Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Peníze těch tupců: Recenze

příspěvky 1 - 10 Napsat příspěvek

6/10

Jakmile ve své době kauza GameStopu vyplula na povrch, bylo celkem jasné, že si Hollywood dříve nebo později nenechá ujít vděčnou příležitost převyprávět celou historku široké divácké obci a stalo se. Ideální námět o souboji zlých vlků z Wall Streetu s typově pestrou partičkou nezávislých investorů, který dopadl nepravděpodobným výsledkem, načež tím vstoupil do burzovních dějin, se nakonec přetavil do filmu, který měl být Big Shortem pro novou generaci.
 
K tomu mu ovšem chybí zajímavější postavy (všechny do jedné typické charakterové škatulky), dramatičtější průběh (celý děj je postaven jen na monotónním kolečku nákup akcií - vzestup jejich hodnoty - dumání nad tím, zda prodat nebo ne - další nákup akcií) i výsledek celé akce (o čemž vypovídá textový doslov - někdo vydělal, někdo prodělal a bublina splaskla), svižnější tempo a vyváženější pohled (vedle idealistických nerdů, matek samoživitelek a chudých studentek, bojujících za jakési vyšší dobro, byly mezi novopečenými akcionáři pochopitelně i spousty lidí, kteří to celé brali jen jako příležitost si snadno a rychle vydělat a mnozí z nich na tom špatným načasováním brutálně prodělali).
 
Kromě toho se tady v podstatě nic nevysvětluje a když už náhodou ano, tak ideálně jednou větou, pronesenou jen tak mimochodem (proč právě GameStop, co jsou shorty a longy a kdy a jak ne/fungují?), a jak to nakonec dopadlo se samotným GameStopem (cena akcií v současné době?) divák nezjistí ani z textového doslovu na konci filmu. Výsledkem tak je slušný fintech biopic, ale stran faktoru zábavnosti McKay (natož Scorsese) ukazuje Gillespiemu záda. 
886386
Jakmile ve své době kauza GameStopu vyplula na povrch, bylo celkem jasné, že si Hollywood dříve nebo později nenechá ujít vděčnou příležitost převyprávět celou historku široké divácké obci a stalo se. Ideální námět o souboji zlých vlků z Wall Streetu s typově pestrou partičkou nezávislých investorů, který dopadl nepravděpodobným výsledkem, načež tím vstoupil do burzovních dějin, se nakonec přetavil do filmu, který měl být Big Shortem pro novou generaci.   K tomu mu ovšem chybí zajímavější postavy (všechny do jedné typické charakterové škatulky), dramatičtější průběh (celý děj je postaven jen na monotónním kolečku [spoiler]nákup akcií - vzestup jejich hodnoty - dumání nad tím, zda prodat nebo ne - další nákup akcií[/spoiler]) i výsledek celé akce (o čemž vypovídá textový doslov - [spoiler]někdo vydělal, někdo prodělal a bublina splaskla[/spoiler]), svižnější tempo a vyváženější pohled (vedle idealistických nerdů, matek samoživitelek a chudých studentek, bojujících za jakési vyšší dobro, byly mezi novopečenými akcionáři pochopitelně i spousty lidí, kteří to celé brali jen jako příležitost si snadno a rychle vydělat a mnozí z nich na tom špatným načasováním brutálně prodělali).   Kromě toho se tady v podstatě nic nevysvětluje a když už náhodou ano, tak ideálně jednou větou, pronesenou jen tak mimochodem (proč právě GameStop, co jsou shorty a longy a kdy a jak ne/fungují?), a jak to nakonec dopadlo se samotným GameStopem (cena akcií v současné době?) [spoiler]divák nezjistí ani z textového doslovu na konci filmu[/spoiler]. Výsledkem tak je slušný fintech biopic, ale stran faktoru zábavnosti McKay (natož Scorsese) ukazuje Gillespiemu záda. 
6/10
0 -2
reagovat
6/10, fajn událost, ale je to natočené dost nudně a obsazení spousta áčkovými vedlejšáky výkony nijak neoživilo. Měl jsem se na to radši podívat na VOD
882866
6/10, fajn událost, ale je to natočené dost nudně a obsazení spousta áčkovými vedlejšáky výkony nijak neoživilo. Měl jsem se na to radši podívat na VOD
2 -2
reagovat
Recenze namlsala.
MZ Live mi z toho udělal otravu jídlem :D
Ale rozhodně se na to podívám, Dana můžu. 
882778
Recenze namlsala. MZ Live mi z toho udělal otravu jídlem *:D* Ale rozhodně se na to podívám, Dana můžu. 
0 0
reagovat
8/10

Nedám tomu hneď viac, lebo predsa len to je evidentný The Social Network a The Big Short light.

Ale chytí to a od určitého bodu nepustí, svižné, zábavné, dobrí herci. A chytré. Do pár rokov tu možno máme film o start-up bubble.
882777
8/10 Nedám tomu hneď viac, lebo predsa len to je evidentný The Social Network a The Big Short light. Ale chytí to a od určitého bodu nepustí, svižné, zábavné, dobrí herci. A chytré. Do pár rokov tu možno máme film o start-up bubble.
3 0
reagovat
O tom filmu jsem slyšel poprvé asi před týdnem, ale od té doby se na něj začínám fakt těšit. Super recenze:+
882728
O tom filmu jsem slyšel poprvé asi před týdnem, ale od té doby se na něj začínám fakt těšit. Super recenze*:+*
1 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Pokud to bude aspoň trochu jako Margin Call nebo The Big Short, tak vím už teď, že to v dohledné době uvidím víc než jednou. Takže to hrozně rád půjdu podpořit i do kina. :)
882721
Pokud to bude aspoň trochu jako Margin Call nebo The Big Short, tak vím už teď, že to v dohledné době uvidím víc než jednou. Takže to hrozně rád půjdu podpořit i do kina. *:)*
882719
1 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Akorát už teď vím, že si to nechám na doma. Tenhle typ filmů mě nejlépe sedí doma, kdy si film mohu zastavit a vrátit si nějaký dialog zpět a vychutnat si krásu toho jak je to napsané.
882719
Akorát už teď vím, že si to nechám na doma. Tenhle typ filmů mě nejlépe sedí doma, kdy si film mohu zastavit a vrátit si nějaký dialog zpět a vychutnat si krásu toho jak je to napsané.
882713
3 0
reagují: Memphis
reagovat
No, upřímně - i když jsem to vidět chtěl... - kino jsem neplánoval. Zvlášť po nějakejch komentářích/recenzích co jsem zaregistroval. 
Po takhle nadšený, srdcařský, recenzi mi nezbejvá než to přehodnotit a do kina se vydat! :+
#těšingr
882716
No, upřímně - i když jsem to vidět chtěl... - kino jsem neplánoval. Zvlášť po nějakejch komentářích/recenzích co jsem zaregistroval.  Po takhle nadšený, srdcařský, recenzi mi nezbejvá než to přehodnotit a do kina se vydat! *:+* #těšingr
2 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Jj. Hrozně se těším. A neměl jsem tušení, že to jde do kin i u nás. :D
882713
Jj. Hrozně se těším. A neměl jsem tušení, že to jde do kin i u nás. *:D*
882696
2 0
reagují: hroubek
reagovat
Krásně napsaná recenze.
882696
Krásně napsaná recenze.
5 0
reagují: Memphis
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se