Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 13 herců, kteří by mohli být novým Black Pantherem


ikona
Mr. Hlad
aldis hodgeblack pantherchad l. smithchadwick bosemancorey hawkinsdonald gloverjohn boyegamarvelmichael b. jordanstephan james
Wakanda potřebuje nového krále 

Na konci letošního srpna šokovala filmový svět zpráva, že v pouhých třiačtyřiceti zemřel Chadwick Boseman, představitel marvelovského superhrdiny Black Panthera. S nemocí bojoval už dlouho, ale nechal si to pro sebe a jen svoje nejbližší. A ačkoliv jde o velkou ztrátu pro filmové fandy i Marvel, všem je jasné, že Black Panther musí jet dál. A musí se najít někdo, kdo usedne na trůn Wakandy místo Bosemana. 

Ještě bude asi chvilku trvat, než začne studio oficiálně hledat následovníka, my jsme si ale zateoretizovali a přišli s třináctkou herců, kteří by se nám v téhle roli líbili. Marvel si samozřejmě může říct, že T´Challu nahradí v kostýmu jeho sestra Suri, parťačka Nakia nebo někdo z dalších existujících hrdinů. My jsme se však rozhodli jít po (víceméně) nových tvářích a věříme, že podobně to hledání Black Panthera pojme i Marvel. 

Trevante Rhodes
Do roku 2016 ho téměř nikdo neznal, pak se však objevil v jedné z hlavních rolí oscarového dramatu Moonlight a to mu logicky otevřelo dveře do Hollywoodu. Tam se zatím trochu hledá. Objevil se vedle Chrise Hemswrotha ve válečné podívané 12 hrdinů a v Predátor: Evoluce byl se vší úctou k ostatním hercům jediný, kdo vypadal jako někdo, koho by do své party přizval v osmdesátých letech i Arnold. Zároveň se nebrání náročnějším rolím. Objevil se vedle Sandry Bullock ve sci-fi thrilleru V pasti a v únoru by mělo mít premiéru ambiciózní drama Lee Danielse (Precious, Komorník) The United States vs. Billie Holiday, kde urval jednu z hlavních rolí. Tenhle bývalý sprintér, který si jako junior přivezl zlato z Panamerických her, se ve svých třiceti sice teprve rozjíždí, ale Black Panthera by podle nás zvládl. (Mr. Hlad)

Lakeith Stanfield
Lakeith Stanfield zatím brousí spíš vedlejší role po boku slavnějších herců a na svoji velkou chvíli tak ještě čeká. V hororu Uteč jste ho nejspíš ani nepostřehli, v parádním thrilleru Na nože už se ale mihnul za zády Daniela Craiga, takže byl o něco víc vidět. Chválený snímek Sorry to Bother You pak sice měl ambice sbírat ceny, jenže byl povětšinou spíš ignorován a poslední zásadní role tak byl frajírek v Drahokamu, který se ale ukázal být doslova one man show Adama Sandlera. Nicméně pokud jste viděli trailer na Judas and the Black Messiah – což byste sakra měli, protože patří mezi nejlepší ukázky roku – pak už víte, kde ta jeho chvíle přijde. No a jak jinak to potom ztvrdit než nějakou ambiciózní marvelovkou. Dejme tomu třeba takovou, kde nedávno tragicky zemřel představitel hlavní role a je třeba ho nahradit někým stejně tak charismatickým a neokoukaným, jako byl předtím on. (do_od) 

Jessie T. Usher
Když se Jessie T. Usher před pár lety objevil v druhém Dni nezávislosti coby syn Willa Smithe, měl jsem ho za hodně nevýrazné a necharismatické poleno. Jenže od té doby už si začal vybírat projekty trochu lépe a herecky vyrostl v slibného sympaťáka. V Shaftovi se vedle Samuela L. Jacksona rozhodně neztratil a v brutální komiksovce The Boys nám aktuálně ukazuje ne zas tak úplně čestného a hodného superhrdinu. Coby závislý rychlík A-Train je ale Usher hodně fajn, už do tak hodně silného castingu seriálu skvěle zapadl a další velkou blockbusterovou šanci by si zasloužil. Samozřejmě je otázkou, zda by dokázal sám utáhnout tak významnou roli a velký projekt, nebo je jen solidním doplňkem do vedlejších rolí. Já si ovšem myslím, že by to dát mohl. A že bychom o něm díky komiksovému hitu od Amazonu mohli v následujících letech ještě dost slyšet.(Spooner)

John David Washington
Ze všech zdejších voleb patří Washington k mé asi nejoblíbenější. Protagonista nejnovějšího snímku Christophera Nolana čerstvě světu ukázal, že má charisma, umí hláškovat, zvládne náročnou fyzickou akci a především v klidu utáhne vlastní film. Navíc zatím není tolik okoukaný, ke komiksovým rolím si doposud nepřičichnul a dokážu si představit, že by fráze: „Wakanda forever!“ v jeho podání mohla mít stejný nebo ještě mrazivější efekt, než co měla doteď. Zkrátka když už nahrazovat perfektního Chadwicka Bosemana, tak asi někým, kdo působí sám od sebe jako přirozený lídr a z koho jde i v komorních scénách tak trochu strach. Je to samozřejmě jen můj subjektivní pocit, ale Washington tuhle kombinaci naplňuje dokonale, takže za mě jasný favorit. (do_od) 

Bonus: Yahya Abdul-Mateen II
V redakci mi všichni říkají, že to nemá ani smysl psát. Yahya Abdul-Mateen II, jehož samotné jméno už zní jako bojový pokřik válečníků z Wakandy, je přece Black Manta v Aquamanovi a jeho osud je otevřený, takže nemůže oblékat další černé brnění u konkurence. Za sebe jen říkám, že už se staly divnější věci. Yahyovi bych to přál, protože má na roli nejen muskulaturu, ale taky herecký talent, jak ostatně několikrát dokázal. Nemuseli jste si ho všimnout v menších roličkách v Pobřežní hlídce nebo Největším showmanovi, ale v Aquamanovi, seriálových Watchmenech nebo Chicagském tribunálu, kde si zahrál opravdového Černého pantera, už k přehlédnutí skutečně není. Velkou kariéru udělá i bez marvelovky, ale rozhodně bych mu do budoucna přál víc než jen reimaginaci hororového Candymana nebo přicmrndávání v druhém Vodníkovi od DC, ale jeho jméno figuruje i u čtvrtého Matrixu nebo chystaného spinoffu Šíleného Maxe. Yahya se zjevně neztratí, tak se to jeho jméno pro jistotu naučte vyslovovat. (imf)

Koho byste vybrali vy? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace