Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Ambulance: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: pepo
Asi jo, protože T5 je sračka a 6Under taky. Tohle je oproti tomu masterpiece :D:D:D.

Ne vážně, překvapivě příjemně zábavná sračka. Ten film nic zásadního nenabízí, ale v rámci tupé Bayovské zábavy mě bavil víc než několik jeho posledních filmů. Pořád to není zrovna Skála, ale nějak mě to chytlo a nepustilo až do konce.
822779
Asi jo, protože T5 je sračka a 6Under taky. Tohle je oproti tomu masterpiece *:D**:D**:D*. Ne vážně, překvapivě příjemně zábavná sračka. Ten film nic zásadního nenabízí, ale v rámci tupé Bayovské zábavy mě bavil víc než několik jeho posledních filmů. Pořád to není zrovna Skála, ale nějak mě to chytlo a nepustilo až do konce.
822090
4 0
reagovat

6/10

Přestože jde o remake filmu z roku 2005, svou zápletkou i celkovým stylem Bayův poslední počin vypadá, jako by vznikl někdy v půlce 90s (a kdyby to byla pravda, Gyllenhaalovu roli by nepochybně hrál Cage, Travolta nebo Reeves:D). Což je pro fanoušky akčňáků z té doby, minimálně na papíře, dobrá zpráva.

Jednoduše se vymění autobus ze Speedu (se kterým sdílí stejnou tříaktovou strukturu - výtah > banka / autobus > ambulance / metro > sklad/nemocnice) za ambulanci, za "filmově-realistické" LA zaskočí Los Santos z pětky GTA, takže nechybějí latino gangy, low ridery s namontovanými rotačními kanóny, policejní káry vybuchující po jakémkoliv kontaktu s čímkoliv, praktické ruční granátomety a podobné blbinky a parádní žánrovka je na světě. To by ji ovšem musel Bay skutečně natočit někdy v dobách Bad Boys a The Rock, kdy byl na začátku své kariéry a současně na jejím vrcholu (a s ohledem na sebereference právě na zmíněné dva fláky si to sám Bay velice dobře uvědomuje).
 
Nyní po 25 letech z toho, bohužel, vzešel koncepční kočkopes, který se na jednu stranu snaží být "realistickou" kriminálkou po vzoru třeba Heatu, která klade důraz na postavy, vzájemné (vyhrocené) vztahy mezi nimi a na jejich psychologii, plus téměř až procedurální fungování policejních složek a na druhou stranu tohle všechno hází za hlavu výměnou za klasickou "bayovštinu" s kamerovými prostocviky (které mi na po desáté a dál už začaly pomalu lézt na nervy), epileptickým střihem, opulentní akcí (která ale není imho moc dobře sestříhána a v určitých momentech není zcela jasné, co se právě teď děje) a výbuchy na každém rohu, jednoduchým humorem pro teenagery a jednorozměrnými figurkami jakoby vypadlými z dvojky Bad Boys (což ve výsledku, naneštěstí, platí i pro hlavní herecký trojlístek a obzvláště v případě González je to škoda). Samy o sobě jsou oba přístupy ok, ale pokud jsou namixovány v jednom filmu a neustále se, co pár minut, střídají, tak to jednak nevyhnutelně skřípe a jednak tím stopáž nabobtná na, nikoliv nezbytně potřebné, dvě a čtvrt hodiny.
 
Shodou okolností jsem před pár dny znovu rozehrál pětku GTA, která právě vyšla pro next gen konzole a možná právě proto jsem si film vcelku užil (krátké video zcela věrně kopírující děj filmu, natočené v GTA Online, je jen otázkou času), ale kdyby jej Bay natočil ve své top formě ve zmíněné půlce 90s, bavil bych se zcela jistě ještě mnohem lépe.  
822376
Přestože jde o remake filmu z roku 2005, svou zápletkou i celkovým stylem Bayův poslední počin vypadá, jako by vznikl někdy v půlce 90s (a kdyby to byla pravda, Gyllenhaalovu roli by nepochybně hrál Cage, Travolta nebo Reeves*:D*). Což je pro fanoušky akčňáků z té doby, minimálně na papíře, dobrá zpráva. Jednoduše se vymění autobus ze Speedu [spoiler](se kterým sdílí stejnou tříaktovou strukturu - výtah > banka / autobus > ambulance / metro > sklad/nemocnice)[/spoiler] za ambulanci, za "filmově-realistické" LA zaskočí Los Santos z pětky GTA, takže nechybějí latino gangy, low ridery s namontovanými rotačními kanóny, policejní káry vybuchující po jakémkoliv kontaktu s čímkoliv, praktické ruční granátomety a podobné blbinky a parádní žánrovka je na světě. To by ji ovšem musel Bay skutečně natočit někdy v dobách Bad Boys a The Rock, kdy byl na začátku své kariéry a současně na jejím vrcholu (a s ohledem na sebereference právě na zmíněné dva fláky si to sám Bay velice dobře uvědomuje).   Nyní po 25 letech z toho, bohužel, vzešel koncepční kočkopes, který se na jednu stranu snaží být "realistickou" kriminálkou po vzoru třeba Heatu, která klade důraz na postavy, vzájemné (vyhrocené) vztahy mezi nimi a na jejich psychologii, plus téměř až procedurální fungování policejních složek a na druhou stranu tohle všechno hází za hlavu výměnou za klasickou "bayovštinu" s kamerovými prostocviky (které mi na po desáté a dál už začaly pomalu lézt na nervy), epileptickým střihem, opulentní akcí (která ale není imho moc dobře sestříhána a v určitých momentech není zcela jasné, co se právě teď děje) a výbuchy na každém rohu, jednoduchým humorem pro teenagery a jednorozměrnými figurkami jakoby vypadlými z dvojky Bad Boys (což ve výsledku, naneštěstí, platí i pro hlavní herecký trojlístek a obzvláště v případě González je to škoda). Samy o sobě jsou oba přístupy ok, ale pokud jsou namixovány v jednom filmu a neustále se, co pár minut, střídají, tak to jednak nevyhnutelně skřípe a jednak tím stopáž nabobtná na, nikoliv nezbytně potřebné, dvě a čtvrt hodiny.   Shodou okolností jsem před pár dny znovu rozehrál pětku GTA, která právě vyšla pro next gen konzole a možná právě proto jsem si film vcelku užil (krátké video zcela věrně kopírující děj filmu, natočené v GTA Online, je jen otázkou času), ale kdyby jej Bay natočil ve své top formě ve zmíněné půlce 90s, bavil bych se zcela jistě ještě mnohem lépe.  
6/10
2 -2
reagovat
To nejdulezitejsi v cele recenzi chybi, Hlade styd se.

Kolik prostoru dostane Eiza a jak u toho vypada? :D
822171
To nejdulezitejsi v cele recenzi chybi, Hlade styd se. Kolik prostoru dostane Eiza a jak u toho vypada? *:D*
13 0
reagovat

Byly doby, kdy mě Jake Gyllenhaal velmi bavil. Jenže pak začal hrát v lecčems. A už mě nebaví. Konec hlášení. Jinak Bayovo 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází se mi poměrně (překvapivě vlastně dost) líbilo. Za to tohle (Ambulanci) skipnu. Hlad to popsal tak dokonale, že to spadá do mé škatulky označené jako "prevét". ;) Asi stárnu.
822137
Byly doby, kdy mě Jake Gyllenhaal velmi bavil. Jenže pak začal hrát v lecčems. A už mě nebaví. Konec hlášení. Jinak Bayovo 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází se mi poměrně (překvapivě vlastně dost) líbilo. Za to tohle (Ambulanci) skipnu. Hlad to popsal tak dokonale, že to spadá do mé škatulky označené jako "prevét". *;)* Asi stárnu.
2 -1
reagovat
Pochopil jsem, že je to akčních výplach, u kterého se nemusí moc přemýšlet. Přesto mě zajímá jiné věci, a to: jestli se na to vyplatí jít do kina, jestli kino tomu dá lepší atmosféru, rozměr atd, zda je to zábavný blockbuster viz. třeba průměrnější díly Rychlé ságy ?
822132
Pochopil jsem, že je to akčních výplach, u kterého se nemusí moc přemýšlet. Přesto mě zajímá jiné věci, a to: jestli se na to vyplatí jít do kina, jestli kino tomu dá lepší atmosféru, rozměr atd, zda je to zábavný blockbuster viz. třeba průměrnější díly Rychlé ságy ?
1 0
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
To sa stava, ked to kukas po 10 dnoch filmoveho festivalu:D:D:D
822108
To sa stava, ked to kukas po 10 dnoch filmoveho festivalu*:D**:D**:D*
822092
3 0
reagovat
Kdyby mi někdo v 2003 řekl, že "výlet na Kubu" na konci Bad Boys 2 bude Bay točit dalších 20 let jen s mírnými variacemi a rovnou v celovečerní stopáži, asi bych mu na to reagoval slovy "to by byla trochu škoda (jak Bayova talentu, tak času diváků), ale jinak vcelku cool", protože tehdy mně ta totální přepálenost všeho a všech bavila.

Teď, po téměř 20 letech, jsem se jako správný boomer od "cool" plynule přesunul k "hell on earth":D. To ale neznamená, že se na každý další film od něj nepodívám, takže mně má Bay vlastně přesně tam, kde mě jako diváka chtěl mít:D.
822095
Kdyby mi někdo v 2003 řekl, že "výlet na Kubu" na konci Bad Boys 2 bude Bay točit dalších 20 let jen s mírnými variacemi a rovnou v celovečerní stopáži, asi bych mu na to reagoval slovy "to by byla trochu škoda (jak Bayova talentu, tak času diváků), ale jinak vcelku cool", protože tehdy mně ta totální přepálenost všeho a všech bavila. Teď, po téměř 20 letech, jsem se jako správný boomer od "cool" plynule přesunul k "hell on earth"*:D*. To ale neznamená, že se na každý další film od něj nepodívám, takže mně má Bay vlastně přesně tam, kde mě jako diváka chtěl mít*:D*.
3 -1
reagovat
reaguje na: pepo
Pokud se ti libili Transformers 5, tak mas vkus tak moc v haji, ze se ti musi libit cokoliv :)
822092
Pokud se ti libili Transformers 5, tak mas vkus tak moc v haji, ze se ti musi libit cokoliv :)
822090
17 0
reagují: pepo
reagovat
Budem spokojný ak sa mi páčili 6 underground a transformers 5? :D
822090
Budem spokojný ak sa mi páčili 6 underground a transformers 5? *:D*
4 -1
reagují: Gonzi, Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: Hospoda
Díky bohu za to.
822087
Díky bohu za to.
822045
2 0
reagovat
Měl bych být cílovka, mělo by mě to bavit, jenže mě to neuvěřitelně minulo. Kdyby odpadl začátek i konec, které se tváří smrtelně vážně a zůstalo by jen u prostřední ultradebilní akce, v které prostě nesmím vidět smysl a k tomu by byla zkrácena tak na 30 minut asi by mě to i bavilo. Ovšem po titulcích jsem si téměř neuměl zavázat tkaničky, jak mě pitomost filmu vygumovala.  Asi by měl Bay přestat točit, k tomu šňupat koks z nekonečných lajn a opájet se v rauši svojí genialitou.

PS: Po Hladově recenzi bych do kina šel a pak to kino zapálil....
822085
Měl bych být cílovka, mělo by mě to bavit, jenže mě to neuvěřitelně minulo. Kdyby odpadl začátek i konec, které se tváří smrtelně vážně a zůstalo by jen u prostřední ultradebilní akce, v které prostě nesmím vidět smysl a k tomu by byla zkrácena tak na 30 minut asi by mě to i bavilo. Ovšem po titulcích jsem si téměř neuměl zavázat tkaničky, jak mě pitomost filmu vygumovala.  Asi by měl Bay přestat točit, k tomu šňupat koks z nekonečných lajn a opájet se v rauši svojí genialitou. PS: Po Hladově recenzi bych do kina šel a pak to kino zapálil....
5 0
reagovat
reaguje na: Petr77
Za mě se pravý režisér pozná tak, že natočí "správný" film pro svou cílovku. A je jedno, jestli je s přesahem, jen pro pobavení a nebo pro splnění režisérova osobního snu ;)
822077
Za mě se pravý režisér pozná tak, že natočí "správný" film pro svou cílovku. A je jedno, jestli je s přesahem, jen pro pobavení a nebo pro splnění režisérova osobního snu *;)*
822050
2 -1
reagovat
Google  clanky o americké podkulture.)
822072
Google  clanky o americké podkulture.)
1 -1
reagovat
Sakra, teď na to chci do kina :D
822071
Sakra, teď na to chci do kina *:D*
2 -2
reagovat
Prozradíš nám prosím pěkně, který klasik je autorem toho výroku? Moc by mě to zajímalo.
822060
Prozradíš nám prosím pěkně, který klasik je autorem toho výroku? Moc by mě to zajímalo.
1 0
reagovat
Se slovy klasika , pravý Režisér se pozná tak že do filmu dá nějaký odkaz ale někdy odkazem u některých je že dostanu šek a jde se dál . Emenirch ,Baye ,Zack Snyder James Watts ,,druzí De Toro ,Ridley Scott , Alfonso Cuaron.
822050
Se slovy klasika , pravý Režisér se pozná tak že do filmu dá nějaký odkaz ale někdy odkazem u některých je že dostanu šek a jde se dál . Emenirch ,Baye ,Zack Snyder James Watts ,,druzí De Toro ,Ridley Scott , Alfonso Cuaron.
1 0
reagují: Robur
reagovat
reaguje na: Fanous21
Jenze tohle se vyklada roky... Realne dnes jsou lidi co si toci to svoje, korporatni yes-men a pak ti co proste netoci, protoze automaticky prachy uz nedostanou a handrkovat se s nima nikdo nebude. Bay je zatim v prvni kategorii a mozna streamy a kamaradstvi se Spielbergem ho tam jeste nejakou dobu udrzi, ale realne si uz myslim, ze nema co nabidnout. Jestli se o nem rikalo, ze je "vecne dite", tak uz je to docela smutny, no. Samozrejme se trebas totalne pletu, ale Ambulance tipuji otvirak pod 20, mozna i 15 a pak uz ty moznosti bude mit Bay tezce omezeny. Imo by se mel vydat smerem old-school akcnaku ala Reacher, ale asi u sebe neni schopen ani spetku nadhledu, takze fakt nevim.
822046
Jenze tohle se vyklada roky... Realne dnes jsou lidi co si toci to svoje, korporatni yes-men a pak ti co proste netoci, protoze automaticky prachy uz nedostanou a handrkovat se s nima nikdo nebude. Bay je zatim v prvni kategorii a mozna streamy a kamaradstvi se Spielbergem ho tam jeste nejakou dobu udrzi, ale realne si uz myslim, ze nema co nabidnout. Jestli se o nem rikalo, ze je "vecne dite", tak uz je to docela smutny, no. Samozrejme se trebas totalne pletu, ale Ambulance tipuji otvirak pod 20, mozna i 15 a pak uz ty moznosti bude mit Bay tezce omezeny. Imo by se mel vydat smerem old-school akcnaku ala Reacher, ale asi u sebe neni schopen ani spetku nadhledu, takze fakt nevim.
822033
2 0
reagovat
Nerozporuju, že ty scénáře leckdy Bay tolik neřeší, ale nikdo nemůže říct, že audiovizuál nemá jedinečnej, nikdo netočí tak jako Bay.
822045
Nerozporuju, že ty scénáře leckdy Bay tolik neřeší, ale nikdo nemůže říct, že audiovizuál nemá jedinečnej, nikdo netočí tak jako Bay.
4 -3
reagují: fr3ak
reagovat
Hraje tam písnička Můj čas je pouhopouhé prozatím?
822038
Hraje tam písnička Můj čas je pouhopouhé prozatím?
6 -6
reagovat
reaguje na: The Joker
On se už nezmění, potřebuje nad sebou tvůrčí dohled, jinak je to videoklip.
822033
On se už nezmění, potřebuje nad sebou tvůrčí dohled, jinak je to videoklip.
822006
1 -1
reagují: The Joker
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se