Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejočekávanějších filmů roku 2021


ikona
Mr. Hlad
ben affleckduneeternalsjames bondmarvelmatt damonmoviezonenejočekávanější filmyno time to dienobodyridley scotttaylor sherdiantom cruisetop gun
Deset pecek, kterých se v letošním roce nemůžeme dočkat 

Kvůli Covidu jsme se vloni nedočkali většiny blockbusterů a to je taky důvod, proč pět kousků z loňského článku o nejočekávanějších filmech máme i v tom letošním. Doufejme, že o nich nebudeme psát i za dvanáct měsíců… V každém případě rok 2021 vypadá co se nabídky filmů týče velice zajímavě, tak buďme optimističtí. Čeká nás poslední James Bond s Danielem Craigem, návrat Toma Cruise do kokpitu stíhačky, experimentálněji laděná marvelovka, ale třeba i novinka Taylora Sheridana nebo návrat Matrixu. Tak snad si tyhle pecky budeme moc užít v kině. 

10. Nikdo
Žádná hvězda před kamerou, žádná hvězda za kamerou a trailer, který nás posadil na zadek. Kdybychom napsali, že od tohohle akčňáku nikdo moc nečekal, kecali bychom. Většina lidí ani netušila, že existuje. A teď ho chceme vidět a pokud možno co nejdřív. Bob Odenkirk, papírově naprosto absurdní volba pro akčního hrdinu, do toho jde na sto procent a jako mašina na zabíjení působí naprosto přesvědčivě. A režisér Hardcore Henry Ilya Naishuller je tu urvaný ze řetězu přesně tak, jak to máme rádi. Tentokrát sice nesází na experimenty jako u svého předchozího celovečeráku, ale ta akce je v upoutávce lahůdková. Na všechno navíc dohlíží David Leitch od Johna Wicka a vypadá to, že všichni na place dali do tohohle nenápadného akčňáku všechno, co mohli. Na to se nejde netěšit. 

9. Those Who Wish Me Dead
Taylor Sheridan natočil skvělou Wind River a napsal neméně dobré Za každou cenu a Sicario. A na jeho další režijní počin čekáme už čtyři roky. On se sice nefláká a dělá na seriálu Yellowstone, ale zrovna jemu velké plátno hodně sluší, takže jsme zvědaví na jeho další pokus. Naštěstí se příští rok dočkáme thrilleru Those Who Wish Me Dead. Jeho hrdinou bude dospívající kluk, který se stal svědkem vraždy a policie se rozhodla schovat ho kdesi v divočině Montany. Právě sem totiž vyrazí spolu se skupinou dalších mladíků a instruktorem přežití. Jenomže dvojice bratrů a nelítostných zabijáků zjistí, kde se skrývá a vydá se po jeho stopě. A aby mu to schovávání trošku zkomplikovali, rozhodnou se založit lesní požár. Sheridan tedy opět sází na drsný příběh z drsného prostředí a povedlo se mu zlákat do něj i Angelinu Jolie. A i zbytek obsazení stojí za pozornost, dorazí Jon Bernthal, Nicholas Hoult nebo Aidan Gillen. 

 

Matt Damon s Benem Affleckem jsou herecké superhvězdy, ale tak trochu se zapomíná na to, že mají společného Oscara za scénář ke klasice Dobrý Will Hunting. Od té doby psaní flákali, ale teď si konečně po letech našli další společný projekt, ve kterém si můžou zahrát a zároveň si ho napsat. A taky do něj zlákat Adama Drivera nebo Ridleyho Scotta. Podíváme se na francouzský královský dvůr ve čtrnáctém století, kde se král Karel VI. rozhodne vyřešit spor rytířů Jacquese Le Grise a Jeana de Carrougese dost neobvyklým způsobem. Carrouges totiž obvinil Le Grise z toho, že mu znásilnil manželku, ten ovšem tvrdí, že to celé bylo trošku jinak. A rozsoudit je má bůh. Tak, že se ti dva utkají na život a na smrt. Po krku si půjdou Damon s Driverem, Affleck na to bude koukat z královského trůnu a Ridley Scott nám zkusí ukázat, že pořád ještě umí historické spektákly jakko v době, kdy jsme slintali z jeho pecek Gladiátor a Království nebeské. 


7. The Matrix 4
Upřímně, v případě čtvrtého Matrixu jde možná spíš o zvědavost než o skutečné těšení. První Matrix změnil filmové dějiny, vlažněji přijaté sequely diváci (jo, já taky) časem docenili, ale Wachowští od té doby víceméně jen šlapou vedle. Atlas mraků nebo Speed Racer byly skvělé filmy, publikum ovšem nezaujaly a sci-fi Jupiter vychází se nepovedlo po všech stránkách. Čtvrtý Matrix obstará režijně pouze Lana Wachowski a vrací se veteráni jako Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss nebo Lambert Wilson. Záda jim bude krýt mladší herecká generace v čele s Jessicou Henwick a Yahyou Abdul-Mateenem II a objeví se třeba i Neil Patrick Harris. Zatím ovšem nechce nikdo říct, o čem by čtyřka být měla, jak moc prostoru v ní dostanou Neo s Trinity a hlavně netušíme, jestli se Lana Wachowski pokusí točit kulervoucí akční sci-fi, nebo se podobně jako u Jupiter vychází utopí ve svých audiovizuálních a filozofických ambicích. Strašně moc doufáme v to první. Ale trošku se bojíme toho druhého… Matrix je pro většinu z nás srdcová záležitost a byla by škoda, kdyby ho zabili ti samí lidé, kteří ho vytvořili.  

 

6. Francouzská depeše
Hračička Wes Anderson se rozhodl vzdát ve své novince hold novinářům a časopisu The New Yorker. Nakonec z toho sice nebude muzikál, jak plánoval, přesto by jeho The French Dispatch měla být hodně zajímavá podívaná. Už jen kvůli castingu. Objeví se tu Timothée Chalamet, Benicio del Toro, Adrien Brody, Léa Seydoux, Bill Murray, Owen Wilson, Tilda Swinton, Edward Norton, Willem Dafoe, Saoirse Ronan nebo Christoph Waltz. Anderson si zkrátka umí sehnat dobré herce. Spolu s nimi se podíváme do fiktivního francouzského města v šedesátých letech a do redakce amerického časopisu, kde pracují lidé, kteří chtějí vyprávět příběhy. A po svém. Prý se dočkáme tří dějových linií, v nichž se bude řešit například život a kariéra londýnského obchodníka s uměním nebo studentské nepokoje v roce 1968. Sám Anderson ovšem říká, že nemáme čekat příběh o svobodě tisku nebo něco takového, spíš jeho poklonu kultovnímu časopisu a lidem, kteří ho tvoří. A samozřejmě to vše bude zabalené v jeho nenapodobitelném stylu. 

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace