Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejočekávanějších filmů roku 2022


ikona
Mr. Hlad
avatarbatmanbrad pittdoctor strangegareth evnasmartin scorsesemission: impossiblenejočekávanější filmynorthmantom cruise
Deset pecek, na které se letos nejvíc těšíme 

Covid nám i kinařům vloni solidně zavařil, takže se v našem žebříčku nejočekávanějších filmů roku některé potenciální pecky objevují už poněkolikáté. Ale o to víc se na ně těšíme!

Letos budeme s nadšením vyhlížet Toma Cruise a Brada Pitta, návrat Jamese Camerona, ale třeba i nový akčňák od tvůrce Zásahu, drsnou vikingskou ságu nebo jednu velice ambiciózní marvelovku od režiséra, který pomohl superhrdinům pořádně proniknout do Hollywoodu. Bude toho dost. A to nám pod čarou zůstala tuna dalších lákavých projektů...

10. Babylon
Damien Chazelle nás hodně zaujal v brutálním dramatu Whiplash, vytřel nám zrak stylovým muzikálem La La Land a líbil se nám i jeho První člověk o cestě Neila Armstronga na Měsíc. Takže jo, na jeho novinku se hodně těšíme. Jeho Babylon bude historické drama a má se odehrávat v Hollywoodu. O příběhu nechtějí tvůrci moc mluvit, ale spekuluje se, že se bude točit okolo mladé herečky, která se tu seznámí s hercem, jenž už patří mezi veterány a pomalu přestává stíhat nové trendy a tuší, že jeho kariéra se chýlí ke konci. Hollywood a jeho pozlátko, ale i drsnou realitu dokázal Chazelle v La La Landu prodat perfektně, takže bude zajímavé sledovat, jak to zvládne, když k tomu bude muset přidat trochu té retro atmosféry. No a pak tu máme herce. Režisér s jeho renomé asi nemá problém nalákat před kameru, koho chce, takže se můžeme těšit na Brada Pitta s Margot Robbie v hlavních rolích, kterým budou krýt záda Tobey Maguire, jenž si hodně vybírá, co bude točit, a dál pak Olivia Wilde, Samara Weaving nebo režisér Spike Jonze. 

9. Havoc
Režisér Gareth Evans je v trošku nepříjemné pozici. Jeho Zátah: Vykoupení je jeden z nejlepších akčňáků vůbec a on nejspíš tuší, že pokud se k žánru vrátí, vždycky bude tak trochu bojovat sám se sebou. U dvojky se mu povedlo vyhrát díky tomu, že ji pojal jako opulentní gangsterku, ale jinak od akce utekl k hororu Apoštol a v televizi natočil parádní seriál Gangs of London. Ovšem volání akce nedokázal odolávat věčně a my jsme sakra rádi, že se k žánru vrací. Děj se má odehrávat ve městě, kde mělo dojít k velkému kšeftu s drogami, jenže něco se malinko zvrtlo a spousta lidí přišla o život. A navíc zmizel syn mocného politika. Polda jménem Walker ho teď musí najít, i kdyby kvůli tomu musel vykosit celé podsvětí a porvat se se svými zkorumpovanými kolegy. Asi si budeme muset počkat na první trailery, než zjistíme, jak moc do toho chce Evans šlápnout, ale ať už to bude akční divočina, nebo realističtější thriller, jsme hodně zvědaví. I proto, že hlavní role mají Tom Hardy s Timothym Olyphantem. 

8. Seveřan
Viděli jste trailer a těšíte se na našlapaného akčního vikingského Conana? Radši přestaňte, Robert Eggers takové filmy netočí. Ale kdyby měl náhodou chuť začít zrovna u Seveřana, asi bychom mu to o hlavu neomlátili. Na druhou stranu od tvůrce Majáku a Čarodějnice očekáváme něco trošku jiného. Temnou, realistickou a umělecky ambicióznější výpravu do doby, kdy byl život na Islandu pořádně drsný a to i pro vikingské prince. Právě princ je totiž hlavním hrdinou. A jeho cílem je pomstít se za vraždu svého otce. Vzhledem k tomu, že je viking, tak je jasné, že bez krve se to neobejde. Alexander Skarsgård, který urval hlavní roli, umí hrát a párkrát už předvedl, že se nebojí dřít i v posilovně a Vikinga by tak měl zvládnout bez problémů. Docela by si zasloužil nakopnout kariéru… vedle něj pak dorazí i Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke nebo zpěvačka Björk. Očekáváme audiovizuální hody a pořádně drsnou atmosféru. 

7. Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
Jediná marvelovka v našem výběru se do něj dostala ne kvůli tomu, že jde o marvelovku, ale především kvůli režisérovi. Dvojky Doctora Strange se totiž ujal Sam Raimi, který se posledních pár let hodně flákal a byla to velká škoda. Autor kultovního Evil Dead a režisér Spider-Manů s Tobey Maguirem nastoupil na místo Scotta Derricksona, který měl dvojku točit původně, a zatím to vypadá, že šlo o ideální náhradu. Doctor Strange tu totiž bude cestovat multiverzem a navštěvovat podivné říše, což je pro Raimiho divoký režijní styl ideální. To, co jsme viděli v teaseru, bylo audiovizuálně naprosto kulervoucí a pochopitelně počítáme s tím, že jsme zdaleka neviděli to nejlepší. Druhý Doctor Strange by navíc měl být pro celé MCU zásadní a spoustu starých známých událostí i hrdinů uvidíme v úplně jiném světle. Pokud jen půlka drbů bude pravda, bude to fakt gigantické. A i kdyby nebyla, je téměř jisté alespoň to, že díky Raimimu půjde o audiovizuální žranici a ne jen o další uniformní marvelovku, jejíž výslednou podobu hlídá spíš studio než samotný režisér.  

6. Bullet Train
Když Chad Stahelski a David Leitch natočili Johna Wicka, ukázali, že akční žánr není mrtvý. A dokazují to dál. Zatímco Stahelski zůstává u Wicka a další projekty jen plánuje, Leitch šel dál. Natočil Atomic Blonde, dvojku Deadpoola a Hobbse a Shawa, což jsou filmy, o kterých si můžete myslet, co chcete, ale po akční stránce jde o naprostou špičku. A od Bullet Train očekáváme přinejmenším to samé, ale zároveň by to tentokrát mohlo být zajímavé i jinak. Bullet Train se bude odehrávat v rychlovlaku v Japonsku, do kterého nastoupí nezávisle na sobě pětice nájemných vrahů. A během cesty zjistí, že to nebyla náhoda a že i když má každý z nich vlastní misi, mají spolu jejich úkoly společného víc, než tušili. Pětice likvidátorů, uzavřený prostor, exotické Japonsko… to si dáme líbit. A dáme si líbit i obsazení. Brad Pitt si role pečlivě vybírá a jeho jméno naznačuje, že tohle fakt nebude obyčejné akční béčko. Objeví se ale i Michael Shannon, Andrew Koji, Hiroyuki Sanada, Aaron Taylor-Johnson nebo Sandra Bullock. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace