Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Funny Games U.S.: Recenze

příspěvky 41 - 42 Napsat příspěvek

re

Chtěl bych poděkovat Kocourovi za SUPER recenzi, protože hodně lidí tenhle film není schopná pochopit, nechápe, co chce vlastně Haneke říct, nechce přistoupit na jeho hru, odmítá opustit mantinely žánru (ano, jakmile film nesplňuje divákovo očekávání, bývá strhán). Takže dík za citlivý přístup.

Původní verze z roku 1997 mě ve svý době naprosto šokovala (ukažte mi jediný film, který se tak nekompromisně chová ke svým hrdinům ?? - a rozhodně nemám na mysli slasher a podobný horory, protože tenhle film není ve svý podstatě horor) a dodnes ji považuji za svůj nejneoblíbenější film. Remake je zkrátka remake, ale stále jde o výborný "thriller". Haneke se jednoduše chtěl protlačit do Ameriky a já mu to určitě nezazlívám.
101752
Chtěl bych poděkovat Kocourovi za SUPER recenzi, protože hodně lidí tenhle film není schopná pochopit, nechápe, co chce vlastně Haneke říct, nechce přistoupit na jeho hru, odmítá opustit mantinely žánru (ano, jakmile film nesplňuje divákovo očekávání, bývá strhán). Takže dík za citlivý přístup. Původní verze z roku 1997 mě ve svý době naprosto šokovala (ukažte mi jediný film, který se tak nekompromisně chová ke svým hrdinům ?? - a rozhodně nemám na mysli slasher a podobný horory, protože tenhle film není ve svý podstatě horor) a dodnes ji považuji za svůj nejneoblíbenější film. Remake je zkrátka remake, ale stále jde o výborný "thriller". Haneke se jednoduše chtěl protlačit do Ameriky a já mu to určitě nezazlívám.
re
0 0
reagovat
zustanu u rakouske bezhvezdnate verze, kde je nemcina nedilnou soucasti filmoveho zazitku. pro oba filmy plati to same: v jistem smyslu invencni film s jednou nasravaci scenou, kterou reziser jasne naznacuje, ze krutou hru hraje nejen s filmovou rodinkou, ale i s divakem.

v konfrontaci s originalem je tento film nehodnotitelny
101745
zustanu u rakouske bezhvezdnate verze, kde je nemcina nedilnou soucasti filmoveho zazitku. pro oba filmy plati to same: v jistem smyslu invencni film s jednou nasravaci scenou, kterou reziser jasne naznacuje, ze krutou hru hraje nejen s filmovou rodinkou, ale i s divakem. v konfrontaci s originalem je tento film nehodnotitelny
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se