Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejočekávanějších filmů roku 2021


ikona
Mr. Hlad
ben affleckduneeternalsjames bondmarvelmatt damonmoviezonenejočekávanější filmyno time to dienobodyridley scotttaylor sherdiantom cruisetop gun
Deset pecek, kterých se v letošním roce nemůžeme dočkat 

Kvůli Covidu jsme se vloni nedočkali většiny blockbusterů a to je taky důvod, proč pět kousků z loňského článku o nejočekávanějších filmech máme i v tom letošním. Doufejme, že o nich nebudeme psát i za dvanáct měsíců… V každém případě rok 2021 vypadá co se nabídky filmů týče velice zajímavě, tak buďme optimističtí. Čeká nás poslední James Bond s Danielem Craigem, návrat Toma Cruise do kokpitu stíhačky, experimentálněji laděná marvelovka, ale třeba i novinka Taylora Sheridana nebo návrat Matrixu. Tak snad si tyhle pecky budeme moc užít v kině. 

5. The Suicide Squad
James Gunn se před pár lety kvůli starým tweetům musel rozloučit s Marvelem a než se usmířili a domluvili, že přeci jen bude dělat i třetí Strážce Galaxie, ulovilo ho konkurenční DC. A je to dobře, protože pro sequel/restart Sebevražedného oddílu snad není v Hollywoodu vhodnější tvůrce. Gunn si vydupal eRkový rating a slibuje pořádně divokou a krvavou jízdu ve stylu válečných pecek sedmdesátých let. A taky to, že Sebevražedný oddíl tentokrát mnohem víc dostojí svému jménu a zdaleka ne všichni hrdinové se dočkají závěrečných titulků. Většina bude možná ráda, že se dožije půlky filmu. Podle všeho se bude dobývat banánová republika, jejíž diktátorský šéf vyrábí ve starém bunkru po nacistech nebezpečné mutanty. Zadek mu zkusí nakopat pár veteránu, objeví se Harley Quinn nebo Captain Boomerang, ale i spousta nováčků. John Cena bude Peacemaker, což je něco jako násilnický Kapitán Amerika, který zabíjí ve jménu míru, objeví se zubatý King Shark nebo střelec Bloodsport, kterého si zahraje Idris Elba. Snad se dočkáme pořádné divočiny. A Warneři i dobrého a úspěšného komiksového filmu. 

 

4. Eternals
Po Avengers: Endgame teď u Marvelu vymýšlí, kam dál. Můžou si totiž dělat, co chtějí. Takže některé série budou pokračovat klasicky, s Black Widow se podíváme do minulosti, Doctor Strange si bude hrát s alternativními realitami a prostor dostanou pochopitelně i nováčci. A Eternals by mohli být hodně zajímaví. I proto, že za nimi stojí šikovná Chloé Zhao, jejíž drama Nomadland bude s velkou pravděpodobností bojovat o všechny myslitelné filmové ceny. Její komiksový debut však bude trošku jiný film. Točit se má kolem nesmrtelných mimozemšťanů, kteří žijí tisíce let schovaní mezi lidmi. Pomáhali utvářet historii lidstva, ale především obyvatele Země chránili před mocnými zloduchy, kteří si říkají Deviants. Jenomže po událostech z Endgame se změnilo hodně věcí a je čeká boj, na který možná nejsou připravení. Tvůrci slibují něco trošku jiného než jen další týmovku a rozhodně se jim povedlo sehnat si parádní obsazení. Angelinu Jolie se Salmou Hayek doplní hvězdy Hry o trůny Kit Harrington a Richard Madden a akční polohu si vyzkouší komik Kumail Nanjiani. Uvidíme, jak moc budou pravdivé sliby Disneyho a Marvelu, že s Eternals zkouší něco úplně jiného. Ale zvědaví jsme hodně. 

 

3. Není čas zemřít
Po nepříliš povedeném Spectre jsme na novou bondovku museli čekat docela dlouho, ale upoutávky naznačují, že to stálo za to. Není čas zemřít ukončí nejen éru Daniela Craiga, ale i velký příběh, který začal už v Casino Royale a jehož osudovost tak strašně nefungovala právě ve Spectre. Napodruhé to snad vyjde. Bond, toho času v agentském důchodu, se musí vrátit do akce, když ho o pomoc poprosí starý známý od CIA Felix Leiter. Někdo totiž unesl geniálního vědce a evidentně ho plánuje využít k hodně ošklivým věcem. Návrat do světa tajných služeb ale nebude pro Bonda žádná sranda. V MI6 si našli náhradnici a číslo 007 teď nosí někdo úplně jiný, stará láska Madeleine Swan moc neví, jak reagovat na jeho návrat a Ernst Stavro Blofeld sice sedí za katrem, ale všem je jasné, že pořád tahá za nitky. A nový protivník jménem Safin navíc ví, jak se Bondovi dostat pod kůži. Režisér Cary Fukunaga je ale zatraceně dobrý filmař a v upoutávkách to vypadá, že Daniel Craig šel do své nejnovější bondovské mise s mnohem větší chutí než posledně. A navíc když jde o poslední film před restartem, může se stát opravdu cokoliv...

2. Duna
Sci-fi klasika Franka Herberta se dočkala filmové verze od Davida Lynche a minisérie, která před lety vznikla u nás. O nový film byl v Hollywoodu zájem pěkně dlouho a vylámala si na něm zuby spousta režisérů. Jenže uspěl až Denis Villeneuve a my z toho máme radost. Málokdo totiž umí točit tak dobré pomalé sci-fi příběhy, ve kterých je místo jak pro postavy a dialogy, tak i pro dech beroucí vizuál. V Duně se podíváme na planetu Arrakis, kde se těží koření prodlužující život. Do správy ji dostal rod Atreidů, jenomže kdo ovládá Arrakis, má prakticky neomezenou moc, takže se a scéně velmi brzy objeví mocní nepřátelé. Po jejich útoku zůstávají z Atreidů jen zbytky, jenomže mladý Paul, který unikl do divoké pouště, ještě neřekl poslední slovo. A dávné proroctví naznačuje, že to bude právě on, kdo změní osud celého vesmíru. Hlavní roli dostal šikovný Timothée Chalamet a dorazí i Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Oscar Isaac, Jason Momoa nebo Josh Brolin. 


1. Top Gun: Maverick
Tom Cruise netočí špatné filmy. I jeho přešlapy bývají obvykle minimálně koukatelné, ale v posledních letech si našel přesně tu polohu, která mu sedí, spolupracuje s režiséry, s nimiž se naladil na stejnou vlnu, a užívá si diváckého zájmu i toho, že díky má němu možnost dělat fakt šílené věci. V Top Gun 2 třeba létat ve stíhačce. A my doufáme, že u toho budeme moci být s ním, protože zrovna tohle blbnutí na nebi si vyloženě říká o IMAX. Ve druhém Top Gunu se Cruise po dlouhých letech příprav konečně vrací k roli, která z něj udělala hvězdu. Sice je o pěkných pár let starší, ale jeho Maverick je pořád spíš schopný než poslušný. Ale někoho takového teď elitní škola pro námořní piloty potřebuje, takže Maverick bude nejenom předávat zkušenosti, ale i učit novou generací sebevědomých králů nebes, kde je její místo. A tak trošku se i vyrovnávat s minulostí, protože jedním z jeho svěřenců bude syn jeho bývalého parťáka Goose, jehož smrt si Maverick dodnes vyčítá. Režíruje Joseph Kosinski, který s Cruisem natočil sci-fi Nevědomí, na scénář dohlížel Christopher McQuarrie, s nímž Cruise dělá poslední Mission: Impossible. A ty trailery? Ty jsou boží. 

 

Pokud tedy budeme moci chodit do kina, nejspíš bude z čeho vybírat. Rok 2020 jsme si moc neužili, ale minimálně my jsme připravení to letos dohnat. Tak snad tu možnost dostaneme co nejdřív. A na co se těšíte vy? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace