proti sobě, kdyby se obrátila jen na download, protože by znehodnotila rovnici, že film se rovná fyzické médium. A člověk si odjakživa váží věcí, které může uchopit, narozdíl od těch z jedniček a nul, jejichž zmnohonásobení je trapně jednoduché a nevyžaduje žádnou práci. Člověk k nim obecně nemá žádný psychologický vztah, stává se z toho spotřební zboží. Ale kdo ví, možná jednou ve jménu ekologie přejdeme kompletně na digitální download, abychom zachránili Zemi od plastových krabiček, disků a papíru a využili internetových supersítí jejichž provoz bude stejně náročný jako výroba fyzických médií, ale budeme mít pocit, že jsme udělali něco pro ekologii*:)*
TedGeorge
0 0
reagovat
Ach jo, proč mám takovej pocit, že já jedinej tu reaguju, a ostatní si pouze v obměnách melou svoje. Rozdíl je tam samozřejmě vidím, nevím proč oba tvrdíte že ne. Bavím se ale úplně o něčem jiným.

mihhi: Porovnej prodeje DVDček dva roky nazpět, a pochopíš proč se tak rozčiluju u tvýho příkladu propadáku Watchmenů.

Teď mám pocit, že sem vám šáhl na hračku, a vy se rozčilujete. Nešlo by trochu víc nadhledu a míň konfrontačního tónu?
144987
Ach jo, proč mám takovej pocit, že já jedinej tu reaguju, a ostatní si pouze v obměnách melou svoje. Rozdíl je tam samozřejmě vidím, nevím proč oba tvrdíte že ne. Bavím se ale úplně o něčem jiným. mihhi: Porovnej prodeje DVDček dva roky nazpět, a pochopíš proč se tak rozčiluju u tvýho příkladu propadáku Watchmenů. Teď mám pocit, že sem vám šáhl na hračku, a vy se rozčilujete. Nešlo by trochu víc nadhledu a míň konfrontačního tónu?
0 0
reagovat
No jestli zdvojapůl až ztrojnásobení za rok považuješ za minimální změnu, tak fakt není o čem diskutovat. Ty uvedené filmy byly jenom příklad za poslední týdny, filmů s aspoň pětinovým podílem BD bylo mnohem víc a vůbec 2,5 milionu prodaných kusů byl v těch posledních týdnech jeden z největších výsledků. IMO třeba Transforměři 2 dají podobné číslo i u mnohem více prodaných kusů.

Jinak pokud nevidíš rozdíl tak nevím co to řešíš;)
144986
No jestli zdvojapůl až ztrojnásobení za rok považuješ za minimální změnu, tak fakt není o čem diskutovat. Ty uvedené filmy byly jenom příklad za poslední týdny, filmů s aspoň pětinovým podílem BD bylo mnohem víc a vůbec 2,5 milionu prodaných kusů byl v těch posledních týdnech jeden z největších výsledků. IMO třeba Transforměři 2 dají podobné číslo i u mnohem více prodaných kusů. Jinak pokud nevidíš rozdíl tak nevím co to řešíš*;)*
0 0
reagovat
Kdo ten rozdíl nevidí, tomu není pomoci... čímž to ze svý strany uzavírám.

Marvin: Jo, nemocný a starý lidi jsou otravný.8)
144985
Kdo ten rozdíl nevidí, tomu není pomoci... čímž to ze svý strany uzavírám. Marvin: Jo, nemocný a starý lidi jsou otravný.*8)*
0 0
reagovat

TedGeorge

Abych řekl, mě zase přijde zcestný vytahovat přechod z analogu na digitál. Kvalita byla lepší, ale doopravdy ten posun v obraze nebyl bůhví co:) Už jen kvůli tomu, že televize měli v podstatě stále stejné rozlišení, plus mínus pár pixelů. Lidi spíše nadchla jednoduchost a velikost placek.
Proto taky VHS přežila tak dlouho a v DVD kvalitě se začalo vysílat docela nedávno, a když koukám na Primu, tak mám pocit, že tam ještě pouští VHS:)
144983
Abych řekl, mě zase přijde zcestný vytahovat přechod z analogu na digitál. Kvalita byla lepší, ale doopravdy ten posun v obraze nebyl bůhví co:) Už jen kvůli tomu, že televize měli v podstatě stále stejné rozlišení, plus mínus pár pixelů. Lidi spíše nadchla jednoduchost a velikost placek. Proto taky VHS přežila tak dlouho a v DVD kvalitě se začalo vysílat docela nedávno, a když koukám na Primu, tak mám pocit, že tam ještě pouští VHS*:)*
TedGeorge
0 0
reagovat

Psema

...nejen studenti neochotní utrácet za Blu-ray, chudí lidi vůbec a taky nemocní a staří už jsou nějací otravní...:D Ty jsi moudrý!
144982
...nejen studenti neochotní utrácet za Blu-ray, chudí lidi vůbec a taky nemocní a staří už jsou nějací otravní...*:D* Ty jsi moudrý!
Psema
0 0
reagovat

Psema

Oči mám, kontaktní čočky taky, ale pořád tvrdím že geekujete :). A neříkám otřepaný "až to bude na stánkách za 50, takse to rozšíří" ale prostě to, že vývoj půjde jiným směrem, a tohle bude jiná (dost možná slepá) větev. Rozumíme si?? 8)
144981
Oči mám, kontaktní čočky taky, ale pořád tvrdím že geekujete :). A neříkám otřepaný "až to bude na stánkách za 50, takse to rozšíří" ale prostě to, že vývoj půjde jiným směrem, a tohle bude jiná (dost možná slepá) větev. Rozumíme si?? *8)*
Psema
0 0
reagovat
TedGeorge: Možná spoléháme na to, že mají lidi oči a nechtěj na plasmě nebo LCDčku sledovat rozmazaný šmouhy.:D
144980
TedGeorge: Možná spoléháme na to, že mají lidi oči a nechtěj na plasmě nebo LCDčku sledovat rozmazaný šmouhy.*:D*
0 0
reagovat

Fluke

No nevím barde, jestli zrovna prodeje Blu-ray byly vhodný pro zmiňování "negativních důsledků naší doby na moderní společnost" ale budiž, rozumím, co se snažíš říct. A nesouhlasím :D Trvám na tom, že srovnávání přechodu z VHS na DVD s nástupem modrýho laseru je zcestný. Zatímco z analogu se přecházelo na digitál, tady se přechazí o vrstvu výše, a mnoho lidí by možná řeklo zbytečně. Skoro jako kdyby VHS najednou pojmula o film více v lepší kvalitě, když za rohem čekají DVDčka, jestli mi rozumíte.

Kde berete všichni tu jistotu, že na modrejch plackách bude něco, co opravdu ty dvdčka nahradí?? 3D?? Nakopne to Avatar? Je to možný. Ale je taky dost možný, že se koukáme na slepou větev, která nic nahrazovat nebude. Tu možnost nepopřete. Budoucnost se může vyvíjet úúúplně jinak. Zatím je změna od minulejch Vánoc minimální. Možná kromě rapidního poklesu prodeje DVD...

To Mihhi: argumentovat 36% prodejů Blu ray u Watchmenů je zcestný, protože ten film na dvd propadl (zoufalý 2 a něco milióny kusů).
144978
No nevím barde, jestli zrovna prodeje Blu-ray byly vhodný pro zmiňování "negativních důsledků naší doby na moderní společnost" ale budiž, rozumím, co se snažíš říct. A nesouhlasím *:D* Trvám na tom, že srovnávání přechodu z VHS na DVD s nástupem modrýho laseru je zcestný. Zatímco z analogu se přecházelo na digitál, tady se přechazí o vrstvu výše, a mnoho lidí by možná řeklo zbytečně. Skoro jako kdyby VHS najednou pojmula o film více v lepší kvalitě, když za rohem čekají DVDčka, jestli mi rozumíte. Kde berete všichni tu jistotu, že na modrejch plackách bude něco, co opravdu ty dvdčka nahradí?? 3D?? Nakopne to Avatar? Je to možný. Ale je taky dost možný, že se koukáme na slepou větev, která nic nahrazovat nebude. Tu možnost nepopřete. Budoucnost se může vyvíjet úúúplně jinak. Zatím je změna od minulejch Vánoc minimální. Možná kromě rapidního poklesu prodeje DVD... To Mihhi: argumentovat 36% prodejů Blu ray u Watchmenů je zcestný, protože ten film na dvd propadl (zoufalý 2 a něco milióny kusů).
Fluke
0 0
reagovat

TedGeorge

A to jsi čekal, že přes noc prodeje blu-ray přesáhnou DVD a pošlou ho do věčných lovišť? To opravdu nelze použít selský rozum a podívat se na historii?
DVD má náskok 14 let, během kterých konkuroval VHS a nahrazoval ji daleko pomaleji, než dnes Blu-ray dvdíčka. Nejde tu o to, že blu-ray nikdy nenahradí DVD, ale bude to trvat minimálně dalších pár let jako v případě všech předchozích formátů.
Oproti nim blu-ray formát snižuje cenu přehrávačů i disků a adoptuje se překvapivou rychlostí, jenže většina lidí to nedokáže pochopit, protože rádi zapomínají, nepovažují roky za vhodné v poměřování rychlosti, jsou hrr, protože v dnešní době je in, aby bylo vše uspěchané, a tak bych mohl pokračovat v negativních důsledcích naší doby na moderní společnost.

I přes zastaralost dnešního chování studií v této oblasti má blu-ray velmi dobrý start. Jenom my jsme tak trochu nedočkaví :)
144976
A to jsi čekal, že přes noc prodeje blu-ray přesáhnou DVD a pošlou ho do věčných lovišť? To opravdu nelze použít selský rozum a podívat se na historii? DVD má náskok 14 let, během kterých konkuroval VHS a nahrazoval ji daleko pomaleji, než dnes Blu-ray dvdíčka. Nejde tu o to, že blu-ray nikdy nenahradí DVD, ale bude to trvat minimálně dalších pár let jako v případě všech předchozích formátů. Oproti nim blu-ray formát snižuje cenu přehrávačů i disků a adoptuje se překvapivou rychlostí, jenže většina lidí to nedokáže pochopit, protože rádi zapomínají, nepovažují roky za vhodné v poměřování rychlosti, jsou hrr, protože v dnešní době je in, aby bylo vše uspěchané, a tak bych mohl pokračovat v negativních důsledcích naší doby na moderní společnost. I přes zastaralost dnešního chování studií v této oblasti má blu-ray velmi dobrý start. Jenom my jsme tak trochu nedočkaví :)
TedGeorge
0 0
reagovat
Psema: kdy konkrétně jsem si stěžoval? Napsal jsem, že DVD je teď pro mě dostupnější. Zkrátka mám i jiné priority, které momentálně upředňostňuji. Zřejmě jsem se předtím špatně vyjádřil. :)
144974
Psema: kdy konkrétně jsem si stěžoval? Napsal jsem, že DVD je teď pro mě dostupnější. Zkrátka mám i jiné priority, které momentálně upředňostňuji. Zřejmě jsem se předtím špatně vyjádřil. *:)*
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se