Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 10 soundtracků Hanse Zimmera


ikona
crom
dark knightdunagladiátorhans zimmerinceptionlví králpiráti z karibikupočáteksoundtracktemný rytířtenká červená linie
Deset nejlepších filmových soundtracků skladatele Hanse Zimmera a k tomu pět jeho největších hitů. 
Kinům momentálně vládne Paul Atreides ve druhé části Duny a na jeho písčité cestě za pomstou ho doprovází podmanivá hudba Hanse Zimmera. Ideální čas si připomenout, jaké absolutní klasiky má tento německý rodák na kontě a jak výraznou stopu po sobě v Hollywoodu zanechal. Nepředpokládám, že byste jeho jméno slyšeli v souvislosti s Dunou poprvé, ale krátké připomenutí na úvod možná neuškodí. Tak tedy – kdo je Hans Zimmer?
 
 
 
Držitel dvou Oscarů. Jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších skladatelů filmové hudby, co svým uměním doslova dobyl celý filmový svět. Autor podepsaný pod desítkami alb těch nejikoničtějších filmových melodií. Ale zároveň skladatel, pro kterého je hudba kolektivním dílem, takže se jeho role mnohdy omezuje na pouhý umělecký dohled nad prací celé řady hudebně talentovaných lidí z jeho společnosti Remote Control Production (původně Media Ventures Entertainment Group). A také skladatel, jehož tvorba rozděluje fanoušky filmové hudby na dva nesmiřitelné tábory. To vše a mnohem víc je Hans Zimmer. Pojďme nahlédnout do jeho obdivuhodné diskografie a poskládat z nepřeberného množství alb TOP 10 těch nejzajímavějších. A pokud vám tam bude něco scházet, dejte vědět v diskusi.
Pořád nemáte Zimmera dost a chcete víc? Nebo jste v TOP 10 nenašli svou oblíbenou skladbu? Potom tady pro vás máme ještě jednu krátkou hitparádu s nezapomenutelnými melodiemi Hanse Zimmera & spol., které se sice nepropracovaly do desítky těch nejlepších alb, ale jejich obliba je nepopiratelná.
 
5. Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže – Wheel of Fortune
Piráti patří mezi absolutní klasiku Hanse Zimmera, ale zároveň jde o dílo tolika spoluautorů (v čele s Klausem Badeltem), že by bylo vyloženě nefér je připisovat pouze Zimmerovi. Ať tak či onak, skladba Wheel of Fortune z druhých Pirátů je skutečná hymna všech dobrodružných filmů a současně geniálním hudebním doprovodem jedné z nejlepších akčních sekvencí všech dob. A nikomu snad nevadí, že její kořeny najdete už v Gladiátorovi.
 
 
4. Prázdniny – Maestro
To, že Zimmer umí i romantické filmy, není pro nikoho žádné překvapení. Ostatně Zelená karta (1990) z absolutních počátků jeho tvorby je toho důkazem (Restless Elephants). V roce 2006 složil Zimmer hudbu k romantické komedii Prázdniny, přičemž hned v úvodní skladbě Maestro dokázal, že když má k dispozici pár dalších spolupracovníků a inspiraci od mistra Morriconeho, dokáže vás uhranout nádhernými orchestrálními kousky.
 
 
3. Šifra mistra Leonarda – Chevaliers de Sangreal
Dobrodružství Roberta Langdona v podání Toma Hankse byla sice sezónní záležitostí stejně jako popularita knih Dana Browna, nicméně hudební stránka jeho filmových příběhů přinesla jednu z nejvýraznějších filmových melodií Zimmerovy tvorby. Famózní kombinace smyčcových nástrojů, sboru a syntetizátoru vás strhne dokonalým vystižením atmosféry tajemna a neznáma.
 
 
2. Duna: Část druhá – A Time of Quiet between the Storms
Ačkoli se Zimmer nechal slyšet, že se v Duně zcela oprostil od pozemského chápání hudebních melodií jako takových, v druhé Duně toto své předsevzetí vzal částečně zpět a představil posluchačům nádhernou romantickou skladbu plnou té nejjemnější hudební esence. Sólo pro arménský duduk s dunivými nástupy elektroniky vás vezme na dalekou cestu po cizokrajných galaxiích (s letmou vzpomínkou na Vangelise).
 
 
Muž z oceli byl svého času příslibem velkých věcí a Warneři i fanoušci si od něho slibovali hodně. A nakonec to i dostali, navíc s parádním hudebním doprovodem vonícím kryptonitem. Zimmer sice nabídku na nový Supermanův origin opakovaně odmítal, ale nakonec se s odkazem hudby Johna Williamse k původním filmům s Christopherem Reevem vypořádal a dal Supermanovi nový ikonický motiv. A vy si při jeho poslechu budete přát, aby to s DCEU nebylo bývalo dopadlo tak tragicky, protože tuhle hudbu byste chtěli slyšet opakovaně až do úplného omrzení.
 
 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace