Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Doctor Strange 2 pod lupou aneb Profesor X je jen špičkou ledovce


ikona
KarelR
avengersbenedict cumberbatchdoctor strangemarvelx-men
Pokud jste si u trailerů Doctora Strange dovolili mrkat, mohla vám utéct spousta důležitých věcí... 

Třetí Spider-Man se naplno vrhnul do mnohovesmírového kouzlení a díky bohu to celé klaplo. Marvel tak na velkém plátně úspěšně otestoval koncept alternativních realit, kolem něhož tancovaly už seriály WandaVision, Loki a What If…?, hlavní chod se ale teprve blíží. V podstatě jím bude celá marvelácká Fáze 4, v níž se přeživší členové původních Avengers a Young Avengers (America Chavez, Kate Bishop, Patriot, Speed, Wiccan atd.) zřejmě utkají s mnoha verzemi Kanga Dobyvatele. Než však dojde na ty největší bitvy ve filmech, které zatím ani nebyly oznámeny, dostaneme velké proškolení v Doctoru Strangeovi 2.

Květnový návrat marveláckého čaroděje má za sebou pár upoutávek a… wow. Nová éra Marvelu, v níž je potřeba tasit jeden twist a cameo za druhým, se roztáčí na plné obrátky! Co přesně se ve filmu bude dít? Kdo se v něm objeví? A kdo se v něm… možná objeví? Do premiéry sice zbývá dva a půl měsíce, Kevin Feige už ale vyložil na stůl spoustu karet (a generátory zákulisních drbů přihodily nespočet dalších), tak si to celé pojďme obšírně rozebrat.

Zhluboka se nadechněte, jsme u hlavního chodu! Tajná společnost, která existuje v komiksech od roku 2007, bude hrát ve dvojce Doctora Strange zásadní roli. Na papíře má hned několik verzí a určitě vás nepřekvapí, že se pravidelně mění. Jejími původními členy jsou nicméně Profesor X, Iron Man, Doctor Strange, Mister Fantastic, Black Bolt a Namor (plus Black Panther, který však členství rychle odmítl).

Jak moc se filmoví Illuminati budou držet předlohy, v níž nejlepší mozky světa řeší problémy, na které jiné supertýmy nestačí? Jako obvykle se připravte na velké změny. V kinech totiž půjde o ochránce celého mnohovesmíru, kteří si našeho Strange pozvou na kobereček a pokusí se mu vysvětlit, co se vlastně děje a co by s tím (ne)měl dělat.

Po prozrazení z traileru víme, že v Illuminati nebude chybět Profesor X s tváří Patricka Stewarta. Tím však potvrzení členové končí a další camea lze jen hádat. S velkou pravděpodobností do spolku patří zmíněný Mordo a zesnulý Defender Strange. Dál už se pak vydáváme cestou bohapustých spekulací, jež zahrnují Mistera Fantastica (Ioan Gruffudd nebo John Krasinski?), Superior Iron Mana (Tom Cruise, haha) nebo Captain Carter (Hayley Atwell), jejíž štít není na plakátě náhodou.

Tak tak, jedna z nejvýraznějších postav seriálu What If…? (nebo její varianta) míří do kin. Po boku statné Peggy by neměl chybět Hiddlestonův Loki (bůh ví, jaká varianta), no a ty nejdivočejší spekulace hází do placu i Spider-Mana (Tobey Maguire), Wolverinea (jiná verze než Jackmanova) nebo Daredevila (Affleck „prý“ návrat odmítl, takže Charlie Cox?). Tohle už jsou ale vyloženě fabulace z ranku Cruiseova Iron Mana, které si mohl kdokoliv vymyslet doma ve sklepě. Rozhodně si tak nekupujte lístek v naději, že dorazí Daniel Radcliffe nebo Taron Egerton s adamantiovými drápy.

To už se raději těšte na jiné postavy, o nichž doteď nebyla řeč. Třeba… na variantu Christine Palmer (má delší a jinak barevné vlasy), která má pocházet z reality Sinister Strange a bude s naším Strangem cestovat za Illuminati.

Na tajemnou svítící bytost, jíž zřejmě není ani varianta Captain Marvel ani Superior Iron Man, nýbrž Iron Lad aka mladý Kang (Jonathan Majors).

Anebo na dosud neodhalenou verzi Iron Mana, protože Illuminati nemohli ultronovskou Iron Legion sehnat jinde!

Rád bych vám řekl, že toho z trailerů nejde vyčíst víc. To bych ale přehlédl třeba duel Scarlet Witch a Profesora X s klasickým náletem do oka...

... velkolepý útok na kouzelnickou pevnost Kamar-Taj...

... nebo vzkříšeného Defendera Strange. Jistě není náhoda, že si režisér Sam Raimi protlačil špetku hororu i sem. Finále se klidně může točit kolem Strangeova duelu s jeho zombie verzí, anebo… rovnou s několika nemrtvými postavami? Temná magie Darkholdu holt umí v nesprávných rukách nasekat slušnou paseku.

Jestli jste dočetli až sem, pro jistotu jedno tradiční zdůraznění – půlka věcí, které jste právě zjistili, může být nakonec úplně jinak. A ta druhá půlka taky! Ve spoustě záběrů pravděpodobně něco chybí (a v jiných naopak přebývá), jelikož Kevin Feige dobře ví, že fanoušci každý zveřejněný snímek rozpitvají do posledního pixelu. A najdou tak třeba i nenápadné probliknutí do animované dimenze.

Nebo si vezměte jednu přiblíženou šmouhu na plakátě, na níž se prý stoprocentně ukrývá Deadpool. Následný rozhovor, při němž chudák Ryan Reynolds moc nevěděl, co má říkat, byl ihned braný jako potvrzení, že Illuminati před zpražením Strange vyčiní Deadpoolovi.

Skutečné obsazení filmu se (podobně jako u Spider-Mana) samozřejmě dozvíme až v kinech. Jednu jistotu bych tu ale na závěr měl. Patrick Stewart se nechal slyšet, že v traileru Doctora Strange být nemohl, jelikož v den jeho vydání seděl doma a koukal na fotbal. Ještě nás tedy čeká spousta propagační zábavy, jíž si Feige a jeho tým určitě vychutnají do poslední kapky.

Koho byste ve dvojce Doctora Strange chtěli vidět vy? Podělte se o svoje tipy a přání v diskuzi, ať můžete po filmu machrovat, co všechno jste trefili.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace