Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Kde zpívají raci: Recenze

příspěvky 1 - 4 Napsat příspěvek
Ta kritika je fakt dost prehnana. Pro me ten pitomy scenar vyvazovaly klady (prostredi, kamera a celkove technicka stranka, nekteri herci...).
6/10 uplne v pohode.
841970
Ta kritika je fakt dost prehnana. Pro me ten pitomy scenar vyvazovaly klady (prostredi, kamera a celkove technicka stranka, nekteri herci...). 6/10 uplne v pohode.
2 -2
reagovat

6/10

Předlohu jsem nečetl, takže pouze hádám, ale film na mně působil jako taková ta typická adaptace, která z knihy vypreparuje holou kostru co, kdo, proč a jak a tím to (téměř) končí, přestože kniha samotná je postavena zejména na emocích, citových a jiných rozpoloženích a vnitřních proslovech přítomných postav (a především pochopitelně titulní hrdinky). A to z toho prostého důvodu, že film je především klasická romance/moderní pohádka, přičemž kriminální linka, uvozující vyprávění, je zde jen do počtu a to jak stran prostoru na plátně, tak i samotnou náplní.

Vyšetřování je redukováno na úplné minimum a soudní přelíčení je tvůrci vedeno tak jednoznačně (obhajoba má neprůstřelné alibi, zatímco obžaloba staví čistě na dohadech, domněnkách a co by kdyby), že postrádá jakékoliv napětí, nebo dokonce obavu o osud hlavní postavy. V průběhu filmu jsem trochu doufal, že porota alespoň nelogicky vynese odsuzující verdikt a nějaké to drama vznikne z následujícího vývoje situace, leč marně:D. O to tady totiž tvůrcům vůbec nejde. Sice je otázkou, proč v příběhu vůbec podobný prvek je, když vlastně moc nefunguje (ambivalentní závěr, implikující (nebo taky ne) pachatele zločinu, je zde spíše z povinnosti uzavřít všechny dějové linky, než v roli katarze příběhu), ale to může jít na vrub klidně převodu z knihy, ve které to smysl dává, do filmu (a nebo je to k ničemu i tam:D).

Podstatné jsou v tomto případě jiné faktory a totiž krásná příroda (při sledování filmu jsem byl trochu překvapený, že to v NC vypadá úplně stejně jako v LA, abych se v závěrečných titulcích dočetl, že se natáčelo v LA:D), sympatická hlavní postava (Edgar-Jones, na které celý film stojí a padá, hraje velice dobře), atmosféra "starého dobrého Jihu", opravdu pozvolné tempo a samotné schéma všech podobných látek/témat (tj. sledování hrdinky, které mohou diváci držet palce, aby překonala všechny nástrahy a nebezpečenství a nakonec došla svého štěstí), což vše tady funguje na relativně slušné úrovni.  
841787
Předlohu jsem nečetl, takže pouze hádám, ale film na mně působil jako taková ta typická adaptace, která z knihy vypreparuje holou kostru co, kdo, proč a jak a tím to (téměř) končí, přestože kniha samotná je postavena zejména na emocích, citových a jiných rozpoloženích a vnitřních proslovech přítomných postav (a především pochopitelně titulní hrdinky). A to z toho prostého důvodu, že film je především klasická romance/moderní pohádka, přičemž kriminální linka, uvozující vyprávění, je zde jen do počtu a to jak stran prostoru na plátně, tak i samotnou náplní. Vyšetřování je redukováno na úplné minimum a soudní přelíčení je tvůrci vedeno tak jednoznačně [spoiler](obhajoba má neprůstřelné alibi, zatímco obžaloba staví čistě na dohadech, domněnkách a co by kdyby)[/spoiler], že postrádá jakékoliv napětí, nebo dokonce obavu o osud hlavní postavy. V průběhu filmu jsem trochu doufal, že [spoiler]porota alespoň nelogicky vynese odsuzující verdikt[/spoiler] a nějaké to drama vznikne z následujícího vývoje situace, leč marně*:D*. O to tady totiž tvůrcům vůbec nejde. Sice je otázkou, proč v příběhu vůbec podobný prvek je, když vlastně moc nefunguje [spoiler](ambivalentní závěr, implikující (nebo taky ne) pachatele zločinu, je zde spíše z povinnosti uzavřít všechny dějové linky, než v roli katarze příběhu)[/spoiler], ale to může jít na vrub klidně převodu z knihy, ve které to smysl dává, do filmu (a nebo je to k ničemu i tam*:D*). Podstatné jsou v tomto případě jiné faktory a totiž krásná příroda (při sledování filmu jsem byl trochu překvapený, že to v NC vypadá úplně stejně jako v LA, abych se v závěrečných titulcích dočetl, že se natáčelo v LA*:D*), sympatická hlavní postava (Edgar-Jones, na které celý film stojí a padá, hraje velice dobře), atmosféra "starého dobrého Jihu", opravdu pozvolné tempo a samotné schéma všech podobných látek/témat (tj. sledování hrdinky, které mohou diváci držet palce, aby překonala všechny nástrahy a nebezpečenství a nakonec došla svého štěstí), což vše tady funguje na relativně slušné úrovni.  
6/10
3 0
reagovat
Je to pěkně zahrané i natočené, ale už zápletka je pseudointelektuální shit a navoněná červená knihovna s krimi zápletkou.  Danielle Steele pro lepší lidi. 5/10

Ale zamiloval jsem se do Daisy Edgar-Jones, nevadí mi, že je negramotná a žije v bažině, měl bych jí rád i tak. 
841769
Je to pěkně zahrané i natočené, ale už zápletka je pseudointelektuální shit a navoněná červená knihovna s krimi zápletkou.  Danielle Steele pro lepší lidi. 5/10 Ale zamiloval jsem se do Daisy Edgar-Jones, nevadí mi, že je negramotná a žije v bažině, měl bych jí rád i tak. 
3 -2
reagovat
Ona i ta knížka je prý pěkná sračka... :-
841767
Ona i ta knížka je prý pěkná sračka... *:-*
4 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se