Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

12 Star Wars filmů, které měly vzniknout, ale okolnosti jim nepřály


ikona
do_Od
Boba FettChris MillerGeorge LucasKathleen KennedyKevin FeigeLucasfilmObi-Wan KenobiPhil LordStar Wars
Výlety do předaleké galaxie, které se nestaly, aneb co všechno se v jednu chvíli chystalo? 

Už tomu budou takřka čtyři roky, co se Star Wars naposledy objevily na velkém plátně. A nutno říct, že to navíc bylo k nevelké slávě, protože to, jakým způsobem režisér J. J. Abrams a vůbec celý kreativní tým okolo Kathleen Kennedy uzavřeli novou trilogii, zklamal každého alespoň trochu soudného fanouška.

 

Od té doby se zase tolik nezměnilo. Kennedy stále vede Lucasfilm, čerstvě má za sebou propadák, jehož neúspěch nás coby milovníky legendárního archeologa s kloboukem bolí možná ještě o něco víc, a byť se společnost po pár letech rozvíjení značky na seriálovém poli i díky celoplošné změně strategie Disneyho brzy zase vrátí k celovečerní tvorbě, doteď nemáme náznaky toho, že by to mělo být o moc lepší.

O tom ale tohle téma naštěstí nebude. Místo malování čerta na zeď se totiž chci vrátit o pár let (ale klidně i dál) zpátky a postupně se podívat na projekty, které se v minulosti chystaly, ale jak už stojí v nadpisu, okolnosti jim z různých důvodů nepřály. Nebude to podle ničeho řazené, takže se připravte na pořádný chaos, vzhledem k tématu je totiž „žádný systém“ ten nejpříhodnější systém.

Star Wars od Zacka Snydera

Jediné, co o tomto filmu víme, že ho Snyder zkoušel Lucasfilmu nabízet víckrát, ale pokaždé neúspěšně. Nakonec tak odešel na Netflix a natočil svůj Rebel Moon, ve kterém vykradl se inspiroval nejen Hvězdnými válkami, ale i řadou dalších popkulturních děl. Jak by ale vypadaly jeho vlastní Star Wars za dohledu současného vedení?

Nejspíš by to furt byla revenge zápletka okolo farmářů, Sedm statečných je totiž referenční bod, který Snyder zmiňuje dost často. Asi by to tedy byl space western opírající se o zavedenou IP, avšak bez známých postav. Určitě by to bylo plné zpomalovaček, ty by Snyderovi nikdo odpárat nedokázal, ale nejspíš by to bylo značně koncentrovanější oproti ukázkám na Rebel Moon. S pomocí Filoniho a spol. by Snyderův film ve finále nemusel být tak blbý a ještě by přitom asi vypadal lépe.

Rogue Squadron

O zrušeném filmu režisérky Wonder Woman Patty Jenkins se toho taky moc neví. Vlastně pořádně ani to, proč odešla, a to nejen od Star Wars, ale de facto všech svých rozjetých filmových projektů. Možná to ale raději ani vědět nechceme. Samotný nápad natočit něco podobného přitom nezní tak špatně a v jiných rukou bychom si ho možná i dali.

Rogue Squadron se totiž může opírat o sérii chválených knih X-Wing od spisovatele Michaela A. Stackpolea, i o populární herní tituly z konce devadesátek/začátku nového tisíciletí. Filmová verze se však měla točit okolo nové generace pilotů a její děj se měl odehrávat až po konci Vzestupu Skywalkera. Což by mohlo být furt dobré, ale jak známe současné Disney, nejspíš by nebylo. 

Star Wars od Benioffa s Weissem

Ještě před premiérou osmé řady Hry o trůny patřila dvojice scenáristů David Benioff a D.B. Weiss i přes různé drobné výhrady k nejuznávanějším a nejvyhledávanějším kreativním partnerům vůbec. Takže dávalo velký smysl jim přihrát rovnou celou Star Wars trilogii a machrovat s tím následně v tiskovém prohlášení. Realita? 

Po přijetí osmé série přišel docela krutý (a nejsem si jistý, že až tak zasloužený) pád na PR dno, který ještě ve spojení s krizí, jíž si filmové Star Wars tou dobou už procházely (a doteď prochází), znamenal, že se nenápadně celá věc zase zrušila. Benioff s Weissem následně vyklidili pole, dokonce později narazili i u HBO se seriálem o alternativní historii, kdy by v občanské válce zvítězila Konfederace, až se nakonec zahnízdili na Netflixu u adaptace sci-fi klasiky Problém tří těles. Jejich Star Wars se každopádně měly zabývat počátky Jediů, tedy něčím, co teď chystá James Mangold.

Knights of the Old Republic

Jedi se ztrátou paměti, republika v troskách, nelítostný Sith s vlastní armádou pronásledující hlavní postavu a hromada otázek. Takový byl první díl herního KotORu, jednoho z nejlepších Star Wars příběhů napříč všemi médii, co kdy vznikly. Pokořila ho možná jenom dvojka, ale upřímně, stejně je většina bere jako celek. Důležité je, že si tuhle éru spousta lidí už dlouhé roky přeje vidět na velkém plátně, ale oficiálně se k tomu pořád nikdo ne a ne vyjádřit. Musíme tedy brát z neoficiálních zdrojů.

Podle nich se totiž v roce 2019 měla k adaptaci právě KotORu dostat scenáristka Laeta Kalogridis (Prokletý ostrov). A to je zhruba vše, co k tomu padlo. Až letos Disney alespoň vzal tuto éru na vědomí, když ji na oslavách Star Wars Celebration zmínil spolu s dalšími érami Dawn of the Jedi a New Jedi Order. Jestli se do ní ale někdy vydáme, případně jak moc se tvůrci budou držet her, toť otázka.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace