Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 13 herců, kteří by mohli být novým Black Pantherem


ikona
Mr. Hlad
aldis hodgeblack pantherchad l. smithchadwick bosemancorey hawkinsdonald gloverjohn boyegamarvelmichael b. jordanstephan james
Wakanda potřebuje nového krále 

Na konci letošního srpna šokovala filmový svět zpráva, že v pouhých třiačtyřiceti zemřel Chadwick Boseman, představitel marvelovského superhrdiny Black Panthera. S nemocí bojoval už dlouho, ale nechal si to pro sebe a jen svoje nejbližší. A ačkoliv jde o velkou ztrátu pro filmové fandy i Marvel, všem je jasné, že Black Panther musí jet dál. A musí se najít někdo, kdo usedne na trůn Wakandy místo Bosemana. 

Ještě bude asi chvilku trvat, než začne studio oficiálně hledat následovníka, my jsme si ale zateoretizovali a přišli s třináctkou herců, kteří by se nám v téhle roli líbili. Marvel si samozřejmě může říct, že T´Challu nahradí v kostýmu jeho sestra Suri, parťačka Nakia nebo někdo z dalších existujících hrdinů. My jsme se však rozhodli jít po (víceméně) nových tvářích a věříme, že podobně to hledání Black Panthera pojme i Marvel. 

Aldis Hodge
Možná máte lepší paměť než já, takže si Alvise Hodge pamatujete už ze Straight Outta Compton. Já jsem ho ale nějak vypustil a o to víc jsem čuměl, když se objevil v letošním hororu Neviditelný. Jeho nabušený polda byl pro mě malým zjevením a jakmile nás opustil Chadwick Boseman, vyhodil mi mozek jako jeho potenciálního nástupce právě Hodge. Figuru a charisma má na tuhle roli bez debat, takže… mě trochu mrzí, že se v září upsal Black Adamovi, kde bude po boku The Rocka hrát Hawkmana. Je to škoda, protože kdyby Marvel nakonec došel k přeobsazování, Hodge by rozhodně patřil mezi favority. (KarelR)

Stephan James
Na roli, díky které by mohl být hvězdou (alespoň malou), pořád ještě čeká. Ale v šestadvaceti má času dost. A navíc už stihl předvést, že hraní zvládá a že se s ním pro budoucnost musí počítat. Menší roli měl v oscarovém a oceňovaném dramatu Selma, opravdu velkou šanci dostal však až v Barvě vítězství. Na tu do kin sice moc lidí nepřišlo, ovšem kritikům se film celkem líbil. James si tu zahrál atletickou legendu Jesseho Owense, jenž v roce 1936 vyhrál na Olympijských hrách v Berlíně zlaté medaile v běhu na sto metrů, dvě stě metrů, ve skoku do dálky a ve štafetě 4x100 metrů. Vzhledem k tomu, že Adolf Hitler chtěl v Berlíně ukázat světu nadřazenost árijských atletů nad zbytkem světa, asi mu Owens trochu pokazil náladu. O dva roky později se pak James objevil ve chváleném Kdyby ulice mohly mluvit a první akčnější roli si vyzkoušel vloni v thrilleru 21 Bridges. Tam se mimochodem sešel s Chadwickem Bosemanem. Hvězda z něj sice pořád ještě ani zdaleka není, ale na druhou stranu Marvel si ty hvězdy umí vychovávat sám, takže pokud bude mít Kevin Feige pocit, že James zvládne Black Panthera, nejspíš mu nikdo nezabrání v tom, aby tu roli dostal. (Mr. Hlad)

Michael B. Jordan
Máte pravdu, na první pohled to vůbec nedává smysl. Black Panthera přeci nemůže hrát jeho protivník Killmonger. Kdybych se ale měl pustit na hodně křehký led, Michael B. Jordan je tím nejlepším na prvním filmu a jeho dobře okecaný návrat by fanoušci možná nakonec přijali. Na jedné straně mám na mysli symbolické převzetí role Black Panthera člověkem, který měl k Bosemanovi a všem ostatním hodně blízko. Na druhé pak samozřejmě může přijít míchání realitami (ehm, Doctor Strange 2…), které buď vrátí do hry přímo Killmongera, anebo z Jordana udělá Black Panthera nějak jinak. V každém případě mi přijde zajímavé o těchhle směrech přemýšlet, i když dobře vím, že je šance na jejich realizaci prakticky nulová. (KarelR)

Nate Parker
Nate Parker nebude Black Panther. A v nejbližších letech nejen že nebude mít s velkou pravděpodobností žádnou pořádnou roli v marvelovce, ale nejspíš ani v žádném jiném velkém filmu velkého studia. Přitom před pár lety měl solidně našlápnuto k zajímavé kariéře. Zahrál si v akčním NON-STOP s Liamem Neesonem, hlavně to však vypadalo, že by mohl předvést zajímavé věci i jako režisér. Jeho historické Zrození národa, kde si zahrál i hlavní roli, se točilo kolem vzdělaného otroka, jenž se postaví do čela povstání proti krutým otrokářům. Film získal dvě ceny na festivalu Sundance a mluvilo se o něm jako o horkém kandidátovi na Oscary. Jenže pak se svět dozvěděl, že Parker je jako člověk docela solidní hovado. Ukázalo se totiž, že v roce 1999 se spolužákem Jeanem Celestinem znásilnili opilou dívku. Parker byl sice osvobozen, ovšem nahrávka, na které si o celém incidentu s Celestinem povídá a potvrzuje, že k němu došlo, mu víceméně zničila kariéru. A my mu to vlastně přejeme. Za zcela jiných okolností bychom si ho však jako T´Challu představit dovedli. (Mr. Hlad)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace