Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Americká kina čekají na Dunu, pestré novinky spásu nepřinesly


ikona
Cival
appleargyllebob marleybob marley: one lovebratři coenoviethan coenhilary swankmadam webpedro pascals tebou nikdysydney sweeneythe beekeepertržby
Ethan Coen musí závidět animovaným postavičkám i Hilary Swank. 

Byl to další slabý víkend v amerických kinech, ale pohříchu jsme letos zažili i výrazně horší. Odskákal ho hlavně Ethan Coen se svou dívčí road-movie Panenky na útěků. Ta vypadá dost tuctově a nebýt slavného jména v režijní kolonce, nepochybně by skončila rovnou na streamovacích platformách. Takhle šla ale do kin - a byla to velká chyba.

Start za necelých dva a půl milionu z víc jak dvou tisícovek kin je vyloženě ostudný a nezabránily mu ani účasti všudybyla Pedra Pascala nebo krásky Margaret Qualley. Bohužel už v trailerech to vypadalo na krok mimo - a i když jsou ohlasy kritiků i diváků lehce nad průměrem, není divu, že film prohučel.

 

Je tedy moc dobře, že příští snímek natočí bratři Coenové zase pospolu - a že půjde o krvavý horor s tuhou atmosférou ve stylu Zbytečné krutosti. Ethanovy Panenky i Macbeth Joela Coena totiž byly v řadě směrů výstřely do prázdna.

 

Nejúspěšnější novinkou víkendu se tak stal celovečerní Demon Slayer (trailer tady), který zaujal za jedenáct milionů dolarů. Anime (a obecně i japonský import) si v zámořských kinech usurpují čím dál tím větší prostor a tohle je další trefa od distribuční společnosti Crunchyroll, která už ale úplně nepřekvapí. Nepochybně navíc budou ještě nějaké následovat...

Celkovou první pozici kasovního žebříčku však uhájil Bob Marley se 13 miliony. Jeho víkendové tržby sice zažily sešup o 58 %, takže trvalku s chováním Bohemian Rhapsody tu rozhodně nespatříme, na druhou stranu ale asi málokdo čekal, že by film o Marleym měl mít na kontě 71 mega jen z Ameriky za necelé dva týdny a celosvětově už solidních 120 milionů.

 

Další novinka Ordinary Angels otevřela až na třetí pozici s šesti a půl miliony. Nový doják dvouoscarové Hilary Swank sice z taktických důvodů o půl roku pozdržel svou premiéru, ke komerčnímu úspěchu to ale nevedlo.

Přitom film má docela příjemné recenze - 80 % jich je pozitivních při průměrném hodnocení 6,5 z 10. Diváci jsou pak logicky ještě výrazně vlídnější a třeba na IMDb dávají 8 z 10 hvězdiček, což značí, že by navzdory slabému otvíráku film mohl v kinech chvíli vydržet a hlavně se pak stát hitem streamovacích platforem i srdéček zjihlých divaček.

 

Na čtvrté pozici vykutala nové dno Madam Web, která se navzdory atraktivní komiksové škatulce zoufale natrápí i na globální kilo! Smáli jsme se Shazamovi 2, Blue Beetle i Marvels, že měli celosvětové výnosy pod 210 milionů, Madam Web je ale jiná liga a bleskurychle vyklízí pozice z kin celého světa. Aktuálních 77 (!) mega je hanebných.

Mimochodem jedna z účastnic téhle komiksové ostudy Sydney Sweeney mezitím ukazuje, jaká jiná hezká cesta může vést k úspěchu: Její romantická trvalka S tebou nikdy už totiž dohmátla na zmíněnou kótu 200 milionů dolarů ze světových kin! Dotlačila se na ni přitom se zlomkem nákladů oproti zmíněným komiksovým zhůvěřilostem.

 

Pod globální stovkou bohužel dál paběrkuje agentský Argylle. Je to showbizový provar, který Apple v klidu zacáluje, Matthew Vaughn ale po mizerném producentském počinu Ghosted a rozpačité trojce Kingsmanů zase dává nepříjemně všanc svůj umělecký i kasovní kredit. Škoda.

Z pořadníku nadále nechce zmizet vytrvalý animák Ptáci stěhováci, který už to z 268 milionů nemá daleko ke globálním třem kilům.

 

A ještě o jeden obchodní level výše se nachází Wonka, který přepočítává celkově už 617 melounů! Timothée Chalamet tak svoji hitovku zastíní až příští týden sám jako Paul Atreides... A Tedův článek vás na to střídání stráží připraví.

Desítku pak uzavírá akční béčko s krásnými stopadesátimilionovými tržbami The Beekeeper s Jasonem Stathamem, plus sebrané epizody seriálu o Ježíšovi The Chosen. Obojí v českých kinech celkem v klidu oželím.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden konečně udeří druhá DunaReakce jsou extatické, tak se moc těšíme!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace