Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Kompletní budoucnost Star Wars ve filmech a seriálech


ikona
KarelR
ahsokaboba fettewan mcgregorlandolucasfilmobi-wan kenobipatty jenkinsstar warsstar wars: rogue onetaika waititithe mandalorian
Že jste se v té záplavě nových výletů do předaleké galaxie dávno ztratili? Třeba vám pomůže tenhle malý přehled…  

Článek obsahuje spoilery z posledního dílu 2. série Mandaloriana!!!

Star Wars se – alespoň v očích hardcore fanoušků – v pátek vrátily zpátky na vrchol. Pokud se na finále 2. série Mandaloriana teprve plánujete podívat, okamžitě přestaňte číst. Dva dny po premiéře už je ale snad ok po varování napsat, že (poslední šance utéct!) byl návrat Lukea Skywalkera v plné síle splněním velkého snu.

Všichni v něj tajně doufali, ale skoro nikdo nevěřil, že k němu opravdu dojde. Mark Hamill totiž déle než rok úspěšně tajil, že si dal malý omlazovací comeback, a přestože to zase bylo faceliftové peklíčko (to jsme se od Tarkina a Leii v Rogue One vážně nikam neposunuli?!), famózní akční scéna, v níž Luke krájí roboty stejně efektně jako Darth Vader rebely, to bohatě vynahradila.

Poslední tři díly Mandaloriana vůbec byly krásnou fandovskou podívanou. Návrat Boba Fetta, který Robert Rodriguez pojal jako cool střílečku s Banderasem, zastínila o týden později překvapivě dobrá PTSD projížďka s Billem Burrem. Jon Favreau a Dave Filoni si ale to nejzásadnější opravdu šetřili až na konec, a jakmile se zavřel výtah a naskočily závěrečné titulky, začala se na internet valit spousta starwarsácké lásky.

Zatímco před rokem se Lucasova sága jen proklínala, v tuhle chvíli se křičí hlavně po tom, aby Favreau a Filoni dostali otěže od celé značky. Tak daleko prozatím nejsme, jejich vliv se ale po nedávném oznámení tuny dalších seriálů očividně rozšířil. Co všechno nás tedy čeká? Není toho málo. Na první pohled je nicméně dost vtipné, že Star Wars vlastně potkala klasická degradace „když velká série selže na velkém plátně, přesuň ji holt do televize“.

Jasně, Disney má všude respekt za to, že nejde ve šlépějích Warnerů a nebude na Disney+ sypat celovečeráky v den premiéry. Celá situace je ale trochu zkreslená, jelikož se kinaři nepozastavují nad tím, že se třeba nenápadně vzala kupa potenciálních Star Wars filmů a udělaly se z nich (technicky ještě před koronou!) seriály, které se do kin logicky nepodívají vůbec. Kolik stamilionů by asi vydělaly filmy s Boba Fettem, mladým Landem nebo Obi-Wanem Kenobim? To už nikdy nezjistíme, a Disney si málem zaslouží gratulaci za to, jak kinařům vypaluje rybník a ještě za to sklízí pochvaly.

Ale dost bilancování, pojďme k výčtu té slibované budoucnosti, která začne… ehm… roční pauzou.

Andor

Opusťme ale konečně svět Favreaua a Filoniho a pojďme o kus vedle… do světa Rogue One. V roce 2022 dorazí seriálový prequel asi nejlépe přijatého z novodobých Star Wars filmů, jenž už se dokonce začal točit. Příběh Cassiana Andora (a jeho věrného přítele K-2SO) dostane dvanáct epizod a ukáže nám počátky Aliance rebelů, což by mělo znamenat, že bude Mon Mothma (do role se znovu vrací Genevieve O´Reilly) vysílat svého nejnebezpečnějšího špióna na důležité mise. Za seriálem mimochodem stojí Tony Gilroy, jenž zachraňoval Rogue One a Star Wars jako takové jsou mu docela volné. Připravte se tedy spíš na čistokrevný akční thriller, jenž by měl být protiváhou Mandaloriana a nestát tolik na odkazech a plnění dlouholetých fandovských přání.

Obi-Wan Kenobi

Už v lednu 2021 začne Deborah Chow (3. a 7. díl první série Mandaloriana) natáčet asi nejočekávanější Star Wars projekt. Vidět v akci Boba Fetta nebo Ahsoku je samozřejmě fajn, zhruba pět let ale čekáme na to, až se Ewan McGregor konečně chopí světelného meče a vrátí se jako legendární Obi-Wan Kenobi. Šestidílná minisérie, která je v podstatě nafouknutým celovečerákem, nabídne i návrat Haydena Christensena do role Dartha Vadera. Zápletka by se přitom mohla točit kolem Vaderova lovu na Kenobiho skrz speciální jednotku klonových vojáků (mělo by jít o Jedi Hunters, jimž velí Obi-Wanův dobrý přítel komandér Cody), je slíbený epický nový duel a už dříve se mluvilo také o flashbaccích do Klonových válek. Ty divočejší teorie pak spekulují i o výskytu Ahsoky nebo Baby Yody (kde jinde ukázat, jak se Grogu během vyhlášení Rozkazu 66 dostal z Chrámu Jediů?), v první řadě ale buďme rádi za McGregorovo potvrzení, že celých šest dílů nestrávíme na Tatooinu.

Lando

Oznámení seriálu s Landem bylo vcelku nečekané, a kupodivu ho nedoprovodilo potvrzení, že se v hlavní roli objeví Donald Glover. Jeho vývoj má nicméně na starost Justin Simien, tvůrce úspěšného seriálu Drazí běloši – a pokud se opravdu počítá s Gloverem, čeká nás vlastně spin-off brutálně neúspěšného Sola, v němž by nikoho nepřekvapil voice-over Billyho Dee Williamse.

The Acolyte

Určitě jste si všimli, že jsou všechny oznámené seriály svázané s původní trilogií Star Wars. Lucasfilm se nesmírně bojí vykročit jinam, a prvním hraným projektem, jenž tak (alespoň částečně) učiní, bude The Acolyte. Scenáristka Leslye Headland, jíž proslavil zamotaný netflixovský seriál Ruská panenka, nám v tomhle mysteriózním thrilleru ukáže poslední dny tzv. éry Vrcholné republiky (The High Republic). Měli bychom se tedy ocitnout zhruba 50 let před prequelovou trilogií (romány a komiksy o Vrcholné republice se mimochodem odehrávají ještě o 150 let dříve) a okusit pozvolný nástup temné strany Síly, u něhož může teoreticky asistovat i mistr Yoda.

A Droid Story + Visions + The Bad Batch

Než se konečně dostaneme k oznámeným filmům, sluší se ještě rychle zmínit ohlášený animák A Droid Story, jehož hrdinou bude nový kamarád R2-D2 a C-3PO, anime kraťasy seskupené pod název Visions a kreslený seriál The Bad Batch, který naváže na finále Star Wars: The Clone Wars. Tady máte jeho první trailer, jenž potvrzuje účast Fennec Shand z Mandaloriana, jíž propůjčí hlas její představitelka Ming-Na Wen.

Rogue Squadron

No a jsme konečně u celovečeráků, u kterých… se Lucasfilm moc nesnaží? Zatímco Disney+ se od prosince 2021 zasype kupou galaktických příběhů, na velké plátno se Star Wars vrátí až 22. prosince 2023. Budeme za čtyřleté čekání na nový film odměněni kupou bitek se světelnými meči? Ale kdeže! Znovu se sáhne po vcelku obyčejných sci-fi proprietách, Patty Jenkins totiž pošle do kin slavnou jednotku pilotů X-Wingů, jíž Luke Skywalker založil na počest Jyn Erso a její oběti při získání plánů Hvězdy smrti. Ne, neptejte se mě, jak to bude fungovat. Patty Jenkins tvrdí, že se při práci na Rogue Squadron historií jednotky jen inspiruje (kromě filmů se objevila i v komiksech a dostala tři vlastní počítačové hry), takže je pravděpodobné, že skočíme kamsi do budoucnosti za Lukeovo letecké působení (časová linka kolem Mandaloriana?). Ať už ale z tohohle filmu vyleze cokoliv, pro režisérku obou dílů Wonder Woman jde o velmi osobní a ambiciózní projekt, který uvedla tímhle videem.

Star Wars od Taiky Waititiho

Jak to s filmovými Star Wars bude po Rogue Squadron? Kdo ví. Tvůrci Hry o trůny od Lucasfilmu utekli na Netflix a kolem nových celovečeráků od Riana Johnsona je stejné ticho jako od těch z produkce Kevina Feigeho. Jediným dalším filmem, který se oficiálně blíží, jsou „svěží, nevyzpytatelné a unikátní“ Star Wars od Taiki Waititiho, jež režisér Thora 3 píše během příprav Thora 4. Při jejich potvrzení bylo odhaleno netradiční modré logo, něco mi ale říká, že tím nové informace o Waititiho Star Wars na pár dlouhých let končí.

A tím jsme, vážení přátelé, došli ke konci. Na jaký z budoucích Star Wars projektů se těšíte nejvíc? A mrzí vás, že slavná série v podstatě vyklidila kina a bude žít hlavně na Disney+? Dejte vědět v diskuzi a klidně se (ideálně ve spoiler tagu) podělte i o svoje dojmy z finále 2. série Mandaloriana.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (70)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace