Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: MovieZone vs. Spider-Man aneb který pavoučí film je nejlepší?


ikona
KarelR
andrew garfieldmarvelsonyspider-mantobey maguiretom holland
Od roku 2002 šlo do kin devět filmů se slovem Spider-Man v názvu. Tady je všechny máte očima redakce MovieZone. 

Nejnovější Spider-Man s podtitulem Bez domova má v tuhle chvíli 88 % na ČSFD. Jedná se tedy o nejlépe hodnocený pavoučí film v Česku (na záda mu dýchají jen kreslené Paralelní světy s 85 %), což si přímo říká o "prověření". Jaké? Sesbíral jsem hodnocení všech sólovek Petera Parkera napříč redakcí MovieZone, abych ověřil, zda to máme stejně nebo ne. Dosáhl náš milovaný Spider-Man 2 na první místo? Anebo ho přejely novější kousky? Pokud to chcete vědět, můžete začít zuřivě scrollovat... a pak se kdyžtak vraťte zpátky nahoru a projděte si celou eMZáckou topku hezky popořádku.

9) Amazing Spider-Man 2

Průměrné hodnocení: 5,3/10 (KarelR: 6/10, Cival 4/10, Imf 5/10, Mr. Hlad 5/10, TedGeorge 5/10, Spooner 5/10, dO_od 7/10)

Poslední místo bylo tak nějak jasné. Amazing Spider-Man 2 nebyl jen (plus mínus...) propadák, který zazdil druhou pavoučí sérii, ale také dost směšný krok špatným směrem. Andrew Garfield sice znovu ukázal, že ho role Petera Parkera ohromně baví, a došlo i na jakous takous osudovost. Většina filmu nicméně byla zlým snem, v němž se člověk střídavě smál modrému Electrovi a nevýraznému Goblinovi. No prostě spousta špatných nápadů v drahém bijáku, co měl mít dvě pokračování a kupu spin-offů, jen aby po něm kravaťáci ze Sony raději předali kormidlo Marvelu.

8) Spider-Man 3

Průměrné hodnocení: 5,7/10 (KarelR: 7/10, Cival 5/10, Imf 7/10, Mr. Hlad 5/10, TedGeorge 5/10, Spooner 5/10, dO_od 6/10)

Přesně 7 let předtím, než nás bolel Amazing Spider-Man 2, jsme zažívali podobné pocity u Spider-Mana 3. V Sony Sama Raimiho přesvědčili, aby do příběhu s Harrym Osbournem a Sandmanem rychle vecpal ještě Venoma, a výsledkem bylo těžce přepálené vyvrcholení jinak skvělé trilogie. Každý si dnes pamatuje hlavně legendární scény, kde Spidey s hitlerovskou přehazovačkou trsá na ulici nebo hraje na klavír. A nutno říct, že si to tahle ultra drahá superhrdinská komedie tak trochu zaslouží.

7) Amazing Spider-Man

Průměrné hodnocení: 6/10 (KarelR: 7/10, Cival 6/10, Imf 6/10, Mr. Hlad 6/10, TedGeorge 7/10, Spooner 5/10, dO_od 5/10)

Jak nedávno prohlásil Mr. Hlad, není nic horšího, než když proti mrštnému Spider-Manovi postavíte přerostlou ještěrku. Právě na tohle nepřátelství sázel první reboot pavoučího superhrdiny, a i když to nebyl zas takový průšvih (Andrew Garfield se neflákal a docela tu fungovala romance s Gwen Stacy), v porovnání se Spider-Many 1 a 2 šlo o jasnou druhou ligu. Přinejmenším ale buďme rádi, že se tu podruhé odvyprávěl Spideyho origin, jelikož to vedlo k budoucímu pravidlu "už nikdy není potřeba znovu vyprávět Spideyho origin".

6) Spider-Man: Daleko od domova

Průměrné hodnocení: 6,7/10 (KarelR: 6/10, Cival 8/10, Imf 6/10, Mr. Hlad 6/10, TedGeorge 7/10, Spooner 6/10, dO_od 8/10)

Prostřední díl Hollandovy trilogie vsadil na výlet do Evropy a... auč? Jasně, Daleko od domova má slušné blockbusterové paramenty, Jake Gyllenhaal se tu náramně baví a Liberec a Prahu v jiných MCU filmech neuvidíte. Spideyho bitky s digimonstry ale nejsou extra záživné a kupa prostoru pro jeho spolužáky a učitele se mohla využít na mnohem zajímavější věci. Jako osvěžení pochopitelné, v rámci nové série však jasně nejslabší kus.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace