Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nový šéf DC vysvětlil důvody k rebootu univerza


ikona
do_Od
DCfanoušciJames GunnPeter SafranrebootTwitter
Toxická část fanoušků se zase jednou projevila a James Gunn a Peter Safran se ocitli pod těžkou palbou hlasité minority kvůli změnám v DC. 

Psal se rok 2013 a do kin přilétl nový Superman od Zacka Snydera (za dohledu Christophera Nolana), jenž měl za úkol připravit půdu pro nové propojené univerzum DC komiksů. Přetočme list, brzy to bude deset let od premiéry skvělého Muže z oceli, a za tu dobu jsme dostali kolik  dva, možná tři další solidní filmy? A to jen když budeme velmi štědří, protože i tak se jen těžko jednalo o univerzálně oblíbené fláky. Když tedy nedávno nový šéf Warnerů David Zaslav vybral Jamese Gunna a producenta Petera Safrana, aby převzali otěže na roztříštěným DC univerzem, vcelku logicky většina z nás očekávala, že budou muset přijít těžká rozhodnutí, která taky pochopitelně záhy přišla.

O konci Cavilla a spol. už jsme psali v posledním článku, včera každopádně Gunn musel na Twitteru reagovat na masivní anti-fanouškovskou kampaň, která pod #FireJamesGunn sdílí klesající akcie WBD a samozřejmě Gunna se Safranem napadá všemi možnými způsoby (většina je za hranicí slušnosti, pár zoufalců se ale zjevně nebojí jít i dál a doslova vyhrožovat). Gunn teď každopádně těmto lidem (z drtivé většiny stejná fanbase, co bránila Snydera) vzkázal v podstatě to jediné, co mohl. Že jejich názor bere, ale na jeho rozhodnutí nebudou mít jakkýkoli vliv. Gunn připomněl, v jakém dezolátním stavu se DC univerzum před jeho příchodem nacházelo, a že veškeré současné změny a plány, co přichází, jsou čistě pro dobro těch postav a toho světa. Jestli to nakonec bude vnímáno pozitivně nebo negativně, to ukáže až čas, momentálně se ale zkrátka musí jít touhle cestou, a opravdoví fanoušci by to měli začít respektovat.

Je každopádně dobře, že Gunn tenhle uměle vytvořený tlak zatím zvládá, a vzhledem k transparentnosti jeho tweetů, a způsobu, jakým reaguje třeba i na falešné novinky či zprávy, by byla škoda, kdyby ho nakonec tahle toxická fanbase vyhnala ze sociálních sítí. O celém tom tornádu změn u DC ale jistě v dohledně době ještě uslyšíme dost.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (62)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace