Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pátý Indiana Jones bude nejdelším dílem z celé série


ikona
Spooner
harrison fordindiana jonesjames mangoldndiana Jones a nástroj osudu
Další přepálená stopáž, nebo případ, u něhož to dává smysl? 

Už jste si asi všimli, že v redakci občas brbláme nad přepálenými stopážemi blockbusterů a očekávaných filmů. Holt trend je v posledních letech neúprosný a každý druhý režisér jako by chtěl ambice svého snímku ukázat mimo jiné tím, že bude atakovat stopáží takřka tři hodiny. V minulých týdnech to byl např. případ Johna Wicka či Babylonu, v následujícím období si podobné sousto ukrojí např. Christopher Nolan s Oppenheimerem, Ari Aster s novinkou On se bojí a Martin Scorsese v kriminálce Killers of the Flower Moon ony tři hodiny zase hravě překročí. Najít zkrátka v kinech krátký film začíná být čím dál tím těžší. A nezařadí se mezi ně ani blížící se Indy.

Napjatě očekávaný Indiana Jones a nástroj osudu totiž během akce Star Wars Celebration neukázal jen nový trailer, ale Kathleen Kennedy odhalila i jeho stopáž. Nemusíte se však tolik bát, žádné tříhodinové hody nás v tomto případě nečekají. Indiana Jones stráví tentokrát na plátně podle všeho 142 minut, pokračuje tak ovšem v trendu delších blockbusterů a zároveň se poměrně se slušným náskokem stává nejdelším dílem ze všech. Slavný archeolog se totiž vždy motal okolo příjemné dvouhodinové stopáž a doposud nejdelší zářez, Indiana Jones a poslední křížová výprava, má 127 minut. Nový díl tak bude o čtvrt hodinku delší. 

Zároveň by to ovšem v tomto případě mohlo dávat smysl. Nástroj osudu by měl být nadobro posledním dílem série, v němž se budeme nejspíš loučit nejen s Harrisonem Fordem, ale také se samotnou postavou. Řeči o rebootu či přeobsazování nejsou u Disneyho momentálně na stole, plánovaný seriál na Disney+ skončil u ledu, a tak se stále o snímku mluví jako o konci legendární franšízy. A pokud to má být v podání Jamese Mangolda správně osudové a dojemné, tak tomu nejspíš tu delší stopáž  i rádi odpustíme. Hlavní je, aby to bylo povedené finále se vším všudy.


Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace