Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: druhá Duna je splněným snem sci-fi fanoušků


ikona
do_Od
Denis VilleneuveDunaDuna: Část druháprvní reakceTimothée Chalamet, Zendaya
Nejlepší sci-fi dekády? Jednoznačně. Nejlepší sci-fi všech dob? Nemá k tomu daleko. První ohlasy na pokračování Duny hýří nadšením. 

Už to nepotrvá dlouho a do kin konečně dorazí odkládané pokračování epické sci-fi Duna z pera Franka Herberta. Poslední týdny pak z úst tvůrců (zejména Villeneuvea) neslýcháme nic jiného, než že sequel bude akčnější, epičtější, intenzivnější a po všech stránkách lepší. Nyní se však na internet vyrojily také první reakce zahraničních kritiků. Co na film říkají ti?

Steven Weintraub z Collideru napsal: „Pro nikoho to nebude šok, ale druhou Dunu jsem naprosto miloval. Neuvěřitelná filmařina. Geniální hudba. Celé obsazení je vynikající. Jediná výtka je, že jsem si přál, aby to bylo delší. Nedělám si legraci. Film má 2 hodiny a 40 min a já bych se klidně díval ještě hodinu.“

Editor Inverse Hoai-Tran Bui doplnil, že film je ještě více pohlcující, než byl první díl a doslova „triumf“. Fanoušky předlohy pak možná bude zajímat informace, že Villeneuve druhou polovinu knihy mírně osekal a zjednodušil, takže je to opravdu sprint až do konce s bitevními sekvencemi na úrovni Pána prstenů: Dvě věže. Největší hvězdou je podle něj pak Zendaya.

Pozitivní dojmy se každopádně do velké míry opakují, někteří snímek označují za nejlepší sci-fi, co kdy viděli, jiní jsou ve svých výrocích střízlivější, ale přesto stále nadšení. Na zem to mírně vrací Gregory Ellwood z The Playlist. Ten napsal: „Zatraceně působivé. Villeneuve vytvořil několik skutečně VIZIONÁŘSKÝCH momentů. Austin Butler předvádí transformativní výkon (a to nemluvím ani o maskách). Velmi dojemný závěr. Trochu dlouhé? Ano. Zapomněl jsem, že jsem to viděl druhý den? Ano. Přesto to bude obrovské.“

Nadšení každopádně převažuje a momentálně už ten hype začínají snad pociťovat i lidé, kteří obyčejně do kina zase tolik nechodí. Tržby si odhadovat netroufám, nicméně „zariskuju“ a řeknu, že si Villeneuve ten třetí díl časem přece jen natočí. Dvojka má každopádně premiéru 29. února a naše první dojmy budete moci vyhlížet pár dní před ní.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace