Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Poslední samuraj: V.I.M.

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: ovmartin23
Nemluvil jsem přímo o kvalitě (seriálů které považuji za lepší bych našel hromadu už z téhle doby), ale spíš že Lost vnímám jako to nejviditelnější proražení stavidel "Quality TV" u mainstreamu - tam je začátek vlny která teď nese seriály které jsou kvalitativně srovnatelná s nejdražšími filmy, a jsou srovnatelné i do production values.

V souvislosti s tímhle se hodně mluví o Sopranos, ale ti bodovali afaik hlavně u kritiků, nikdy neměli tolik diváků co Lost, natož pak 24, a nebyli tak kulturním fenoménem že by se každý jejich díl rozebíral masově v médiích a hlavně na netu.
899625
Nemluvil jsem přímo o kvalitě (seriálů které považuji za lepší bych našel hromadu už z téhle doby), ale spíš že Lost vnímám jako to nejviditelnější proražení stavidel "Quality TV" u mainstreamu - tam je začátek vlny která teď nese seriály které jsou kvalitativně srovnatelná s nejdražšími filmy, a jsou srovnatelné i do production values. V souvislosti s tímhle se hodně mluví o Sopranos, ale ti bodovali afaik hlavně u kritiků, nikdy neměli tolik diváků co Lost, natož pak 24, a nebyli tak kulturním fenoménem že by se každý jejich díl rozebíral masově v médiích a hlavně na netu.
899607
0 0
reagovat
reaguje na: ovmartin23
24 i Lost je shit až na velmi malý počet dílů. 

dtto Prison Break
899616
24 i Lost je shit až na velmi malý počet dílů.  dtto Prison Break
899607
0 -6
reagovat
reaguje na: HAL
Omlouvám se, ale hrubě nesouhlasím. Když startovali Lost, což je imho most-hyped seriál ever, tak 24 mělo 4. sezónu. Nikdo nemá šanci přesvědčit mě, že Lost je lepší než 24. 5. sezóna Jacka Bauera je level, na který se Jack Shepard nikdy nedostal. To je úplně jiná liga, úplně jiný…..
899607
Omlouvám se, ale hrubě nesouhlasím. Když startovali Lost, což je imho most-hyped seriál ever, tak 24 mělo 4. sezónu. Nikdo nemá šanci přesvědčit mě, že Lost je lepší než 24. 5. sezóna Jacka Bauera je level, na který se Jack Shepard nikdy nedostal. To je úplně jiná liga, úplně jiný…..
899245
0 -2
reagují: HAL, AndyKaufman
reagovat
Díky za článek. A dovol mi prosím jednu kritickou poznámku. To, že ti webový editor příspěvku umožňuje nastavit nějaké písmo tučné, neznamená že to musíš používat. Tak. Napsal jsem, co jsem chtěl, a jdu si na svých Windows pustit něco na Spotify.
899594
Díky za [b]článek[/b]. A dovol mi prosím [b]jednu [/b]kritickou [b]poznámku[/b]. To, že ti webový [b]editor [/b]příspěvku [b]umožňuje [/b]nastavit nějaké písmo [b]tučné[/b], neznamená že to musíš používat. Tak. Napsal jsem, co jsem chtěl, a jdu si na svých [b]Windows[/b] pustit něco na [b]Spotify[/b].
3 -2
reagovat
reaguje na: The Joker
Díky na Seabiscuita jsem se díky tobě podíval. Úplně jsem na ten film zapomněl. Fajn věc. :+

Jinak je super, jak moc je ten film v Japonsku populární a každá druhá diskuze u nás nebo v USA je plná toho, co je tam špatně, jak je to neuctivé ke kultuře, bílý spasitel atd. atd. Mně by se ty jo hrozně líbilo, kdyby Japonci natočili nepřesný spektákl o tom, jak se samuraj dostane k Husitům a pomáhá s revolucí,  Jákl gdě stě? 
899316
Díky na Seabiscuita jsem se díky tobě podíval. Úplně jsem na ten film zapomněl. Fajn věc. *:+* Jinak je super, jak moc je ten film v Japonsku populární a každá druhá diskuze u nás nebo v USA je plná toho, co je tam špatně, jak je to neuctivé ke kultuře, bílý spasitel atd. atd. Mně by se ty jo hrozně líbilo, kdyby Japonci natočili nepřesný spektákl o tom, jak se samuraj dostane k Husitům a pomáhá s revolucí,  Jákl gdě stě? 
899243
2 0
reagovat
Nádherně napsané VIM, po kterém mám chuť si film pustit. :+ Děkuji Tede :)
899315
Nádherně napsané VIM, po kterém mám chuť si film pustit. *:+* Děkuji Tede *:)*
1 0
reagovat
V době premiéry mě to až tak moc nenadchlo (konkurence byla tehdy vysoká) a nějaké pihy na kráse na tom vidím doteď (čítankově průhledná story vy-víte odkud, jen indiáni se vyměnili za samuraje, jinak se příběhově jede jak podle Costnerovy příručky, aniž by se k tomu přidalo něco nového, trestuhodně nevyužitý Sanada - s Cruisem nemá žádnou "normální" dialogovou scénu, romantická linka přítomna jen proto, aby tam byla - ta názorová otočka od "radši se zabiju" k "tady máš mé srdce a brnění mého muže" je pojata hodně velkou zkratkou, vynucený happy end, aneb Gatling vs Cruise nula - jedna:D), ale musím uznat, že když jsem to nedávno viděl znovu po snad více než deseti letech, tak růžové brýle nostalgie docela zafungovaly a zpětně to po tom všem, co přišlo v rámci výpravných kostýmních dobovek poté (jako třeba King Arthur), na mě působí o dost lépe než před lety.
 
Hlavní zásluhu na tom má určitě Zimmerův OST, který jsem si oblíbil až o něco později a který vytahuje nahoru i jinak nevýrazné scény (párkrát se level lyričnosti přiblíží až k Dunově Crouching Tiger, Hidden Dragon:+), což mi připomíná, že tygra s drakem jsem taky už pěknou řádku let neviděl a budu muset napravit), dvojka Watanabe a Sanada ve svých prototypových rolích "charismatických Japonců s krédem", které v Hollywoodu s úspěchem opakují dodnes a velkolepá (a hezky rozfázovaná) finální bitva, ze které tehdy PETA asi neměla velkou radost:D. Pořád to není historická žánrovka, po které bych z té doby sáhnul na první dobrou (holt konkurence, no), ale do užšího výběru by se nově už protlačila. 
899312
V době premiéry mě to až tak moc nenadchlo (konkurence byla tehdy vysoká) a nějaké pihy na kráse na tom vidím doteď (čítankově průhledná story vy-víte odkud, jen indiáni se vyměnili za samuraje, jinak se příběhově jede jak podle Costnerovy příručky, aniž by se k tomu přidalo něco nového, trestuhodně nevyužitý Sanada - s Cruisem nemá žádnou [spoiler]"normální" dialogovou scénu[/spoiler], romantická linka přítomna jen proto, aby tam byla - ta názorová otočka od [spoiler]"radši se zabiju" k "tady máš mé srdce a brnění mého muže"[/spoiler] je pojata hodně velkou zkratkou, vynucený happy end, aneb [spoiler]Gatling vs Cruise[/spoiler] nula - jedna*:D*), ale musím uznat, že když jsem to nedávno viděl znovu po snad více než deseti letech, tak růžové brýle nostalgie docela zafungovaly a zpětně to po tom všem, co přišlo v rámci výpravných kostýmních dobovek poté (jako třeba King Arthur), na mě působí o dost lépe než před lety.   Hlavní zásluhu na tom má určitě Zimmerův OST, který jsem si oblíbil až o něco později a který vytahuje nahoru i jinak nevýrazné scény (párkrát se level lyričnosti přiblíží až k Dunově Crouching Tiger, Hidden Dragon*:+*), což mi připomíná, že tygra s drakem jsem taky už pěknou řádku let neviděl a budu muset napravit), dvojka Watanabe a Sanada ve svých prototypových rolích "charismatických Japonců s krédem", které v Hollywoodu s úspěchem opakují dodnes a velkolepá (a hezky rozfázovaná) finální bitva, ze které tehdy PETA asi neměla velkou radost*:D*. Pořád to není historická žánrovka, po které bych z té doby sáhnul na první dobrou (holt konkurence, no), ale do užšího výběru by se nově už protlačila. 
0 0
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Mně se líbí ten přerod, kdy v první bitvě v zamlženém lese jsou samurajové téměř nadpozemské bytosti, které svou aurou a pověstí nejlepších válečníků (a vzhledem) děsí obyčejné vojáky a na konci jsou ti samí samurajové už jen "potravou" pro moderní zbraně. 
899286
Mně se líbí ten přerod, kdy v první bitvě v zamlženém lese jsou samurajové téměř nadpozemské bytosti, které svou aurou a pověstí nejlepších válečníků (a vzhledem) děsí obyčejné vojáky a na konci jsou ti samí samurajové už jen "potravou" pro moderní zbraně. 
899275
3 0
reagovat
mám rád ten film, tady se to opravdu všechno pěkně sešlo :
Zwick v nejlepší formě, Cruise taktéž, exotické prostředí, charizmatičtí japonští herci, skvělý soundtrack, bitvy, velkolepost..  oldschoolový blockbuster jak má být, tady není co vytknout.
10/10
899278
mám rád ten film, tady se to opravdu všechno pěkně sešlo : Zwick v nejlepší formě, Cruise taktéž, exotické prostředí, charizmatičtí japonští herci, skvělý soundtrack, bitvy, velkolepost..  oldschoolový blockbuster jak má být, tady není co vytknout. 10/10
3 -1
reagovat
V roce 2004 (bylo mi 12) mi táta půjčil DVD Posledního samuraje a ať si to pustím, za víkend jsem si to pustil asi 6x a od té doby na ten film nedám dopustit a samozřejmě, že na konci mám mokrý oko :D Všechny květy jsou dokonalé.
899277
V roce 2004 (bylo mi 12) mi táta půjčil DVD Posledního samuraje a ať si to pustím, za víkend jsem si to pustil asi 6x a od té doby na ten film nedám dopustit a samozřejmě, že na konci mám mokrý oko *:D* Všechny květy jsou dokonalé.
3 0
reagovat
Takovej ten film, kde se stane všechno přesně tak, jak se to stát má. Skoro jako kdyby to bylo točený podle příručky. Se sountrackem, režií atd souhlasím, ale dál... nic. 5/10
899276
Takovej ten film, kde se stane všechno přesně tak, jak se to stát má. Skoro jako kdyby to bylo točený podle příručky. Se sountrackem, režií atd souhlasím, ale dál... nic. 5/10
4 -9
reagovat
Tady je přesný příklad toho, že filmařsky a herecky to všechno perfektně zaklaplo a vzniknul perfektní film. 
Výcvik vojáků, první bitva, seznámení se ve vesnici... Mám radši vždycky ten úvod resp první polovinu... 
A ta finální bitva je hodně top :+
899275
Tady je přesný příklad toho, že filmařsky a herecky to všechno perfektně zaklaplo a vzniknul perfektní film.  Výcvik vojáků, první bitva, seznámení se ve vesnici... Mám radši vždycky ten úvod resp první polovinu...  A ta finální bitva je hodně top *:+*
1 0
reagují: Bezejmenny
reagovat
Jo taky mám ten film rad, ale v době uvedeni, jsem makal v kině na Černým Mostě a oni zrovna ve stejnou dobu dávali i Samuraje od Takeshi Kitana a já byl tak naštván kolik pozornosti se dostává Cruisovi, že jsem každého kdo přišel na pokladnu přemlouval ať jde radši na ten pravý samurajsky film s Kitanem, musím říct ze celkem úspěšně. Dokonce i ředitel se přišel podívat cože se to stalo, když par hodin před projekci byly prodány asi 4 lístky a najednou je to plný :D
899272
Jo taky mám ten film rad, ale v době uvedeni, jsem makal v kině na Černým Mostě a oni zrovna ve stejnou dobu dávali i Samuraje od Takeshi Kitana a já byl tak naštván kolik pozornosti se dostává Cruisovi, že jsem každého kdo přišel na pokladnu přemlouval ať jde radši na ten pravý samurajsky film s Kitanem, musím říct ze celkem úspěšně. Dokonce i ředitel se přišel podívat cože se to stalo, když par hodin před projekci byly prodány asi 4 lístky a najednou je to plný *:D*
3 -3
reagovat
Mám ten film rád, Watanabe i Sanada mě tam vždy moc bavili, soundtrack sjíždím pořád aspoň jednou ročně.
V.I.M to za mě není ani náhodou, ale kdo jsem já abych vám do toho kecal.:)8)
899270
Mám ten film rád, Watanabe i Sanada mě tam vždy moc bavili, soundtrack sjíždím pořád aspoň jednou ročně. V.I.M to za mě není ani náhodou, ale kdo jsem já abych vám do toho kecal.*:)**8)*
3 -1
reagovat
reaguje na: Spiker
Mě baví v jiných sekcích... bral jsem kdysi VIM jako studnici filmů, co bych měl vidět, i když nemusí mít neuvěřitelná hodnocení a jeho autor mi řekne proč. Boomer out.
899269
Mě baví v jiných sekcích... bral jsem kdysi VIM jako studnici filmů, co bych měl vidět, i když nemusí mít neuvěřitelná hodnocení a jeho autor mi řekne proč. Boomer out.
899267
2 -1
reagovat
Po tých komentároch som sa tešil na dobrý dlhý článok a potom vidím, že Ted napísal "iba" super VIMko :D
899268
Po tých komentároch som sa tešil na dobrý dlhý článok a potom vidím, že Ted napísal "iba" super VIMko *:D*
2 0
reagovat
reaguje na: Axis
Mě třeba právě baví ta omáčka okolo:+
899267
Mě třeba právě baví ta omáčka okolo*:+*. 
899265
10 0
reagují: Axis
reagovat
Dotaz: "Proč psát VIMko, u kterého se k filmu danému čtenář dostane až po 3,5k znacích..." Ne že by ten úvod nebyl grafomansky úmornej, ale je.

Film je to samozřejmě výborný a od věty: "Ne každý byl tak zlý jako Stephen Hunter..." se s psavcem Tedem plně ztotožňuji.
899265
Dotaz: "Proč psát VIMko, u kterého se k filmu danému čtenář dostane až po 3,5k znacích..." Ne že by ten úvod nebyl grafomansky úmornej, ale je. Film je to samozřejmě výborný a od věty: "Ne každý byl tak zlý jako Stephen Hunter..." se s psavcem Tedem plně ztotožňuji.
2 -1
reagují: Spiker
reagovat
Já si pamatuji, jak se v jedné recenzi objevilo, že Cruise je tam prkenný a hned se to objevilo ve všech následujících recenzích a všichni o tom mluvili bez ohledu na to, že by někdo vysvětlil, co to vlastně znamená. 

Pro mě už tehdy neskutečná pecka, kterou zůstal dodnes. Neskutečné charisma Watanabeho a především Sanady a k tomu uvěřitelné výkony ostatních. Cruisovi jsem to žral a soundtrack a příroda to celé ženou ještě o několik levelů výše. Zwick prostě na absolutním vrcholu. 
899257
Já si pamatuji, jak se v jedné recenzi objevilo, že Cruise je tam prkenný a hned se to objevilo ve všech následujících recenzích a všichni o tom mluvili bez ohledu na to, že by někdo vysvětlil, co to vlastně znamená.  Pro mě už tehdy neskutečná pecka, kterou zůstal dodnes. Neskutečné charisma Watanabeho a především Sanady a k tomu uvěřitelné výkony ostatních. Cruisovi jsem to žral a soundtrack a příroda to celé ženou ještě o několik levelů výše. Zwick prostě na absolutním vrcholu. 
7 0
reagovat
Těch sto mega v Japonsku je asi nejlepší vizitka, jakou ten film mohl dostat. :+
899256
Těch sto mega v Japonsku je asi nejlepší vizitka, jakou ten film mohl dostat. *:+*
8 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se