Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Budoucnost marveláckého vesmíru aneb kdo je nástupce Thanose?


ikona
KarelR
avengersdoctor strangeeternalskanglokimarvelspider-man
Je marvelácký filmový vesmír za zenitem, anebo se teprve nadechuje ke svému největšímu příběhu? Figurky na šachovnici začínají naznačovat to druhé. 

Spousta lidí tvrdí, že s MCU sekli po Avengers: Endgame. Finále takzvané Infinity ságy vyřešilo prvního velkého padoucha a (minimálně dočasně) odklidilo pár slavných hrdinů, takže dává smysl, že to někomu stačilo a dál už ho marvelácké příběhy nezajímají. Když se ale člověk rozhlédne po filmovém a televizním písečku, rychle zjistí, že je tahle značka pořád tím nejsilnějším, co je na trhu – takže to s jejím úpadkem nebude zas tak horké.

Jasně, Marvel má za sebou (stejně jako všichni ostatní) velkou pauzu, stačilo ale v první půlce roku sledovat hlavní stránku ČSFD. WandaVision a Falcon a Winter Soldier prakticky neslezli ze špičky nejnavštěvovanějších seriálových profilů, kde v posledních týdnech samozřejmě bydlí Loki. Ať už si tedy o kvalitách nové marvelácké tvorby myslíte cokoliv, minimálně v Česku rozhodně nemá nouzi o pozornost. A právě proto, že je odpovědí na otázku „Ten Marvel fakt ještě někoho zajímá?“ očividně ano, se dnes pustíme do 6. dílu Lokiho a jeho dlouhodobých následků.

!!! NÁSLEDUJÍ SPOILERY Z 6. DÍLU LOKIHO !!!

Přesně tak, zbytek Avengers (a všechny ostatní postavy) čeká setkání s mnoha zlými Variantami Richar… Kanga Dobyvatele, jenž si do svého impéria vždycky rád přidá jednu Zemi navíc. Ačkoliv to teď bude znít hodně divně, Kang nemá žádné superschopnosti. Za všechny své úspěchy vděčí vysokému intelektu a mocné technologii z budoucnosti, díky níž má po ruce nejen spoustu nebezpečných zbraní, ale především superoblek s modrým hledím (jen počkejte, až jistým lidem dojde, že to je na papíře běloch!).

Kangova nebezpečnost plyne v komiksech zejména z toho, že zná díky cestování časem perfektně minulost i budoucnost, a že existuje v nespočtu verzí, přičemž je prakticky nemožné se zbavit všech. Ve filmech se určitě zabrousí i do mnoha časových paradoxů (na hlavním obrázku článku třeba máte mladého Kanga, který se rozhodne konat dobro jako Iron Manem inspirovaný superhrdina Iron Lad), nejdřív se ale bude cestovat mezi vesmíry – a tady vbíhají do hry X-Meni a Fantastická čtyřka.

Komiksoví fanoušci si už řadu let pokládají otázku, jak Marvel tyhle supertýmy dostane na velké plátno, když se tolik historie MCU odehrálo bez nich. Odpovědí pořád může být přepisování hlavní reality – s Kangem ve hře to není zas takový problém. Mnohem pravděpodobnější je však... ano, využití zmíněného cestování mezi vesmíry.

Z jednoho se teď do MCU můžou dostat Mr. Fantastic a spol., ze druhého přiběhne Wolverine s pár kamarády… a tak dále. Příběhy z dalších marveláckých fází lze rozprostřít napříč několika vesmíry, které se buď protnou (zoufalý útěk před Kangem…), anebo vyloženě složí dohromady, přičemž má Kevin Feige absolutně volnou castingovou ruku. Známé postavy mohou hrát původní i noví herci, záleží čistě na tom, koho fanoušci rádi uvidí znovu a kdo kývne na tučný šek. Možnosti jsou opravdu neomezené, zároveň ale pořád mluvíme o Feigem, který od roku 2008 naštěstí opakovaně dokázal, že dokáže všechno smysluplně udržet pohromadě.

Ucítíme dopady Mnohovesmírové války už v Eternals, kteří zatím tají hlavního padoucha? Kdo ví. Důležité první krůčky nás ale rozhodně čekají ve trojce Spider-Mana, kde jsou očekáváni návštěvníci z jiných vesmírů, a zcela zásadním výkopem bude dvojka Doctora Strange, která má mnohovesmír přímo v názvu. Kromě Scarlet Witch se má v tohle filmu objevit i samotný Loki, jehož Strange určitě nepochválí. Na zásadní střet s Kangem Dobyvatelem tu však nejspíš nedojde.

Jako první by se totiž měli se zlou potázat Ant-Man a Wasp, kteří se vrátí do kin v únoru 2023 – tady je herecká účast Jonathana Majorse přímo potvrzená. Další setkání s Kangem pak logicky sedí do rebootu Fantastické čtyřky, který dorazí o něco později (Mr. Fantastic aka Reed Richards a Kang aka Nathaniel Richards nemají společné příjmení náhodou). No a posléze bude slavný dobyvatel určitě přitvrzovat, až Marvel konečně oznámí pár nových dílů Avengers, ve kterých definitivně začne jít do tuhého.

Příští dekádu (ne-li déle) tak strávíme ve společnosti Kanga (respektive Kangů) a v očekávání vesmírné lodi ve tvaru obřího meče. Marvel samozřejmě nabídne i spoustu jiných příběhů (stejně jako tomu bylo v rámci Infinity ságy), za rohem ale vždycky budou číhat nebezpeční pánové, o kterých se mluví na konci Lokiho.

Toho mimochodem čeká 2. série, která musí navázat na finální twist odkazující na Planetu opic. Inu, hodně štěstí s vysvětlováním, jestli je Loki v přepsaném MCU (což moc nedává smysl), anebo… uvíznul v jiném vesmíru, kde zrovna také mají TVA? Nebojte se, dalším vysvětlovacím článkem už vás trápit nebudu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace