Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Duna se nekoná. Rok 2020 ztratil poslední filmovou naději


ikona
Cival
denis villeneuvedunadunejosh brolinoscar isaactimothée chalametwarner bros.zendaya
Spálená filmová krajina bez melanže... 

Všechny velké letošní zprávy z filmového světa letos nebyly o tom, co se stalo, ale co se nestalo. Přesně to definuje zkurvenost roku 2020 nejen pro filmové fajnšmekry. Po odsunu bondovky Není čas zemřít plápolal poslední plamínek naděje na daleké planetě Arrakis, i když ani v ten nikdo soudný věřit nemohl. Studio Warner Bros. totiž nedávno posunulo premiéru své Wonder Woman na letošní Vánoce - dlouhé roky distribuční termín vyhrazený pro adaptaci Duny - a zdálo se být vrcholně nepravděpodobné, že bychom v kinech sledovali bratrovražedný boj dvou největších warnerovských želízek nasazených ve stejný čas v živořících kinech.

Tohle neblahé tušení se teď definitivně potvrdilo, protože Villeneuvova dlouho očekáváná sci-fi se posunula o celý rok na říjen 2021. Vánoční slot už je obsazen jinými taháky, proto ta zdrženlivost od Ježíška a Santy Clause. To je ale jen nepodstatný detail v rámci absolutní mizérie letošního filmového roku, který z blockbusterového hlediska v podstatě končí tímto okamžikem...

 

Nelze se tomu extra divit. Po Tenet a jeho škobrtavých výsledcích bylo zřejmé, že další velký popcorn hodně dlouho neuvidíme. Nic to ale nemění na zoufalství situace, kdy se nelze divit plošnému zavírání zámořských multiplexů. Našinec má alespoň nárok na nějakou tu českou hitovku a pár nezávisláren nebo vypečené archiválie (kolegové novinkáři zrovna hltají Sedm v Aeru), mizerná situace ale samozřejmě těžce dusí i českou filmařskou krajinu a... a bude hůř. Že takhle přijdeme o drtivou většinu blockbusterů jedné sezóny, toho jsme se fakt dožít nechtěli. Je to samozřejmě menší bolest než skončit na plicních ventilátorech, zvlášť když se Netflix nebo Amazon docela snaží, přesto jsou ale pocity přinejmenším k posrání.

Pěkný den. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace